Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.109
Cevap
86
Favori
569.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • boğaz acıması geniz akıntısı mide barsak gazı reflü sürekli geğirme el kızarmalarım eklem ağrılarım gibi bir sürü problemim vardı biraz araştırınca anladım ki gluten ve laktoz alerji yapıyormuş bünyemde ikisini de ayrı ayrı test ettim anladım ki resmen dünya varmış arkadaş....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devidemir32 D kullanıcısına yanıt
    Nasıl test ettiniz bırakıp durumu gözleyerek mi?
    Nasıl yapabiliyorsunuz zor oluyor mu buğday ürünleri ve süt ürünlerir peynir vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    İnternette okumuştum Saçma geliyordu ne alaka diyordum. Deneyeyim zaten şu ana kadar ne denediysem bir şey olmadı bunu mu denemeyeceğim dedim.Bunlara ilave glisemik indeks yüksek gıdaları(pirinç,makarna,patates gibi.) çıkartayım dedim. Yalan söylemiyorum üçüncü günden itibaren mide sıkıntılarım tamamen geçti beraberinde geniz akıntısı da düzeldi. Ellerimde ki kızarıklar da azala azala bitti. Çok basit kendinizi bir süre deneyin bir şey olmaz. Yani kemik gelişimi için süt ürünleri gerekli ama tahin yerini daha çok doldurur alın tahin kullanın kalsiyum miktarı sütten 10 kat fazla hem de C vitamini yoğunluğu var bağışıklığı güçlendirir. ekmek zaten tüketmem ama klit nokta kesinlikle glutensiz ve laktozsuz olacak. Bir yapın sonra bakın bakalım laktoz tüketince bir şey oluyor mu olmuyor mu.Laktozun sebebi gluten alerjisi/intoleransı varsa Laktoz alerjisi/intoleransı gelişebiliyor vücutta ondan.
    Dediğim gibi yıllarca bir sürü şey yaptık iyileşemedik çeken bilir şunu az bir süre test etmek zor değil 🙂

    Ek olarak belirteyim. Bağırsakları güçlendirmek lazım ben öğünlerime salata ekledim kestiğim gıdaların yerini doldurmak için sağlıklı bir kıvırcık havuç soğan vs. İçeren salata doyuruyor. Üstüne doğal zeytinyağı ve doğal elma sirkesi ekliyorum. Maalesef beslenmeyi düzeltmek çare ben de istiyorum abur cubur ama olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devidemir32 -- 19 Temmuz 2020; 6:21:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yukarıda görseldeki alet burun temizliği için biraz abartılı bi ürün bunun çok daha basit versiyonları eczanelerde Sinüs Rinse adı altında satılmaktadır.Bende dönem dönem kullandım bu tuzlusu temizliğini ancak uzun dönem kullanmanın yan etkisi olarak yaklaşık 1 hafta koku alma duyumu kaybettim.Fazla kullanınımını da dr. lar tavsiye etmiyor.Dikkat edin.
  • et vvardı bende sızıntıda vardı ansızın akıp beni zorda bırakıyordu
    ist bahcelievler hayati kale ye ameliyat oldum 1 sene gecti Allaha cok sükür cok memnunum
  • ev tozu alerjim var, gluten ve laktoz diyetini yaklaşık 2 haftadır yapıyorum, biraz kilo vermek dışında bir faydası dokunmadı.
  • Arkadaşlar günde yarım saat 1 saat maske taksam bile ertesi gün boğazım şişiyor zaten sürekli boğazım ağrıyor doktor sebebini bulamıyor alerji den diyor ee bu alerjinin çaresi neki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı bende de var lanet olsun 10lu pecete 2 günde bitiyor. İnsan hayattan soğuyor yeminederim. Bazen burnunu koparıp atasım geliyor. Ne zaman doktora gitsem ilaç yazıp gönderiyor. Diyorum benim alerjim var tedavisi yok mu adam yok diyip ilaç yazıp yolluyor beni başından. Biz ölelim mi yani. Önümde yaklaşık bi hastalık olmazsa 50 sene var 50 sene boyunca burnumu mu silicem ben. Arkadaşlar cidden artık bıktım şunun düzgün bi tedavisi varsa doktor ismi ve hastane ismiyle beraber bana yardımcı olursa hayatındaki en büyük iyiliklerden birini yapmış olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alerjinin tedavisi yok.Ben özel bir hastanede birkaç yıl aşı tedavisi oldum işe yaramadı.Tedavisi olsa keşke para sorun değil.Tüm servetimi dökerim Ben birkaç aydır her gece yatarken bir tatlı kaşığı soğuk sıkım çörek otu yağı içiyorum.Nerdeyse alerjiyi unuttum.Artık dışarıda maske takmaktan mı yoksa yağ mı işe yaradı bilmiyorum.Zararı yok faydası var deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comm -- 8 Ağustos 2020; 23:5:58 >
  • İnsanın 29 yaşından sonra Alerjik semptomlarının ortaya çıkması çok iğrenç bir olay. Gerçekten bazen hayata küstürüyor.

