Şimdi Ara

AKILLI TELEFONLAR NEREYE GİDİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok dikkatimi çekiyor bu akıllı telefon çağı ile insanlarımız bir telefona 3000 lira para verir oldu bunun sonu nereye gidiyor yani yakında 5000 liraya telefon satsalar alacak bir millet haline geldik şimdi derler 3000 liraya hani telefon Örnek: İphone 6 plus Yani günümüzde çoğu telefon iyi resim çekiyor şarjı uzun gidiyor iyi oyun oynatıyor bu işleri 1000 liralık hatta 600-700 liralık cihazlar yaparken insanlarımızı neden böyle yüksek rakamlar veriyor Mesela Z3 bile teknosa gibi yerlerde 2200-2300 civarı Sonumuz hayırlı olur inşallah bu durum hiç iyi değil Yani adam diyor yok snapdrogan 805 olsun cihazı snapdragon 800 bile olsa günlük farkı hissetmeyecek fakat onun için 1000 lira fazla vermeyi gözden çıkarıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiyiSevenAdam -- 30 Kasım 2014; 17:05:49 >



  • Bence..

    En onemli sebepler..

    Egitimsizlik,gorgusuzluk,elalem ne dercilik,teknoloji cahilligi,ego tatmini,musriflik..

    Acarsak..

    Teknoloji cahilligi milletiizin cok mp iyi ceker cok cekirdek iyidir gibi yanlis dusuncesi,fikri demiyorum bilgi olmadan fikir sahibi olunmaz.ayni sene cikan cihazlarin muadilleri hatta bir onceki.serisi ile hayati farklari olmamasina ragmen millet tnaya basiyor
    Bu 4 çekirdekleri bu oisli bu soyle boyle diye.

    Birde telefonundan utanabilen kitle,benbyenisi almaliyim,cevremde herkeste su model var falan benzeri,ihtiyacolmasada alim yapan kitle,bunun bir degiside en ustu almam geeek diye dusunen zihniyet,istisnalaritenzih ederim ama applecilarin cogu bu yonde.

    2400e 5s alip memnun olmasada abi kizlar masaya cikartinca kaale alio bu telefonda diyen xanli gordum ben.


    Devletin vergileri ve buyuk bir pazar olmamaiz firmalarin kar istahi yukari cikartior fiyatlari.

    Adam snapdragon 800 eskidi sunda 801ab bunda 801 ac var o zaman onu akalim diyor,napiosun sen bu 801 ac ile..


    Face twitter candy crush

    E bununicin m8 almaya ne gerek var kardesim esas candy sen olmusun firmalara gore seker gibi musterisin diyoruz ama herkes anlamiyor tabiki.

    Halbuki tuketicinin yuzde 90i belki suandaki elindeki model yerine 1000tl altindaki cihazlarla yine her isini yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani çevremde iphone 6 alan var adam 1-2 oyun dışında ve mesajlaşma dışında bir şey yapmıyor gidip çok para veriyor adama sorsan iphone 6 nın özelliklerini ios kullanıyor dışında diyecek başka bilgisi yok en yenisi diye basıyor parayı
  • Konu çok güzel devir müsriflik devri katılıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olan adamın en iyisini almak istemesini anlıyorum ama aylık maaşını gidip telefona yatıranları anlayamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *siteci*

    Parası olan adamın en iyisini almak istemesini anlıyorum ama aylık maaşını gidip telefona yatıranları anlayamıyorum.

    Kredi cekiyor adam,bogazindan kisiyor,telefonda konturu yok ama son model cihaz.

    Fakirlik yada durumu musait olmamak ayipta degil kucuk dusurucu birseyde degil,xaten ulkenin belkide yarisi aylik 1700den az maas alıyor, niye bu rakami verdim,resmi amiral gemilerin cogu bu rakamin ustunde cunku,adam maasini gomuyor cihaza.

    Benim oranim eger eski 12 taksitli sistem olsaydi,max bir maasi gecemeyecek cihaz alimi ve en az 25~30 ay arasi kulkanma şartı idi.


