Şimdi Ara

Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.064
Cevap
18
Favori
337.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba 13 temmuz günü stajyer sürücüyken arabaya bindikten 2 dk sonra normal bir polis çevirmesinde 2.39 alkolden 6 aylığına ehliyetimi kaptırdım ehliyetim iptal oldu

    1-ehliyet iptalinden sonra tamamlamam gereken süreci anlatabilecek başına gelen varsa bilgi verebilir mi 13 aralıkta tekrar kursa yazılabilir miyim? 

    2-olay başka bir ilde meydana geldi ehliyeti orada teslim edip orada karakol ifadesi verdim mahkeme ile ilgili söylenen haricinde bir gelişme olmadı

    3-promil yüksekliğinden kamu davası açılacakmış adli sicilim temiz nasıl bir karara mahkum edilirim seri muhakeme usulü ile düzenlenecekmiş ortalama olarak 

    mahkeme açılma süreleri ne kadar sürüyor,hapis cezası,hagb veya para cezasına çevrilecek ama ortalama olarak ne kadar 

    hapis cezası veriyorlar süre olarak 1 yıldan az mıdır ?

    4-başına gelen süreç ile ilgili deneyimlerini paylaşabilecek olan var mı zor bir süreç olabildiğince bilgiye açığım 





  • 6 ay sonra kursa yazılabilir misin emin değilim. bilen varsa yazacaktır.


    yasal sınırı geçtiği için trafik güvenliği tehlikeye sokmak suçundan hakkında kamu davası açılacaktır. davanın açılması 1-2 ayı bulabiliyor. ikametgah adresine tebligat gelecektir. tebligat eline geçmeyebilir. malum ptt evde bulamayabilir. bulamadığında muhtarlığa bırakacağına dair not bırakıyor. siz yine de edevlet üzerinden hakkınızda açılan dava var mıdır diye 2-3 günde bir kontrol edin. gün geldiğinde adliyeye gidip savcının önüne çıkıyorsunuz. seri mahkeme usulü yargılanmak istiyor musun, ücretsiz avukat istiyor musun diye soruyor. seri mahkeme usulü yargılanmayı kabul etmenizi öneririm. aksi durumda hakimin vicdanına kalıyorsunuz. siciliniz temiz olduğu için savcı muhtemelen 2 ay 15 gün hapis cezası verecektir. bunu da ilk cezan olduğu hagb yada para cezasına çevirmeyi teklif edecektir. hagb kabul edersen 5 yıl içerisinde bir daha herhangi bir suça karışmaman gerekiyor. eğer ki suça karışırsan açıklandığı hüküm aynen uygulanır. para cezasını kabul edersen muhtemelen 2500-4500 tl arasında bir para cezası çıkacaktır. savcıdan sonra hakimin karşısına çıkıyorsunuz. sunulan teklifi kabul ediyor musun diyor. kabul ediyorum diyip çıkıyorsunuz. sonrasında hayatınıza devam edebilirsiniz. ilk hatanız olduğu için canınızı sıkmaya pek gerek yok. ama ikinci kez tekrarlamanızı öneririm.





  • Geçmiş olsun herkese. Geçen hafta sonu 0.53 ile yakalandım. Bir buçuk birayla yasal sınırı aşmamış olabileceğimi düşündüğümden polisten sonra hastanede kan verdim. 1 saat 45 dakika sonra 0.30 promil çıktı kan değeri. Araştırdığım kadarıyla saaat başına hakim .15 promil ekliyormuş. Yani şansım yok değil mi? 20 senelik ehliyetle İlk defa yakalandım. Bilmediğim bir şey, tavsiyesi, yardımı olan var mı?

  • Ehliyet gitti anladığım kadarıyla. Dava etseniz de pek işe yarayacagini düşünüyorum. Alkolmetere de ki değerler dikkate alınıyor günümüz şartlarında. 6 ay sonra para cezanizi ödeyip ehliyetiniz alabilirsiniz.

  • 1.5 önce aday sürücü olan 1 yıllık ehliyetimi kaptırdım ehliyetimi aldılar ceza yazdılar üstüne ehliyetsiz yakalandım yine ceza yedim. Cezaları aynı hafta ödedim. Ben bu ehliyeti 6 ay sonunda bir daha kursa giderek mi alacağım yoksa karakoldan direk alabiliyor muyuz? Birde bu psikoteknik falan gerekiyor mu?
  • erenkkk E kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun. ehliyetiniz gitti. 6 ay sonra psikoteknik belgenizle gidip kursa tekrardan kayıt olarak alabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BallıBey

    Geçmiş olsun herkese. Geçen hafta sonu 0.53 ile yakalandım. Bir buçuk birayla yasal sınırı aşmamış olabileceğimi düşündüğümden polisten sonra hastanede kan verdim. 1 saat 45 dakika sonra 0.30 promil çıktı kan değeri. Araştırdığım kadarıyla saaat başına hakim .15 promil ekliyormuş. Yani şansım yok değil mi? 20 senelik ehliyetle İlk defa yakalandım. Bilmediğim bir şey, tavsiyesi, yardımı olan var mı?

    Ben 0.52 ile kaptırdım, araştırdığım kadarıyla hastaneden 0 promil çıkmadıkça mahkeme polisin yaptığı ölçümü doğru kabul ediyor.

  • Ben ehliyetimi 2001 senesinde aldım, 2002 senesinde ise Alkolden el konuldu. Tekrar yakalanmam durumunda kaç sene ehliyetime el konulur.
    Bir diğer husus ise ben de iki tane ehliyet var. Mesela çevirmede Hollanda ehliyetimi versem veya tam tersi ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi araba kullanmaya devam edebilirmiyim? Yoksa her iki ehliyetimde geçersizmi sayılır
  • son_samuray kullanıcısına yanıt

    tekrar yakalanmanız durumunda 6 ay ehliyetiniz gider.


    hollanda ehliyetinin bir faydası olmaz. hollanda ehliyetimi versem diye bir kavram olmaz. kimliğinizden sorgulama yaptığında zaten tc ehliyetinizin durumunu görebiliyor. alkollü yakalandığınız takdirde tc ehliyetinizi kaybedersiniz.

