Şimdi Ara

AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
3.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çürükdiş

    Zaten öncelikli amaç bağımlılık azaltma değil mi? Bugün askeri teknolojilerde bağımlılığını çözersin yarın sağlık sektöründe. Bugün aselsan mr cihazı yapay solunum cihazı vs üzerinde çalışıyor. Aselsan savunma şirketi değil mi? ya da bir başka soru, bir anda mı girdi bu işe? Şu zamana kadar edindiği bilgi birikimle ilerliyor. Askeri teknolojilerle alakalı yeni şeyler vs demişsin. Bugün lazer silahı güncel mevzu ya da manyetik etkili silahlar vs vs. Bunların ve birçoğunun ar-ge si bu ülkede yapılıyor. Ürün ortaya konuyor.
    Sen bugün bir sektörün bağımlılığını kesersin ve yarın bu olay domino etkisine döner diğer sektörlerine de yansır. Bu süreçte teknolojin gelişir. Hali hazırda var olanlara daha iyi alternatifler sunar hatta yeni şeyler ortaya koyarsın. Bu böyledir. Küçük düşünüyor küçük bakıyorsun. At gözlüklerinden en yakın zamanda kurtulmanı ve resmi tam boyutunda görmeni diliyorum.

    Zaten öncelikli amaç bağımlılık azaltma değil mi? Bugün askeri teknolojilerde bağımlılığını çözersin yarın sağlık sektöründe. Bugün aselsan mr cihazı yapay solunum cihazı vs üzerinde çalışıyor. Aselsan savunma şirketi değil mi? ya da bir başka soru, bir anda mı girdi bu işe? Şu zamana kadar edindiği bilgi birikimle ilerliyor. Askeri teknolojilerle alakalı yeni şeyler vs demişsin. Bugün lazer silahı güncel mevzu ya da manyetik etkili silahlar vs vs. Bunların ve birçoğunun ar-ge si bu ülkede yapılıyor. Ürün ortaya konuyor.


    Tartışmalarda konudan konuya geçmeyi hiç sevmiyorum. İlk yazdığım mesaj -heykeltraş- göndermesi yapıp trollük eden arkadaşa karşı yazılmış. Sense bu mesaja cevap yazmışsın. Bunu da ukalaca bir şekilde yapmışsın. Artık trollük eden şahsı koruma iç güdüsüyle mi yazdın yoksa sadece benim yorumumu görüp konuya daldın bilemiyorum.


    Neyse mesajına döneyim.


    İlk olarak benim aksini iddia etmediğim şeye cevap yazmışsın. Yerlilik ve millilik konusunda bir eleştirim yok. Önceki mesajlarımda da yazmışım zaten.


    Solunum cihazı ve mr cihazı örneklerini vermişsin sivil olarak , Askeri olarak da lazer ve manyetik etkili silahları örnek vermişsin. İlk iki sağlık cihazı yerlileşme anlamında güzel olsa da bilimsel anlamda kayda değer şeyler değiller. Zaten içindeki parçaların bir kısmı da ithal parçalar. Manyetik etkili silahlar veya lazer silahları da yeni şeyler değil. Batının üzerinde yıllarca çalıştığı ama kayda değer sonuçlara ulaşmadığı (henüz) silahlar. Lazer veya manyetik etki uçuk kaçık şeyler değil. Youtube da bile insanlar bu tarz şeylerin basitini yapıyor. ABD güçlü silahlar için bu iki sitem üzerinde çok çalıştı ama askeri anlamda henüz yaygın bir silah çıkmadı. 747 ye lazer taktılar hava savunma amaçlı ama proje sonra iptal edildi . Lazerin etkisi sınırlı hava koşullarından etkileniyor ve çok fazla güç ihtiyacı var. Bu yüzden kullanan yok.Aynı şey railgun silahlar içinde geçerli. Yüksek güç ihtiyaçları var .Belki ileriki yıllarda batılılar bu gücü kompakt boyutlarda saklaaybilirlerse ya da üretebilirlerse ordularda yaygın kullanıma geçer ama bugün bu teknolojiler hem basit hemde oturmamış teknolojiler. Şöyle düşün askeri birliklerde kaç tane yerli lazer silahı var veya railgun silahı var ? Halbuki basit mantığa sahip sistemler . Ama bu iki sistemi besleyecek kompakt bir güç ünitesi geliştirilerse bak kayda değer bir gelişme olur. Batılılara bile satarsın.



