Şimdi Ara

air 6271 ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
49.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende yaklaşık 1 aydır biri abonesiyim şimdilik memnunum modemimin bozulmazı ve üzerine 3 ay indirim benim için çok ii bir seçenek oldu. bu yüzden pekte VoIP yi kafaya takmıyorum (aslında kullanmıyorum) ama merak ediyorum şimdi biz bu VoIP den yararlanırsak telefon faturamda ciddi düşme yaşarmıyım genellik çep telefonlarını arıyoruz birde download yaparken konuşma bundan etkileniyormu yani kesilme ses kısılması benzeri şeyler oluyormu...

    Asıl merak etiğim usb desteği hdd ler için gelecekmi ve bununla birlikte torrent, emule yada http desteği salanacakmı bunu mail ile sordum sağolsunlar cevap verdiler ama çok net bir cevap alamadım bunun üzerinde çalışıldığını yazdılar o kadar...

    Anladığım kadarıyla modemin teknik olarak değilde yazılım olarak çok fazla eksiği var ama 50 liraya daha iyisini alınabileceğinide zannetmiyorum... Güzel Türk halkı beklemeye alışık beklemeyede devam edeceğiz gibi...
  • Arkadaşlar bu modemin bat dosyasını bulan var mıa acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidMan -- 13 Aralık 2008; 14:39:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RaDReS
    Bende yaklaşık 1 aydır biri abonesiyim şimdilik memnunum modemimin bozulmazı ve üzerine 3 ay indirim benim için çok ii bir seçenek oldu. bu yüzden pekte VoIP yi kafaya takmıyorum (aslında kullanmıyorum) ama merak ediyorum şimdi biz bu VoIP den yararlanırsak telefon faturamda ciddi düşme yaşarmıyım genellik cep telefonlarını arıyoruz birde download yaparken konuşma bundan etkileniyormu yani kesilme ses kısılması benzeri şeyler oluyormu...


    Biri'nin (veya KoçNet'in) UMTH tarifelerini şu anda yararlandığınız tarifelerle karşılaştırıp ona göre Biri üzerinden VoIP kullanılmasının ekonomik olup olmayacağını görebilirsiniz. Ancak, tahminimce her iki taraftaki tarifeler önceden kullanıcıya bilgi verilmeden leyhte veya aleyhte değişebiliyor. Ancak genel kural olarak, şehirlerarası ve milletlerarası konuşma yoğunluğunuz yok ise V oIP2in size şimdilik bir ekonomi getireceğini zannetmiyorum. GSM aramalarınız daha yoğun ise, GSM Servis sağlayıcılarının paketlerini kullanmak daha mantıklı gibi...

    VoIP, kendine yeterli bant genişliği ayrılırsa (teorik olarak 128 kbps kadarı) DL'dan etkilenmez... Zannederim 6271 içindeki mevcut yazılımı bunu otomatik olarak sağlıyordur.


    quote:


    Asıl merak etiğim usb desteği hdd ler için gelecek mi ve bununla birlikte torrent, emule yada http desteği sağlanacakmı? bunu mail ile sordum sağolsunlar cevap verdiler ama çok net bir cevap alamadım bunun üzerinde çalışıldığını yazdılar o kadar...

    Anladığım kadarıyla modemin teknik olarak değilde yazılım olarak çok fazla eksiği var ama 50 liraya daha iyisini alınabileceğinide zannetmiyorum... Güzel Türk halkı beklemeye alışık beklemeyede devam edeceğiz gibi...


    AirTies bu modem'de (6271'de) Biri (KoçNet) ne istediyse onu vermiştir, tahminimce. Servis Sağlayıcı'dan talep gelmedikçe yeniyazılımların geliştirilmesini beklemek bence hayalcilik olacaktır!...




  • Bende bugun biri adsl kullanıcısıyım. Baya güzel iyiyie benziyor kurulumu çok basit evdeki masa üstüne kurdum sorunsuz çalışıyor fakat diz üstüyle kablosuz olarak bağlanamıyorum.

