Şimdi Ara

Alan Wake 2 [PC ANA KONU] (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
713
Cevap
28
Favori
30.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GlowZone kullanıcısına yanıt

    Bölümü bitiriyorum, hatta ekran geliyor istediğiniz zaman bu alanlarda geçiş yapabilirsiniz diyor. Duvara konuşan şeyleri diyorsanız elime geçtikçe hepsini duvara asıyorum. Bir tane var oda for later diyor.

  • nier kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Tamam watery dediğiniz bölüm saga tarafında kasaba tarzi yere gittiğiniz yer olması lazımdı.
    Hatta anahtar almak için orman içlerinden lunaparka gidiyordun doğru mudur ?.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 4 Aralık 2023; 16:38:10 >
  • GlowZone kullanıcısına yanıt

    Evet orası, gift dükkanı falan var. Ritüel malzemelerini toplamıştım.

  • nier kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Dostum orman içinden lunaparka gittin. Anahtar istiyordu anahtarı buldun kasayı açtın karavan otoparkının kapı anahtarını alıyor olman lazımdı.Ondan sonra haritanın sol aşağısında otoparka gittin. 2 tane dayı ile denk geliyorsun sorular soruyorsun. Ondan sonra evde ipuçları buldun. Tarikat üyesinden biri denk geldi takip ettin garaja gittin orada kilitli kapıyı açtın safe noktası oldu. Safe noktasının olduğu yerden merdivenle aşağıya indin tarikat üyelerini gördün sonra tam oradaki şeyi almaya çalışırken kayboldu. Buraya kadar tamam ondan sonrasında ben bıraktım ama büyük ihtimalle gene geldiğin yere gidiceksin eğer toplama işine odaklanmadıysan.Acelesi yoksa bi bakayım en kötü video falan izle. Wake e geçmek için wake e soru sorduğunuz yerden kova ile geçiyorduk ama oyunda şunu yap bunu yap dediği görev yazısını atarsan daha iyi olabilir. Şuan orada aktif olarak sana ne yapmanı istediğini içeren bir yazı falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 4 Aralık 2023; 17:20:10 >




  • Oyunda dialog sesleri gelmiyor, alt yazılarda çıkmıyor. Başına gelipte çözebilen var mı internette bulamadım ?

  • Oyunun müzikleri ilk oyun kadar seçkin ve akılda kalıcı hissettirmedi. Ne bileyim ilk oyunda Poe'nun seslendirdiği Haunted olsun, Anna Ternheim'ın No I Don't Remember'ı olsun. Yalnız bu oyunun ilk bölümünün sonunda çalan şu şarkı acayip iyi bir şey. Sözlerini de Sam Lake yazmış.



    Alan Wake - Topicyoutube
    Provided to YouTube by Universal Music Group Follow You Into The Dark · Alan Wake · RAKEL Follow You Into The Dark ℗ 2023 Remedy Entertainment under exclusive license to The Fried Music Released on: 2023-10-06 Associated Performer, Vocalist: RAKEL Producer: Heviteemu Producer: Sindri Már Sigfússon Studio Personnel, Mixer: Kalle Keskikuru Studio Personnel, Mastering Engineer: Jonas Karlsson Composer Lyricist: Jussi Tiainen Composer Lyricist: Teemu Javanainen Composer Lyricist: Sindri Már Sigfússon Author: Sam Lake Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=I00GkC8feDU
  • thegameawardsyoutube
    Watch Poets of the Fall perform "Herald of Darkness" from Alan Wake 2 live at The Game Awards 2023. Geoff Keighley hosts this global showcase of video games with performances by The Game Awards Orchestra and more, live from Peacock Theater in Los Angeles. Visit our website: http://www.thegameawards.com Visit The Game Awards in Fortnite: bit.ly/tgafortnite Visit http://thetruth.com/article/vaping-st... to learn more about how nicotine can impact stress and find other ways to cope, including quitting support. Subscribe to Watch more Game Awards: http://bit.ly/tga18sub Follow The Game Awards on Twitter: / thegameawards Follow The Game Awards on Instagram: / thegameawards Follow Geoff Keighley on Twitter: / geoffkeighley #thegameawards #gameoftheyear #tga2023 License Code: BPG8DVRW4LQMWRQA
    https://www.youtube.com/watch?v=yQ9Ydz7jo6I
  • Merhaba Yazar ,


    33 saatin sonunda Hard zorluk seviyesinde 1 başarım bugda kalmış şekilde %99 olarak oyunu bitirdim. Öncesinde 1 Ana oyun, 2 ek paket, 1 Standalone şeklinde maraton yapmıştım.


