Şimdi Ara

Albea 1.3 - Clio 1.5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Sonunda gözümü karartıp araç almaya karar verdim. Şuan elimde iki alternatif var, iki alternatifte 15000 TL. İki araçtada sadece sağ çamurluklar değişmiş gerisi orjinal parçalar.

    1 ) 2007 model Clio 1.4 Benzinli 77.000 KM'de
    2 ) 2006 model Albea 1.3 Multijet 103.000 KM'de

    Haftada 200-300 KM arası şehiriçi bir yol yapacağım. Ayda 1-2 kerede ek olarak 300 KM şehirlerarası yol yapma ihtimalim var. Bu tip bir kullanım için hangisini önerirsiniz :)

    Ekleme :
    Benzinliden tamamen vazgeçmiş gibiyim. Clioların 1.5 dizellerinden de araştırmaya başladım. 15 bin lira civarına 2005-2006 modelleri var. Clio 1.5 daha baskın kafamda ama konforsuz diye yorum yapan arkadaşlar kafama takılıyor.

    Birde Albea kullanan 3 arkadaşımdan yol tutuşu iyi değil gibi yorumlar aldım. Çevremde Clio kullanan birilerini bulamadım. Burada tam tersine Albea Clio'ya göre daha iyi yol tutuşuna sahiptir diyen arkadaşlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ossyle -- 26 Şubat 2010; 8:23:19 >







  • Yılda 15 bin km den fazla yapıcağınız için dizel araç daha mantıklı olacaktır.. Ancak albeanın km biraz fazla.. daha temizi çok daha iyi olur..
  • albeanın km si normal. bu multijet motorlar düzgün bir bakımla 350 bin yapabilmektedir. bence albea almalısın...
  • Bence albea cliodan daha tasarruflu konforlu ve kalitelidir.Albea diyorum.
  • Kendime ait ilk aracım olacak. Dizel yakıt olarak cazip gibi gözüküyor. Fakat dizelin bakımlarının, filtre vs gibi değişimlerinin benzinli araçlara göre daha pahalı olduğunu ve astarının yüzünden pahalıya geldiği gibi yorumlar aldım. Gerçi dizel kullananlar dizeli, benzinli kullananlar benzinliyi övüyor :)

    Araç alımı satımı yapan bir arkadaşım Albea'yı ikinci elde zor satarsın, genel olarak dizellerde bu sorun vardır ama benzinliyi satıcam dediğin günden en geç 1-2 hafta sonra satarsın diyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bu gibi yönleri ile karşılaştırınca hangisi daha uygun geliyor acaba ? Açıkçası ben Albeayı almayı düşünüyordum, Clio'yu sonradan aklıma soktular. Bu ikinci el satış ve parçalar kafama takıldı

    En güzeli gözümü kapatıp tek bir karar verip gidip almak mı acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ossyle -- 21 Şubat 2010; 19:39:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ossyle

    Kendime ait ilk aracım olacak. Dizel yakıt olarak cazip gibi gözüküyor. Fakat dizelin bakımlarının, filtre vs gibi değişimlerinin benzinli araçlara göre daha pahalı olduğunu ve astarının yüzünden pahalıya geldiği gibi yorumlar aldım. Gerçi dizel kullananlar dizeli, benzinli kullananlar benzinliyi övüyor :)

    Araç alımı satımı yapan bir arkadaşım Albea'yı ikinci elde zor satarsın, genel olarak dizellerde bu sorun vardır ama benzinliyi satıcam dediğin günden en geç 1-2 hafta sonra satarsın diyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bu gibi yönleri ile karşılaştırınca hangsi daha uygun geliyor acaba ? Açıkçası ben Albeayı almayı düşünüyordum, Clio'yu sonradan aklıma soktular. Bu ikinci el satış ve parçalar kafama takıldı

    En güzeli gözümü kapatıp tek bir karar verip gidip almak mı acaba

    Ben 2 aracıda kullanma tecrübesini yaşadım.2009 Clio Symboller var yeni kasa onlar baya bir yakıyor ayrıca yokuştada performansını beğenmedim açıkcası.Fakat albea biraz daha cimri yakıt konusunda ayrıca performansıda beni tatmin etti.Bagajının genişliği'de cabası




  • Yapacağınız km ye göre benzinli araç kullanmamalısınız. Clio genel olarak konforsuz, yol tutuşu iyi olmayan, keyifsiz, daracık sadec bagajı büyük olan bir araç. Ama yıllardır olgunlaştı ve o sınıfta en sorunsuz araçlardan. Motoru da zaten enaz 10 yıldır kullanılan 8v 75 hplik motor ve oldukça uzun ömürlü. Clioyu lpg ile kullanabilirsiniz, km si de uygunmuş.