    Daha doğrusu bağlanıyorum fakat devamlı netten düşüyorum sonra yeniden bağlanıyorum tekrar düşüyorum biriyi aradım modeminizin yazılımını güncelleyin dedi güncelledim fakat aynı sorun hiç birsey değişmedi bu konuda bana yarıdmcı olabilecek kimse varmı?
  • Kullanım kitabını iyi okursan çözersin
    Veya eski kablosuz modem varsa ona devam et
    Ben eskisinde devam ediyorum

    Çalışan sistemi bozmak mantıklı gelmedi.
    Modemden sadece biri bilgilerini girdim o kadar
  • Bu modemin voip kilidini kıran firmware ne zaman çıkar acaba? Linksys nki kırılmış sanırım. Hepsiburdada 120 lira.. (Telekutu ayarlı).. Gerçi Gittigidiyordan Grandstream BT-100 ip telefonm aldım 65 liraya, eBaydan Linksys PAP2 aldım 36$, Birde bu modem var çok kullanmasamda merak işte. Karşıda kimse olmayınca.... Umarım bir an önce uygun bir firmware çıkararılar air 6271 için...
  • beyler banada yardımcı olursanız sevinicem ayrıca sinyal kalitesi konusunda da bilgilendirseniz çok hora geçer


    http://forum.donanimhaber.com/m_28855857/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_efendi -- 5 Ocak 2009; 0:45:12 >
  • Airties 6271 modeli tamamiyle yeni biri ürün ve yeni kod ve bir takım yeni özelliklerle beraber geliyor.

    Aslında KOÇ.NET /BiriAdsl ile Airties yaptıkları anlaşma gereği bir takım özellikler kapanmıştır. Bunlardan en önemlisi SIP (OTURUM AÇMA PROTOKOLÜ) bu özellik ülkemizdeki VOIP operatörleri kendi domain name bilgilerini,kullanıcı adı ve şifreleri vermemektedir. Kendilerine göre güvenlik diye nitelendirebilirsiniz. Nonoh,voipraider gibi aynı firmaya bağlı alt dalları olan voip operatör firmalarıdır. Bu firmalar bu konuları aşmıştır. Ondan dolayı bizim ülkemizdeki gibi problem yaşanmamaktadır.

    Airties ileri ki dönemlerde generic firmwareler çıkarabilir. Bu özelliğin anlamı siz ille de o voip operatörünü kullanmak zorunda değilsiniz. Bu tamamiyle Airties'ın stratejik davranışına bağlıdır. Örnek olarak Rt-205 modem modellerini TTNET,TELLCOM,SMILEADSL e satmış olduğu gibi bu modemler duruma göre farklı operatörde çalışabilmektedir. Farkları üzerlerindeki firmwarelerin imzalı olmasındandır.

    Mesajlarda dikkatimi çeken bir konuda network ayarlarım bozulur korkusu yaşayan arkadaşların halen kendileri konu hakkında geliştirememiş olmasıdır. Çözüm olarak yardımcı olacak bilgiyi vereyim.

    Bilgisayarınızın lokal ip adresini öğreniniz. Bunu öğrenebilirim derseniz. Başlat kısımından çalıştır kısımına command yaz ve de karşına gelen ekranda ipconfig /all yap .Ip adresini not al bir yere elindeki yeni modemin Lan menusunden de bu ayarların gateway ,başlangıc ve bitiş aralığını ayarla hepsi bu kadar derim.

    Eğer voip gateway ve de adsl özellikli modem derseniz bu ürünlerin fiyatı en az 250 ytl den başlıyor.Eğer ki koç.net voip kullanmak istemezseniz yurt dışından bir voip operatörlerini inceleyip abonelik yaparak softphone yazılımlarla uygun fiyatlara telefon görüşmesi yapabilirsiniz.




  • cihazın USB portunu kullanan oldu mu?

    Ben harici hdd bağladım ancak erişemedim. Cihaz açılıyor ancak dosyalara ulaşamıyorum?

    Deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: conur87

    cihazın USB portunu kullanan oldu mu?

    Ben harici hdd bağladım ancak erişemedim. Cihaz açılıyor ancak dosyalara ulaşamıyorum?

    Deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.


    cihazin usb portu su an icin atil durumda. ileride cikacak firmware guncellemeleriyle aktif hale gelecegi soyleniyor. beklemekten baska yapilacak bir sey yok su an maalesef.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diabolus79


    quote:

    Orjinalden alıntı: conur87

    cihazın USB portunu kullanan oldu mu?

    Ben harici hdd bağladım ancak erişemedim. Cihaz açılıyor ancak dosyalara ulaşamıyorum?

    Deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.


    cihazin usb portu su an icin atil durumda. ileride cikacak firmware guncellemeleriyle aktif hale gelecegi soyleniyor. beklemekten baska yapilacak bir sey yok su an maalesef.



    çok kötüymüş hiç beklemiyordum böyle bir şey

    umarım en kısa zamanda yeni bir firmware çıkar




  • Fiyatının word karta ilk 4 ay 15 ytlden sunması ve tahahhütünün olmaması nedeniyle 2 gün önce bende biri adsle geçtim.
    ilk denemelerde bende wireless kısmını aktif edememiştim. arkadaşların da dediği gibi wireless etkin kutusunu kaldır kaydet sonra tekrar etkin yap kaydet yapınca bağlandı.

