Şimdi Ara

aile evi olmayan işsizler nasıl geçiniyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işsizsiniz ve kapak atayim en azından orda yaşarım dediğiniz bir aile eviniz de yok. kiradalar. kiraya siz ortaksiniz.


    işsiz kaldınız. nasıl geçineceksiniz? bunca işsiz adam gerçekten nasıl geçiniyor? herkesin ailesinin evi var heralde. nerde kalıyor bu adamlar? ne yiyor ne içiyor? nasıl hayatta kalıyorlar?




  • İşsiz olanlar bir yana ben asgari ücretli arkadaşların da nasıl geçindiğini merak ediyorum. Şu an İstanbul'da asgari ücretli birisinin geçinmesi matematiksel olarak mümkün değil. Asgari ücrete kiralık daireyi bile zor buluyorsun.



    Eskiden birkaç tanıdığım vardı. Borcu borçla kapatan tiplerdi. Genelde ceplerinde son model iphone olurdu ama telefonda paket olmazdı. Arama yaparken bile sağdan soldan telefon isterlerdi.



    Bu insanlar ya aileden destek alıyorlar ya kalabalık yaşıyorlar yada dediğimiz gibi borçla yaşıyorlar. Başka bir şey aklıma gelmiyor.

  • crazyfriend712 kullanıcısına yanıt

    Benim çoğu insandan duydugum "aile evinde yaşıyorum"


    Evi olan aileniz varsa, birine bakma yükümlülüğünüz yoksa 10 numara, utansan da sıkılsan da aile evinde yaşamaya devam edebilirsin ölene kadar, seni kovmazlar sonucta


    Ama dedigim gibi ya aile evin yoksa? ailenle aran bozuktur mesela, veya ailenin evi yoktur kiradir, senin bakman gerekiyodur falan. bu durumda nasıl yaşayabilir ki bir insan geliri olmadan?


    borç harç desen, tamam bankadan kredi çektin kredi kartını kullandın nasıl odeyeceğini düşünmeden. yaşamak için paraya ihtiyacın var cunku bu para nasıl odencek diye düşünmezsin. e ama bankalar sana sonsuza kadar borç vermez ki. bir alırsın iki alırsın sonra onların da limiti dolar. zaten asıl sıkıntı orda başlıyor


    işte o andan sonra ne yapıyor insanlar gerçekten o kadar merak ediyorum ki. ulkede milyonlarca işsiz var ama kimse açlıktan veya sokakta kaldigi için ölmüyor nerdeyse , herkes yaşamaya devam ediyor. nasıl yaşıyorlar?





  • Epsilon kullanıcısına yanıt

    Mecbur iyi kötü asgari ücretli iş ve kirası ucuz ev bulup hayatını idame ettirmeye çalışır hocam. Birde şu var aile evinde kalan tek çocuk değilse ölene kadar da yaşayamaz kardeşi hakkını almak için evi sattıracaktır 2 çocuk desek evin değeri 2'ye bölünecek ve o kişi kendi payına düşen %50 eksik parayla yeni ev alabilecek mi muamma.

  • crazyfriend712 kullanıcısına yanıt

    Pandemideki gibi aniden yere düşen insanlar görmüyoruz hocam. İşsizse borç alabileceği kimse yoksa bu insanlar nasıl hayatını idame ettirebiliyorlar? Hadi borç 1 aldı 2 aldı açlıktan ölmeden bu sürekliliği nasıl sağlıyorlar. Dışarıda çoğu insanın kılık kıyafeti düzgün. Bu işin sırrı nedir.

  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    zaten ben de bunu sorguluyorum ya...


    bir de


    "Mecbur iyi kötü asgari ücretli iş ve kirası ucuz ev bulup hayatını idame ettirmeye çalışır "


    valla "iyi kotu asgari ücretli iş bulmak" kolay bir şey değil ki. işkurdaki kuyrukları gormuyor musunuz. zaten ulkenin yarisi asgari ücrete çalışıyor. asgari ücretli bir işe girmek hayal gibi bir şey tüm işsizler için belki de. giremiyor adam mcdonalds'tan bile red yiyor . bu adam nasıl geçiniyor?

