Şimdi Ara

Akıllı saat NFC ile ödeme yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
8
Favori
36.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir akıllı saat almayı düşünüyorum ama çok kararsız kaldım.

    Açıkçası akıllı saati alma sebebim; saatim ile temassız ödeme yapmak.

    Telefonumda NFC özelliği var. Ödeme yapabiliyorum. Ama telefonumu hiç cebimden çıkartmadan saatimi okutarak yapabilir miyim?

    Cevap evet ise, NFC özelliğine sahip bütün akıllı saatler işimi görür mü?

    Biraz detaylı bilgi verebilir misiniz rica etsem?

    (Bir de akıllık yüzük olayını duydum. O konuda da bilgisi olan var mıdır acaba?)



  • 2010 yılında NFC Android de aktif olarak kullanılabiliyorken Apple bunu daha 7.nesil cihazı olan iPhone 7 2016 da kullanıma kör topal bi şekilde sundu. Adım gibi eminim Applecıların %80 i bu NFC nin nasıl kullanıldığını dahi bilmiyorlar ama ''abi iPhone ya'' demekten kendilerini alamıyorlar. Daha Apple da bile yokmuş da samsung da nasıl olsunmuş. Komik
    2 yıldır başlık hala güncel.. yemeyip içmeyip eloğlunun verdiği paranın 3 katıyla cihaz satın al.. e-sim çalışmasın, samsung pay, apple pay, google pay çalışmasın, uber, paypal, booking gibi şahane hizmetlere erişeme, istediğin telefonu dışardan getireme.. genç nüfusu bu kadar kalabalık olup da gençlerine bu kadar eziyet eden başka ülke var mıdır acaba?!
  • bu konu hakkında kimsenin bilgisi yok mu?
  • Şu an Türkiye'de bu özellik Apple Watchta bile yok diye biliyorum, Samsung saatlerde 2.çeyrekte gelecek denmişti ama 2021 yılının 2.çeyreğini kastettiler heralde.
  • Dün galaxy watch saatimi aldım.Güzel olmasına güzel,pişman değilim ama NFC özelliği olmasına rağmen ülkemizde kullanılamadığını öğrenince üzüldüm.Özellik varsa kullanırım diye düşündüm,aksi bir yorumda görmemiştim.
    Başka marka modwller nasıldır bilmiyorum ama samsung pay yok saatimde.
  • Londrada apple watch ile metro turnikeleri aciliyordu.
  • Scaleo S kullanıcısına yanıt
    2010 yılında NFC Android de aktif olarak kullanılabiliyorken Apple bunu daha 7.nesil cihazı olan iPhone 7 2016 da kullanıma kör topal bi şekilde sundu. Adım gibi eminim Applecıların %80 i bu NFC nin nasıl kullanıldığını dahi bilmiyorlar ama ''abi iPhone ya'' demekten kendilerini alamıyorlar. Daha Apple da bile yokmuş da samsung da nasıl olsunmuş. Komik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresan_7 -- 20 Eylül 2020; 2:48:15 >
  • enteresan_7 E kullanıcısına yanıt
    Apple watch işletim sistemi olarak samsung watchtan daha üstün olduğu için benim beklentim ilk olarak apple watcha nfc ödemenin (Türkiyede)gelmesi yönünde appleın her cihazında androidin peşinden gidecek diye bir kural yok
  • Apple tarafında Apple Pay Türkiye ye geldiği an saatlerde de ödeme yapılabilecek. Ama uzun süre daha geleceğini zannetmiyorum.

    Samsung tarafında da aynı durum geçerli. Samsung saatte yalnızca Samsung pay ile ödemeye izin veriyor. Samsung pay geldiğinde kullanılabilecek ancak.

    Bu 2 saat dışında aslında Huawei saatte var NFC ve de Xiaomi bileklikler de sanırım. Türk bankalari buralara yatırım yapmayı tercih etmedi bu zamana kadar.bundan sonrası kısmet...
  • durum hakkında yeni gelişmeler var mı haberdar edebilir misiniz.

  • Yok
  • Bu ödeme yontemlerinin sadece devletimize ilgisi var, paypal i kabul etmediler Samsung pay ne olaki 3. Dünya ülkesi kafası ve Arap kafasındaki yöneticilerle daha zor zaten o işler.
  • Ticwatch pro 3 de google pay var. Bu yöntemle ödeme yapılamıyor mu?

  • Maalesef yapılamıyor. Saatte NFC var Googlepay destekliyor ancak belirli ülkelerde.

    https://support.google.com/wearos/answer/7643998?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

  • Tam bilmiyorum ama sanırım saatlerden ödemenin yapılabilmesi için devlet tarafında bazı regülasyonlar bekleniyor. Ülkede ne Apple, ne Samsung, ne Garmin, ne başka bir firmanın ödeme sistemi çalışmıyor hiçbir saatte.

  • saatlerde halen NFC ile ödeme yapılamamasını anlayamamıyorum . telefonda set edilmesi kolay bir olay ; bankanızın mobil uygulamasında bunu izin verip telefonunuza nfc menusunde kart secimi yapılabiliyorsa. bu akıllı bileklik ve saatlerin tel üzerindeki uygulaması il ede bu işlemi yapabilmek bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum .


    devlettir regülasyondur anlamsız geliyor. bir saatde yada bileklikte NFC varsa - ki miband 6 nında NFC modelleri geldi. yazılım tarafında kafa yorulursa olur.


    çok mu sığ düşündüm  


    yalnız şunu yapan firma fark atar satış yapar ... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birumit -- 28 Mayıs 2021; 13:44:2 >
  • Hasretle bekliyoruz. Aslında bankalarımız teknolojik gelişmeleri hızla devreye alıyor ama burada devletin onay durumları eksik kalıyordur diye tahmin ediyorum.

  • Akıllı saat alacağım, sırf nfc ile ödemeyi destekleyen saat bekliyorum. Destekleseydi huawei gt2 pro ya da Samsung watch 3 ü almıştım. Demek benim gibi çok bekleyen var.

  • Samsung Galaxy m51 ile watch 3 kullanıyorum, telefonumun nfc siyle garanti bankasının kartını kullanarak ödeme yapabiliyorum, ekstra bir ayar yapmadan saat ile eşleşiyor. Watch 3 ile aynı işlemi yapabiliyorum.

  • m.sbn kullanıcısına yanıt
    Bende de Samsung watch 3 var nfc yi nasıl kullanıyoruz detaylı bilgi verir misiniz telefonum mi 9t
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.