Şimdi Ara

Akpnin açılımı patladı her gün şehit haberleri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    İki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz .

    Çözüm süreci denilen mevhum bir demokratikleşme ve insan hakları adımıdır. Muhatap tüm TC vatandaşlarıdır. Bu süreçten artık geri adım atılmaz, fakaat.

    Sürecin bir kanadı ise Devlet'in PKK 'yı silah bırakmaya ve sınır dışına çıkmaya ikna etmesi konusudur, Devlet sırf barış hatırına bölgede PKK'nın fazla şımarmasına bile göz yumdu, ha bugün ha yarın diyerek bugünlere gelindi.

    Şimdi ise farklı bir safhaya geçildi. Bu süreci istismar eden ve hala silah bırakmayan hain, milli birliğe ve barışa ihanet eden bu şebeke ile mücadele aşamına gelindi. Tam zamanında ve haklı bir adım atıldı.

    %13 oy almışsın, 80 vekil çıkarmışsın, devlet sana barış eli uzatmış ama sen o eli kırmaya kalkarsan gereği yapılır. Olay bundan ibaret.

    Bence fazla uçmaya gerek yok. Zaten onların aldığı %13 herşeyin göstergesi. Ak partinin, MHP ve CHP'nin oyları HDP'ye kaydı, bu yüzden %13 oy aldılar söylemi zaten totalde incelendiğinde aslında Ak partinin oylarının büyük bir çoğunluğunun HDP'ye kaydığının göstergesi.

    Bunun sebebi de basit. Şimdi Ak Parti'nin yapmaya çalıştığı şey basit;

    1.Doğu kesiminden oy çekebilmek uğruna terör örgütüne siyasi haklar ve özgürlük tanıdılar. Başarılı da oldular. %54 lere %56 lara çıkardılar oylarını. Ancak terör örgütüne siyasal haklar tanımaları alttan alta terör örgütünün mecliste söz haklarına sahip olmasını sağladı. Kendi elleriyle asılı oldukları ipi kestiler açıkçası.

    2.Şimdi de farklı bir tutum izliyorlar. Ben açıkçası ak partiden HDP'nin kapatılmasını sağlayacak ve tekrardan isim değişikliği gibi saçma sapan yollarla açılmasını engelleyecek ve tüm partileri kapsayacak yeni bir yasa tasarısı önerisi bekliyorum. İşi erken seçime taşıyıp, böyle bir taleple gelmeleri oy oranlarını arttıracak mıdır? Tartışılmaz bile. Ak Parti'nin şu an kürt kesiminden rahat %15'i var. Bunu inkar eden de, Türk topraklarında kimlerin yaşadığından bihaberdir.

    Böyle bir vaatle erken seçime gidilmesi yarardan çok zarar getirir. Tabi şöyle bir durum da var. HDP'yi tekrar açılmamak üzere kapatıp ülkede kaos oluşturarak meclisi devirip tek adam olarak ülke idaresini sağlama yoluna da gidebilir.

    Yapılabilir mi? Bu tarz olayların adına ''Darbe'' diyorlar ve bu adamda o maya var.

    Kısacası, HDP'ye alınacak cephenin çok ciddi sonuçları olacaktır ancak ben tüm bu hamlelerin planlı olduğu görüşündeyim.




  • HAYALİ KÜRDİSTAN OLANIN MEKANI KABRİSTAN OLUR !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etnik kimlikle, Türk kimliği arasındaki farkı anlayamayan insanlarla tartışacağım tek kelime dahi yok.

    Atatürk bizleri zorla Türk yapmadı. Ben kürdüm, ben çerkezim nasıl olur da türk olarak isimlendirilebilirim? diye düşünenlere konu ile ilgili güzel bir açıklama yapmak isterim.

    Konu iki kanatta izlenebilir;
    1.Etnik Türklük
    2.Siyasi Türklük

    Türkiye Cumhuriyeti, Britanya veya Birleşik Devletler şeklinde yönetilen bir devlet olmadığı gibi federasyon cumhuriyeti de değildir.
    Anadolu'da yüzlerce yıla dayanan Türkmen siyasi teşekkülünün tarihteki son halkasıdır. Yani, Selçuklu'dan Osmanlı'ya miras kalmış, Osmanlı'dan da Türkiye Cumhuriyetine dönüştürülerek devlet çoktandır zaten kurucusu olan Türklere miras bırakılmıştır. Bu minvalde, Asya Hun Devletinden bu yana süre gelen, Kavimler göçü ile şekil kazanan Türklük kavramı, esas topraklarını Selçuklu Devleti'nin anadoluya girmesiyle belirlemiştir. Bilinen tarihe göre, Selçuklu'dan beri de Türkler anadolu da hüküm sürmektedirler. İlk önce bunu bir anlayalım.

    Elbette göçlerin verdiği etkiyle, Ulus devlet halini kazanmadan önce gerek Anadolu'nun stratejik köprü konumu, gerek politik gerekse diğer beşeri sebeplerle bu kurucu yoğun türkmen nüfusuna diğer etnik gruplar da karışarak demografik yapıyı değiştirmişlerdir.

    Peki imparatorluk konumundan ulus devlet yapısına geçilip müslüman siyasi kimliği yerini türk siyasi kimliğine bıraktığında diğer etnik gruplar ne olacaktı?

