Şimdi Ara

ADSL'den Geçiş Süreci Nasıl İşliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler, yıllardır Turk Telekom ADSL aboneliği kullanıyordum. Geçen gün taahhütün bitmesiyle birlikte aboneliğimi sonlandırdım, ihtiyacım kalmadığı için sabit hattıda kapattırdım. Şimdi ise mevcut ISS lerden birinde abonelik açmak istiyorum. Öğrenmek istediğim aktivasyon ücreti ve kurulum ücreti alıyorlar. Biz daha önceden ADSL kullandığımız için şimdi ekstra kablolama cihaz takma gibi şeyler yapacaklar mı? Yani sonuçta telefon devre dışı artık o telefonun yerine başka bir şey takıyorlar mı? Bu arada ''Girmiş olduğunuz adreste 64 MBPS VDSL internet hizmeti bulunmaktadır.'' yazıyor sitelerde sorguladığımda. Modemimde VDSL modem. Bunun haricinde kurulum olarak sadece kullanıcı adı ve şifre olayıysa onu bende yapabilirim.




  • Kurulum ve aktivasyon bedelleri, damga vergileri gibi ücretler her şekilde alınır. İstersen modem takılı dursun,kablolar takılı olsun bu ücretler yine de alınır. Birçok işletmeci taahhüt karşılığında bu hizmetleri ücretsiz sağlıyor. Bazı işletmeciler de ücretsiz kurulum fırsatı sunabiliyorlar.


    Bunun dışında eskiden PSTN abonesiymişsiniz. Artık YALIN abonesi olacaksınız. Binada vs yapılacak bir şey yok, herhangi bir şey takmayacaklar yani. Sadece portunuz yalın portu olacak, pstn portu olmayacak. Bölgenizdeki saha dolabının durumuna bağlı olarak değişir tabi.


    Adresten altyapı sorgulama sayfaları teoriktir gerçeği yansıtmaz sadece örnekleme olarak kullanabilirsiniz.


    Bunun dışında, bahse konu aboneliğinizi iptal etmek yerine dondurabilirdiniz veya taşıma yapabilirdiniz. İptal ederek kurum ve aktivasyon bedeli, damga vergisi gibi bir sürü ücretle baş başa kaldınız. Aslında forumda çok yazılmakta iptal yerine dondurun diye ama insanlar genelde iptal ediyorlar ve sonra yeniden internet ihtiyacı doğunca bir sürü ücret çıkıyor maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Şubat 2024; 17:23:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.