Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
329.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu hortlatayım biraz
    bende aynı sıkıntıdan piyasadaki motorlu testereleri inceleme fırsatı buldum ve tercihimi secho 6100 den yana kullandım. secho 6100 motorlu testere bi kere "orjinal çin malıdır" teredütünüz olmasın çindeki ticari adı "TOPSUN 6220" rusyadaki "TOPSUN 6224" motorun en önemli ve pahalı parçası olan karbüratöre gelince elimdeki motorun üzerinde walbro HDA-238 carb. mevcut bu karbüratörde kolay çalıştırmayı sağlayan Primer bulb özelliği yok! plastik kasa üzerinde tetiğin hemen sağ tarafında benzin pompasının takılacağı delik mevcut ve bir kapakla kapatılmış avrupaya satılan modellerinde "Primer bulb for easy starting" özelliği var anladığım karbüratörünü avrupada daha kaliteli ve farklı kullanmışlar. avrupaya satılanda walbronun hangi karbüratörü üzerine takılı bilmiyorum (bilen varsa ve bizimle paylaşırsa bende memnun olurum). Türk ve avrupa piyasasına sunulanlarda motor hacminin büyük olmasından kaynaklanacak ip çekme zorluğunu azaltmak için "Decompression" buttonu mevcut.

    Karbüratör incelememde walbronun sitesinden öğrendiğim HDA serisi karbüratörler 30 ila 60 cc arasındaki motorlarda kullanılacağı bilgisi var elimdeki motor 62cc kafamda bu noktada soru işareti var motor gücünü tam kullanamıyoruz zannedersem WJ serisi bir karbüratör kullanılsa daha uygun olurmuş gibime geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali Dinar -- 30 Ocak 2015; 3:04:45 >




  • @Ali Dinar,
    secho 6100 bende inceliyordum. hatta şu sıralar bazı sitelerde indirime girdi. alsam mı diyordum. ne kadara aldınız?
    6100 incelerken decompressing butonunu hyundai gibi çin malı motorda bile bulunan primer bulb zannediyordum. siz deyince farkettim. adı
    üstünde compress deyince hava basıyoruz var deyip geçmişiz. izlediğim bir vidyoda husqvarna motora, primer bulp parçası sonradan takılıyordu. echo avrupa üründe "Primer bulb for easy starting" için sonradan eklenebilecek bir yapı gibi de yorumlamadım değil. acaba öyle mi?
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    @kardeş

    450 tl maliyetle aldım

    walbro karbürarörleri incelediğim kadarıyla karbüratörlerde; "Primer bulb" sistemi yakıt tankından karbüratöre giriş hattından pompalama sistemiyle çalışmıyor. karbüratörün üst tarafından vakumlama yöntemiyle yakıtı karbüratöre çekip fazlalığı yakıt tankına aktarıyor böylece karbüratör yakıtla dolduğundan ilk çalıştırma kolaylaşıyor.

    husky motora "Primer bulb" sisteminin nasıl eklendiğini bende merak ettim videonun linkini verebilirmisin ?????????????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali Dinar

    Primer bulb özelliği yok! plastik kasa üzerinde tetiğin hemen sağ tarafında benzin pompasının takılacağı delik mevcut ve bir kapakla kapatılmış avrupaya satılan modellerinde "Primer bulb for easy starting" özelliği var anladığım karbüratörünü avrupada daha kaliteli ve farklı kullanmışlar.




    koyu puntoya aldığım yer bende bazan üretilen ürünün şasesinde özellik için yuva bulunsa da fabrikada takılmamış gibi yorumladım. secho için sonradan ekleniyor mu acaba dedim? husky motor dediğim motorlu tırpan testeresiymiş. chainsaw sanıyordum. link tıkla bence bir motorda olması gereken özellik.




