Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
329.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Giriş modellerininde BG güçleri çok düşük oluyor.Ben Alphina almaya karar verdim.
  • tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim. detaylı yakın resimler olursa çok daha iyi.
  • Satın almak istediğim Alpina C 46
    Güç: 1,80 Kw - 2,45 Hp
    Fiyatı:416 TL

    Oleo-Mac motorun giriş seviyesi bir modeli
    Güç:0,90 Kw - 1,2 Hp
    Fiyatı:1250 TL
    Herşeyiyle kaliteli ama gücü insanı düşündürüyor.
  • Abiler merhaba.
    Motorlu testerelerin acemisiyim. İlk motorum olacak. Yazdıklarınızı okudum ama kendim bir karara varamadım malesef. Köyde evin çevresinde, senede en fazla 10 defa kullanabileceğim, 300 lira civarı, tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mıdır acaba?
    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Zamaninda(takriben 80li yillar) , dedem almanyadan getirdigi 15kglik(modelini hatirlamiyorum) stihl motoru satip(30 yil kullanimdan sonra) yerine 2 adet kpax diye uyduruk çin mali motor almış.. biri yag akitiyor durdugu yerde, digeri de benzinle 1 yil yatinca karburatoru donmuş; bogaza doldurdugum benzin bitince duruyor; daha calismiyor..
    stihl'i aldigi yillarda çalıştirırken, karsi koyler, yol yapimi icin dozer calisiyor saniyormus

    yasim ilerleyip de kendim çalıştırmaya cesaret edince , sesinden korkup kapatirdim

    onun yerine, depodaki 2007 model italyan oleomac 936yı alirdim ki bu motor da 2007den beri budama ve orta capli agac kesiminde kullanildi, marka olarak saygimi kazandi.. bu sene de 2011 model oleomac 941c ile bir adet ceviz, bir de kiraz devirip bol bol budama-kesim yaptim; 5 litre benzin , 2 bucuk litre yag 1 hafta yetti..yakit ikmali haric kapatmadan; gunde 3 veya 4 saat kullandim..

    Dedem bu sefer de hyundai ye merak saldi(reklamlarda çivi kesiyorlarmis); oleomac 936nin kütük v.s kesiminde aciz kalmasindan dolayi.. stihl i agir ve tehlikeli olmasindan dolayi satti(yas 70, bu saatten sonra agir motor kullanamaz), onun yerine, ben yine oleomac oneriyorum ben yine, bir de çim motoru var ayni marka; memnun.. ama hangi model? Butce max.750 tl, parca servis sıkıntısı olmayacak; Trabzon dahilinde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 23 Eylül 2015; 17:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: make up

    Satın almak istediğim Alpina C 46
    Güç: 1,80 Kw - 2,45 Hp
    Fiyatı:416 TL

    Oleo-Mac motorun giriş seviyesi bir modeli
    Güç:0,90 Kw - 1,2 Hp
    Fiyatı:1250 TL
    Herşeyiyle kaliteli ama gücü insanı düşündürüyor.



    şahsen alpina yı düşünmem çin malı motor bildiğin.

    rallier_61

    oleomac 941c varken hyundai ye ne hacet. hiç gerek yok. hatta uzak durunuz derim şahsen. çalı, çırpı budama söğüt, kavak vb. ağaçlarda eyv. da. hiç gerek yok oleomac varken.

    aklın yolu bir orta güç segmentinde husqvarna orijinal stihl , husqvarna mccullogh vb. aklıma gelmeyen kaliteye devam derim. öneririm.
    stihl 070 mi idi acep?




  • Döviz fiyatlarının artmasından dolayı Alpina markasının fiyatı arttı.
    Einhell satın aldım.2 BG. Alman patentli ama Çinde üretiliyor. Distribütör firmasıyla görüştüm.
    Çalışmasından ve kesiminden memnunum.Walbro karbüratör ve oregon pala ve zinciri var.Bacak kalınlığındaki keresteleri kesiyorsun.2-3 gün kullandım.Bakalım uzun vadede dayanıklı olacakmı.Zaten yılda kullanacağım bir kaç gün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 30 Eylül 2015; 15:36:08 >
  • Walbro olayi göz boyama biraz.. bahsi gecen markanin en alt serisi; en dar bogazlisini kullaniyorlar genelde.. oregona lafım yok..
    Yag pompasi plastik mi?
    Halis mulis alman solo var, stihl bile Çin de uretiyor en alt serilerini.. dolmar ise rolls royce mubarek, fiyatlar ucuk..
    Hayirli olsun..kaca aldiniz, hangi seri?
    Einhell ler agir biraz galiba kg olarak..
    Bu arada, icinde benzin varken yatmasin, walbro falan dinlemez l



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 1 Ekim 2015; 21:11:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 bin "çakma" motorlu testere!