    Sen bugün bir sektörün bağımlılığını kesersin ve yarın bu olay domino etkisine döner diğer sektörlerine de yansır. Bu süreçte teknolojin gelişir. Hali hazırda var olanlara daha iyi alternatifler sunar hatta yeni şeyler ortaya koyarsın. Bu böyledir. Küçük düşünüyor küçük bakıyorsun. At gözlüklerinden en yakın zamanda kurtulmanı ve resmi tam boyutunda görmeni diliyorum.


    Bak hala yerlileşme ile takılıp kalmışsın. Aynı fikirdeyiz zaten bunda. Ama anlamadığın nokta şu. Bir şeyi yakalarsın sonra geçersin eyvallah. Ama hangi konularda batıyı geçeceksin mesela. Nanoteknoloji mi ,süper iletkenler mi , füzyon teknolojisi mi , Evrimsel biyoloji mi ... yaz yaz bitmez. Bizim ülkemizin başındaki adam faize inanmıyor ,ekonomi bilimini yok sayıyor , evrime inanmıyor , müfredattan çıkartıyor ama Aziz Sancar hangi çalışmayla nobel aldı. Yani bilimsel alan çok fazla ve çoğunda varlık gösteremiyoruz. Sense bana mr cihazı , solunum cihazı örneği veriyorsun.


    Bilime bakış açınız çok kısıtlı ama tartışmanın sebebi bu değil. Heykeltraş muhabbeti yapan bir troll. Çünkü o ve onun gibilerim bilime bakış açısı son derece kısıtlı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomboy_85

    Tüm mesajların ortadan

    Detay bilgin yok

    Yada eksik biliyorsun

    Çıkarımların var ama zayıf


    Senin hakkında tespitlerim bunlar


    Diğerlerini zaten söylemiştim

    Hakaret

    Aşağılama

    Niyet Okuma

    En çok ben bilirim

    Benden başka kimse bilemez

    Bu ve buna benzer özelliklerin zaten fiks )


    He birde bugün medyum kişiliğin özel güçlerin sayesinde ülkemizde yerli-milli işlerin Atatürkçüler tarafından yapıldığını öğrendik. Bugünde boş geçmedi sağolasın  

    He birde bugün medyum kişiliğin özel güçlerin sayesinde ülkemizde yerli-milli işlerin Atatürkçüler tarafından yapıldığını öğrendik.


    Atatürkçü deyince aklına sadece chpliler mi geldi bilmiyorum ama akp içinde daha çokça ATATÜRKÇÜ vardır.Bu ülkenin büyük çoğunluğu Atatürkçüdür zaten. Öyle olmasa 20 yıla yakın süredir Atatürkü karalayan ve unutturmaya çalışanlar başarılı olurdu herhalde. Savunma sanayinde çalışan mühendislerin çoğu odtü boğaziçi gibi yerlerden mezun veya batı tarzı eğitim sisteminden çıkmış insanlar. Mesela hemen gidip aselsanın başında kim var diye baktım.

    https://www.aselsan.com.tr/Haluk_GORGUN_3814.pdf YTÜ mezunu ve abd ye de gitmiş.

    https://www.aselsan.com.tr/tr/basin-odasi/haber-detay/aselsan-43-yasinda

    Bakın ne güzel şeylerde yazmışlar. Kesin kadir mısıroğlu hayranıdırlar bunlar. İnsanların içini bilmem tabi ama büyük çoğunluğunun Atatürkçü olduğunu görmemek içinde kör olmak gerekir.


    Yerli silah geliştiren kurumlar onun imzasını da koyarlar silahlara mesela

    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    çok şükür Atatürkçü insanlara sahip çıkan bir liderimiz var.

