Şimdi Ara

AL SAT BELASININ NASIL BİTECEĞİ HAKKINDA FİKRİ OLAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 yılında aldığım egea aracımı 29.07.2021 de binmek için alıyorum diyen kişiye sattım. 20 gün sonra 8.000₺ üzerine ekleyim sarı sitede ilana koymuş. Nasıl bir zihniyet bu anlam veremiyorum inanın. Bu işin sonu nereye gidecek? Çözümü ne olacak ? Fikri olan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yanlış düşünüyorsunuz.


    Bu kişisel değil genel bir problemdir.



    Durduk yere piyasanın yükselmesine neden oluyor. Bir nevi karaborsacılık gibi, stokçuluk gibi.


    Mesela adam malını depoluyor, satmıyor, bekletiyor. Sonra piyasası yükselince azar azar sanki stok azmış gibi pahalı fiyattan satıyor.


    Şimdi senin mantığınla bu adam için, ADAMIN KENDİ MALI NOLACAK, İSTER SATAR İSTER STOKLAR, demek lazım değil mi?


    Ancak öyle değil. Bir kere ahlaken sıkıntılı bir durum. Bakın ne oldu, ülkede pandemi çıktı, maske , dezenkfektan fiyatları 10 katına çıktı. Ülkede orman yangını çıktı, yanmaz ayakkabı..vs gibi ürünler 5 katına çıktı. Deprem oluyor, gönüllü olarak deprem bölgesine gidiyoruz, bakıyoruz, gıda fiyatları 20 katına çıkmış. NEDEN?


    Çünkü fırsatçı bir milletiz, ahlaken bozuğuz. Ufak hesaplar için, insanlığımızı kolayca satıyoruz.



    Bu da benzer bir durum. Adam niye araba alıyor, al sat yapmak için alıyor. Ama öteki tarafta, adamın hasta annesi var, sadece getir götür yapacaki bir araba alması lazım. Ancak alamıyor, parası yetmiyor, niye? İşte bu adamlar yüzünden.


    Araba bir yatırım aracı değildir, binektir, araçtır. Binmek için alınır. Başka hiçbir ülkede de bizimki gibi görülmez. Adam biner , işine gider, yatırım yapmak için almaz.


    Bu işin çözümü de şudur. Bir kişi araba aldı mı en az 6 ay satamayacak. Borcu mu var çok mu sıkıştı? Aracını teminat gösterecek, devlet bankasından düşük faizli borç alacak, ama gene de aracını bu 6 ay içinde satamayacak.


    Tabi galericiler, al satçılar, senin gönderini beğenmişler hemen. Bana da şimdi saydırmaya başlarlar. Hepsini onlara aynen iade ediyorum. Yediğiniz kul hakları, hepinizden fazla fazla çıksın İNŞALLAH


    EKLEME YAPALIM:



    Gelir vergisi mükellefi olmayanlardan aldıkları aracı 9 ay içinde satamama ya da satmak zorunda ise en fazla satın aldığı fiyata satma şartı getirilse buz gibi kesilir hepsi pıtır pıtır düşer al satçıların. Site otoparkları al-satçı paragöz esnaf/memurların arabalarıyla dolu, sıfır arabalara da dadandılar, bir sürü poşeti çıkarılmamış araba görüyorum, terkedilmiş toros araba gibi tozlu tozlu yatıyorlar.
  • paranı aldın mı ? aldın.


    bu adam senin malını ister satar ister uçurumdan aşagı atar.


    enflasyonist ortamlarda yerel para birimi harici herşey özellikle ithal ürünler değer kazanır.


    keza sende 1 aydır faiz geliri elde ediyorsun. anormal bir durum yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 25 Ağustos 2021; 1:20:55 >
  • Gelir vergisi mükellefi olmayanlardan aldıkları aracı 9 ay içinde satamama ya da satmak zorunda ise en fazla satın aldığı fiyata satma şartı getirilse buz gibi kesilir hepsi pıtır pıtır düşer al satçıların. Site otoparkları al-satçı paragöz esnaf/memurların arabalarıyla dolu, sıfır arabalara da dadandılar, bir sürü poşeti çıkarılmamış araba görüyorum, terkedilmiş toros araba gibi tozlu tozlu yatıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al satı bitiremezsin. Şu an tüm dünyada arz sıkıntısı var. Çip krizi, pandemi ile birleşince daha da azaldı. Sadece bizde değil, başka ülkelerde de al-sat var. Krizler, al-satçıların ekmeğine yağ sürdü, hepsi bu. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şartlar koyulamaz. Bunlar temel özgürlükleri kısıtlayan olmayacak fikirler. Vatandaş işter alır ister satar. Yasalara uygun olmayan bir şey yaptıkları yok.


