Şimdi Ara

Alfa 159 mu, Citroen C5 mi, hangisi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
9.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir türlü karar veremiyorum. İkinci el olmak şartıyla, 2009 model Citroen C5 1.6 HDI mi yoksa 2007 (belki 2008) AlfaRomeo 159 1.9 JTD mi sizce? Bu ikisinin dizaynına hastayım. Sürüş keyfi olarak çok farklı noktalardalar belki ama iki kasayı da çok beğeniyorum. Alfa'nın yaşı ve vergi problemi (yıllık 1100TL fazla) olmasa direk Alfa diyeceğim ama, diyemiyorum işte... Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

    Kriterler:
    Bütçe: Aslında 45bin ama belki 50bin olabilir.
    Kasa: Sedan, D sınıfı (ama yakışıklı olma kriteri çok önemli)
    Yakıt: Dizel
    Yaş: İkinci el ama 2 yaşından fazla değil.

    Duygularımı değil de mantığıma kulak verdiğimde; ikinci el piyasasını düşünerek, 1.4 TSI motorlu (bu motoru da çok takdir ediyorum) Passat veya A3 de kafamın içinde dolanıyor, ama Passatı'ın kasasının iyice eskimesi, A3'ün ise C sınıfı için çok abartılı fiyatı karar vermemi engelliyor.

    Sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. Ancak lütfen mesajımın içinde adı geçen modeller dışında değerlendirme yapmayın. Herkesin gelip kendi arabasını önermesini istemiyorum... Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruiserer -- 1 Eylül 2009; 17:12:49 >







  • Madem konfor kriteri yok, 159 diyorum.
    Aklınızda kalacak bir otomobiliniz olur.
  • ikisinin de 2. eli ölü bunu da hesaba katın alırken

    eğer 2. elde kaybedilecek keş sorun değilse ben olsam alfa alırdım

    fransızdan uzak durmak gerek (mr. troy)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 1 Eylül 2009; 17:15:12 >
  • Aslında konfor kriteri de var, ama D sınıfının konforu (ve özellikle sessizliği) yetecektir diye düşünüyorum. Öyle değil mi? Yani 159 gerçekten konforlu değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruiserer -- 1 Eylül 2009; 17:16:49 >
  • yıllık vergiyi bi kenara koyabiliyorsanız ben olsam alfayı düşünürüm. çünkü dış görünüme cok onem veriyorsunuz anladıgım kadarıyla ve c5 alfanın yanında bence tombiş oğlan gibi kalıyo. gerçek yakışıklılık kesinlikle alfada diye düşünüyorum. tabi dış görünüş oldugu için tartısmaya acık olmayan şahsi fikrimdir..

    performans ve yol tutuş olarakta alfa öndedir ancak donanım gibi detay özellikleri bilmiyorum o konuda bir yorum yapamayacagım..
  • bence sen yaptığın yorumla kendi kararını vermişsin. ben hiç birini denemedim ama 159 alırdım. asaleti yeter. yalnız siyahını al. citroen bence çok kalas. WV için aynen katılıyorum, passat çok baydı, görmek bile beni rahatsız ediyor. espirisi kalmadı. A3 de bence çok kazık. o da yakında sıkar adamı. 159 de bence, ama fiyatını iyi düşürt temiz olsun.
  • 159 derim
  • Fransızdan uzak dur.
  • C5C5
  • citroeni alan adam limite cikmamistir fakat 159 u olan adam 1.9 motoru ve inanilmaz yol tutusuyla neler yapmistir neler.

    bir de bu acidan bakin, gonul 159 diyor fakat akil ne diyor?
  • bu 159 un tipine beğenmeyen bir benim sanırım.yeni c5 çok iyi araçtır ve 2. elde alfadan daha iyidir.yakıt performansı ve de vergi olarak daha iyidir.konfor olarak ta yeni c5 çok iyidir.ben c5 kullanan biriyim.yorum yapan arkadaşlar bu araçlardan hangisine binmiş merak ediyorum.2 sine de binen birinden fikir alsan daha iyi olur.c5 sahibi olduğumuz için biz c5 i överiz alfa sahibi 159 u.2 aracada binmeden sakın almaya kalkmayın yoksa pişman olursunuz.
  • Tabiki 159.
  • Önce araçları test ederseniz daha sağlıklı bir karar vermiş olursunuzBana göre iki araç da dış görünüm olarak yakışıklı değil.Ama illaki birini seçin derseniz ben burun farkıyla Alfa derim
  • bir arkadaşımın 159 na binmiştim süspansiyonları çok sert gelmişti insan o segmentte biraz konfor arıyor açıkçası kokpitide hiç hoşuma gitmiyor bence 156 kokpiti daha güzeldi, ancak dış tasarımı özelliklede ön farlar mükemmel. c5i bilmiyorum ama konforlu olduğu söyleniyor özelliklede süspansiyonları çok yumuşak deniyor. bence farklı olmak istiyorsanız alfa alın... hem insan hayatında 1 kez alfaya binmeli (alfisti gibi konuştum galiba)
  • Alfa 159 kullanıp, süspansiyon sertliğinden, konforundan rahatsız olan (veya olmayan) arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa çok sevinirim. Performans ve yol tutuş konusunda bir problem yok zaten.

    Bu arada C5 eminim konforludur, ancak 1.6HDI motorla sınıfının en ağır kasalarından biri (1503kg) birleşince ortaya nasıl bir karışım çıkar bilmiyorum. Bunu sadece test sürüşüyle anlamak biraz zor oluyor. İlk sürüşün verdiği keyifle ya gözünüz görmüyor, ya da gaza çok basıyor ara hızlanma vs dikkat etmiyor insan. Bu yüzden uzun yolda, sollamalarda,yüklü yokuş çıkarken vs performansı daha doğru bilgi veriyor. Bu bilgilere de sadece uzun süre kullanan arkadaşlar sahip.
  • Forumdaki Citroen C5 sahipleri bu modeli 1.6 motorla tavsiye etmiyorlar bilginiz olsun. Cansiz ve hantal bulmuslar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: over and under

    ikisinin de 2. eli ölü bunu da hesaba katın alırken

    eğer 2. elde kaybedilecek keş sorun değilse ben olsam alfa alırdım

    fransızdan uzak durmak gerek (mr. troy)


  • c5 1.6 motoru o kasaya rağmen gerçekten iyi iş çıkarıyor.aslında birçok kullanıcı araca chip işleminide yapıyor.işte o zaman performansı yükseliyor.beygirinin 130 a torkunun ise sanırım 280 e çıktığı söyleniyor.aslında sizin iki aracıda sürmeniz ve karar vermeniz gerekiyor.
  • 159 jtd uzun süre binme şansım oldu bir dönem, C5 kullanmadım ama o motoru C4 ten tanıyorum.Performans olarak arasında dağlar kadar fark var, C5 zaten ağır bir de o arabada 4 kişi varsa ışıktan nasıl kalkar düşünemiyorum.Araç turbo bandına girene kadar Şahin Doğanlar yanından uzayabilir.

    Dış görünüm olaraksa tartışmasız Alfa derim.Ayrıca araç gitsin diye C5 e chip yaptıracağıma, araç uçsun diye 159 a chip yaptırırım. Bir not daha Alfa bakım maliyetleri gerçekten çok düşük, kesin olmamakla beraber C5 ten daha ucuz bakım maliyeti vardır.
  • Ben olsam Alfa alırdm c5'in kasası çok büyük gerçekten ayrıca Citroen'in iç tasarımı hiç hoşuma gitmiyor. Gerçi dışıda pek hoşuma gitmiyor C3 ve C3 Picasso dışında.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.