  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Mevcut manifold a Primer bulb çıkışı olan hangi karbüratörün takılarak kullanılabileceğini bende merak ettim açıkçası RC motorlardan anlayan birinin yardımcı olmasını dilerim.

    yukarda da ; söylediğim gibi HDA serisi karbüratörler 30 ila 60 cc arasındaki motorlarda kullanılıyor, secho motorun 62cc olduğu yazıyor üzerinde ya bu motor gerçekten 62 cc değil yada 62cc nin tam gücünü kullanamıyoruz yani 4,2 HP olayı gerçek değil. kısacası "ORJİNAL ÇİN MALI kardeş" 450 TL bile çok bu motora bence 1 kr. fazla verme
  • Secho'nun orijinal Çin Malı olduğu konusunda hemfikirim. ilk gördüğüm anda da anlamamam imkansızdı.
    RC meraklalıları bu topiğe uğrar mı bilmem ama belki turbo fikri bile söylerler.
    6100 1 yıl kadar önce belki tam emin değilim bu akadar bir süre ama, bazı sitelerde taksitli 450TL den satılıyordu. ne hiktmetse 479TL oldu birden.sonra 530, 600TL vs fiyatlarda çeşitli yerlerde dolaşıyor. çingeneliğim tuttu fiyatı düşerse alırım diye. çinya mal. nedir necidir. vidyolar
    max extra aldım. 100 TL. peşin fiyatına taksitle. bu otorun benzinine kalitesiz yağ ve fazla konusursa motor çalışıncaya kadar çok uğraştırıyor.
    bluelight aldım. bakacağız nasıl bir şey. ''52 cc'' imiş. inanalım mı?

    Secho konusunda tavsiyene teşekkürler. şahsımca 450 TL ye(üstüne biraz daha koyup) 2. el Husky hep en doğrusu geldi. secho ya almaya kararlandığım da.
  • piyasada secho 5100 350-450 TL arasında değişen fiyatıyla satılıyor.
    secho 5100'ün aynısı Orac marka olarak satılıyor. bana öyle geldi. modelini öğrenemedim. 200 TL ye. acaba aynı mıdır? altta ki resim.
     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere


    aynı şekilde EINHELL MOTORLU TESTERE BG-PC 5045'de secho 5100 nün kopyası.

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere
    tabi detaylı malumat alamıyoruz ama belki çok önemsiz farkları vardır... renk farkı gibi. bazı bazı silindir hacimleri farklı oluyor gibi. ürün açıklamalarının güvenirliğinde de şüpheliyim.

    husqvarna 55 çakması gibi Pormax KW02 179TL lik fiyatıynan iş görmez mi?

    internet deki videyolarda Secho 6100 orojinal ismi sanırım Topsun T3814 ün vidyolarda motorun Purge pump düğmesi görünüyor.
    s. 6100 hakkında gözümü biraz daha açmamı sağlayan @ali dinar'a teşekkürlerimle.


     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 4 Şubat 2015; 13:44:29 >




  • Merhaba arkadaşlar
    İki Samanlığı odun edeceğim.
    Daha önce motorlu testere kullanmadım
    Arkadaşta HUSQVARNA 556 XP var, almayı düşünüyorum. Pofesyoneller çalışırken çok yoruyor mu? Yedek parçaları biraz daha tuzluymuş ama arıza çıkartmaz diye düşünüyorum. Bu testereyi kullanan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel bir testere. Ekmeklik dedikleri yipranmadiysa alinabilir. Pektabi motorun kondisyon durumunu, fiyatini bilmiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekürler. Motorun durumu çok iyi. Büyük geldiği için satıyor.
    Eğesi ve yedek zinciride var. Birde sağlam bir yakıt bidonu almamı tavsiye etti.
    Tavsiyesi olan varmı ?

