Şimdi Ara

Ajan telefonlar!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonu, hayatımızı kolaylaştıran önemli teknolojik aletlerden biri. Sizin cep telefonunuz normal işlevlerini yerine getiren mahsum bir telefon olabilir peki ya etrafınızdaki insanların cep telefonları? Riski ne mi olabilir? Bu haberi okuyun o halde...

    Cep telefonu nerede olursanız olun, size her an ulaşabilmenin kolaylığını ve rahatlığını sağlar.

    Farklı farklı iletişim kurma yolları ile de sizi eğlendirebilir.

    Tüm bunları bir kenara bırakıp bu habere kulak verin!

    Piyasada bulunan cep telefonları, yazılım yüklenerek birer dinleme cihazı haline getiriliyor. İnternet siteleri üzerinden pazarlanan casus telefonların Türkiye’de yakında tezgâhlara düşmesi bekleniyor.

    Bir iş toplantısındasınız. Rakip şirketlerin temsilcisiyle piyasayı oldukça etkileyecek olan önemli bir alışveriş meselesini halletmeye çalışıyorsunuz. Savaş baltaları çıkartılmış, ortam gergin. Kendi stratejiniz belli, günlerdir üzerinde çalışmışsınız zaten. Peki rakiplerinizin aklından ne geçiyor; bir bilebilseydiniz. Derken tuvalete gitmek üzere masadan kalkıyorsunuz. Telefonunuz masanın üstünde, dosyalarınızın hemen yanında gayet masum bir şekilde duruyor. Tuvalete gider gitmez hemen cebinizden diğer telefonunuzu çıkartıyorsunuz. Rakiplerinizin oturduğu masada duran telefonunuzun numarasını çeviriyorsunuz. Telefonunuz bağlanıyor; oysa masada duran telefonda ne bir ses ne de titreşim var. Öylece masada duruyor. Rakipleriniz onun varlığını umursamadan konuşmalarına devam ediyor. Ama o telefon artık aktif bir dinleme cihazı.

    Casusu telefonların normal telefonlardan görünüm olarkda farkı yok. Bütün fonksiyonları ise tam olaarak çalışıyor.Yani herhengi bir telefon olarak kullanılabiliyor.Dinleme yapılabilecek şekilde ayarlanabilir.Bu telefonlarda size özel bir numara veriliyor.Dinleme yapacağını znumarada ayrıca tanımlanıyor.Dinleme cihazı olarak programalanmış telefon , bu numaraadnarandığında hiç bir ses çıkarmadan , titreşmeden ve ışıkları yanıp sönmeden devreye giriyor.Telefonların bir mesafe sınırı yok , dünyanın her yerinden dinlenebiliyor.Causus telefon bulunduğu yerden 5-10 metrakare arasınd abir alanı dinleyebiliyor.
    Telefon kapalı ya da meşgul iken dinleme yapılamıyor.

    Yakalanma riski de bulunmuyor.A ma bu aletlerin fiyatı biraz tuzlu . 2000 ile 3000 avro arasında değişen rakamlar söz konusu...

    Söz konusu cep telefonlarının pazarlama gerekçeleri ise oldukça masum. Örneğin evde yalnız bırakamak zorunda olduğunuz hasta bir babanız var. Ona ulaşabilmek için hemen yanında bulundurduğunuz bir telefonda mevcut ama babanız o kadar hasta ki telefonu açmayı beceremiyor.

    Ya da cep telefonu periyodik olarak durumunu kontrol ediyorsunuz.

    EN İYİ MÜŞTERİ DDEKTİFLER

    Pazarlama şirketleri çocukların güvenliğinden endişe eden velilerin onları dinleyebiliceğinden bahsediyor. Böylece çocuğunuz nerelere girip çıkıyor, ne tür alışkanlıklar ediniyor öğrenebiliyorsunuz.
    En azından sitelerin iddiası bu yönde .
    Tabi bu durumdan çocukların haberdar olmaması gerekiyor.

    Bu telefoları pazarlayanalar, dedektif bürolarını cazip bir müşteri kitlesi olarak görüyorlar. İnternet siteleride doğrudan onlara sesleniyor.

    Öte yandan avukat ve emniyet görevlilerinin de bu telefonlardan edinmeleri tavsiye ediliyor.
    Türkiye ’de bu tip telefonların kullanımı henüz yaygın değil.
    Dolayısıyla casus telefonlar için burada henüz bir tepki oluşmadı ancak yakın zamanda güvenliklerinin zedelendiğini düşünen bir çok insanın sesini yükseltmesi muhtemel ...

    İnternette gezdiğiniz de, web forumlarında bu sistemlerin özel hayata zarar veridiğini düşünen bir çok sinirli tüketiciye rastlamakta mümkün.

    Aslında insanlar bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Bir tarafta çoçukların güvenliği ve sağlık gibi konuları öne çıkaranlar, diğer tarafta ise özel hayatın kutsallığını savunanlar.



    habervakti







  • hem iyi hem kötü , ilginç...
  • buralara gelince haber verde bı ınceleyelım
  • süper tuttum bu işi ...bende sanıyordum ki her telefon bu özellikte bir ara bu iddiada vardı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.