Şimdi Ara

Alienware m15x kisa inceleme - benchmarklar geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • BENCEDE KALIYORUM ZATEN AVRUPA VE AMERİKADAKİ GÜNCEL LAPTOP SERİLERİ İLE TÜRKİYEDEKİ SERİLER ARASINDA 2 3 AYLIK BİR FARK VARDIR LAPTOP ALINCAKSA BİR TANIDIKLA YURT DIŞINDAN GETİRMEK HEM AKIL KARI HEMDE EKONOMİK OLARAK KARLI
  • Güle güle kazasız belasız kullan dostum.Canavar gibi makina
  • Müthiş bir alet, hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fîrzen

    Hocam bilgisayar puanını gösterir misin?


    Firzen yogun bir haftadan sonra biraz zaman bulabildim, otelde de sansima HDTV vardi 3dmark testlerini de yapabildim sonunda.
    Ek oyun testi varsa onlarida yapmaya calisirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert361 -- 18 Temmuz 2010; 15:22:17 >
  • Grafik e 7.2 vermiş hocam gerisini boşver, ram ve hd hikaye :) Zaten DDR3 1333 mhz ram var takılmaya gerek yok :) Testler için çok sağol, alet süper ya 12000 küsür mark az mı :) Bir de counter-strike 1.6 daki fps ne bakabilir misin hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fîrzen

    Grafik e 7.2 vermiş hocam gerisini boşver, ram ve hd hikaye :) Zaten DDR3 1333 mhz ram var takılmaya gerek yok :) Testler için çok sağol, alet süper ya 12000 küsür mark az mı :) Bir de counter-strike 1.6 daki fps ne bakabilir misin hocam?


    Bende CS 1.6 yok ama ona en yakin CS:source var. Source da video stress test yaptim sonuc(screenshot i ana mesaja ekledim) :
    Full + Full da 1600x900, 8xmsaa,16af, 188 fps
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert361


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fîrzen

    Grafik e 7.2 vermiş hocam gerisini boşver, ram ve hd hikaye :) Zaten DDR3 1333 mhz ram var takılmaya gerek yok :) Testler için çok sağol, alet süper ya 12000 küsür mark az mı :) Bir de counter-strike 1.6 daki fps ne bakabilir misin hocam?


    Bende CS 1.6 yok ama ona en yakin CS:source var. Source da video stress test yaptim sonuc(screenshot i ana mesaja ekledim) :
    Full + Full da 1600x900, 8xmsaa,16af, 188 fps


    Anam diyim 188 fps :) Hemde 1600*900 de. Nazar değmesin hocam :)
  • Buna bir de kaliteli SSD taksan herhalde kendi kendine hareket etmeye başlar
  • selamlar,

