Şimdi Ara

Akıllı beşik bitirme projesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bana danısma hocam, bitirme projesi olarak akıllı beşik projesi verdi. Konu başlığı olarak Uzaktan kontrollü Akıllı Beşik Otomasyonu; yaptırmak istediği ise beşiğin bebeğin ağlamasıyla birlikte sallanması ve ebeveynin beşiği uzaktan cep telefonu yardımıyla kontrol etmek istemesi(Pic programlama olabilir). Ayrıca kamera yardımı ile uzaktan bebeğin yatak içerisindeki pozisyonun kontrol edebilmesini sağlayacak bir proje hazırlamam gerekiyor. Yardım edebilecek biri var mı?

    *Bebek ağladığı zaman beşik sallanmaya başlayacak
    *Bebek sustuktan yaklaşık 5-10 saniye sonra duracak.
    *Beşiğin üzerinde bebeğin yatış pozisyonunu görmek için bir kamera olacak ve anne istediği zaman bu kameraya uzaktan cep telefonu veya internet aracılığıyla (hangisi daha kolaysa) erişim sağlayabilecek.


    Yukarıdaki koşulları sağlayacak proje için yardım edebilecek biri varsa özel mesaj yoluyla ulaşmasını rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vladyr -- 8 Kasım 2013; 23:58:08 >



  • Lm 741 alın ve bunu 12v ile besleyin. Lm741 in evirmeyen bacağına (non-inverted) 10k pot ve 1adet kapasitif mikrofon bağlayın. Ayrıca 741in çıkışından sinyal girişine (non inverted bacağı) kısa devre edin.

    Şimdi sıra tek kararlı multivibratör yapmakta. Bunu megep in lojik uygulamaları 2 pdf sinde bulabilirsiniz mobildeyim şema atamıyorum. O devredeki r1 direncini butonu çıkartıp onun yerine r2 r6 ve t1 transistörünün base sinin birleştiği düğüme lm741in çıkışını bağlıyoruz. Devredeki süreyi r3 direnci ve C kondansatörüyle oynayarak ayarlayabilirsiniz (kullandığınız kondansatörün gerilimi 16v ve üstü olsun). Bu sizin işinizi görür; yarın deftere çizip şemasını atarım. Kamera kısmında yardımcı olamayacağım

    Edit

    Multivibratörün Q çıkışı ve toprak ucu arasına röle yerleştirin. Rölenin ucunada motor bağlar sonra eski trenlerde kullanılan çark sistemiyle dönme hareketini ileri geri harekete dönüştürebilirsin. Yada motorun 2sn sağa 2sn sola dönmesinide sağlayabiliriz. Sen nasıl bişey istiyorsun ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modrizzt -- 9 Kasım 2013; 3:34:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yalnız proje çok iyi
  • sanırım forumda bir abimiz yapmıştı böyle bişey. Bir arama yapın bulabilirseniz iletişime geçersiniz.
  • Şef34 --- Mehmet Şiranlının bir projesiydi.. Ama maalesef Artık forumda değil.. Onada çizik attılar..
  • Ödevin tanımını okuyunca eğer bunların tamamı için sıfırdan devre tasarlayıp yazılım yazmanı istiyor ise, -darılma ama- hocanın elektronik konusundaki bilgi seviyesinden şüphe ettim. Hani bir laf vardır ya sopa yememişsin yahut sayı saymayı bilmiyorsun. Bu bilgi seviyesi ile nasıl ders veriyorlar ?

    Bebek ağlayınca beşiğin hareket etmesi, 10 sn sonra durması falan sorun değil. Electret mikrofon preamfi devreleri vardır sağda solda. Kazancı ayarlanabilir bir amfi yap, çıkışını bir işlemcinin girişine bağla. Bu pinden '1' okuyunca motoru sağ sol yaptıracak şekilde bir yazılım yazacaksın. Asıl sıkıntı motoru ve mekanizmayı bulmak olur. Motor sürme devresini bulduğun motora göre seçeceksin AC, DC, step vs. İşlemci yerine bir monostable devre de kurabilirsin ama motor kontrolü için işlemci daha esnek olur. PIC, megaAVR, 8051 neyi biliyorsan, neyi bulabiliyorsan hepsi iş görür.

    Problem internet/cep üzerinden görüntü aktarmakta. Türkçesi hocan sana bir IP kamera tasarla getir demiş. Hazır setler, demo board lar bu da yapılır. Ya da basit bir PC ve webcam kullanabilirsin. Hazır set bile kullansan bir öğrecinin cebinden bu kadar para harcaması zor. Sıfırdan devre tasarla diyorsa, bir başına IP kamera HW & SW yapabilecek adam sayısı Türkiye de azdır. Bunlardan birinin senin hocan olması epey düşük bir ihtimal. İşin bu kısmını bir daha düşünsün bence.




  • Kamera devresinin abartı olduğunu bende biliyorum da hoca sanırım biraz fantazi yapmak istedi. Sanıyorum hocayla konuşursam kamera işinden vazgeçebilir.(Umarım)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.