    Siz etik olmayan durumlara müdahale edilsin istiyorsanız bunu kısıtlayabilecek mantıklı yollar var. Öncelikle galericiler sıfır araç alamaz veya satamamalı; vatandaş paraya sıkıştı sıfır araç aldı galericiye yine satamamalı. Galeriler sadece ikinci el "kullanılmış veya km yapmış" araç satabilmeli. Filo kiralama şirketleri elindeki mevcut araç sayısının belirli oranında yeni araç siparişi verebilmeli ki normal bireyler, fabrikaların arzından pay koparabilmeli. Sıfır araç alan vatandaşlar, aracı 1 yıl içinde satamamalı. Araç memnuniyetsizliği, arıza veya ekonomik sebep gösterilerek satılmak istenen araçlar için de bir takip sistemi getirilmeli.


    Yani ötv'siz otomobil alan taksicilerin aracı garaja çekip orada yıllarca bekletmeleri gibi saçma sapan hareketleri başka yerlerde kimse görmemiştir herhalde. Varsa böyle abidik gubidik işler yurtdışında nasıl uygulamalar var bakılmalı. Gerçi yurtdışında araçların alım gücüne kıyasla değerinin bu kadar arttığı veya araca değer verildiği görülmediği için kısır bir döngüye girdik.





  • Türkiye gibi çivisi çıkmış ülkede bu hadise vaka-i adiyeden bile değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el, sıfır bireysel araba ithalatı serbestisi.

    +

    Yeni araç alımına teşvikler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitemez. Kimisi kazanç için kimisi mecburiyetten satabiliyor. Sen 10 gün önce 150'ye araba alırsın fakat hastalığın olur, ameliyat için ciddi para isterler, arabayı ameliyat paran için 160 bine satmaya çalışırsın.


    Veya borç harç olayları olur satarsın.


    1 hafta binersin, beğenmezsin araba sana göre değildir satmak istersin satarsın.


    Al sat bitmez bu yüzden.


    Hiçbirşey yapmadan anında 10-15 fazlasına koyanlar içinde yapacak bişey yok maalesef. Adamın kendi malı olduğu için 100'e aldığını isterse 500'e koyar. Bunu alacak mallar çıkabilir orası ayrı konu.

  • al-satı bitirmek mi istiyorsunuz?


    1- otomobil üzerindeki anlamsız vergi yükü kalkacak,

    2- kur makul seviyelere inecek

    3- bayiden alınan araçlar için çok uygun faiz ve gerekirse 96 aya kadar vade gelecek. bu şekilde bayiden 1000 tl taksitle passat almak varken (farazi bir örnek) kimse al-satçıdan araba almaz.

  • Adam satmak icin aliyorum dese ona satmayacak miydin? Baskasina mi satacaktin?

  • Bizim ülkede al sat imkansız bitmez, sıfır araçlara ulaşmak belirli bir kesim için artık hayal gibi oldu. Sıfır artınca anında bunu 2. el fiyatlarınada yansıtıyorlar. İnsanlarda ceplerindeki düşük bütçeyle 2. ele dönüyor normal olarak. Piyasının bu talebini fırsat bilende telefonda sana kırk tane yalanla ağlayarak, yeminler ederek fiyat kırdırıp aldığı aracı ertesi gün üzerine ekleyerek ilana koyuyor.


    Belirli bir kesim için bu iş sektör oldu, ayda 1 araba denk getirip bu şekilde satsa en az asgari ücret çıkarmış oluyor. Araba lastiği değiştirmeyi bile bilmezken, ülkenin öbür ucuna gidip araba alan işi gücü bırakıp sırf bununla uğraşanlar var çevremde. Sarı sitenin yeni ilanları sabah kaçta güncellediğini biliyor adam başında sınav sonucu açıklanacak öğrenci gibi bekliyor AL SAT BELASININ NASIL BİTECEĞİ HAKKINDA FİKRİ OLAN VAR MI? 


    Sonuçta araç adamın yapacak bir şey yok ister yakar ister üzerine ekleyip satar AL SAT BELASININ NASIL BİTECEĞİ HAKKINDA FİKRİ OLAN VAR MI? 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrix1212

    paranı aldın mı ? aldın.


    bu adam senin malını ister satar ister uçurumdan aşagı atar.


    enflasyonist ortamlarda yerel para birimi harici herşey özellikle ithal ürünler değer kazanır.


    keza sende 1 aydır faiz geliri elde ediyorsun. anormal bir durum yok.

    Başka bi konuda enflasyon yok ülke şahlanıyor diyordun

    Bu arkadaşın kafasını yaşamak istiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok sorunu çözülürse sıfır araçta baya azalır, sadece dilim sınırında olan araçlar alınır satılır, onda da alıcının 250 iken alma şansı olur, bir anda 300 olunca isterse al-satcı ya da galeriden 275e alır.

    Özellikle düşük bütçeli araçta bitmez. Bu araçlarda alan da satan da çok, elinde nakiti olan fırsat aracı alıp geçiyor.

