Şimdi Ara

Aliexpress ilk kargo deneyimim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba geçen ay aliexpressten ikinci el iki tane rx570 sipariş ettim. İkinci el alışverişin yasak olduğunuda bilmiyordum bu ülkede :) karambole iki tane sipariş ettim.

    Satın almadan önce satıcının sayfasında tahmini teslimat türkiye için 29 gün sonrasına görünüyordu.

    Aşağı kargo sorgulamasının ilgili kısmını kırptım ve resim olarak bırakıyorum aşağıda daha detaylarıda var tabi yok sipariş girildi yok paket bilmem ne tesisine geldi zart zort diye ama orasını kestim ilgili kısmı bırakıyorum sadece.

    1-) Sağ üstte kargo süresi 24 gün gösteriyor ben hangi tarihte sipariş verdiğimi unuttum o siteye girdiğimde hergün 1-1 artıyor o süre. Bu hesaba göre 6 gün sonra mı gelecek kargo ? 6 Gün sonra benim elimemi gelecek yoksa türkiye gümrüğünemi gelecek ? Gümrüğe gelecekse heralde bi 10 gün de gümrükte sürünür öyle gelir elime diye tahmin ediyorum ?

    2-) 1 Ay içersinde gelmezse itiraz edip para iadesi alabiliyormuyum ? iade talep edersem kaç gün sonra paramı geri veriyorlar ?

    3-) Gümrükte takılırmı ekran kartları acaba ikinci el ? Yada yoğunluktan bakmayıp 50 100 lira vergi döşeyip gönderme ihtimalleri var mı ? ikinci el alışverişin yasak olduğunu bilmiyodum :)

    4-) Gümrükte takılırsa iade işlemi açıp paramı geri alabiliyormuyum ?


    İlgili kargo resmi.
    https://hizliresim.com/uj9xNK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTyln -- 16 Haziran 2020; 23:42:26 >







  • türkiye sınırlarına girdiği anda ptt sitesinden görürsün yanlış ürün fiyatı pahalı olmalı ona çıkan vergi ile maliyet artar 2.elin espirisi kalmaz ürün gelmezse itiraz edersin kargo gelmedi diye ama bu 40 günü bulur sana gelip gelmemesi.
  • Hocam merhabalar, verdiğiniz görseldeki takip numarasını 17track üzerinden aratınca Türkiye içi takip numarası LZ123307619CN olarak gözüküyor. 12 haziranda çinden çıkış yapmış yakın zamanda girişi olur ülkeye. Yukarıdaki takip numarasını kullanarak ptt üzerinden kontrol edebilirsiniz. Benim çinden 11 haziranda Türkiye’ye giriş yapan kargom hala Başakşehirde bekliyor süreç biraz yavaş işliyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babus0606

    türkiye sınırlarına girdiği anda ptt sitesinden görürsün yanlış ürün fiyatı pahalı olmalı ona çıkan vergi ile maliyet artar 2.elin espirisi kalmaz ürün gelmezse itiraz edersin kargo gelmedi diye ama bu 40 günü bulur sana gelip gelmemesi.
    yok iki tane aldım aynı üründen yani bir tanesine 1100 lira ödemedim tanesi 550 liraya denk geliyor yüzde 20 vergi hesapladım kargo dahil bana 700 liraya gelmesi lazım. İkinci el rx570 ler 900 1000 lira bandında türkiyede. Ama 40 gün konusunu çözemedim 24 25 gün olmuş bunun üzerine mi 40 gün daha beklicem niyeki ?
  • pandemi var sürec uzun ayrıca vergi beklediğin gibi çıkmayabilir toplam asgari 30günde gelirdi pandemi öncesi ama şimdi nasıl gelir bilmiyorum bayağır birşey almıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babus0606

    pandemi var sürec uzun ayrıca vergi beklediğin gibi çıkmayabilir toplam asgari 30günde gelirdi pandemi öncesi ama şimdi nasıl gelir bilmiyorum bayağır birşey almıyor
    vergi nasıl beklediğim gibi çıkmaz ? yüzde 20 değilmi vergi ben ödemişim sallıyorum 1000 lira. 200 lira vergi 10 20 30 lirada yok damga parası yok osurduk şöyle oldu felan abuk subuk yerlerden alsalar taş patlasın 230 lira ödemezmiyim ?
  • vergiyi kesecek adam onun 2el olduğunu nereden bilecek işin o kısmı biraz çetrefilli. senin dediğin gibide olabilir suprizde çıkabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babus0606

    vergiyi kesecek adam onun 2el olduğunu nereden bilecek işin o kısmı biraz çetrefilli. senin dediğin gibide olabilir suprizde çıkabilir.
    üzerinde fiyatı yazıyordur heralde aliexpressten aldım üzerine bir fiyat fatura bişeyler yapıştırmışlardır illaki ? bakar oraya ne kadar görünüyor 1000 tl yapıştırır 200 gönderir olmazmı öyle ?


    fazla vergi çıkarsa itiraz edebiliyormuyum düzeltmek için ? bakın ben şu fiyata aldım felan deyip ordan gösterebiliyormuyum ödeme kanıtı ile düşürebilirmiyimki vergiyi ?
  • adam barkoda istediği fiyata yazıyor sen itirazda kredi kartı extresi gösteriyosun aldığın linki falan çek ama ben vergi olayından sonra 20doları geçen birşey almadım hiç gümrükçülerle uğraşmadım işi oyönü nasıl bilmiyorum
  • Nasip kısmet bakalım o zaman. Beklemedeyim :)
  • Dostlar bugün 31. gün ve kargo halen gelmedi normalde 29 gün sonra teslimat gösteriyodu alışveriş yapmadan önce. Şuan iade için başvurumu yapabiliyormuyum ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.