    Ancak sorunum ki büyük bi ihtimalle modemden kaynaklanıyor, çünkü yan evde türk telekom var o bilgisayardan açabiliyorum. msn ve bazı siteleri açmıyor. örneğin fulldizi.c om sitesini açamıyorum. msn açılmıyor.

    Modemde firewall kısımlarını falan devre dışı bırakmama rağmen yine açamadım. biri adslin yardimcibiri diye adresine mail atmama sorunumu sormama rağmen dört beş saattir bir cevapta alamadım. bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı.
  • Merhaba arkadaşlar!
    20 gundur bende kullanıyorum bu modemi.
    Arada wirelles bağlantısı gidiyor,Adsl bağlantısıda arada kesiliyor. Sanırım bu modemle alakalı. Çünkü benzer şikayetler yazılmış forumlarda.
    Usb nin kullanılamıyor olması da çok kötü.
    Birde Biri ile alakalı şu durum var: bu modemle ttnet bağlantısı yapıyoruz internet ışığı link alınca hemen yanıyor. Kendi kullanıcı adımı girince bazen bağlanmıyor bazende internet ışığı bayağı geç yanıyor. (aynı sorunu yaşayan var mı?)
    Özetleyecek olursak voip kullanmayacaksanız(yenı gsm tarıfelerıyle gerek kaldığını pek dusunmuyorum) bir avantajı yok. modem olarak performansı Airties'in diğer voip olmayan modellerini aratıyor.
  • Modemin firmwarede sıkıntılar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sistemtasarim -- 10 Mart 2009; 2:25:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sistemtasarim

    Modemin firmwarede ve chipsetinde sıkıntılar var. Modemim var deyip ispden modem almayın


    Bilmediğimden soruyorum:

    1) Bu yeni AirTies Air 6271'de hangi chipsetler kullanılmakta? (DSL ve wireless chipsetleri olarak ???...)

    2) Bu chipset(ler) AirTies'ın diğer yeni Air serilerinde de ne şekilde yer almakta?

    Yazılım konusundaki problemler nasıl olsa zaman içinde aşılır diye düşünüyorum ama chipset(ler)deki sıkıntılar nelerdir acaba?

    Ben kablolu Air 5050 modelini kullanıyorum ADSL aboneliklerimin birinde ama herhangi bir sorunla karşılaşmadım henüz...




  • arkadaşlar bu modeme jdownloader ile reset atabilen var mı? çok denedim ama bir türlü olmuyor. çaresine bilen var mı*
  • evet ben de reset atmadadım(bat uzantısı ile de olmuyor)......2-3 gün önceye kadar gayet iyi kullnıyordum;fakat bu aralar bağlantı kopup geliyor.Biri.net yetkilisi güncelle dedi,sürümü zaten 1.1.0.15.Benim bilmediğim güncellemeler mi var yoksa arkadaşlar Airties 6271 yazılımı problemli mi?
  • bağlantı kopması yaşayan arkadaşlar bilgisayarınızı virüs programı ile tarayın.BEn svchost.exe adlı bir virüs sildim(Kaysberg ile taradım).Şu an bağlantı kopup gelmeleri durdu.Biri.net yetkilileri mi düzeltti yoksa bu virüsü silmem mi bağlantı kopmasından beni kurtardı tam olarak bilmiyorum;fakat bağlantı kopması yaşayan arkadaşların bilgisayarlarında virüs taraması yapmasında fayda var...
  • arkadaşım ben yeni format attım virüs fln yok ama yinede arada sırada kopmalar oluyor.ama modem süper
  • yorumlar için teşekkür.
    ben de bir kaç gündür araştırmaktayım. biri satıcısı bir dostumla konuştum. isp den memnuniyetsizliğimi dile getirince sıkıntı olmaksızın geçmemi söyledi. biraz daha bakayım yarın ilk iş isp yi değişirip biriye geçmek olacak sanırım. kk ile başvuru yapıldığında ilk 3 ay indirimli de ödüyormuşuz.

    bu arada modem'in antenleri sökülemiyor galiba. deneyen arkadaşlar var mı ?
    usb girişi için başlarda sevinmiştim ama umarım firmware i güncellenince sorun ortadan kalkar. internetteki görüntüsüne aldanarak söylüyorum ki cihaz şık duruyor. (salonda falan kullanacaklar var ise diye söyledim)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.