    Kullanıcı olarak aldığınız aracın son sahiplik süresine bakarak bireysel olarak mücadele edersiniz ancak. Şahıs, galeri, al-satçı fark etmeksizin hepsinde risk var fakat uzun süreli kullanıcı en düşük riskli olanı, en azından ne zaman ne yapıldı soruyorsun, cevaplar tutarsızsa aracı eliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu anda halkı birbirine düşüren bir sistem var. sömürülen ve sömüren düzeni var. sömürenler, kemirenler ise en tepede. onları al aşağı edip halkın çıkarları egemen olmadan bu düzen bitmez. umutsuz bir durum değil ama mücadele lazım. milli bir irade ile bu iş, 24 saat bile sürmeden halledilir.


    M.Kemal'in de Amasya Genelgesinde dediği gibi "Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. ... Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Milletin içinde bulunduğu durum ve şartların gereğini yerine getirmek ve haklarını gür sesle cihana duyurmak için, her türlü baskı ve kontrolden uzak millî bir heyetin varlığı zaruridir."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisa_tr -- 25 Ağustos 2021; 10:5:20 >
  • Enflasyon ve fiyat artışı olduğu sürece asla bitmez. Fiyatlar düşse de bitmez. Ucuzunda ucuzunu alıp ucuz ucuz satmak isterler. Otomobil arzında sıkıntı olursa yine bitmez. Kısacası kolay kolay bitmez. Ancak diğer yatırım araçları cazip olursa biter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    Başka bi konuda enflasyon yok ülke şahlanıyor diyordun

    Bu arkadaşın kafasını yaşamak istiyorum

    Alıntıları Göster

    sen benim kafamı yaşaman için önce 35 yaşına gelmen lazım.


    " enflasyon yok ülke şahlanıyor" diye bir söylememi buraya getir senin için 10.000 TL kadar bir bedeli istediğin yardım kuruluşuna bağışlayacağım.


    bulamazsan sen birşey yapma


    utan yeter.


    yüzün varsa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 25 Ağustos 2021; 12:15:34 >




  • Arabayı satıp parayı cebine koydun,bitti gitti
    İsterse benzin döküp yaksın
    Sektör et naparsa yapsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Etik diye bir şey var bildin mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tamacti Jun

    Etik diye bir şey var bildin mi?

    AL SAT BELASININ NASIL BİTECEĞİ HAKKINDA FİKRİ OLAN VAR MI?




    yeni sahibi eğer satabilirse %5 kar edecek. oda enflasyondan arınmamış rakam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 25 Ağustos 2021; 12:44:49 >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Yanlış düşünüyorsunuz.


    Bu kişisel değil genel bir problemdir.



    Durduk yere piyasanın yükselmesine neden oluyor. Bir nevi karaborsacılık gibi, stokçuluk gibi.


    Mesela adam malını depoluyor, satmıyor, bekletiyor. Sonra piyasası yükselince azar azar sanki stok azmış gibi pahalı fiyattan satıyor.


    Şimdi senin mantığınla bu adam için, ADAMIN KENDİ MALI NOLACAK, İSTER SATAR İSTER STOKLAR, demek lazım değil mi?


    Ancak öyle değil. Bir kere ahlaken sıkıntılı bir durum. Bakın ne oldu, ülkede pandemi çıktı, maske , dezenkfektan fiyatları 10 katına çıktı. Ülkede orman yangını çıktı, yanmaz ayakkabı..vs gibi ürünler 5 katına çıktı. Deprem oluyor, gönüllü olarak deprem bölgesine gidiyoruz, bakıyoruz, gıda fiyatları 20 katına çıkmış. NEDEN?


    Çünkü fırsatçı bir milletiz, ahlaken bozuğuz. Ufak hesaplar için, insanlığımızı kolayca satıyoruz.



    Bu da benzer bir durum. Adam niye araba alıyor, al sat yapmak için alıyor. Ama öteki tarafta, adamın hasta annesi var, sadece getir götür yapacaki bir araba alması lazım. Ancak alamıyor, parası yetmiyor, niye? İşte bu adamlar yüzünden.


    Araba bir yatırım aracı değildir, binektir, araçtır. Binmek için alınır. Başka hiçbir ülkede de bizimki gibi görülmez. Adam biner , işine gider, yatırım yapmak için almaz.


    Bu işin çözümü de şudur. Bir kişi araba aldı mı en az 6 ay satamayacak. Borcu mu var çok mu sıkıştı? Aracını teminat gösterecek, devlet bankasından düşük faizli borç alacak, ama gene de aracını bu 6 ay içinde satamayacak.


    Tabi galericiler, al satçılar, senin gönderini beğenmişler hemen. Bana da şimdi saydırmaya başlarlar. Hepsini onlara aynen iade ediyorum. Yediğiniz kul hakları, hepinizden fazla fazla çıksın İNŞALLAH


    EKLEME YAPALIM:



    AL SAT BELASININ NASIL BİTECEĞİ HAKKINDA FİKRİ OLAN VAR MI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 25 Ağustos 2021; 23:34:12 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.