  • Arkadaşlar merhaba. Bugün 1.50 promille ehliyeti kaptırdım. 1.00 ve üzeri çıkınca kamu davasına dönüşüp trafiği tehlikeye atmaktan ötürü dava açıyorlarmış. Simdi ben bunu hagb değilde direkt para cezası olarak istiyorum desem ne olur ? Amacım sicilde gözükmesin, gereksiz yere para ödemeyeyim istiyorum. Bilgisi olan var mı ?

  • M4gn3t!c kullanıcısına yanıt

    Sicliniz her hangi bir şekilde bozulmuyor. gereksiz para vermenize gerek yok zaten parayada çevirmiyorlar en azından bende öyle olmuştu . Bu arada südge ile her türlü sorunuza cevap verebilirim

  • dragonball D kullanıcısına yanıt

    Evet geçen perşembe günü davam görüldü. Dediğiniz gibi bana sormadan hükmün açıklanmasının geri bırakılması sonucunu yazmışlar. 5 yıl boyunca hiç suça karışmaz isem sicilime işlemeden konu kapanacakmış. Avukat hanım da böylesinin en iyisi olduğunu söyledi, paraya çevrilse ne olur diye sorduğumda "savcı bi kere paraya çevrilmesini söylememiş ama söyleseydi bile cezaevinde kalacağınız gün başına bi tutar belirlerlerdi(40 ila 120tl arası) ona göre çarpıp ödemeniz gerekir ve bu sicilinize işler dedi" bende çok detaya inmedim ve hagb yi kabul ettim. Umarım alkol harici bi suça karışmam da bide durduk yere 1 ay 15 gün hapis yatmam :)

  • M4gn3t!c kullanıcısına yanıt

    Valla dikkat et hocam bana trfikte küfür etseler bile kafamı çeviriyorum farklı yere 3 sene daha adam dövemiycez :))

  • dragonball D kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam. trafikte kendini akılı sanan avanaklar olmasa aslında kavga da çıkmaz da neyse o başka bi konu :)

  • merhabalar,


    bu 6 aylık süre tam 6 ay mı? sadece iş günü mü sayılıyor komple ay mı? veya 30-31 çeken aylar, şubat 28-29 çekmesi vb. bir şey değiştiriyor mu?


    şöyle söyliyim 24 Eylül 2021'de ehliyeti 0,96 promil ile kaptırdım, aynı gün cezamı ödedim.

    24 Mart 2022'de yada 25 Mart 2022'de alabilecek miyim?

  • Merhabalar,


    Aday surucuydum, dun 15 temmuz koprusu girisinde polis cevirdi. 0.22 promil alkol ciktigi icin ehliyetim iptal edildi, bana herhangi bi tutanak dahi verilmedi. Saat 1de koprude aracsiz birakildim ve gidecegim yere de kimse birakmadi kiz arkadasimla. Yarim saat sonra kan verdim, 0.09 promil alkol cikti uzerimden. Dava acacagim lakin tutanak olmadigi icin sorun yasiyorum, tutanaga nereden ulasabilirim? ve polis hicbir hukuki hakkimdan bahsetmedi bana.

  • Twitter’da #ehliyetaffı hashtag var. Konuyu takip edebilirsiniz.
  • Sizi gidi alkolikler...  

    Aklıma bu video geldi.


    Komedi Alemiyoutube
    Benim arabam kartal ben içebilirim
    https://www.youtube.com/watch?v=vt2u9GoPpH0&ab_channel=KomediAlemi
  • hocam herkese selamlar 1. sayfadan itibaren okudum forumu komple.. tabi başka yerlere de baktım malum biliyorsunuz bu durum psikolojisini. Bende aynı hatayı yaptım 4 yıl önce 3 ay 10 gün hapis HAGB ve geçen hafta aynı durum maalesef ki oldu eve giderken 1.40 ile. okuduklarım kadarıyla yeteri kadarını anladım ama kafam karıştı farklı sonuçlar oluyor hapis alan var ali ferhat falan var sonuçlarını yazmamış arkadaşlar. Ne olur sizce net bilgisi olan varmı ?

  • Benim başıma da nerdeyse aynı durum geldi, ilki 102 promil hapis cezası para cezasına çevrildi habg ile ertelendi. 4 Yıl sonra yine 100 promil üstü yakalandım, tekrar dava açıldı. 2. Yakalanışımın davası hemen sonuçlandı, savcı hanım para cezası verdi. Ancak önceki dava tekrar açıldı 5 yıl geçmeden için tekrar suç işlediğim için. İlk mahkemeye gittim, duruşmada hakim eskisinden daha az bir hapis cezası verip bunu para cezasına çevirdi. . 2 davadan da para cezalarını ödedim . Ancak şunu belirtmek isterim; ben de çok okudum, araştırdım. Net olarak mahkemeden sana şu sonuç Çıkar arkadaşım demek mümkün değil. Kanun sınırları belirlemiş ancak, tamamen hakimin takdirinde. 12 ay hapis verip para cezasına çevirmeyen de var. 30 gün hapis verip para cezasına çeviren de. Senin ilk mahkemeni para cezasına çevirse iyiymiş ancak sana tavsiyem yine de mahkemelerine bizzat git, bunun olumlu intiba oluşturduğunu düşünüyorum. Avukat tutmaya hiç gerek yok bence .geçmiş olsun.





  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.