    Öncelikle oyunu çok beğendiğimi belirtmeliyim. Bu yıl çıkmış Resident Evil 4 Remake ile birlikte oynadığım en iyi oyun diyebilirim. Hatta benim için yeni nesil hissettiren ilk oyun da oldu kendisi.

    Grafikleri, Sanat Yönetimi, Mekanikleri ile çok iyi bir yapım olmuş. Bu konuda Remedy kendini aşmış. Gelecek olan Max Payne Remake'i konusunda oldukça ümitliyim.


    Oyun bildiğiniz gibi 2 ayrı karakteri işliyor, bu yüzden ilerleyiş de iki ayrı safhada yaşanıyor. Birincisi bizim psikodeli Alan'ımız, diğeri de seriye yeni giren yarı-viking Özel Ajan Saga ablamız.

    Alan başkanı kontrol ettiğimiz bölümlerde oyun Psikolojik-Korku oyunu şeklinde ilerlerken Saga'lı kısımlarda ise Survival-Horror ve Dedektiflik şeklinde ilerliyor. İki ayrı Dünya da çok özenle yaratılmış. Grafikler ve ışıklandırma ile bu durum desteklenmiş. Tebrik etmek gerek.


    Oyunun dünyası özellikle Control'ün de eklenmesiyle genişlemişti. Lore yeni karakterler ve hikayeleri ile de büyümeye devam ediyor. Yeni eklenen Saga ve Alex Casey karakterleri özellikle iyi yazılmış. Kendinizi eski 80-90'lı yıllarda geçen Gizem/Gerilim-Macera türündeki Dedektiflik hikayelerinde buluyorsunuz. Hatta ve hatta Film-Noir bile diyebiliriz. Bunda yazar kadrosu ve uçuk Sam Lake'in katkısı büyük. Casey karakterini de canlandırarak buradan David Lynch'e selam çakmış. Se7en ve Twin Peaks göndermeleri oyunda zaten bol bol mevcut.


    Control'den tanıdığımız Ahti abimiz yine rolünü yenilemiş. Hatta grubu ile şarkısı bile var.  Buna ilaveten Vikings dizisindeki Kral Harald rolü ile tanıdığımız abimiz de oyunda yer almış. Özellikle abisi ile yaptığı Technopat videoları tadındaki reklam fimleri ise eğlenceli olmuş. -Öyle mi Jaakko.. - Öyle Ilmo.. 


    Filmler demişken Remedy bu konuda işi arşa çıkarmış. Klasik Remedy oyunlarındaki Oyun/Live-Action videoları bu yapımda uç noktaya varmış. Adamlar bildiğin kısa film ve Tonight Show bile çekmişler yahu. İnanılmaz bir emek ve iş gücü var. Adamlar firma karakteristiklerinden vazgeçmiyorlar ne olursa olsun. Özellikle bu oyunun Pandemi döneminde geliştirildiğini farz edersek.. 

    Grafikler ve sesler ise dediğim gibi aşmış durumda. Özellikle grafiklere hayran kaldım. RTX 4080 ekran kartı ile 1080p RTX ve 4K ultra çözünürlüklerde oyun çok iyi duruyor. Her ne kadar oynamasam da güvendiğim yorumlar göre Horizon Forbidden West ile birlikte yeni nesil grafik sıçramasını yaşatan oyun olmuş diyebilirim. Işıklandırmaların kullanımı ile de çok güzel ve gerçekçi görüntüler ortaya çıkıyor. Keşke Steam'e gelseydi de bir sürü ekran görüntüsü alsaydım.  