    Motorlu testere trafikte bile alıcı buldu, 400 bin 'çakma' 80 milyon TL rant doğurdu

    Yıllık 500 bin adetlik satışla Türkiye Avrupa'nın 2. büyük motorlu testere pazarı. 100 bin markalı ürüne karşılık 400 bin adet taklit, kalitesiz ve ithalatı aslında mümkün olmayan Çin ürünleri pazarı dolduruyor. Yılda 80 milyon TL'ye ulaşan 'çakma' pazar vergi kaybı ve güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor
    Trafik sıkışınca ortaya çıkan su, telefon şarj cihazı, muz, kağıt helva, dondurma, çiçek, simit, hatta ok-yay satıcıları bile artık kimsenin yadırgamadığı görüntülerden. Peki sırtına koca motorlu testereyi alıp satanlar... Trafikte, ara sokaklarda hatta en lüks semtlerde bile seyyar motorlu testere satıcılarını sıklıkla görmek mümkün? Otomotiv editörüyüm ama sonuçta motorlu her şeye de meraklıyım. Satıcıya, 'trafikte beklerken motorlu testere satın alan var mı diye sormadan edemiyorum. Günde 3-4 adet sattığını, çiftliğinde, villasının bahçesinde kullanmak, köydeki yakınına göndermek için alanların olduğunu söylüyor. İlgilendim ya hemen motorun ipini çekip çalıştırıyor. Yanı başımda gümbür gümbür çalışan bir motorlu testere. O kadar ilgilenince fiyatını sormadan olmaz. 400 TL'den kapıyı açıyor. Trafik adım adım ilerlerken testere hep yanı başımda. Bildik pazarlık, kaç lira verirsinin ardından, sadece uzaklaşsın diye yarı fiyatını söyleyince, testereyi aracın arka koltuğunda buluyorum. Ne yapacağımı bilmediğim bir motorlu testerem oluyor. Böylesine gereksiz bir şeye para verdiğim için, eşim tarafından üzerimde denenme olasılığı yüksek motorlu testere, günlerce bagajda saklanıp, bir arkadaşa veriliyor. Sonuçta, benim üzerinde bildik bir markanın logosu bulunan motorlu testere, 2-3 kullanımdan sonra çöpe gidiyor. Ardından da araştırmaya başlayınca altından koca bir rant çıkıyor.
    AVRUPA'NIN İKİNCİ PAZARI
    ÜLKEMİZ yıllık yaklaşık 500 bin adetle Almanya'nın ardından Avrupa'nın en büyük 2. motorlu testere pazarı. Pazarda markalı ürünler 100 bin, Çin malı, kalitesiz, çakma ürünler 400 bin adet satılıyor. Markalı ürünlerin fiyatı 800-900 TL arasında değişirken, kalitesiz Çin ürünleri ortalama 150-250 TL'ye satılıyor.
    GÜVENLİK BÜYÜK TEHLİKE
    MOTORLUtesterelerin yönetmelikler gereği sıkı güvenlik kriterlerini karşılamaları gerekiyor. Çok özel üretimler olan yüksek devirli motorlarının pistonlarında dayanıklı alaşımlar kullanılması zorunlu. Taklit, kalitesiz Çin ürünlerindeyse motorundan zincirine, palasından marş ipine kadar hiçbir standarta uymayan, en kalitesiz ve ucuz ürünler kullanılıyor. Bu tür motorlar birkaç kullanımda devre dışı kalıp, çoğunlukla da tamir edilemiyor. Zincir kopması, motor patlaması yüzünden çok sayıda yaralanma yaşandığı da biliniyor. Ayrıca kullanılan benzinli motorların ithal edilebilmesi için egzoz emisyon standartlarını da karşılaması gerekiyor. Profesyonel ürünlerde alıcılar bilinçli olduğundan bu alanda sahte veya taklit ürün neredeyse bulunmuyor.
    ORİJİNALİ 800, ÇAKMASI 200 TL
    YILLIK satışları 400 bin adedi bulan Çin malı kalitesiz ve taklit ürünler, ortalama 200 TL fiyatla, trafikte, araçların bagajında köylerde, kasabalarda pazarlanıyor. En düşük satış fiyatı üzerinden hesaplandığında bile, ortaya 80 milyon TL'lik büyük bir rant çıkıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Makine Emniyet Yönetmeliği'ne göre, riskli ürünler grubuna giren testereler yönetmelik şartlarını karşılayamıyor ve aslında ithali mümkün değil.
    İTHALATI MÜMKÜN DEĞİL
    TSE ve Makine Emniyet Yönetmeliği'ne göre yurda sokulması mümkün olmayan Çin malı kalitesiz motorlu testereler, belirlenen şartları karşılamaktan uzak oldukları için aslında ithal edilmeleri yasak. Ancak kurumlar arası iletişimsizlik ve ortadaki rantın büyüklüğü yüzünden bir şekilde pazara girmeyi başarıyorlar. Ayrıca kullanılan motorların da belirli egzoz emisyon şartlarına uyması gerekiyor. Ancak burada da önemli bir denetimsizlik yaşanıyor. Ürünler çoğunlukla Ambarlı Gümrüğü'nden giriş yapıp, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşıp, pazarlanıyor.
    10 $ FATURA BEDELİYLE GİRİYOR
    Çin’den yapılan ithalatta motorların birim fatura fiyatı 10-14 dolar arasında değişiyor. KDV ve Gümrük Vergisi bu düşük oran üzerinden ödeniyor. Yetkili satıcısı, bakım-onarım servisleri bulunmayan bu testerelerin satışında herhangi bir fiş-fatura da verilmiyor. Yani yaklaşık en az 80 milyon liralık bir tutara ulaşan satıştan maliye, ilk girişte ödenen dışında bir vergi tahsil edemiyor. Tanınan ve kaliteli markalara tasarımları benzetilen kalitesiz Çin malı motorlu testereler iç pazarda satılırken üzerlerine sahte logolar yapıştırılıyor (solda) ve tüketiciler kandırılıyor.