    Ne güzel işte. Ülkenin bu gençlere destek vermesi lazım öyle Kadir Mısıroğlu gibi kayışı koparmışlara değil.

  • koçari K kullanıcısına yanıt
    Ben aksini iddia ettiğin konusunda birşey söylemedim. Asıl mevzu küçük görmek. Sen yapılanların değerini aşağı çekiyorsun. Nanoteknoloji füzyon vs. İleri seviye teknolojiden bahsetmişsin de o teknolojilerde bir günde çıkmadı. Ki o skalada daha pek çok şey test aşamasında. Bugünün Çin'i Japonya'sı bir günde bu hale gelmedi. Teknoloji ve bilim de öne çıkan bu halklar vaktiyle ucuz kalitesiz ürünler yapıyorlardı. Ne oldu önce Japonya sonra Çin standart yükseltti. Hindistan dış kulvardan usul usul ilerliyor. Onlar gelişim aşamasındayken milletleri yapılanı önemsiz mi buldu? Ya da şuan buluyorlar mı?
    Zaten hazırda var diye denenmesin mi? Yapılmasın mı? Dış mihrak mevzusuna çekmek istemiyorum ama bir gerçek var. Sen Güney kore değilsin. Arkanda gelişmende büyük rol üstlenecek bir güç yok. Aksine bölgende her açıdan kısıtlı kalmanı isteyenler var. şuan senin pek fazla değer biçmediğin bu işler hergün bu ülkeyi ileri taşıyor. Ne yazık ki bazı şeylerin yeniden keşfedilmesi gerek. Bügün füzen için motor yapmaya çalışıyorsun yarın uzaya göndermek istediğin rokete bakarsın.
    Mr vs için "içindeki bazı parçalar ithal" demişsin. Ne var bunda? İlle her parça burdan mı olacak. Hangi ülke hangi şirket yapıyor? Önemli olan yapıp çalıştırabilmek. İşin mantığını anlayıp geliştirmek. İlle de komple bizden olsun diye 1 birime aldığın malzemeyi 3 birime mi mal edicez? Ayrıca çoğu parçası, tasarımı, yazılımı sana ait olduktan, çıkan ürünün hakları sende kaldıktan sonra bir kısmı dılardan olmuş ne olur? Ben önce tasarrufuma sonra yapabiliyorsam ihracına bakarım. Silah sistemlerine gelirsek ham proje değiller. Tek sıkıntıları hem beslemeleri zor hem de maliyetliler fazla. Ama bu da hep böyle. Birşey çıktığı an ucuz olmaz. Kusursuz da olmaz. Yavaş ilerlese de güç depolama teknikleri gelişiyor. Zamanla oturacak. Barut vs sahneyi ufak ufak terkedecek. Kaçınılmaz son. Ayrıca bu tarz projelerde yarım kalan işler çöpe de gitmiyor. Elde edilen bilgi birikim bambaşka bir mevzunum geliştirilmesinde kullanılıyor. Askerin elinde kaç tane falan var vs demişsin. Şimdi yok dostum. İleri de böyle olmayacak. Ok ve yay silah teknolojisinin doruğuydu bir zamanlar. Ateşli silahlar çıktığında iş p2w e döndü. Bir taraf ok atarken diğer taraf metal bilyeler yolluyordu. Ne oldu yerler değişti ve yine değişecek.
    Gelelim bilimle faizlerle geçen paragrafa. Öncelikle tam bir evrime inanmak aptallık. Kısmi evrime okeyim.d müfredattan çıkarılması kayıp mı? Kısmen. Zaten o tarz konulara yatkınlığı olanlar ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşacak. Müfredattan evrim çıkarıldı diye karalar bağlamak saçma. Özellikle şu zamanda. İnternet çağındayız be adam.
    Neyse gelelim bil-tek. Bu buluşlar icatlar bir anda çıkmadı dediğim gibi ki biz ve bizim gibi ülkeler, bunların anavatanlarından daha şanslı. Neden? 0 dan başlamasına gerek yok. Bu lüksü de kimse görmüyor.
    Faiz konusunda bende cumhurbaşkanı ile aynı fikirdeyim. İyi birşey değil. Ama tabi bakılan açılar farklı. Sonuç olarak bir Japonya, İsviçre vs kadar güçlü bir ekonomiye sahip değiliz. Bu tarz eylemlerin başarılı olması için dağ gibi ekonomin olacak. Ama yok. O bu kısmı atlıyor herhalde.d bu arada madem andık. Buradan sayın cumhurbaşkanımız a "daha fazla külliye yapma. Gerek yok. Lütfen" diyelim.
    Bitiriyorum. Daha benden karşı cevap yok. Bence orta şekerli anlaşıyoruz da işte.d
    Zaten bayağa uzadı. Haberle alakasız yerlere gidiyor. Şu başlığın altında konuşması gereken tek konu motor. Eleştirisiyle övgüsüyle. Amamevzu hep başka taraflara çekilme. Bence ülke bundan hep patinajda. Neyse umarım bu tarz gelişmeler artar. Sektörler birbirini besler, vatandaşta entellektüel yönden gelişir ve ülke huzura kavuşur. Diye temenni koyup kaçayım. Hadi kib by.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azstek