    Sesler ve müzikler ise çok çok iyi olmuş. Özellikle oyunu bitirdiğimde Youtube'da dolaşırken karşıma çıkan Making videosu ile bir kez daha hayran kaldım yapıma. Oyun için özellikle Pandemi döneminde yapılan emeğe dediğim gibi saygı duymak gerek. OST kısmında ise ilk oyundan daha iyi parçalar yapılmış. Akılda kalıcı şarkılar mevcut.


    Oyunda bu kez vuruş hissi var. Az biraz gore seviyesi de arttırıldığı için bu da olumlu yansımış bence oyuna. Daha ilk sahnede "dalgayı" görmek ise pek olumlu değil tabii.  

    Karakterlerin kendine has mekanikleri ise oyunda farklılık yaratmış. Alan'ın Yazar Odası, Saga'nın ise Zihin Odası var. Özellikle Zihin odası oyunda çok önemli bir yer kapsıyor. Dedektiflik kısmının çoğu buradan ilerliyor. Bu başlıkta oyunun son yarım saati odada geçti derken anlamamıştım anlamını oyunu daha oynamadığım için. Şimdi ise anladım.  


    Oyunun olumsuz taraflarına gelecek ise tabii ki Jumpscare kısımları. Özellikle ilkinde acayip sıçradım. Genelde bu kadar boş bulunmam veya etkilenmezdim. Sonrakilerde hazırlıklı olduğum için sıkıntı olmadı ama yine yer yer korkuttu. Fazla abartmışlar bence.

    Bunun dışında Combat çeşitliliği hala az geliyor benim için. Işığı tut, armoru kır ve zayıf noktasından vur. Control sonrası yavan kalıyor. Ama bunun bir Aksiyon oyunu olmadığını da akıldan çıkarmamak gerek. Ne yapalım Seriyi de bu şekilde seveceğiz.


    Son olarak oyunu Anonymous çevirisi ile bitirdim. Yama çıktığı gibi indirdiğim için bir kaç noktada kelime ve eksik çeviriler vardı. Onun dışında sağlam bir yama olmuş.


    Oyun klasik bir Remedy oyunu gibi yine aslında bitmiyor. Çıkacak ek paketler ile hikaye devam ettirilecek. Bizim Alan yine başına açtığı belaları sonuçlandırmaya çalışacak. Biz de şiddetle çıkışlarını bekleyeceğiz. Remedy, adamsın la. 



    Alan, Wake Up la Artık. 



    Remedy Entertainmentyoutube
    Alan Wake 2: Chapter Songs is a compilation of seven unique tracks specially crafted for Alan Wake 2. Follow You into the Dark (featuring RAKEL) is the first single from this collection. Follow You into the Dark (featuring RAKEL) out now: https://lnk.to/AWIIFYITD Writers: Teemu Javanainen, Jussi Tiainen, Sindri Már Sigfússon, Sam Lake Producers: Heviteemu, Sindri Már Sigfússon Alan Wake 2: Chapter Songs features several of Finland’s most popular artists, composers, and producers from Fried Music. Alan Wake 2 launches October 27th. Pre-purchase and find out more at https://alanwake.com Follow Alan Wake: Twitter: http://twitter.com/alanwake Facebook: http://facebook.com/alanwake Instagram: http://instagram.com/alanwakeofficial #AlanWake #AlanWake2
    https://www.youtube.com/watch?v=IzTrJ3RxeNQ


    Doom Slayer TVyoutube
    Alan Wake 2 OST - Ahti - Yötön Yö Edit 4K ("Local Girl" Chapter Return 4 Music)
    https://www.youtube.com/watch?v=lOInmzMYuHI




  • Oyunu çok beğendim ilk oyun bana göre böyle gerilimli ve korkunç değildi.Ayrıca evrenleri birleştirme yolunu bayağı sevdim.Oyun beklediğimden iyi calısıyor.Rtx 2070 laptopta medium high arası karışık orman sahnesi hariç 50-60 FPS alıyorum.Orman sahnesinde yağmur yağdığında 30-35 lere düşmüştü.
  • 1080 Ti ekran kartım ile neden 20 fps oynuyorum bilen var mı? Hiç normal değil ya bu kartla bunu yapması  