    bende yurt dışından m15x core i7 820 gtx260 konfigurasyonlu modelini getirttim ... cihaz gerçekten muhteşem...özellikle ssd ile performans inanılmaz ... fakat bir sorunum var.... çok fazla oyun oynayan biri değilim.. geçen gece pes2010 kurup biraz oyniym dedim.... oyun sırasında takılma-titreme olduğunu farkettim... ekran kartı sürücüsü v.b herşey güncel... sonra vsync mi acaba die düşünüp nvidia control paneden ince ayarları yaptım ...sonuç aynı .... sonra oyun sırasında laptopın şarjını çıkardım ve bi anda oyun akıcı hale gelmeye başladı.... anladım ki cihaz şarj olurken bi problem oluo .... yurtdışından geldiği icin prize giren erkek fişe çevirici taktım ... acaba bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum... yada adaptörün elektriğe giden kablosunu türkiyedeki uyumlu kablolarla mı değiştirsem diye düşünüyorum... fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim....
  • Fişteyken bilgisyarda performans modu seçilmemiş olabilir?
  • Slm herkese şimdi benim alienware hikayemi anlatıyorum birde benden dinleyin bakalım ne sonuç cıkacak.Öncelikle mert361 senin laptop R2 şanslısın.Türkiyeye gelen ilk olanlar R1 idi.
    Geçen sene bu aylarda M17x aldım Los angelestan.İlk olarak özellikleri söyleyim sonra bir kaç kötü şey paylaşacağım.
    M17x R1
    Inte Q9000 2.0ghz(overclockla 3 ü geçiyor.)
    4 gb ram ddr3 1333mhz
    500 gb hd
    2x280gtxM SLI(video belleği 1024,ayrıca 2815 e kadar çıkıyor paylaşım vs fln.)
    9400Gsm onboard(pil kullanırken fln iyi gidiyor.3. ekran kartı.)
    1920*1200 lcd(contrast hakikaten mükemmel başka hiç bir lcd de göremedim bunun kadar.)
    Blu-ray RW
    Windows 7 puanlama
    bu sisteme 5,9 veriyor sebebi klasik ssd olamamsı ddr ları hızlı görmüyor.(5,9 u ramlere ve hddlere vermiş.)
    İşlemci 6,9
    grafik 7,3
    Neyse bunları geçinde asıl sorunları anlatayim size
    Ben laptopu aldıktan sonra(vistaydı işletim sistemi ilk olarak) 1 hafta geçti alienware command center(ışıklar,pil cart curt fln ayarlandığı alienware programı)hata vermeye başladı habire.Teknik servisi aradım birşey yapamadılar en sonunda recovery ile hallettim.Sonradan anladımki bazen recoverylerde bu hatayı veriyor bazen vermiyordu.(çok ilginç bir olay.)Sonrasında yurttayken üzerine kitaplar düştü baya ağır klavyedi bazı tuşlar kırıldı.Ha burda dell i taktir ettim hemen sonraki gün sıfır bir klavye getirip taktılar parasız halbuki kullanıcı hatası.Neyse bir kaç ay geçti türkiyedeyim ekim ayıydı herhalde bir oyun yüklemiştim.Son nvidia driverını istiyordu.Yükleyelim dedik.Hay yüklemez olaydım.Yükledikten sonra laptop açılırken ekran gelmez oldu.Neyse delli aradık ettik fln sonuç yok.Recovery atalım dedik atarken alienreco kafayı yedi ve boot daki yedekler kendini sildi.Tam da o sıra Windows 7 yi upgrade programı dahilinde almıştım.:NEyse dedim zarar gelmez daha iyi vistadan kurtuluruz windows 7 yükleyeyim.Windows 7 de de yine aynı sorunu yaşadım alienware command center çalışmıyor du Face login de yoktu(ha bunlar sorun değil ama neden olmasınki?).Aradım ettim gene sonuç yok dedim ben kendi yöntemlerimle çözmeye başlasam daha iyi olcak.İlk olarak harddisiki tamam silip tekrardan w7 kurdum.Boot a res atıp en son sürümü yükledim.o aralar virüs programı kullanmıyordum bir de orjinal mcafee aldım iyiki almışım sorunuda o çözdü zaten.Olay şu aslında command center R1 laptoplarda( özellikle SLı 280gtxm çakışma oluyor.)bir kaç dll ve exe atıyor normal olarak w7 ile çakışıyor.SLI olması da ektenki herhaldeki.Neyse mcafee bir tane virüs buldu ve onardı sonrasında command center çalışmaya başladı.
    Şimdi ise diğer soruna geçiyorum(lütfen okuyun daha çok sorunla karşılaştım artık alienware de teknik eleman olsam herhalde herkes bana tapar.)
    2-3 ay geçti bu olay ardından.bir gün cd takmıştım office 2007 cdsi içinde kaldı(hayda).cıkarmak için her türlü yolu denedim olmadı en sonunda bir cdyi daha içeri sokarak çıkarmayı başardım.Bu olayıda atlatmıştım derken mart ayı gibi yine bir cd içeride kaldı bu sefer 2 gün uğraştım cıkartamadım.Bir M17x de bluray var pahalı bir sürücü.Amerikayı aradım anlattım bana bir bluray sürücüsü yollayın dedim.yok dediler senin laptopu amerikaya yolaman lazım neyseki tanıdıklar vardı amerikadan onlara yolladım(bu arada bir şekilde cdyi çıkarmıştım ancak bluray lensi ölmüştü ve doğal olarak hiçbirşeyi okumuyordu).Yolladım laptopu Dell'e ulaştırdım.Anlattım bütün bu yana kadar yaşadığım sorunları(çok kötü bir teknik servisiniz var dedim.)(bir arada pille ilgili bir sorun vardı şarjı hemen btiyordu 5dk bi le dayanmıyordu.)
    Neyse adamlar aldılar.1 hafta sonra bana amerikadaki arkadaşa ulaşmıştı laptop.2 ay önce gitmiştim amerikaya o arada aldım ondan.Açtım paketi bir baktım bana 1 harddisk ve 2 pil yollamışlar.Şaşırdım ilk başta sonra dedim ohh ne güzel işte fazladan pilimde oldu(toplamda 3 adet pil).500 üde 1 tb yaparım dedim.İçerisinden bir sarı kağıt cıktı aynen şöyle diyordu,
    Değerli müşterimiz
    M17x ......... laptopunuz sertifikalı teknisyenlerimiz tarafından incelenmiştir.Bluray değiştirilmiştir.Sizin yaşadığınız yazılımsal problemin kaynağı ise harddisk olarak tespit etmişlerdir.harddiski yenisiyle değiştirmeniz lazımdır.
    diye bir yazı.Onu da yaptım sıfır harddiski kurdum.Command center,blu ray, face login çalışıyordu.Bir kaç oyun yükledim.1-2 hafta geçti.fazla oyun oynama başladım.SLI modundayken pc her 2 saatte bir mavi ekran vermeye başladı.Artık delli aramıyacam dedim.Laptoptan nefret etmeye başlamıştımki.bir gün aklıma biostan grafik ayarlarını değiştirmek geldi aklıma.Bir kaç power özelliğini kestim ve Direk SLı modundaa açtırdım laptopu ve sorunu çözdüm.Şuan laptop uçuyor ilk aldığımdan daha iyi diyebilirim ama her sorunu ben hallettim.Çok çektirdi bana bu firma.


    Benim hikayem bu eğer siz dikkatlice okuyup anladıysanız neler çektiğimi anlarsınız.
    Yani mükkemmel bir firma değiş Alienware(dell).Onların felesefesi şu, eğer bir sorun çoğunlukta görünüyorsa el atıyorlar yoksa kullanıcıya kalıyor.
    Ha bu arada dikkat ederseniz alienware laptoplar artık nvidia kullanmıyor belki sonradan anladılar kullandıkları nvidialarda sorun olduğunu.
    Yenilerde bir sorun yaşandığını görmedim.Belkide vardır bilmiyorum
    Alienware almadan iyice bir düşünün.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.