Şimdi Ara

Aliexpress Alışveriş Hk. 1 Soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Aliexpress'den ilk defa alışveriş yapmak istiyorum. O yüzden pek bilgim yok aklıma takılan bir şey var. Sitede sepetime 3 ürün attığım zaman bana ciddi bir kargo ücreti çıkartıyor malum dolar kurundan dolayı ama tek bir ürün attığım zaman kargo ücreti almıyor. Şimdi ben bu tek ürünü alırsam sadece kargo ücreti ödemeyecek miyim yoksa kapıda kargo ücreti falan alırlar mı benden merak ediyorum. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.



  • Hocam şuan Aliexpress'de Türkiye gümrük vergileri ile alakalı bir şeyler dönüyor, sözlükte ve forumda çoğu ürünün kargo ücretinin aşırı yükseldiğini bunun nedeninin Türkiye gümrük vergilerinin Aliexpress tarafından gönderim ücretine dahil edildiğinden bahsediyorlar, ama sanırım senin durum farklı, bazı ürünlerden 2-3 tane alınca kargo ücreti yükseliyor 1 tane alınca ücretsiz oluyor, 3 kez aynı ürünü sipariş edip satıcıya hepsini tek kargo ile göndermesini rica edebilirsin tabii ki bu satıcının insiyatifine kalmış hepsini ayrı ayrı kargolarda da gönderebilir, şuan Aliexpress'ten gelen her kargo için teslim alırken PTT memuruna en az 16TL gümrük vergisi ödüyorsun ki o da şans işi kargoyu gümrükte açmadan, kontrol etmeden kafalarına göre 85TL vergi yapıştırıp gönderdikleri siparişlerim oldu, almak istediğin ürünün fiyatı Türkiye'de çok farklı değilse bence uğraşmaya değmez devletimiz sağ olsun ben kapattım Aliexpress defterini.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayduyd123

    Hocam şuan Aliexpress'de Türkiye gümrük vergileri ile alakalı bir şeyler dönüyor, sözlükte ve forumda çoğu ürünün kargo ücretinin aşırı yükseldiğini bunun nedeninin Türkiye gümrük vergilerinin Aliexpress tarafından gönderim ücretine dahil edildiğinden bahsediyorlar, ama sanırım senin durum farklı, bazı ürünlerden 2-3 tane alınca kargo ücreti yükseliyor 1 tane alınca ücretsiz oluyor, 3 kez aynı ürünü sipariş edip satıcıya hepsini tek kargo ile göndermesini rica edebilirsin tabii ki bu satıcının insiyatifine kalmış hepsini ayrı ayrı kargolarda da gönderebilir, şuan Aliexpress'ten gelen her kargo için teslim alırken PTT memuruna en az 16TL gümrük vergisi ödüyorsun ki o da şans işi kargoyu gümrükte açmadan, kontrol etmeden kafalarına göre 85TL vergi yapıştırıp gönderdikleri siparişlerim oldu, almak istediğin ürünün fiyatı Türkiye'de çok farklı değilse bence uğraşmaya değmez devletimiz sağ olsun ben kapattım Aliexpress defterini.
    Teşekkürler hocam çok faydalı oldu. 85 lira kitleme olayını daha önce de duydum. Gümrük memurunun kafasina göre yerleştirme olayı.. Söylenecek söz yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.