    E hocam ali koç fener yerine ülkeye başkan olsa 20 senedir o da yapardı bunları zaten, teknolojinin getirdiği yenilikleri bizim ülkenin kendi ürünlerine entegre etme oranı x1 ise başka ülkelerin ilişkileri ve politikalarının avantajıyla x3, şu anki çağa ayak uydurma hızıyla devam edersek zor bizim işimiz. Mesela gelecekte başa kim gelirse gelsin ülkenin yerli arabası da uçağı da olacak ama maksat bunları belirli zamanda yapmak, yoksa 50 senede olduktan sonra tren kaçar



    Alıntıları Göster

    O zaman 80 yıldır neden yapmadılar :) teknoloji alt yapın yoksa kimse sana teknolojisini vermez. Ne gerek var sihaya diyen muhalefet politikası mı bizi bu seviyeye getirecekti güldürme beni.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azstek

    Hocam yirmi yılda anca bir motor mu yapabildik yani



    Alıntıları Göster

    Öncelikle bu soruya şöyle bir soru ile ben karşılık versem müsadenizle.

    2000 lere kadar 80 küsur yılda ne yaptık? Desem

    Cevap olarak örnek gösterebileceğimiz ne var?

    Bunun cevabını size bırakıyorum.

    Ama şu 20 yılda neler yapıldı sorusunun cevabını ben memnuniyetle bol bol fotoğraflar ile size orneklendireyim.


    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak

    Aklıma gelenlerden size ortaya karışık bir görsel şölen sundum. Ha çok daha fazlası var ama mesele esasen burda hava atmak değil. Mesele kendimize inanmak. Birileri bu ülkede felaket senaryoları genç zihinlere pompalarken bakınız birileri de neleri başarabilmek için uğraşıyor

    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak
    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak

    Hangisinin kazanmasını isterdiniz ? Feleket senaryolarını neslin beynine pompalayanlarin mi yoksa ülkemiz için varını yoğunu verenlerin mi? Tahminim kesinlikle 2. Seçenek diyeceksinizdir.

    Ama işte işin içine ideoloji ve siyaset girince durum farklılaşıyor. Bir anda biz "20 yıl da neyi becerdik ki " oluyor. Çünkü nesle pompalanan bu. Bunu pompalayanlarin gece gündüz söylemlerinde güzel bir gelişmenin haberini göremezsiniz. Tam tersi her yapılana laf ettiklerine "ne gerek var , ne işimize yarayacak , boşa israf , millet ac , saman ithal , motor yabancı, v.b" gibi sözler ile milletin kalbinde ufacık bir umut minicik bir sevinç bile oluşmaması için ellerinden geleni ardlarina koymadıklarını görürsünüz.


