Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.128
Cevap
30
Favori
46.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mob33 kullanıcısına yanıt

    Evet durum tam olarak böyleymiş. Bugün servisle görüştüm. Bir yıl 18 bin tl'ye uzattım iptal ettirmedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doguxmet -- 30 Mart 2024; 22:57:7 >
  • Hayırlı olsun öncelikle. Ama gerçekten işin cılkı çıktı 2 yıl için +35000TL istiyorlar dışarıda orijinal parçayla 3000 civarına yapılacak bakıma da 10-13000 arası alıyorlar total maliyet 50-55000 e çıkar ki bence büyük bir finansman. Bu meblağ 1500€ yapar bu para bugün kenara atılsa ve nemalandırılsa +2 yılda çıkacak olumsuzluklar rahatlıkla çözülür çıkmazsa da + kar yazar. Servise 2 yıl bağladığın araç için + yıl garanti 15000 i geçmemeli yoksa bu servis ücretleriyle sadece garanti süresinde hizmet satabilir Alfa Romeo!

  • Merhaba herkese.
    Sensorler temiz olmasina ragmen side dist wan hatasi ve on park sensor devre disi hatasi aliyorum.Ayarlardan da kontrol ettim hepsi devrede.Cozumunu bilen var mi :)
  • kkapan86 K kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Yazılım-güncelleme hatası olabilir.

  • Güncelleme sonrası adaptif sistemleri test etme şansım oldu.

    Dik güneş ışığında sistem devreden çıkmadı, herhangi bir uyarı vermedi.

    Ayrıca adaptif sistemlerin çalışmasında herhangi bir problem olmadı.


    Demek ki sistem altyapısından ziyade limit değerlerin çok güvenli tarafta tutulması ile alakalıymış bu sorun.


    Yabancı forumlarda güncelleme sonrası adaptif sistemlerin daha konforlu olduğu bilgisi vardı.

    Otonom sürüşte viraj dönerken ya da şerit ortalarken daha yumuşak müdahale ediyor sistem.

    Eskiden otonom sürüşte sanki sağdaki şerit çizgisine daha yakın ortalıyordu. Kamyon v.s. sollarken çok yaklaştığımı hissediyordum.

    Test edebildiğim kadarıyla tam ortalıyor şu anda.


    Otopark çıkışlarında direksiyonu çok hafif hissederdim. Sanki bir tık sertleşmiş daha fazla güç harcıyorum. Çok ciddi bir fark olmadığı

    için ne oranda değişiklikler olduğunu söylemek zor.


    Phev dışında diğer serilere de güncellemenin gelmiş olması lazım. Takip etmekte fayda var.





  • Şimdi kontrol ettiğimde bir geri çağırma daha var. Ecu kontrolü başlıklı.


    Bununla birlikte geri çağırma/güncelleme için 5. kez aracı bırakacağım :)

    Yeni model olmanın cefasını çekiyoruz. Diğer yandan da iyileştirme ile ilgili yoğun çalışılması olumlu bir şey.

  • witness W kullanıcısına yanıt

    Zaten yaz geliyor mevcut durumda karşıdan güneşli yolculuklarda aktif güvenlik donanımları iptal oluyor umarım bu sorunuda güncellemişlerdir. Anlamadığım nokta ise 2016 model güvenlik paketli 500X aracımda bile böyle bir problem yoktu. Son 5 yıldır benzer ekipmanlara sahip hiç bir aracımda yaşamadım. Son aracımda Stellantis grup aracı C4 idi yazın hiç bir sorun yaşamamıştım aktif güvenlik ekipmanlarında.

  • mob33 kullanıcısına yanıt
    Evet bu problemi cozmusler güncelleme ile
  • arkadaslar merhaba,


    ben 2. el, 1.6 dizel DCT tonale dusunuyordum fakat bu foruma ugrayinca biraz aractan korkmaya basliyorum. Yanilmiyorsam motor direkt 1.6 multijet II, sanziman ise C635 kodlu Egea'larda kullanilan cift kavrama tip. Her ikiside Turkiye'de cok yaygin, satis sonrasi ciddi sorun cikarmayan urunler. Motor genel olarak sorunsuz diye biliniyor, sanziman konusunda da ters bir sey gormedim. Gel gelelim buradan okudugum kadariyla elektronik aksamlarda, trim kalitesinde ve bazi suspansiyon parcalarinda sorun var gibi.


