Şimdi Ara

air 6271 ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
49.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: papilocko

    biri adls kullananlar sizdede bağlantıda kopmalar oluyormU?

    Bağlantı kopmalarının biri ile alakası yok.
    Telekomu aradığınızda ya da Telekoma uğradığınızda size yuksek ıhtımalle Koç net i adres olarak verecekelrdır.
    Modemın arayuzunde ADSL kısmında Snr sınır degerlerı var.
    Bu degerler 10 db in aqltında ise kopmalar normaldir ve bu telekomun alt yapısıyla alakalıdır.
    Şöyle deneyebilirsiniz.
    Tanıdığınız bir ttnet abonesi varsa onun kullanıcı adı ve şifresini girerek bağlanıp kopmalar olup olmadıgına bakabılırsınız.
    Bu şekilde deneyerek sorunun Biri den oladıgını görebilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: papilocko

    arkadaşlar kablonun uzun olması yada modemin marka olması internet hızı üzerinde etkili olurmu?


    Cat5 kablonun sorunsuz çalışma mesafesi 100metredir.
    Modemın hıza etkisi düşük hızlarda 1 mb te mesela pek hissedilmez.
    Yüksek hızlarda modem etkili olur modemin performansı hızı etkiler.
  • arkadaşlar modem bilgisayarımı görmemeye başladı.hizmet adls hizmet programına tıkladığımda sisteminizde kablolu yada kablosuz ağ bağlantısı bulunamadı gibisinden şeyler yazıyor ama internete girebiliyorum.eskiden ağ bağlantısı üzerinde 6271 ile bağlandı yazıyordu şimdi sağdece bağlantı kuruldu yazıyor.müşteri hizmetlerini aradım bilgisayardandır dediler.format attım yine düzelmedi.kabloyu değiştirdim,hizmet programını tekrar yükledim,modeme reset attım yine aynı şey.modemin ara yüzüne bir türlü girilmiyor.yardımcı olabilirmisiniz.modemimi değiştirsem??alttaki linke resmide koydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi röyksopp -- 18 Mart 2009; 11:16:14 >
  • http://www.upload.gen.tr/d.php/s5/32o2yx68/ads__z.bmp.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi röyksopp -- 18 Mart 2009; 11:15:44 >
  • Arkadaşlar, airties 6271 firmware 1.1.0.35 versiyonu yüklü. jdownloader programını kullanıyorum. Bir türlü modemi reset edecek yazılımı bulamadım. Manuel olarak yapmak zorunda kalıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: a.arslan

    Arkadaşlar, airties 6271 firmware 1.1.0.35 versiyonu yüklü. jdownloader programını kullanıyorum. Bir türlü modemi reset edecek yazılımı bulamadım. Manuel olarak yapmak zorunda kalıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.


    arkadaşım modemin arayüzünden cihazı restlemeyi denesen.

    bu arada modemle ciddi ciddi sorun yaşayan arkadaşlar en yakın koc.net bayisine gitsin yeni bir modem ile değiştirtsin. evet bunu yapan arkadaşım var.
  • merhaba..
    yeni bir laptop aldım, haliyle wireless özelliği var. eski laptopda kablolu modem kullanıyordum. şimdi modemi de wireless yapayım diyorum. arkadasımda kullanılmayan bir adet Air6271 modem var, biri netle beraber almıştı. kendisi taşındı, modemi bana bıraktı. ben bu modemi ttnet adsl ile kullanbilirmiyim? Acil cevap verirseniz sevinirim, yoksa gidip yeni bir kablosuz modem satın alacağım. muhtemelen de Quake kablosuz 4 portADSL2/2+ olacak bu modem. ne dersiniz Air 6271 benim işime yarar mı?
  • tabikide yarar.zaten 6271 modemi ttnet ilede verilmeye başlayacak.
  • Air6271 modem ISP(internet servis sağlayıcısı) bağımlı değildir. Böylelikle bu modemi bütün servis sağlayıcıları ile kullanabilirsiniz. Air6271'in TTNET ile verileceği bilgisini nerden aldınız ? Bunu çok merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zubalketis -- 5 Nisan 2009; 2:57:41 >
  • Aekadaşlar şu ana kadar yaılanları satır satır okudum ama direk ilgili birşey göremediğim için soruyorum:
    günlerdir modemi reset müptelası yapmak pahasına deniyorum
    BU MODEMLE LEPTOPUM İLE MASAÜSTÜM ARASINDA AĞ KURABİLİRMİYİM?????
    MASAÜSTÜNÜ ETERNETLE BAĞLADIM LEPTOPDAN DA WİRELESS BAĞLANIYORUM
    IP ATADIM F,REWALL KAPADIM BAŞARAMADIM
    ASIL AMACIM MASAÜSTÜNE BAĞLI OLAN YAZICIYI LEPTOPUMUN GÖRMESİ VE ODA DEĞİŞTİRMEDEN LEPTOPTAN YAZICIYA DATA GÖNDEREBİLMEK...
    TEŞEKKÜRLER...
  • Bunun için modem içerisinde herhangi bir ekstra ayar yapmana gerek yok. Bilgisayarlara elle IP atamana ya da geçerli olan güvenlik duvarlarını da kaldırmana gerek yok. Sadece masaüstü bilgisayarından yazıcıyı paylaşıma açmak ve sonrasında laptopa giderek yazıcı eklemek ve ağdaki yazıcının yolunu girmek. Sonraki adımda senden yazıcıya ait driverları yüklemeni isteyecektir. Eğer takıldığın bir nokta olursa yardımcı olabilirm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zubalketis -- 5 Nisan 2009; 14:49:32 >
  • Arkadaşlar Air 6271 modemine otomatik reset atmak isteyenler için bir blog hazırladım. Orada gerekli açıklamalar var.
    airties6271-acem.blogspot.com/
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zubalketis