    Kullanırken neye dikkat etmeliyim. Bir arkadaş ilk çalıştırdığında bir dopa boşta kullan motoru aç gibi bir mesaj atmış. Yükte çalışmışsa sonrasında bunu yapmanın faydası olmaz herhalde. Birde yakıtı özel mi olacak, yoksa benzin istasyonlarından alabilecek miyim ?
    Bilgiler için şimdiden teşekürler.
  • Motor daha once calistirilmissa bir depo bos-rolantide calistirilmasina gerek yok. Fabrika onerisi yagi varsa onu kullanin. Benzinine fabrika olceginde kursunsuz yag koymayi ihmal etmeyin. Hava filtresi, bakimi asiri onemli. Husqvarna icin olur sanirim bilmiyorum ama bende ki siradan testere icin castrol 2t yag kullanacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekürler. Tecrübelerimi ancak bir kaç ay sonra paylaşabileceğim.
    İyi forumlar
  • Belki konuya uymaz ama bu ağaçların kesildikten sonra kalan kök kısmı nasıl çıkarılabilir bunun içinde bir alet var mı acaba.(Dediğim ağaç 40-50 yaşında).
  • @ken, sahsen ben agirlik tarafini hesaplayip dibini eşerek cikan kokleri kesip oyle deviriyorum. tabi agac buyukse alan uygunlugu da onemli yoksa dallar kesilecek. diger kazmaya talim loder bulursan baska...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etkin pazarlamadan aldığım Hyundai Techno 700 motorlu testereyi elime ulaştıktan sonra kalitesini beğenmediğim için firmaya iade etmeye karar verdim. Ancak müşteri hizmetleri ürünü keyfi iade ettiğim gerekçesiyle iade alamayacaklarını söyledi. Mesafeli satış yapan böyle bir firmanın 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunundan bihaber olması mümkün değil. İlgili kanunda müşteri hiç bir gerekçe göstermeksizin 14 gün içinde cayma hakkına sahiptir deniliyor. Firmanın bu yaklaşımını herkesin bilmesini isterim. Alış verişinizi ona göre yapın. Testereye gelince çalıştırmadığım ve kullanmadığım için yorum yapmayacağım. Ancak İstanbul Tahtakalede satılan Ucuz Çin mallarından hiç bir farkı yok.
  • Arkadaşlar Einhell Alman malıdır.Fiyatıda çok ucuz değildir.Ağırlığı fazladır.

    Alpina italyan malıdır.Fiyatı biraz daha makuldur.Einhell`e göre hafiftir.
    Ben hafif olanı tercih ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @make up,

    einhell bol bol OEM China ürettirip duruyor. açın bakın bol bol benzerlik görürüsünüz tesadüf değil. öyle değil mi?

    einhell çin almaktansa italyan alpina alırım. halihazırda ikiside iş görür.

    ammavelakin motorlu testere piyasasında iyinin çok daha iyisi var. ikisine bakınca gidip McCullough vb. alasım gelir misalen.
  • Orda şüpheliyim.Çin o markaları taklit ediyor olmasın. Bir zamanlar Nokia cep telefonlarını çok taklit etmişti.Kullanınca hemen bozulmasından anlaşılıyordu.
  • illa ki kopya ediyorlar ona ne hacet.
    görmediniz sanırım OEM üretim diyorum. Einhell Germany varsa ona talim.
    Stihl Gemany varken aynı fiyata gidip brasil, china vs. alır mısınız? ben almam.
    50cc 50 TL china testere motor satılıyor eşdeğer diğer OEM motor 550 TL herhalde bir fark olacak... ama piyasayı ucuzlatıp ürün çeşitliliğini arttırdığı için
    bir şey demem. şimdi birbirinin kopyası Secho, Datsu, Einhell testereler var hasbelkadel çin made ve üretimi. ucuz, iş görür vs vs alırsınız almazsınız siz bilirsiniz.
  • Merhabalar, günlük kullanım için stihl, husquvarn dışında yedek parça sıkıntısı olmayan max 500 tl'lik motor var mı? Yada husquvarn 236 veya stihl ms 170 işimizi görür mü, birde bu motorlar gerçekten isminin hakkını veremeyen motorlar mı, çin üretimi olunca acaba diyor insan???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.