    500 Bin çakma taklit testere tıkla




  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    tehe_cantan kardeşim cevap için öncelikle teşekkürler; haftada 2-3 saati geçmez, normal ev, bahçe vs. kullanılacak, birde 20-25 cm.'lik bir ağacı kesebileyim ve en önemlisi yedek parça sıkıntısı olmasın tabi....bu şekilde tecrübelerini paylaşırsan sevinirim....
  • Merhaba jondere markası adı altında hem ağaç budayan, hem zeytin agaci silkeleyen hamde ot biçen bir alet piyasaya çıkarmışlar.kullanışlı bir alete benziyor.bu aleti hiç kullanan varmı.randıman verirmi acaba?

    Birde jondere motorlu testere satılıyor.kullanan varsa lütfen deneyimlerini paylaşsin.
    İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı yeni gördüm.410 TL ye satın almıştım.Einhell BG-PC 4040.
    Ağırlığı beni rahatsız etmedi.Aman aman bir ağırlığı yok. Yağ pompası plastik mi bilmiyorum.Nerden bakılıyor? Benzinle yatsa ne olacakki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çitçi

    Merhaba jondere markası adı altında hem ağaç budayan, hem zeytin agaci silkeleyen hamde ot biçen bir alet piyasaya çıkarmışlar.kullanışlı bir alete benziyor.bu aleti hiç kullanan varmı.randıman verirmi acaba?

    Birde jondere motorlu testere satılıyor.kullanan varsa lütfen deneyimlerini paylaşsin.
    İyi günler

    selam, öyle bir alet bilmiyorum maalesef. jondere markası ilk defa duydum. john deere sandım ki onunda testereleri var. sanırım jonsered demek istiyorsunuz. jonsered iyi marka husqvarna üretimli mottorlu testereler.

    @make up, hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliii3535

    tehe_cantan kardeşim cevap için öncelikle teşekkürler; haftada 2-3 saati geçmez, normal ev, bahçe vs. kullanılacak, birde 20-25 cm.'lik bir ağacı kesebileyim ve en önemlisi yedek parça sıkıntısı olmasın tabi....bu şekilde tecrübelerini paylaşırsan sevinirim....

    selam @aliii3535,
    valla bu işin ustası kralı değilim. ancak baktığım gördüğüm kadarıyla, mantığımın yatttığı sizin için 500TL butceye pek motor yok; eski fiyatı 665TL olan Husqvarna 435 olurdu. 435 bugün bu fiyata bulmak zor. 500 e ancak 2. el bir şey çıkar.
    bilemedim yani.
  • make up kullanıcısına yanıt
    Benzinle yatarsa uzun sure, karbüratör donuyor, servislik olur makina..

    Yag pompasi da klavuz kapagini actiginizda, balatanin arkasinda gorunur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliii3535 kullanıcısına yanıt
    Parça sorunu olmamasi bakimindan, oleomac oneririm.. 35-40 cclik modelleri 600 700e bulunabilir, takriben 2-2.5hp gucte olurlar. .
    Bu yaz memlekette 941c kullandim, 2.5hp 4.5kg, guzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallier_61

    Parça sorunu olmamasi bakimindan, oleomac oneririm.. 35-40 cclik modelleri 600 700e bulunabilir, takriben 2-2.5hp gucte olurlar. .
    Bu yaz memlekette 941c kullandim, 2.5hp 4.5kg, guzeldi

    Bende de Oleo-mac 941C var. Geçen yıl almıştım. Gayet güzel makina. Tavsiye ederim.