    Bunun için modem içerisinde herhangi bir ekstra ayar yapmana gerek yok. Bilgisayarlara elle IP atamana ya da geçerli olan güvenlik duvarlarını da kaldırmana gerek yok. Sadece masaüstü bilgisayarından yazıcıyı paylaşıma açmak ve sonrasında laptopa giderek yazıcı eklemek ve ağdaki yazıcının yolunu girmek. Sonraki adımda senden yazıcıya ait driverları yüklemeni isteyecektir. Eğer takıldığın bir nokta olursa yardımcı olabilirm.


    İlginiz için çok teşekkür ederim dostum ama bugün nasıl becerdiğimi tam olarak bilmesem de :)) masaüstünün her cm2 sine ulaşabildiğim bir ağ kurmayı başardım:)) Yine de çok teşekkür ederim desteğine..

    yBu arada voip özelliği de aktif edildi varmı yokmu tartışması yaşayan arkadaşlar için söylüyorum...

    USB meselesini de direk Airtiesin teknik servisiyle görüştüm onlar ofislerinde usbye yazıcı çalıştırıyorlarmış ama sanırım Biri versiyonunda bunu açtırmadı ama çok geçmeden yazılımı güncelleştirirler dedi eleman... yani USB yi ikinci bir habere dek unutacağız. Harici bir HDD için mükemmel olurdu doğrusu:)




  • bende kablosuz modem almayı düşünüyordum önce air 211 e karar verdim biri nin kampanyasını duyunca vazgeçtim. daha sonra onca olumsuz yorum okuduğum için ondanda vazgeçtim. en başta müşteri hizmetleri numarası 444 lü bi numara değl. merkezlerine uzak küçük bir şehirde yaşayınca karşınızda muhattap bulamama korkusu doğdu ve müşteri hizmetleri eziyetini çekmekten korktum açıkçası. en azından telekomun müşteri hizmetleri ücretsiz aranıyor. ama her şeye rağmen (modemin devasa boyutlarına vs vs ) rağmen aklım usb özelliğine takıldı. 3 adet harici hdd kullanan biri olarak uzak bir merkezde toplamak çok işime yaradı ve internetten kullanılmamış bir adet buldum 125 tl ye satan arkadaş koçnet çalışanıymış. modemim sanırım p. tesi elime geçer. voip i şu an aramıyorum ama ilerde aktif olacağını düşünüyorum. ama usb ile ilgili durum canımı sıktı inşallah yakında işime yarayacak şekle girer.....
    ayrıca telekom çalışanı bir tanıdığımın şu ifadeside beni biri hakkında düşünmeye itti "telekom ev sahibi, biri kiracı" yani telekomun kampanyalara müşteri kaptırması sonnucu çelme çakma politikası uygulayabilir




  • ayrıca şu an bir arkadaştan ödünç aldığım telekomun dağıttığı pikateli kullanıyorum. modemi arada aç kapa yapmak gerekiyor. aksi halde internette kopma değilde farklı bir şekilde bağlanamamalar oluyor. örneğin facebook yada farklı sitelere girerken bağlantı olmasına karşı bir kaç kez yeniden dene yapmak zorunda kalabiliyorum. pikatelin çekim alanı yeterli olmasına karşı (benim ve oturduğum ev için ) arada aç kapa yapmadan bu sorun düzelmiyor. umarım bunda öyle bir sorunla karşılaşmam. ayrıca çekim alanıda tatmin eder.....
  • arkadaşlar birde soru sorayım ya ethernet wan nedir. 4. portun bunun için kullanılabileceği yazmış biraz araştırdm ama hep özelliği olan modem reklamları çıktı internette. bu özelliğin ne işe yaradığını söyleyebilirmisiniz
  • airties ın sitesinde ürünler içinde gözükmeyen bu modemi search ten aratında özelliklerini bulabiliyorsun. bu arada dikkatimi çekti 5450 yle çok benziyorlar acaba firmware olarak onu kullanabilirmiyiz :D
  • airties' in bu modeli pek şık hakikaten. beyaz renk her zaman çekici olmuştur. airties bu renk ve model ile iyi atış yapmış doğrusu.

    ethernet wan, ethernet' den gelen wan demektir. wan ile gelen ise ip' dir. ethernet bağlantı aracılığı ile gelen wan ip, hazıra konmak gibi birşey bu tabşiri caizse yani kullanıcı adı ve şifreye ihtiyaç olmasa gerek diyorum. fişi tak bağlan hesabı..





    bir tek harf hatası kelimenin manasını tamamen değiştiriyormuş..
    bu arada sayfa başı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 18 Nisan 2009; 3:05:11 >




  • anlamadım ama çok ta kullanacağım bir özelliğe benzemiyor :) o yüzden önemli değil
  • ya birde şu wireless gücü ile ilgili yorum yapabilecek kullanıcı varmı alt ve üst kattaki komşularım kullabilirmi acaba interneti kablosuz olarak. kendi dairemde sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum 130 m2 civarı bir eevde oturuyorum. çift anten ne kadar etkili olur bu konuda.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.