    Etrafınızdan devamlı hastamısın sorularına mağruz kalmakta bunlardan biri...
  • EstrEmO kullanıcısına yanıt
    Benim 17 yaşında birden bire çıktı.Ondan önce hiçbir sorunum yoktu.Alerji yüzünden Mayıs,Haziran,Temmuz,Ağustos ayından nefret ediyorum.Çünkü sadece bu aylarda etkileniyorum.Yıllık iznimi bile mecburen Eylül ayında kullanmayı tercih ediyorum.Yani bu hastalık yaşam şeklini bile etkiliyor.Şöyle canım mangal çekse gitmeye çekiniyorum çünkü çim bile beni etkiliyor.Gittiğim yerde o da olmayacak Sanırım evleneceğim kişi de halimden anlayan birisi olmalı.Çünkü bu sorunları yaşamayan bizi anlamıyor.Basit geliyor tüm bunlar ama işte yaşayan bilir.
  • Konu açılalı bayağı olmuş, ben yeni gördüm.

    Benim de son 14 yıldır bahar nezlem vardı. Ama bu yıl ekstra bir uzun sürüyor bu meret onu hala cozemedim. 13 yıldır 1 ayı geçmemişti. Bu yıl 3 aydır sökemedim atlatamadım.

    Aynı zamanda sivilce problemim,
    Geniz akıntım,
    Bağırsak yolu hastalıklarım falan var.

    Şimdi bu konuyu okuyunca gluteni katiyen bırakmam gerektiğini anladım.
  • arkadaşlar sabah akşam düzenli olarak sinüs rinse kit kullanımı yapıp olumlu bir sonuç alan oldu mu? şu an test etme aşamasındayım, fena değil. burun kanallarını tertemiz yaptığı için bir rahatlama sağlıyor gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: facepunchS

    arkadaşlar sabah akşam düzenli olarak sinüs rinse kit kullanımı yapıp olumlu bir sonuç alan oldu mu? şu an test etme aşamasındayım, fena değil. burun kanallarını tertemiz yaptığı için bir rahatlama sağlıyor gibi
    Uzun zamandır ara ara kullanıyorum. İçine bir çay kaşığı karbonat ve Himalaya tuzu koyup temiz su ile burun deliklerine uyguluyorum. Anlık burun deliklerini temizliyor fakat şu nalet geniz akıntısı 24 iş başında olduğu için kurtulamıyorum
    Bu ara çok akıntı var boğazımı Tariş etti ve nezle oldum. Çaresini bulamadık bu iletin .
    Her kese geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar burun eti de çok şişiyor, gece uykumdan uyandırıyor, deliksiz uyuyamıyorum resmen aylardır.

    Tek burun deliğim . Sabah kalkınca da şöyle yaklaşık bir yarım saat burnu temizlemekle geçiyor Sizde durumlar nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: facepunchS

    arkadaşlar sabah akşam düzenli olarak sinüs rinse kit kullanımı yapıp olumlu bir sonuç alan oldu mu? şu an test etme aşamasındayım, fena değil. burun kanallarını tertemiz yaptığı için bir rahatlama sağlıyor gibi
    Kullandığım süre boyunca çok memnun kalıyorum fakat burun eti şişmesine bir çözümü yok, burun kanallarında ne var ne yok temizleyebiliyorsun o kısımları çok rahatlatıyor. Akıntıyı da kısmen engelliyordur, benim çok yoğun alerji olduğum günlerde ( inanılmaz bir burun akıntısı ) günde 3 kez kullandığım oluyordu ( sayı fazla olabilir tabii )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EstrEmO

    İnsanın 29 yaşından sonra Alerjik semptomlarının ortaya çıkması çok iğrenç bir olay. Gerçekten bazen hayata küstürüyor.

    Etrafınızdan devamlı hastamısın sorularına mağruz kalmakta bunlardan biri...
    Geçmiş olsun, beslenme tarzında vs. bir şeyler mi değiştirdin hocam?
  • ilker07 kullanıcısına yanıt
    1 ay önce septoplasti ameliyatı oldum. eğiklik ve burun etleri normal boyutuna çekildi. son 4-5 gündür burnumdaki etler şişmiş gibi hissediyorum 2 hafta öncesine kadar otoban gibiydi oysaki burun deliklerim... alerjiden dolayı yine mi şişti acaba ya bu meret... Ya da 4-5 gündür çektiğim boğaz ağrısı+boğazdan gelen kokudan dolayı hastalığın bi etkeni falan mı acaba.. umarım konkalar tekrardan büyümemiştir...
    edit: bendeki alerji öyle rezil bir şey değil. burnuma hafif bi kaşıntı gelir ardından hapşırırım geçer. bu günde max 2-3 kez olur o da çok zorlarsam. böyle bir alerji yüzünden burun etlerimin tekrardan şişmesi olası bir şey midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 7 Eylül 2020; 22:20:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Boğaz ağrısı vs. de varsa üşütmüş olabilirsiniz hocam, ya da nezle gibi bir şeydir.

    Ben de radyofrekans yaptırmıştım 2 kere, yine eski haline döndü. Ayrıca deviasyon ameliyatı da olmuştum.

    Fakat burun etleri şişecek olsa dahi 1 ayda şişmez bence, sıcağı sıcağına doktordan bir randevu daha almak iyi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 8 Eylül 2020; 0:14:53 >
  • arkadaslar mart ayından beri bunun cozumunu bulamadım.. corona oldum diye dusunuyordum bastan beri..

    doktorlar reflü diyorlar..ama bu midemden degil ust taraftan yada yan taraftan geliyor gibi sanki..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevemem1985 -- 8 Eylül 2020; 8:57:20 >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.