  • EzoBride kullanıcısına yanıt

    Mesh shader kullanıyor oyun bu da rtx kartlarla gelen birşey.Gta 6'da da kullanılacak diye biliyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 20 Aralık 2023; 15:1:27 >
  • CoreGame kullanıcısına yanıt

    Hay anasını ya illa yeni karta geçirtecekler. Oynamıyom anasınıs satiyim ben 1080 Ti'ımla mutluyum ya  

  • E bu bildiğin film olmuş, 6 dalda oscar adaylığı falan alır herhalde. Oyunu beğendim ama gameplay kısmı zayıf olduğu için biraz hayal kırıklığı olmadığı değil. Zaten en sevdiğim tür suç, gerilim, polisiye ve korku olan ve en sevdiğim diziler Twin Peaks ve X-Files olan biri olarak oyununu beğenmemek baya zor olurdu. Oyun iyi bir deneyim sunuyor. En iyi yanları atmosferi, sesleri, çevre ve mekan tasarımı, grafikler, ışıklandırma, seslendirme, sinematik sunum bu konularda hakkını vermişler. Bazı yerlerde etrafa bakmaktan kendinizi alamıyorsunuz ve o atmosferin içinde gezmek ve hikayenin içinde kaybolmak büyük zevk veriyor. May Payne'nin monologlarının olduğu kısım çok iyiydi ayrı bir tat katmış. Sam Lake zaten boy, pos, tip ve ses tonu her şey adamda allah vergisi resmen.  Saga ile oynadığımız kısımlar Alan'a göre daha sıkıcıydı Alan'a geçince oh be diyorsunuz resmen. En beğendiğim bölüm otel bölümüydü. Saga'yı canlandıran Melanie Liburd'ın dudaklar güzelmiş. Ajan Eztevez yani Janina Gavankar'da fena değildi. Bu oyunla birlikte bir kez daha gördük ki Resident Evil serisinin oyun dünyasına büyük bir etkisi var. Biraz zaman geçsin tekrar en zor modda çevre ve mekanların dibinini sıyıyarak tekrar oynarım oyunu.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Oyunun sonunda Logan'ı detayı güzeldi. Eğer Logan telefonu açarsa Alan yani canavar ölmüş olacak ve her şey son bulmuş olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 20 Aralık 2023; 16:58:52 >




  • merhaba arkadaşlar. oyunda defalarca "bug" a takılıyorum. ne yapmalıyım. dün format atıp oyunu silip sabaha kadar indirmesini bekledim yine bug oldu. saga abladan sonra alan beye geçtiği yerde tv showda TV kapalı ekran çıkmıyor. son bug bu oldu ve 500 lira verdiğime pişmanım. siz nasıl bug olmadan bitirdiniz yahu

  • nexus mods :: modding tools
    dlssg-to-fsr3 (Replace Nvidia DLSS-G Frame Gen with AMD FSR3 Frame Gen)
    https://www.nexusmods.com/site/mods/738?tab=posts&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    RTX 40XX serisi altı kartlar içinde Frame Genaration özelliği sağlayan mod Alan Wake 2 dede çalışıyor denmiş deneyen varmı

  • Oyun muhteşemdi gerçekten. Sonu memnun etmedi beni sadece. Finali anlayan, bana ne olduğunu mesajdan yazabilecek bir forumdaş olursa çok sevinirim.
  • 2 haftadır oyuna bir türlü başlayamadım evvela ilk oyunu oynayayım da hikayeyi hatırlayayım diye fakat bir şey daha kurcalamaya başladı aklımı: aynı evrende geçmeleri hasebiyle control'ü de oynamak gerekiyor mu 2. oyun öncesinde?

  • EceliYakın kullanıcısına yanıt
    çok lazım değil ama güzel olur. awe dlc'si var direkt bağlantılı.
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    bende 3090 var 50 fps

    kart falan alma benim gibi pisman eder

    alacaksan konsol al
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.