Şimdi Ara

Aktif bir sub pasif olarak çalışabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Üstadlar,

    Aktif olan sub ımı nasıl pasif olarak kullanabilirim?

    Wharfedale Crystal2 PowerCube 10+

    http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=108


    ayrıca aşağıda manuel mevcut:

    http://www.fixya.com/support/p22350-wharfedale_powercube_pc_10_subwoofer/manual-17946/page-2







  • aktıf ıken kullanmak dururken neden pasıf olarak kullanmak ıstıyorsun pasıf olarak kullanmak demek ayrı anfıye ve sısteme baglamak demektır yanlıs mı hatırlıyorum bı dunya ıs demek hıc gerek yok ayrı hoparlor(woofer) al kabın yaptır anfıye de baglarsın dvd veya dıger medyalara da baglayabılırsın.
    bence buna gerek yok aktıfe devam derım ben
  • @akyurt,

    söylediğinden hiçbirşey anlamadım. benim sub aktif bir sub ama pasif olarak denemek istiyorum.

    kullandığım amfi ise yamaha rx-v461.
  • aktıf sub nedır ıcınde guc kaynagı olan subwoofer degılmıdır(hazır kutu) sen bunu pasıfe cevırmek ıstıyorsun
    bende dıyorum hıc gerek yok sadece hoparloru kullanmak ıstedıgını soluyorsun.
    ayrı woofer al onu pasıf olarak kullan bundan verım alamazsın demek ıstedım.. yınede sen bılırsın..
  • iyide 461 e nasıl bağlıycaksın onun sub çıkışında güç yokki.sadece sinyal göndeirr.
  • aktif woofer ı pasif olarak kullanmak tabiki mümkün hoparlörleri direkt olarak sub ın arkasındaki girişlere bağlarsan pasif çalıştırmış olursun
  • iyide 461 anfi diyo pasif bağlasa gücü nerden alıcak 461 de sub çıkışı varda güç yokki..
  • Arkadaşlar Aktif Sub pasif olarak kullanılır.

    PowerCube.10+ :
    Reciver in FrontLR çıkışlarından Frontlara ordan da Sub un Speaker Level inputdan LR olarak bağlanır veya Reciverin FrontLR çıkışı kolonlara ve Sub a 2ayrı kablo ile bağlanır Amfi seçeneklerinden de SubW/Bass Out seçeneğini de Front olarak seçerseniz aktif Subwooferinizi Pasif olarak bağlamış olursunuz. Bi-wire bağlantı için frontların alt frekans Bas girişinden bağlantı Sub a bağlantı yapmalısınız.

    PureAcoustic SLW10 :
    Reciver in FrontLR çıkışları Sub un Hi-Level inputdan girilir Hi-lvl output dan FrontLR olarak kolonlara çıkılır Amfi seçeneklerinden de SubW/Bass Out seçeneğini de Front olarak seçerseniz aktif Subwooferinizi Pasif olarak bağlamış olursunuz. tabi bu yaptığınız işlemden sonra subw.u fişe takıp açmak gerekmez. bu benim subW ama hiç pasif denemedim.




  • iyide öyle bağlasan hz ayarları olcakmı bide hem front hem suba aynı çıkışı veriyorsun adam gibi ses alınırmı mantık var.adamlar boşunamı aktif bas alıyo .herkez öyle bağlar ucuza pasif bas alır..
  • nickelx
    az sakin ol.heyecan yapma.
    hem ekliyeyim pasif bağlantı daha bile iyidir.ne olmuş aktif ise.
  • @nickelx
    Elçiye zeval olmaz ben o ürünlerin broşüründeki bağlantı şemasını yazdım. haa bana sorarsan pasif sub da kesmez kimseyi yani frontların 17-20cm Bas sürücüsü varsa sisteme pasif Sub gerekmez ama vurduğu zaman ciğerlerim oynasın derin bas istiyorsan aktif Sub şart. yukarıda anahtar bir kelime var Reciver in Menüsünde Bass Out çıkışını SubW değil de Front olarak seçersen Subw a göndereceği alt frekansları da Frontlara gönderir dolayısıyla basif bağlı SubW da nasibini alır. yani bağlantıda mantık hatası yok zaten heriflerin kendi broşüründen aktardım. ama Pasif Sub+Frontları 361 gibi bir amfi ile beslersen bayaa bi yorarsın cihazı.
    @the_cantan neden pasif daha iyi?
  • slm wharfedale powercube 10+ sub woofer uzerinde hem aktif hem pasif giris var . sinema anfisi ile kullananlar icin aktif sub woofer girisi ve ikinci bir sub cıkısı ve sinema anfisi olmayanlar icin herhangi bir entegre anfi baglamak icin vidalı normal kolon girislerivar.wharfedale power cube 10+sub woofera
    sinema anfisi baglarken anfinin arkasındaki sub pre aut çıkısını adaptor ile çift cıkısa cıkartıp sub woofera cıft olarak girerseniz normal tek girisli baglamadan ikikat daha fazla güc alırsınız. diger vidalı hoparlor girisleri sub woofer cıkısı olmayan entegre müzik anfilerini baglamak içindir.
    yamaha rx-v 363-rx-v 463 -rx-v563 pasif sub woofer sürmek icin düsükkalır.pasif sab woofer sürmek icin yamahada rx-v 663 modeli ile minimum sürülebilir. rx-v 363-463-563 modellerinde ayar menüsünde sabwoofer aut front veya both secenegi olsada bu anfilerin yapısı geregi tam performans saglamazlar.pasif sub woofer sürmek icin yamahada rx-v 663 modelini minimum öneririm.




  • bende ondan diyorum zaten madem prof takılıyoruz hcinema compact sistem yerine avr alıyoruz ozaman aktif bas olsun adam gibi olsun
  • Bazı aktif sub.ların arkasında "Direct İn" gibi bir giriş oluyor ve direk olarak amfiden yüksek çıkış alabiliyorsunuz fakat dediğiniz modelleri hiç kullanmadığım için birşey söyleyemem,kullanma kılavuzu var ise bir göz atmanızı tavsiye ederim.
  • Subwooferi açıyorsun hoparlöre giden kabloyu takip ediyorsun. O kabloyu hoparlörden söküp,yerine amfinden gelen uzuuun kabloyu lehimliyorsun. Lehim makinen yok ise, hoparlörü kablosunu uzun bırak, uc uca bağla. Kısa devre yaptırmamaya dikkat et.
    Hepsi bu kadar.

    Ben asıl pasifi aktif yapmaya çalışıyorum. Tersini bilen varsa yazabilir mi? Mono amfi almadan. Elektrik kullanmadan yapmalıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.