    İşte burada Atatürk'ün birleştirici milliyetçilik kavramı devreye girecekti. Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde doğmuş ve bu ülkede yaşayan, bu ülkenin sosyalizasyonunda yoğrulmuş herkes ''TÜRKTÜR'' Yani azınlık kavramı kaldırılmış ve Siyasi Türklük çatısı altında herkes ''SİYASİ ANLAMDA'' Türk olmuştur.

    Atatürk'ün azınlıklar ile ilgili tutumu hususunda küçük bir anektod paylaşmak isterim;

    Başbakan İnönü saat 18.00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:
    - Hayırdır İsmet... Habersiz geldin.
    - Paşam, azınlıklar meselesi... Konuyu Meclis'e getireceğiz... Ne diyorsunuz?
    - İsmet bugün geç oldu... Yarın sabah erkenden gel, konuşalım.

    ***
    İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış:
    - Sadece laleler kalsın... Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın... Derhal.
    İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:
    - Ne oldu böyle?
    - Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük.
    Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş:
    - Paşam, bahçenin durumu nedir?
    - Azınlıkları söküp attım İsmet.
    İnönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş:

    Atatürk:
    - İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene"
    sözünü boş yere söylemedim... Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın.

    Etnik anlamda herkes değişik kimliklere sahip olabilir. Benim annem yörük, Babam macır, arkadaşım laz, yeğenim çerkez, dayım kürt, annem de romandır. (Örnek veriyorum)
    Ancak bu insanlar etnik kimliği her ne olursa olsun ortak paydada hangi kimliğe sahip olduklarını bilirler.

    MİLLİYETÇİLİK kavramıyla, IRKÇILIK kavramı arasındaki en büyük fark da budur.

    Bu birleştirici adım, Laz, Kürt, Çerkes her ne olursa olsun bu ülkede yaşayan bütün insanların ortak bir paydada, tek bir çatı altında toplanabilmesini sağlamıştır.

    Bu ülkede yaşayan ve etnik kökeni kürt olan bir birey zaten kürttür. Kimse onun biyolojik kimliğini, soy ağacını değiştiremez ancak iş siyasi boyuta geldiğinde

    Bu arkadaş ve bizler, bu ülkede yaşayan herkes Türk'tür.

    İnsanlar etnik Türklük ile siyasi türklüğün ayrımını yapamadan birilerini sürekli çekiştirir durur. Zaten ülke olarak bu kadar geri kalmış olmamazın esas açıklaması da budur.




  • Silahla kürtlerin bitmeyceği anlaşıldı artık masaya oturmak gerek ama önce pkk silahları bırakıp imha edecek bizde gözümüzle göreceğiz.

    Pkk yı şimdi bitirsek ilerde tekrar yabancı desteklerle kurulur önemli olan bunun önüne geçmek.

    Kürtlerin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu anlaması ve benimsemesi lazım. En ufak olayda sizin polisiniz, sizin askeriniz diyorlar sonra devlet bize bohmiy!!!

    E sen devlete saygı duymazsan, elektiriği kaçak kullanırsan, teröristlere meydan bırakıp desteklersen devlet sana ne yapsın ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ak parti çözüm süreci yapmasa belkide bunun 100 1000 katı olacaktı

    o zamanda ak partiye 100 kat daha fazla saldıracaktınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

    halkça yapmamız gerek HDPKK LILARI DIŞLAMAK TIR

    Peki ya bu sürecin baş aktörü akp'ye ne yapmalı?
  • Gereken cevabı yukarıda OPTİMİST arkadaş vermiş. "PKK'nın güçlenmesine izin verildi" diyorsun. Senin o arada bizim ne kadar güçlendiğimizden haberin var mı? Yapılan Kalekollar, askeri araç ve mühimmatlar. Şuan o itlerin kafalarına, yaptığımız lazer güdümlü füzeler iniyor.

    AKP şu ana kadar pek çok hata yapmıştır. Ama şuan atılan adımlar yerindedir.
  • Senin hergun askerin sehit olurken sen nereyi bombalasan boş arkadas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Açılım bu görüntüler yaşandığında patlamıştı ama o zaman akpliler laf söyletmiyordu, hatta bu görüntüleri savunmaya bile kalktılar. Bunlara karşı olanlara "terör istiyorsunuz, barış karşıtısınız" diyorlardı. Zamanında biz en iyisini biliriz demek yerine biraz başkalarının laflarına kulak verselerdi bugün bu kadar kötü durumda olmayabilirdik.
  • bu açılımın patlayacağı zaten daha halka açıldığı gün belliydi. ama gel sen bunu odun kafalı, vatan haini akppkk seçmenine anlat. bunu anlatamadıktan sonra ne yapsan boş. açılımla sadece operasyonlar ertelendi, aynı zamanda pkk ya özerklik yolunda imtiyazlar verildi ve en nihayetinde pkk bu süreçte çok güçlendi ve bunun meyvalarını şimdi yiyiyorlar. açılım ne yazık ki bu şerefi bozuk seçmenin sayesinde bir tarafımıza kaçtı. milletçe çok safız ne yazık ki. kolayını bulsalar bu yüzsüzler halen daha açılım savunmacılığı yapacaklar.
  • açılımı 400 alamadık diye patladı!seçim bitti koltuk sevdasına ülkeyi kaosa soktu,seçimden neredeyse 2 ay geçti koalisyon kurulmasın diye sistemin yavaş işlememesi için elinden geleni yaptı...davutoğlu chp ile koalisyon kurmak isterken o hala ısrarla mhp yi isteyip chp olmazları oynuyor....

    bunları göremeyenlere ben başka birşey demiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.