    Sonuç olarak güzel şeyler hep oluyor ve olmaya devam ediyor. Günlük dönemlik sıkıntılar gelir geçer mesele gelecek ise geleceğimiz için canla başla çalışan insanlara inanmak bize yeter.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WB kullanıcısına yanıt

    Aynen bunu Adnan Menderes e söylemek lazım. Ülkeyi heykel ile donatip sonrada içini boşaltıp borca sokunca halkında heykellere tepkisinin önünü alamayınca kanunla zaptedmeye çalışan Adnan Menderes e..

    Kendisi seçimi kazanmayıp Celal Bayar in ataması ile hem parti başkanı hem başbakan olan Adnan Menderes e.

    Devlet radyosundan devletin kurucu partisine küfürler ettiren Adnan Menderes e söylemek lazım.

    Aynı şimdiki gibi ülke süper uçuyoruz kaçıyoruz deyip sonra battik borcu odeyemiyoruz diyen Adnan Menderes e anlatmak lazım.

    Kendi uçağını yapan sanayide büyük atılımlar yapmış tarımda kendi kendine yeten araba yapabilecek kapasitede olan ülkeden motor yaptı diye sevinen tarihini okumamış a haber izleyip birilerinin masalları ile büyümüş zavallılarin olduğu ülkeye dönüşmek büyük başarı..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 24 Ocak 2021; 7:34:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt

    Ülkeye garanti ücretli ihaleler ile darbe vurmuş tarikat cemaat sevdalısı çok çabuk kandirilan sahtekarlar partisi mi kurtardı ülkeyi...

    Pardon dij gujler dimi sorunumuz yoksa uçuyorduk..🤣


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “80 küsur yılda ne yaptık” diyor, Zavallı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Şaka yapıyorum de bana lütfen 😒🙀
  • Güzel şeyler inşallah ARGE destekli uzun dönemli bir serüven olur , darısı tüm üretim alanında faaliyet gösteren firmalara .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıştıkça gaz çıkarıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahmut Akşit Bey, İlahiyat Profesörü Cevat Akşit Hoca'nın oğluymuş. Ben de yeni öğrendim. Şimdi İslam'a ve Müslümanlığa onca hakaret eden insan müsveddeleri ne düşünüyorlar acaba? İyi bakın, Müslüman münevverleri-bilim adamları nasıl olurmuş iyi belleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 24 Ocak 2021; 10:7:6 >
  • Bu motor biraz daha büyütülerek ve modifikasyona uğratılarak Altay tankımızda da rahatlıkla kullanıalbilir şahsen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Şu dinozor meselesa çok enteresan.

    Adam doğru veya yanlış bir tema parkı yaptı. Yerine gelen başkan "gereksiz" diyerek açmadı bile. Hala açılmadı.

    Kardeşim aç sen, insanlar para verip gezsin madem ödediğin, yaptığın parayı çıkarsın.

    Ha kimse gelmez gezmez sonra dersin ki "bak işe yaramıyordu kapattım." Ekstradan puan olur sana da "bakın işte eski yönetim ne kadar gereksiz işler yapmış".

    Sen hiç açma sonra bu "gereksiz" de. Neye göre gereksiz kardeşim? Dünyada örnekleri yok mu böyle tema parklarının?

    Adamalrın her icraatı bir gariplik, bir enteresanlık barındırıyor.

    park acılmıstı melih gökcek döneminde ama ziyaretçisi çok azdı.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Park açıldı zaten.
  • oo gene güzel troll tarlası olmuş buralar. blok listemiz genişlesin.

    şu projelerde çalışan mühendislerin yarısından fazlası ateist. baştaki bütün işi kendi yapmış gibi görünen adam islamcı olsa kaç yazar? bunu sizde bildiğiniz için trollere bu kadar mesai yaptırıyorsunuz ;) merak etmeyin farkındayız


    hele birde türkçe dil kurallarında olmayan biçimde yeni sözcükleri türetiyorlar ya ona da bitiyorum. sizin o ucube dili kullanan saltanatınız 1 kasım 1922 de TÜRKİYE CUMHURİYETİ tarafından YIKILDI. haberiniz yoksa söyleyeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 24 Ocak 2021; 12:1:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.