    Bir de 941CX modeli var ve bildiğim kadarıyla daha yumuşak çekilen çalıştırma kolu ve yandan zincir gerdirme gibi iki artısı var. Arada çok fiyat farkı yoksa tercih edilebilir. Yoksa her türlü 941C ev kullanıcısı için güzel ve yeterli bir testere.
  • yuksek kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi 941c nin eksilerini cx ile gidermişler.. gerçi düşük hacimli olduğu için havada çalıştırabiyordum(bir elle starteri çekip, diğer elle de motoru tutarak) ve zincir germe de palanın yanından yapılabiliyordu.. biraz daha güçlü bir makinaya gerek varsa oleomac 952 yani efco 152 önerebilirim; bu da 5kglık 52cc 3.4hp(2.5kw) ; 1000lira civarında var internette(bunda da ek olarak dekompresyon valfi ,daha büyük depo ve bir üst seri karbüratör var, yoksa dış aksamları falan aynı boyutları hariç)
  • Husky 365 yanlis oldu sanırım, zira bu model profesyonel sinifta ve yag pompasi elle de ayarlanabiliyor (sabit akış değil) 435 olmasin o giris modeli..

    Stihl 170 de Çin montaj zaten..hatta ms250 bile ayni derenin baligi..

    Zomax Çinin en kalitesi ama blok, piston, segman, krank olarak efco-oleomac grubu (italyan Emak, ürün ve montajı) farklı diye biliyorum.olsa olsa walbro karburatorleri aynıdır ; ki bu firma bir cok markaya karburator sagliyor..

    zomax 5020 inceledim bir magazada, hic de iyi bir izlenim veremedi, yogun kullanimda ( pespese depo doldurup, yuklenerek) nazlanabilir, full plastik aksaminin isinmasiyla.sogumasi icin beklemek gerekebilir ki çoğu Çinlide bu durum var..

    Ben de findiklik ayiklama icin 941c oleo kullandim, 2.5hp bu is icin en ideali ama bazen mevye ve kizil agac kesiminde de gerekli oldugu icin bunun alti bir gucte olursa zorluk cektiriyor.. guclu bir makina alip, cift kama ile kullanmak en iyisi..

    Iki adet oleomac ile (936 ve 941c) bahsettiginiz yaglama problemi yasamadim.. 1 depo benzin bittiginde, yag deposunda 50ml civari bir yag kalmis olmasi lazim ki ayarlanabilir otomatik pompa ile dengeleyebiliyorsunuz benzine de depoya doldurduktan sonra yag ekliyordum goz karari, fazla kacirip motorun bogulmasi harici problem yasatmadi

    Eldeki oleo 936 gucsuz gelmeye baslayinca,
    Husqvarna-jonsered-mcculloch, echo,shindaiwa dolmar.-makita, efco-oleomac in modellerini hatim ettim; 3hp civari , ayarli yag pompali, 5kg bos agirligi gecmeyecek bir urun olarak eledigimde , 1100tl yi gecmeyen bir tek oleomac 952 kaldi.. findik budama isinde, makineyi sıklıkla ac kapa yapacagim icin, dekompresyon valfi ve bos depoyla muhafaza edecegim icin primer pompa şartı da vardı. Kismetse önümüzdeki ay alip, inceleme yazarim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 25 Ekim 2015; 22:01:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Piastre kullanıcısına yanıt
    Husqvarna 461e kadar hepsi sabit akış yag pompasina sahip.. 461 de 6kg ve iri bir motor..

    Oleomac ile zomaxin parcalarini ayni yerden tedarik ediyor olmaniz mi size ayni yerde uretildiklerini soyletiyor, yoksa ben mi yaniliyorum? Iki markaninda fabrika-uretim hatti videolarina baktim, emak (efco-oleo) italyada, zomax ise çinde uretiliyor

    Semak ile emak ı karistiriyorsunuz galiba; semak bizde distributor, emak ise oleo-efco grubu ureticisi.. semak, zomax in da distributoru; uretim yapmiyor..

    Saticinin agzi ile " oleomak bu sektorun Tofaş ı" ise zomax geely mi oluyor

    Bu arada zomax in parca dokumanlarina ulasamadim, varsayım yapmistim walbro karburatoru vardir diye..walbro da japon mali..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 25 Ekim 2015; 22:39:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.