Şimdi Ara

Aliexpress tarafından dolandırıldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Yıllardır alışveriş yaparım. Çok da güvenirdim aliexpresse. Fakat son yaşadığım olayda 60 dolarımdan oldum. Büyük bir power bank arayışı içindeydim. Neyse sonunda prizli falan bir tane buldum. Fiyatta çok uygundu. Kıllandım tabi. Ama aliexprese güvenimden dedim en fazla ürün gelmez. Paramı geri alırım. Büyük yanılmışım.

    Tabiki 1-2 ay geçti ne gelen var ne giden. Kargo kodunda da en son “shipment will be cleared and delivered by broker” gibi saçma bişey yazıyor. En sonunda dispute açtım. Ama aliexpressden ürünü teslim almadığıma dair bir belge göster gibi saçma bir cevap gelince şok oldum. Yani takip kodundan görmüyor musun almadığımı?!? Neyse en sonunda dhl i aradım. Onda da işi yokuşa sürmeyen bir çalışan bulana kadar 3-4 farklı arama yaptım. Herkes öyle bir belge veremeyiz diyor. En sonunda düzgün bir insana rastladım. Evet bu tarz şikayetler aldıklarını söyledi. Ama en azından kargonun son durumunu gösteren bir mail attı. Çünkü ben takip kodunu girdiğimde göremiyorum kime nereye gittiğini, o da ayrı bi saçmalık yada dolandırıcılıkta yeni bir yöntem bilemiyorum. Neyse mailde gördüm ki dolandırıcının verdiği takip kodunda ne isim ne adress nede içerik alakasız. Ama bunu ne hikmetse koskoca aliexpress göremedi. Ve sen kargoyu almış gözüküyorsun diye yalan beyanla parayı adama gönderdi. Çıldırdım tabi. Kargonun son durumunu gösteren o maili dispute kapandıktan sonra alabildiğim için geç kaldım.

    Günlerdir chat ile müşteri hizmetlerine yazıp duruyorum ama nafile. Gerçek insanlardan da hep aynı robot laflar. O kargo kodunun alakasız olduğunu gösteren resmide attım. Bu sefer cevap: üzgünüz parayı adama verdik. Para elimizde değil. Sen uğraş adamla pazarlık yap!?! Yahu adam dolandırcı parayı almış kaçmış. Kimle ne pazarlığı!

    Başına böyle bir olay gelmiş biri varsa beni aydınlatırsa çok memnun olurum.

    Arkadaşlar Sonuç olarak aliexpressde n11 gibi olmuş. Dolandırıcıları savunuyor. Adamın verdiği takip kodunun alakasız bir isim ve adrese gittiği bariz olduğu halde ben yalancı oldum. Uygulamayı bile sileceğim. Alışveriş yaparken binlerce yorum almış satıcılar dışında bulaşmayın derim. 60$ az para değildi. Düpedüz dolandırıldım ki ben online alışveriş konusunda çok dikkatliyimdir normalde.

    Biraz uzun oldu ama buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 1 Ağustos 2022; 3:16:36 >







  • nemesis kullanıcısına yanıt
    Aliexpress tarafından dolandırıldım.

    Aliexpress tarafından dolandırıldım.

    Aliexpress tarafından dolandırıldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 1 Ağustos 2022; 3:19:14 >




  • Ah be hocam 60 dolara Türkiyede de çok iyi powerbanklar bulunurdu.
  • Ürünün linkini atar mısınız
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Tabiki ürün uçtuğu için link yok.



    Aliexpress tarafından dolandırıldım.
  • Paranızı geri almak istiyorsanız kredi kartınızı aldığınız bankaya gidiyorsunuz. Durumu açıklayan metin ve görseller ile birlikte chargeback - harcama itirazı oluşturuyorsunuz. Banka inceliyor ve paranızı aliexpress'den geri alıp size veriyor.
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler iyi fikirmiş denemeye değer. Şubeye gitmeye gerek yok. İnternet bankacılığımdan yaptım. Bakalım ne olacak
  • merhabalar bankadan sonuç alabildiniz mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.