Şimdi Ara

Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
18
Favori
337.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün gece ehliyetimi 2. kez kaptırdım 145 promilden, ilk kaptırdığımda 60 promildi ehliyetimi aldığım tarihin üzerinden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra dün gece 2. kez kaptırdım 145 promilden, öncelikle sorum eve alkollü araç kullanımına dair mahkeme tebligatı ve trafik cezası tebligatı gelirmi (ilk kaptırdığım seferde eve bir ceza gönderilmemişti) , 2. sorum mahkeme süreci nasıl işler hakkımda verilcek ceza tahmininiz ne olur

  • Herkese merhaba. Zorlu 6. ayın sonuna yaklaşmış bulunmaktayım. Öncelikle lütfen alkollü araç kullanmayın. Taksiye 50-100 lira verip evinize güzel bir şekilde gidin. İki kadeh uğruna ne insanların canına kast edelim ne de ehliyetimizi kaptıralım, Ben hatamın farkına vardım. Sizde başınıza kötü bir olay gelmeden alkollü araç kullanmayı bırakın diyip soruma geçeyim. Edevlete baktığımda ceza bitiş tarihi 16.05.2022 olarak yazıyor. Ehliyeti 16sında alabilir miyim yoksa 17sinimi beklemem gerekiyor? Ayrıca ehliyetim kimliğime işli. Ceza tarihi bittikten sonra ehliyeti almadan kimliğimle araç kullanabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolce_bombino -- 6 Mayıs 2022; 4:48:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgalatas T kullanıcısına yanıt

    Eğer hala tebligat gelmediyse şöyle söyliyim. Öncelikle geçmiş olsun. Umarım 2 yıl hemen geçer senin için. Ben ehliyetimi 1.10 promille kaptırdım. 1.00 promil ve üstüyse eve tebligat gelir ve hakkında dava açılır. Altıysa gelmez. Bana 2.5 ay sonra eve tebligat geldi. Mahkemeye falan çağırılmadım. Savcı direkt daha önce hiç bir suça karışmadığımdan dolayı Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması. Kararı vermiş. Yani 5 yıl boyunca hiç bir suça karışmamam gerekiyor. Eğer karışırsam işlediğim suçla birlikte alkolden açılmayan dosyamda açılmış olucak. 5 yılın sonuna kadar suç işlemessem bu dava hiç görülmemiş gibi kapanıcak. HAGB verirse siciline işlenmiyo. Eğer seninde daha önce bir suçun yoksa ve ehliyeti kaptırdığında kazaya falan karışmadıysan seninkide muhtelemen benim gibi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolce_bombino -- 8 Mayıs 2022; 3:52:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sandmany S kullanıcısına yanıt

    Bitmiş hocam. Geçmiş olsun. Çok zorlu geçmiş olmalı. Benim 6 aylık gitti 7 günüm kaldı. Aylar geçmek bilmedi. Seni düşünemiyorum :))))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile ilgili net bilgi aktarmak gerekirse 1 promil üstü ehliyetinizi verdiğinizde


    1. İkametgah adresinize tebligat gelir.
    2. mahkeme dava açmaz 5 senelik ertleme verir.
    3. evine kağıt gelmesini istemeyen arkadaşlar belki ikametgah adresini değiştirirse geçici bir dönem o sorundan kurtulabilir ama varsayım bu


    Kendi deneyimlerinden aktarmak gerekirse siz siz olun asla sakın aklınıza bile getirmeyin alkollü iken araç kullanmayı .

    Ehliyeti vermeyi bırak , gittiğim kursta ( 5 sene içinde 2. kez kaptırdığında gidilen eğitim ) adam ağlayarak anlattı , arkadaşıyla giderken kaza yapıyorlar ve arkadaşı ölüyor adam alkollü . Olası girdiğiniz her kaza her yaralanma sizin tüm hayatınızı değiştirir arkadaşlar .

    Ben bunları yakın çevreme anlatsam da dinleyen yok başına gelmedikçe bilinebilecek hissedebilecek durumlar değil .:(

  • https://www.ahaber.com.tr/gundem/2022/06/23/ehliyet-affi-son-dakika-gelismesi-2022-ehliyet-affi-cikti-mi-ehliyet-affi-cikacak-mi-tbmm-gundemine-geldi. Yarın Twitter da büyük etkinlik var. Saat 20.00 #EhliyetAffı Tag

