Şimdi Ara

Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim. (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.484
Cevap
30
Favori
185.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • son fw varmı nette bulamadım.. ttnet in değil orj.
  • H.akdora H kullanıcısına yanıt
    Buradan bulabilirsin:http://www.airties.com.tr/downloads

     Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.




  • HypN H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Gördüğün hata önemli bir şey değil. Sadece modemini tam ayarlamamışsın o yüzden oluyor. Gördüğün üzere belirli bir MAC'den sürekli olarak 00:00:00:00:00:00 MAC adresine DHCPDISCOVER mesajı yayınlanıyor. İlk MAC adresi kontrol edersen senin modeminin MAC adresi ikinci MAC adresi ise geçersiz bir MAC adresi. Kısaca modemin olmayan bir MAC adresine bağlanmak için mesaj gönderiyor, başarısız oldukça bunu tekrarlıyor.

    Kısaca DHCP protokolüne bakacak olursak.

     Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.


    Görüldüğü üzere süreç şu şekilde ilerliyor:
    1. Client (istemci) olan cihaz server(sunucu)'a ben sana bağlanmak istiyorum diye DHPCDISCOVER mesajı gönderiyor.
    2. Daha sonra server gel buyur bana bu ip'den bağlan diye DHCPOFFER mesajını gönderiyor.
    3. Client bu ip'ye bağlanmak için DHCPREQUEST mesajı gönderiyor.
    4. Server da bu adrese bağlanmanın uygun olduğunu belirten DHCPACK, yani onay mesajını gönderiyor.

    Buradaki bütün süreç normal bir modeme bir cihaz bağlanmaya çalıştığında gerçekleşiyor zaten. Çünkü modem/router'lar ağımız içerisinde DHCP server olarak çalışıyorlar. Eğer cihazdaki log ayarlarını sadece hata vermek yerine daha çok bilgi vermesi için ayarlarsan bu bilgileri de görebilirsin.

     Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

    Ancak yazımın başında bahsettiğim gibi burada senin modemin server olarak değil client olarak davranıyor yani bir yere bağlanmak istiyor. Bu da Air 5650 modemin IPTV özelliğinden dolayı oluyor. Normalde ayarları yapılmış olsa bir server'a bağlanacak ama çoğu insan sadece internet ayarını yapıp modemi olduğu gibi bırakıyor :) Modeminin sürekli olarak geçersiz bir adrese bağlanmaya çalışmasını engellemek için yapman gereken tek şey bu özellikleri kapatmak.

     Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

    Burada ben İnternet dışında herhangi bir bağlantıyı ayarlamadım için kapattım. Siz de aynısını yaparsanız log dosyalarının düzene girdiğini göreceksiniz.

    Ayrıca log dosyasını biraz kısaltırsan herkes için okuması daha rahat olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekardon -- 17 Mayıs 2020; 15:9:18 >




  • konu dhcp den açılmışken xiomi router3g openwert kurdum baya iyi oldu.samba adblocker vs. vs.. dslreport +a vs..


    mevcutta airties cihazlara ip veriyor. kendi portlarından da tv vs bağlı..
    airtiesin wan portundan giga giga olarak konuşuyor openert..


    istek > tüm ipleri openwert dağıtsın.. trafiği yönetmesi için.. ( bu arada birde xiomi 4a var bağlı airties..)
    Bu yüzden tüm networku tek alan olarak toplamak istiyorum openwertin nimetlerinden faydalanarak.. mod değiştirip direk bağlamak diğer özelliklerden mahrum bırakıyor vs..

    bridge denedim olmadı.. openwertte.. airties köprü modu ile konuşturamadım.. vs..

    böyle birşey mümkün olabilirmi
    hdd vs bağlı tüm ağda kullanılabilir olması vs.. yada farklı bir öneri ne olabilir? (hdd openwertte.)
  • uzun zamandır kullandığım airties 5650'yi evine yeni internet bağlatacak olan biradere verip kendime Keenetic Extra DSL AC1200 modem aldım. 5 ghz bandı olduğu için tepki süresi daha iyi geldi. laptopta 5 ghz wifi var. airties 5650'ye hdd bağladığımda tv'den hdd içindeki dosyalara erişemiyorken, bu modemde çok rahat erişiyor ve sıkıntısız bir şekilde oynatıyorum. bir sürü özellik ekleyip, çıkarabiliyorum. dünyanın herhangi bir yerinden modemi yönetebiliyorum, modeme bağlı olan hdd içindeki dosyalara erişip indirip, hdd içine dosya ekleyebiliyorum. kısaca işletim sistemi gibi modem.

    şimdilik tek sorun altyapı hızı. yerlerde sürünüyor. 10060 / 797 kbit/s
  • merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı. ben 10 mbit (adsl) olan internet hızımın en az 35 mbit (vdsl) olarak şekilde arttırılması için operatöre başvuru yaptım. ancak gelen mesajda "Merhaba Samet Bey, bölge alt yapınız daha yüksek hızları desteklemiyor, vdsl hizmette maksimum 400 metreye hizmet sunulabilmektedir, bu nedenle daha yüksek pakete geçişinizi sağlayamıyoruz" dediler. benim operatör Netspeed, türk telekom altyapısını kullanıyor. anlaşılan türk telekoma söz geçiremiyorlar. 15 senedir aynı yerde ikamet ediyorum hala 10 mbit. 4-5 sene kadar önce tesadüfen gördüm, turuncu kablo döşüyorlardı bizim caddeye. 50-60 metre yakınımda büyük tip türk telekom saha dolabı var. ne gibi işlemler yapabilirim, nereye başvurabilirim. cimer'e yazdım, klasik cevap verdiler bölgenizde vdsl ve fiber internet hizmeti bulunmamaktadır diye. netspeed şöyle bir resim gönderdi.

     Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.




  • Merhabalar arkadaşlar benimde bir sorunum var. Wifi ile oyun oynarken anlık olarak ping yükselip düşüyor. 1-2 sn içinde yaşanılan bir durum, böyle bir sorun yaşayan var mı ? Nasıl çözebilirim bu sorunu ?

    45 ping alırken bir anda 150 pinge çıkıyor yarım saniye sonra yavaş yavaş tekrar 45 pinge düşüyor. Anlık fırlıyor bunun nasıl önüne geçebilirim.
  • Merhaba türknet 35 mbps ,airteis 5650 modem ve Xiaomi Mi WiFi 3G Router (OpenWrt Kurulu) kullanıyorum.Modemin wifisini kapattım.Wifi dağıtımını router yapıyor.Modemim eski router yeni teknoloji modemi bridge moda alıp routerin esas gücünü kullanmak istiyorum. Routerde Network menusunden Wan protokolunu pppoe yapıyorum internet kullanıcı adı ve şifremi giriyorum eternetten,wifiden bir türlü internete bağlanamıyorum.Aynı modemi aynı routeri ve türkneti kullanan forumdan bir arkadaş bu şekilde sorunsuz kullanıyor.Forumda bir arkadaş turknettle ilgili ...yaşadığım tek problem PPPoE şifresini vermemekte diretmeleri, onu da Linux üzerinden router'dan aldım zaten diyor.PPPoE şifresi farklı bir şeymi? Routerden nasıl temin edip kullanabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Haziran 2020; 9:12:34 >
  • Arkadaşlar bu modemi kullanıp telefonunda vowifi kullanan var mı ? İnternette onca araştırma yaptım ama bir şekilde vowifi çalıştıramadım. Airties 5650 v2 kullanıyorum hattım vodafone tüm ayarlar sorunsuz fakat vowifi kullanamıyorum araştırdığım kadarıyla port yönlendirme yapılması gerekli tcp/udp 500 ve 4500 şklinde yönlendirme yapıldığında sorun çözülüyor. Ama ben bu sorunu airties 5650 v2 modemde çözemedim. Bu konu hakkında fikri olan var mı ?

    İss: Türknet
  • Airteis 5750 ve 5650 modemler satıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 16 Temmuz 2020; 11:20:1 >
  • burada adsl den vdsl ye geçilmiş adsl iken sorun yoktu ama şimdi sürekli yavaşlama var 0.50 lerde geziyor kopma olmasa da. aç kapa yapınca normalleşiyor sonra yine yavaşlıyor.
    doping modelinde ttnet yazılımını da yükleyemedim. modemi mi değiştirmeliyim
  • Airties 5650 v2 ipv6 desteği var mıdır ?

  • 5650ML doping modem var.USB hp 1018 yazıcıyı bağladım ayarlarını yaptım ağdan çıktı almak istiyorum her şey ok ama tam yazacağı zaman belge yazdırılamadı hatası veriyor.Sorun ne olabilir acaba?

  • sadbul S kullanıcısına yanıt

    HP LaserJet 1005/1018/1020/1022 gibi yazıcılar usb ile bağlandığı modemde gömülü driver olmadan usb ile yazdırma yapamıyor. Modem yazılımı üzerinde oynama yapmanız olası değil dolayısıyla çalıştırabileceğinizi düşünmüyorum.


    Ama eğer openwrt firmware kullanan bir cihaz alırsanız onun üzerindeki usb ile yazıcınızı ağ yazıcısı olarak kullanabilirsiniz. Ben bu şekilde HP LaserJet 1020 kullanıyorum sorun yok. Merak ederseniz eğer şu linkleri inceleyebilirsiniz.


    https://openwrt.org/docs/guide-user/services/print_server/p910nd.server#ideas


    http://foo2zjs.rkkda.com/


    https://github.com/koenkooi/foo2zjs





  • Yani modemi değiştirin diyorsunuz anladığım kadarıyla sayın @Oldskool.

  • Doping 5650v3 modeme firmware yükleyemez miyim?

  • Airties 5650 modemin V1,V2,V3 serilerinin farkı nedir? İkinci el Airties 5650 V2 yada V3 modem buldum 80 TL ye aynı fiyata Huawei HG658 v2 de var hangisini tercih etmeli?

  • 5650 modeme fiber altyapılı biryerde nasıl bağlantı kurulur?
  • 5760 modemde ipv6 varmi bulamadim bilen varsa yazabilirmi birde bu modemin network assistant son guncellemesi varmi elinde olan pc de eski airties modemin cd si 5760 a uyumlu degil tam calismiyor airties tr den cekildigi icin sitesindende indirilmiyor ne oldu bu airtiese
  • merhabalar..airties 5650 kullanıyorum..bugun 100mbitlik hıza gectım..kabloyla 100mbiti cok rahat alırken kablosuz 58 60mbitin ustunu alamıyorum..kanalı 11 baglantıyı wireless n yaptım ama 100mbiti goremıyorum..ne yapmalıyım? auto 20/40mhz baglantısını secıyorum..sadece 40 da cıkmıyor..

  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.