    Ancak benim tavsiyem albeanın daha düşük km li olanını bulmanız. Bir de tutturulmuş bu arabalar 350bin km yapar vs. Ya tabii ki yapar da araç 100bini geçmiş, sadece motor değil aracın tüm yürüyen aksamı 100bin km yapmış, turbo yıpranmış, hele ki şehiriçinde bu km yapıldıysa araç sorun çıkarmaya aday bir araç. Hele ki bakımları zamanında yapılmadıysa dizellerde neler yaşandığını az çok biliyoruz. Eğer araca bakıp beğendiyseniz, geçmişini az çok öğrenebiliyorsanız, bakımları tamsa 14,5 gibi albeayı alabilirsiniz. Albea cliodan daha keyifli bir araçtır, iç mekanı biraz daha kullanışlı ve geniştir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudal

    albeanın km si normal. bu multijet motorlar düzgün bir bakımla 350 bin yapabilmektedir. bence albea almalısın...

    Dostum ben 470binde bi albea gördüm, taksiydi ve gıcır gıcırdı sanırım hayal gördüm :D
  • 420 binde bir taksi ben de görmüştüm. Adam motor hiç işlem görmeden buraya kadar geldi demişti. Pek inanasım gelmedi ama inanmış gibi yapmıştım :)

    Biraz araştırmadan sonra Clio 1.5 Dizellerden düşük kilometrede bulabilirsem almayı düşünüyorum. Sizce yukarıdakilere göre daha akıllıca bir seçim olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ossyle -- 25 Şubat 2010; 21:55:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeterPetrelli


    quote:

    Orijinalden alıntı: kudal

    albeanın km si normal. bu multijet motorlar düzgün bir bakımla 350 bin yapabilmektedir. bence albea almalısın...

    Dostum ben 470binde bi albea gördüm, taksiydi ve gıcır gıcırdı sanırım hayal gördüm :D




    arkadaşım. durup dururken ne diye kinayeli konuşuyorsun anlayamadım. bende gördüm salı günü 487 binde albea. olabilir yani. bu kadar kasmanın alemi nedir anlamadım...
  • Araçların kilometresi yüksek değil. Sadece Türkiyede 100.000 km'den sonra araba alınmaz psikolojisi. Motorun bakımları yaptırıldıysa araç düzgün kullanıldıysa o km daha birşey değil

    Fakat elinizdeki parayla daha düşük km'li Albea'da bulunur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

    Araçların kilometresi yüksek değil. Sadece Türkiyede 100.000 km'den sonra araba alınmaz psikolojisi. Motorun bakımları yaptırıldıysa araç düzgün kullanıldıysa o km daha birşey değil

    Fakat elinizdeki parayla daha düşük km'li Albea'da bulunur


    Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 25 Şubat 2010; 23:18:14 >
  • Albea alınır paşa paşa binilir.
  • Bencede Albeayı al doya doya gez. Zaten içi de geniş, arkası bizim Sümbüllerden geniş. E birde multijet yani.
  • Albea derim bende, clio gercekten keyifsiz bir araç. Albeanın dizel olması buyuk avantaj.
  • Benzinliden tamamen vazgeçmiş gibiyim. Clioların 1.5 dizellerinden de araştırmaya başladım. 15 bin lira civarına 2005-2006 modelleri var. Clio 1.5 daha baskın kafamda ama konforsuz diye yorum yapan arkadaşlar kafama takılıyor.

    Birde Albea kullanan 3 arkadaşımdan yol tutuşu iyi değil gibi yorumlar aldım. Çevremde Clio kullanan birilerini bulamadım. Burada tam tersine Albea Clio'ya göre daha iyi yol tutuşuna sahiptir diyen arkadaşlar var.
  • Clio, albea'dan daha kötü yol tutuşuna sahiptir benim düşünceme göre. Hiçbir araçta ben bu kadar kötü bir yol tutuş, kötü bir sürüş izlenimi yaşamadım.
  • bende yorumlara bakarak bişeyler öğrenmek istedim.. bilgi sahibi değilim çünkü.. albea=clio hiç bi fark görmesemde albea daha üstünmüş.. (buradaki yorumlara göre)


    o paraya başka bi markanın modellerinide araştırın isterseniz en iyisini alınız gözünüzü karaktarak
  • baya bir albea kullandım clio ile yolculuk ettim.albea nın konforu clionun yol tutuşu daha iyi
  • Konuyu açan arkadaşa ısrarla Albea öneriliyor. Ama o da ısrarla 1.5 dizel Clio bakacağım diyor Hocam sen bildiğini al kim ne dese boş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 27 Şubat 2010; 10:20:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.