Şimdi Ara

Ali Babacan tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılmasına karşı çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    +1. Bir değerlendireyim acaba buraya mı oy versem diyordum, bu yorumdan sonra fikrim netleşti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babacan çok doğru söylemiş.


    Kapatamazsın tabi.


    Normal yurtlarda ne rezillikler oluyor.


    1923-1946 arasında mı yaşıyoruz öyle her istediğinizi şak diye kapatacaklar. Her istediğinizi şak diye açacaklar ?


    Burası özgür demokratik bir hukuk devleti artık.


    Belli bir zümrenin değil halkın ne istediği önemli.

  • Mavi akp diye boşuna demiyoruz. Cemaat evleri, cemaat yurtları artık her neyse bunların komple kapatılması gerekiyor. Saçma sapan kurallar koyulup insanlara eziyet ediyorlar böyle yerlerde. Yok kot pantolon giyme, yok şunu yapma yok bunu yapma, yok sabah namazına kalkmadın vs. vs. uzar gider böyle. Bu yüzyılda hala böyle saçma şeylerle uğraşıyorsak bir arpa boyu yol alamıyoruz demektir.

  • Kapatalım deyince kapanacaklar mı bunlar?

  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Lafa nasıl girmiş ama her şeyi birbirine bağlamış, kendini haklı çıkarmış. Tayyip'ten çok şey öğrenmiş..

  • Ne sandınız, bu adam da cemaatlerin tarikatların adamı. Ödtü'yü birinci bitirmesi, çok zeki olması yada ekonomi uzmanı olması bu gerçeği değiştirmiyor.

  • yorumları okuyunca ki tahmin ettiğim yorumlar. ülkede yönetim değişsede bir şey değişmeyeceğini görüyoruz. 60lar 70ler 80ler 90lar 2000ler 2020ler hep kötü geçmişi olan ülkede kimse ders almak istemiyor. Yasakla baskıyla bir şeyin değişmeyeceğini hala da anlamamış.

  • Tarikat cemaat yurdu diye bir şey yoktur; Özel yurt ve devlet yurdu vardır. Tarikat ve cemaat yurdu dediğin özel yurtları hangi kritere göre kapatacaksın? Kapısında A dini yurdu veya B ateist yurdu mu yazıyor? Devletin işi kural koymak ve kuralları uygulatmaktır.
    Özel yurt kurma hakkı varsa ve ben özel yurt kurarsam ve özel yurt kurma hakkının tanımladığı yönetmelik neyse ona uyup uymadığım devleti bağlar. Devlet özel yurta kamu kurumu muamelesi yapamaz.
    Devlet yurdunda bir olay olduğunda, devlet yurdu mu kapatılıyor yoksa suçun şahsiliği gereği kişiler mi görevden alınıyor. Devlet yurdunda kanunlara uyulup uyulmadığına bakıldığına göre özel yurtlarda da kanunlara uyulup uyulmadığına bakılır.
    Devlet özel yurtların açılma ve işletilmesini kanun, tüzük ve yönetmeliğini yapar, ve takibini yapar. Devletin görevi sadece budur.

    Devlet olarak görevimi yapıyorum ve en kolay yol olan KAPAT'ı seçerim, olur biter mantığı bu ülke devlet aygıtının en büyük kanserlerinden biri. Kanser olmaması için denetim yapmak yerine, kanserli organı kesip atarsan eninde sonunda tüm vücut yok olur. Sonuç tarih mezarlığı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 13 Ocak 2022; 21:48:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zannediyorlar ki kapatınca yok olacaklar. Tam aksine radikalleşerek gizliden gizliye faaliyetlerine devam edecekler. Ne Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ne de Osmanlı döneminde tarikatlar yok olmamıştır bu iş kanun çıkararak olmaz İnsanların bu tarikatlara yönelme sebebini ortadan kaldırmak gerekir. Tarikatları besleyen en büyük nimet fakirlik ve buna bağlı cahilliktir dini ideolojiler daha sonra gelir. Etrafınıza bir bakın bu cemaatlere gidenlerin bir çoğu sistem ile ekonomik çıkar içerisindedir.

  • Kayıt altına alıp vergi verdireceksin, vakıf kılıfı kullandırmayacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organize suça girmiyor mu tarikatler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece siyasal islamcı deyip geçiştirmek doğru mu bilemedim.


    bir yanda milli bayramda vals yapıldığı için mağduriyet belirtmiş diğer yanda cemaat yurtları kapanmasın demiş. görünüşte siyasal islamcı argümanı tabi.

    ama bu adamın sol cenahtan oy devşirmek gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. yurtlar kapansın derse sağ cenahın da oylarını alamayacağına göre nabze şerbet oynuyor olabilir. politikacı sonuçta. potansiyel kesiminin duymak istediği şeyleri söyleyecek. bu şekilde sağın oylarını bölmesi bile yeterli.3-4 neyse artık.


    ha kendisine güveniyor muyum. asla.


    davutoğlu ile kendisi süreyya hanımın muhteşem değişimi benim için. fazlası değil.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Mavi akp tam gaz devam..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.