Şimdi Ara

Age Of Conan Hakkında Genel Bilgiler..Aoc Nedir? Ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hikaye:
    Stygia'lı bir köle gemisi Barachan adaları açıklarında Kızıl Kardeşlik korsanları tarafından saldırıya uğrar. Gemi içindeki pek çok köleyle birlikte denize gömülür. Kurtulan bir kaç kişiden biri de sahile vuran, hafızasını kaybetmiş bir köledir. Sahilde tuhaf bir şekilde Ibis rahibi Kalanthes ile karşılaşan kahramanımız önce korsanlar şehri Tortage'a gidecek ve geçmişini hatırlamaya çalışacak, sonra da kendisini bekleyen büyük kaderin izini sürecektir. Öte yandan Thoth-Amon, sinsi planlar içinde Acheron tanrılarını diriltme çabasındadır.

    Türü: MMORPG
    Yapımcı Firma: Funcom
    Yönetmen: Gaute Godager
    Sistem: Windows XP, Windows Vista veya XBOX 360
    Durum: Kapalı Teknik ve Kapalı Genel BETA test aşaması

    Age of Conan, Conan'ın dünyasında geçen bir MMORPG ve şu ana kadar bir çizgi romandan yola çıkılarak yapılmış en pahalı oyun projesi. Yapımına 2003 yılından beridir devam ediliyor ve piyasaya çıkmaya çok yaklaştı.

    Bilmeyenler için söyleyelim, MMORPG kendinize bir karakter yaratıp, ilgili oyunun dünyasında diğer oyuncular ile maceralara koştuğunuz bir tür. Belki de en ünlüsü World of Warcraft'tır. Bu nedenle kolaylık olsun diye Conan'ın dünyasında bir World of Warcraft olarak bakabiliriz bu oyuna.

    Conan'ın dünyasında diyorum çünkü tahmin edersiniz oyunda Conan'ı canlandırmıyoruz. Oyunun genel hikayesi Hour of the Dragon isimli romandan sonra geçiyor. Bu da King Conan dönemine tekabül ediyor. Yani siz Tortage sahillerinde korsanlarla tepişirken Conan, Aquilonia kralı. İsterseniz Aquilonia'ya gidip Conan'ı görebilir ve kendisi ile sohbet edebilirsiniz. Ama yarattığınız karakter başka birisi olmak zorunda.

    Age of Conan'ın karakter yaratma sistemi uzun zamandır gördüğüm en iyi sistem. Özellikle görsel tasarım ile ilgilenenler bayılacak. Karakter modelinizin en ince detaylarını kontrol etmek mümkün. Yüzünizdeki yara izlerinden, omzunuzdaki dövmeye, kollarınızdaki kas miktarından burnunuzun kırık olup olmadığına kırıksa ne yöne, ne kadar yamulmuş olduğuna kadar her şeyi belirleyebiliyorsunuz.

    Öte yandan benzeri oyunlardaki gibi bir class sistemi yok. Başta kimse "ben savaşçı olacağım" veya "ben rahip" gibi bir seçim yapmıyor. Çünkü herkes köle. Oyun ilerledikce senaryonun belli yerlerinde ne olduğumuzu hatırlıyoruz ve bir nevi zincirlerimizi kırıyoruz.

    Aquilonia'lı, Stygia'lı veya Cimmeria'lı olmayı seçebiliyoruz. Oyunda ilerledikçe 14 değişik class'tan birine ayrılabiliyoruz. Oldukça fazla seçim şansımız var yani. İsterseniz Conan gibi bir barbar, isterseniz insanlara iyilik dağıtan bir Mitra rahibi, isterseniz de gerektiğinde yılana dönüşenilen bir Set rahibi olabiliyorsunuz. Elbette ki bu meslekler ırkınız ile sınırlı. Stygia'lı bir barbar olamayacağınız gibi Cimmeria'lı bir Set rahibi de olmanız mümkün değil.

    Oyunun burada bir kerede anlatılamayacak pek çok özelliği var. Barlarda içip kavga çıkartabiliyorsunuz, kocaman meydan savaşlarında kaleler kuşatabiliyorsunuz veya arkadaşlarınızla bir olup kendinize bir köy kurabiliyorsunuz. Gerçekten de bir clan yaratıp istediğiniz gibi binalar yapabildiğiniz ve bu binalarda köyünüzü siz yokken bile koruyan askerlerin yaşadığı tek oyun bu olabilir. Hatta bilgisayarınız kapalıyken bile sizin için sağda soldan malzeme toplayan bir köleniz olabiliyor.

    Oyun yetişkinlere yönelik hazırlanmakta. Bunun iki tane anlamı var. Birincisi: Oyunda kan gövdeyi götürüyor. Kafalar, kollar bacaklar kopuyor. Hatta bazen ekranınıza bile kan sıçrıyor.

    İkincisi ise oyunun dili ve görselleri de buna göre hazırlanmış. Uyuşturucu kullanımı, fahişelik, küfür, işkence gibi şeyler çok rahat olarak oyunun her yerinde varlar.

    Böyle şeylerden rahatsız oluyorsanız oyun pek hoşunuza gitmeyecektir. Ama bir Conan hayranı iseniz, Conan'a en sadık kalınarak hazırlanmış oyunla karşılaşacaksınız.



    Kaynak: www.oyunsohbeti.com







  • bu yazı eski kardeşim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.