    Simdi ise telefonun maasin ucte birini gecmeyecek bir model secilmesi ve mumkunse 100~200 neyse pesinde cebinde hazir olmasi mantikli.

    Turkiyede 1 su elektronik.(tlefon,tv,kamera,oyun konsolu)2 otomobil tuketim cilginligi olmasa,bariz hissedilir derecede ithalat azalir.

    Ayni pasaport hakki gibi tc nodan iki yilda bir tek cihaz alma hakki olsa keske.Yada yillik gelir toplaminim yuzde 5inden pahali cihaz alamasan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba dostlarım ; çok güzel bir konuya ön ayak olduğunuz için teşekkür ederim. Tam bilmiyorum ama herhalde nüfusumuzun yarısını genç nesil oluşturuyor. Yaşı 40 üstünde olan nesilde iş sahibi kişilerin cep telefonları teknolojik emekli insanların büyük çoğunluğu kullanım zorluğundan dolayı teknolojik cihaz kullanımı az. Gençlerimizin çalışma durumu olmasa bile ailelerinin kısıtlı bütçelerine rağmen yeni cihazları alması konusunda baskı yapmaktadır. Bu herhalde çoğunlukla büyük şehir ve kasabalardadır. Küçük şehir ve kasabalardaki durumu bilemiyorum. Ben 55 yaşındayım liseye giderken yaşadığım şehirde 2 tane dershane vardı. Etüt merkezi yoktu. Dershaneye giden öğrenciler genelde lise son sınıfta giderlerdi. Şimdi daha ilkokul 2 sınıftan itibaren dershaneye gidilmeye başlandı her sokakta neredeyse etüt merkezi var. Öğretmenlerimizi suçlamıyorum ama eğitim seviyemiz bir facia . Hangi sınav türüne girerseniz bakın başarı seviyesi matematikte % 40 , fende % 25 sosyalde % 60 civarlarında. Buda şunu gösteriyorki okumayı - öğrenmeyi sevmiyoruz. Daha önceki yorumlarda olduğu gibi gösterişi seviyoruz. Orta yaş insanları geçim derdinde olduğu için kendilerine olmasa bile çocuklarına teknolojik destekle tatmin olmaya çalışıyor buda genç nesilin şımarık olmasına yardımcı olmakta. Bazı yorumlarda yazıldığı gibi idari veya kanuni kısıtlamamalarla önlem alamayız. Eğitim ve milliyetçi olmakla bunun üstesinden gelebilir. Vatanımın malı olsun , çamurdan olsun diyebildiğimiz zaman kabuğumuzu kırıp gerçekleri görebiliriz. Saygılarımla.




  • Çok aklısın dostum, tüketim çılgınlığı, israf.Arkadaşin dedigi gibi bi aylik maaşı telefona gomuyorlar sırf daha şekil diye,
    Her zaman f\p orani onemlidir.2 yıl once 600 tlye aldigim motorola atrix hâlâ her işimi goruyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden amiral gemisi alınan fiyata bugün anca orta segment alınıyor. Daha fazla gitmez bence. Çünkü oneplus, oppo, xiaomi, huawei gibi markalar artık sahneye çıkıyor. Bu telefonlar uygun fiyattan çıkmakla beraber önde gelen markalara kısa vadede fiyat çektirtmek zorunda bırakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batistuta

    Konu çok güzel devir müsriflik devri katılıyorum

    Saol dostum böyle bir konunun zaten açılması gerekiyordu
  • Yani dediğim gibi adam diyor ki AAA iphone 6 çıkmış mesela bilinçsiz olduğu için gidip o kadar para veriyor bilseki 700 liralık Zenfone işini görecek
  • Katiliyorum ihtiyaci olmayan kisilerin bu tur telefonlari almasi sacmalik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 yıl takside girenler var çevremde hatta bi arkadaşım iphone 6 aldı 2 yıl taksitle 1 yılda bozdu hala taksidini ödüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.