  • İki katlı evimiz var şu an çalışıyorum ancak işi bırakacağım birkaç aya
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    hayat size güzel

  • Hayır onuda geçtim aktif çalışma çağındaki 64 milyon kişi var ama sadece 21 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı işlerde çalışıyor geri kalan 40 milyon ne yiyip içiyor
  • sokakta kalan olursa evinemi alcaksin epsil  

  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt

    im the one who knocks

  • Epsilon kullanıcısına yanıt

    Forum bitmiş hocam kimse konuyu yeşillendiremiyor veya kimse sebebini bilmiyor...

  • Kral ülkede 20 m a yakın kiracı var bunlar nasıl yaşıyor diyorsan adamlar günlük yaşıyor çoğu maaşlı çalışıyor tüm maaşları ay sonunda bitiyor sonra döngü yeniden başlıyor. Dededen kalma bi evi olanlar ise yine günlük yaşıyor ama kiradakilerden çok daha iyi durumdalar kendilerine bakıyorlar sadece benim gözlemlerim böyle
  • çok konuşulabileck bir durum bu ama sonuç olarak büyük çoğunluk bir yolunu buluyor demek ki, aksi durumda büyük kaos olacağı aşikar, ha belki ülkenin batmasında da artık bu yükün taşınamaması etkili olabilir, bilinmez, sonuç olarak doğrudan dolaylı bir yük varsa o bir yerde seni de bağlıyor, çok kaymak bir kesimde değilsen hayat kaliten ulaşma kaliten ggbb oluyor

  • gainzzz34 kullanıcısına yanıt

    hiç geliri olmayan adam kirada nasıl yaşıyor? para olmadan nasıl kiralik eve cikabiliyorlar? benim bahsettigim asgari ücret falan değil iş bulamadigi için 0 geliri olanlar + bankadan daha fazla borç çekemeyenler.


    nasıl dönüyor bu devran?

  • Epsilon kullanıcısına yanıt
    Hiç mutlu değilim ki her gün ölmek istiyorum
  • bu devirde babadan zengin olmak varmış... dairelerin olması lazımmış.


    farklı bir şehirde iş buldun veya aile evinde kalmadın diyelim, maaşın neredeyse kiraya gidiyor. Sana da ölünceye kadar köle gibi çalışıp ev sahiplerini zengin etmek kalıyor.


    Böyle hayatın ....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 28 Mart 2024; 14:53:2 >
  • realacc kullanıcısına yanıt

    En fazla 30-40 yıl hocam sonra emekli olursunuz veya ecel vakti gelir

  • Arkadaş burada ismimi vermeden benden bahsetmiş
    Annem ve babamla görüşmüyorum 25 yaşındayım ve asgari ücret alıyorum aylık kiram 6k bir ev arkadaşım var
    Aylık kira fatura ve borçlarımı maaşım karşılamıyor
    Bir ara ek iş yapmaya başladım ama inan ki dayanamadım bıraktım eğer evden kovulursam ki muhtemelen kovulacam çünkü daha bu ayın kirasını bile ödeyemedim kalacak hiçbir yerim yok sokakta kalacam ki sokakta da çok yatmışlığım var son kuruşumu otobüs bileti alıp antalyaya giderim çünkü ankara çok soğuk burada sokakta kalınmaz
    Muratpaşa camiinde yatarım pazaryerinde de aşevi var günde 1 öğün yemek veriyorlar ama istediğin kadar alabiliyorsun ben rica ediyordum ekmek arası bir şeyler daha koyuyordu sonraki öğün yemek için ama bazen veremediği de oluyordu bu zamanlar milletin cenaze düğün ve sünnet organizasyonlarını kovalıyorduk sanki yakınlarıymış gibi rol yapıyor yemeği yediğimiz gibi kaçıyorduk tam bir avcı toplayıcı gibi düşünebilirsin
    Işte bu yüzden antinatalizm




  • baska yorumlar??

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.