    Arabanin tasarimini cok begendim, arac dinamigi de SUV icin incelemelerde fena gozukmuyor. Motor-sanziman konusunda usta ve yedek parca sikintisi cekmem diye on gorukuyorum. Buna ragmen buradaki yorumlar arabanin reliability acisindan zayif oldugu algisi veriyor, ne dersiniz? 1500TL'ye 2. el dizel almak mantikli mi? 2. eli zayif biliyorum ama begendigim bir arabaya binmek istiyorum. Hizli saticam diye sacma sapan bir arac almak istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -FoundeR- -- 2 Nisan 2024; 13:14:26 >




  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt

    merhaba, bende 13 martta tonale 1.6 alarak alfa deneyimlemeye başladım. öncesinde uzun süre araştırdım youtube'da izlemediğim yerli yabancı video kalmadı bazılarıyla bizzat görüştüm de. kafamda netleştikten sonra da almaya karar verdim ve yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. burada yazılanları da okudum ama alma noktasında vazgeçirecek bir yorum okumadım okuduklarım da genelde sensör problemleriydi veya güncellemeyle halledilebilen sorunlardı. zaten dediğiniz gibi motor 1.6 dizek multijet ödüllü kendini kanıtlamış sorunsuz bir motor ve şanzıman da keza öyle sorunsuz bir şanzıman. performans anlamında da atmosferik motordan geçiş yapan bir kullanıcı olarak oldukça memnunum yakıt performansı da çok iyi tasarım zaten muhteşem. araçta tek eleştirebileceğim husus süspansiyonların sert olması kasis cukur gibi yerlerde konfor odaklı sönümleyemiyor ama bu da ekstra yol tutuşu olarak geri dönüyor. yola tutunması çok iyi virajlarda kendimi çok güvende hissediyorum.


    onun dışında konsol malzeme kalitesi gayet iyi çalışmayan sorunlu elektronik aksam yok ama dediğim gibi sensör karşıdan yoğun güneş ışığı aldığı bazı durumlarda devre dışı kalabiliyor. alacaksanız luxury paket almanızı da tavsiye ederim. deri koltuklar çok kaliteli ve sırf ses sistemi harman kardon için bile buna değer.





  • Gerçek deri koltuk + soğutma bu fiyatlara bulunabilecek bir donanım değil gerçekten. Ancak deri sevmeyenler için alcantara seçeneği dizel modellerde mevcut değil sanırım. Sadece veloce ve edizionelerde var.


    Bir de dizel versiyon ile benzinli arasında süspansiyon farkı var. 20 inc jantlı benzinli model konfor olarak 18 inc jantlı dizelden daha iyi sonuç veriyor. Dolayısıyla benim kendi aracım için eleştirim konfor değil yalıtım olurdu. Ve malum direksiyon :) Diğer sorunlarım rot başı değişiminden sonra büyük ölçüde sonlandı

  • Ya sensorler ariza verdiginde arabayi kitleme vs gibi bir durum olmuyorsa sorun degil, basit bir sensor arizasi icin yolda kalmak istemem. Luxury paket icin de tekrar sahibinden.coma baktim ama bir tek Ti ve Sprint paketler var 1.6 dizel icin.

  • Herkese selamlar , 23 yaşında Suv araç almayı düşünen bir genç olarak Tonale’yi bir süredir takip ediyorum. Araçta son güncellemeler sonrası düzelen/halen canınızı sıkan güncel problemler var mı?
    Buna ek olarak 1.5 yarı hybrid motor seçenekli olanı almayı düşünüyorum bu motor seçeneğini kullanan tonale kullanıcıları yakıt deneyimlerini aktarırsa çok mutlu olurum
  • Merhabalar, sahibinden de 1.6 milyon civarında çok fazla Tonale ilanı var. Bunlar gerçek fiyatlar mıdır yoksa göstermelik mi düşük yazıyorlar?

  • paramana P kullanıcısına yanıt

    Bir kısmı filo çıkması, bir kısmı da bayi aracı ( ikame vs ) arada gerçekten temiz binici arabası da çıkıyor tabi. Fiyatlar gerçek

  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt

    Bu paket her Ti pakette olmuyor. Araç satın alma aşamasında ayrıca ücret ödenerek eklenen paketler var. Luxury paket, Sürüs Asistan Paketi, Sunroof ve 19" jant bunlar ayrı ayrı eklenebiliyor. Sensör arızaları sürüşü etkileyen birşey değil. Sürekli bir sorun da değil ışığa maruz kalmadığında düzeliyor.

  • witness W kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Geri çağırma ya da yazılım güncellemelerini nereden takip ediyorsunuz acaba?

    şasi numarası ile takip edilen bir site vardı, oradan kontrol edince bir güncelleme yoktu ancak servise uğrayınca geri çağırma ve güncellemelerin olduğunu söylediler.

  • witness W kullanıcısına yanıt

    Hocam, Benim aracıma (1.5 mhev) da bugün güncellemeler yapıldı ilk kez (artık ne varsa), ancak ben de güncelleme sonrası otonom sürüşte sağ şeride daha yakın gittiğini gözlemliyorum. Güncelleme öncesi daha iyiydi sanki.

  • michelson M kullanıcısına yanıt

    Orada benimki de gözükmüyor. Servis gidince yapıyorsa ben de gideyim. Ne kadar sürede ve hangi güncellemeler yapıldı acaba ?

  • michelson M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. sasisorgulama.alfaromeo.com.tr bu adreste ben güncel olarak takip edebiliyorum. İlginç aslında serviste ayni sistemden görüyor olmalı guncellemeleri.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.