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslae 2 sene once esimle tartisma sonucu şikayetçi olmadığı halde tarafıma tam hatırlamıyorum ama 2 yil hapis verildi ve paraya cevrilip hüküm 5 sene kosuluyla ertelendi.. Ama dun alkolden 200 promil yakalandim ehliyetten ilk kez yakalandim.. Alkolden alacagim ceza onceki aile mahkemesinden aldığım cezayi aktif hale getirecekmi.. Devlet memuruyum ne olur bilenler söylerse sevinirim iyice stres yaptım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Dün ehliyet yenilemek için randevumu aldım. Gecesinde de 79 promil alkolden ehliyeti 6 ay kaptırdık. Malumunuz 31.12.2022 ehliyet yenilemek için son tarih. Şubat sonunda ben ehliyeti alıcam. Acaba geçerliliğini yitirir mi? Ya da uçuk yenileme ücretleriyle karşılaşırmıyım? Bidaha alkollü araç kullanmak mı? Tövbe...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wosswoss kullanıcısına yanıt
    Hocam süreç nasıl işledi bilgi verirmisiniz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam selam, 24 Mart'ta aldim ehliyeti. E-devlette surucu belgesine yazilan cezalar basligi altinda su tarihe kadar ehliyete el konulmustur gibi bir sey yaziyordu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wosswoss kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkür ederim. Bende ödemesini hemen ertesi gün mobil bankacılıktan yaptım. Ehliyeti teslim almaya giderken makbuz götüreyim mi? Yoksa bana verdikleri teslim kağıdı ile mi gideyim. Siz nasıl aldınız?

    Not: evet bende e devletten baktım. 27 Haziran yazıyor. O tarih te alabiliyormuyum? 26 aralıkta kaptırdım’



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıng365 -- 28 Aralık 2022; 22:35:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

    hocam valla ne götürdüm hatırlamıyorum ama ben sağlamcı biri olduğum için ceza tutanağını, ödeme makbuzunu ve internet vergi dairesinden trafiğe verilmek üzere borcu yoktur yazısını (Bu kesin isteniyor) kimlikle beraber götürmüştüm. hemen 5 dkda veriyorlar zaten.


    27 haziran yazıyorsa siz 28'i gidin garanti olsun. aa 27 haziran gece 12'ye kadar derler boşa gitmiş olmayın. 6 ay bekleyeceksiniz, 1 gün daha bekleyin yani :)


    araç kimin üstüne? bunu neden soruyorum biliyor musunuz benim başıma gelen saçma bir olay oldu son 1 hafta kala çözebildim.


    benim araç annemin üzerineydi, internetten ceza tutanak no ile ödeme yaptığımda sanki annem adına ödeme yapılmış gibi gözükmüş. e ama alınan benim ehliyetim. tam almaya gidecem ehliyeti işte 1 hafta kala benim vergi dairesine girdim borcu yoktur yazısı alacağım borç gözükmesin mi hem de faizde işlemiş.


    vergi dairesini ara durumu anlat, oradan oraya ödendi makbuzunu aktar ruhsat yolla vb. derken vb. 2-3 gün uğraştım ve benim internet vergi dairemde de borcu yoktur yazısı çıktı.


    sizde muhakkak bu duruma dikkat edin ve kendi adınıza ait internet vergi dairesinden şu anda borcu yoktur diye görseniz bile son 1-2 hafta kala kontrol edin ne olur ne olmaz :)





  • Yeni gelen urunde birebir sizin koydugunuz foto ile aynimi? Urunun orjinalligini kontrol etmek icin gerekli kod, termal macun vb

    Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dolce_bombino D kullanıcısına yanıt
    16 aında aldınız mı 17 sini mi beklediniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba, ben 2019 senesinde ehliyeti 0.52 promille kaptırmıştım, 6 ay sonra ehliyeti aldım. Bu hafta 1.16 promille 2 yıl kaptırdım ama 1 promil üstü olduğu için sanırım kamu davası açılıyormuş. Gideceğim mesafe 2km lik yerdi ve gece saat 2 suları olduğu için kimseyi tehlikeye atacak durum yoktu, bildiğim bölge olduğu için, yoksa zaten taksi kullanıyorum uzun mesafelerde. Sicilim temiz. Bana tebligat ne zaman gelir ve sadece para cezası mı alacağım, herhangi bir avukatla temasa geçmem gerekli mi, bilgilendirirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • attalos.o7 kullanıcısına yanıt

    Para cezası alırsın başka bişi olmaz 5 yıl suça karışma derler


    Ulan eskiden insanlara ( kendimde dahil ) ickiyd para veriyorsan 3 kuruş taksiye de ver derdim ama şimdi taksi parası içkiyi geçer hale geldi 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt

    Cevabın için teşekkür ederim, dosya henüz gelmedi ne kadar sürede gelir bilginiz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • attalos.o7 kullanıcısına yanıt

    Adli tatil giriyor araya Ekim Kasımı geçer hocam büyük ihtimalle , maaşını falan sorarsa hakim düşük söyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben ehliyetimi kastamonuda kaptırdım fakat iş dolayısıyla ankaradayım ehliyetimi almaya aracımla hitsem herhangi bir sıkıntı olur mu ya da ankaraya aldırma durumum var mı ehliyetimi bilgisi olan var mı arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimliği verip ehliyeti aldım. Vergi borcu yoktur filan kağıdı, teslim alma kağıdı vs. İstemediler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.