Şimdi Ara

ADSL'de ucuz aboneliğin önü açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ADSL'de ucuz aboneliğin önü açıldı
    Yeni abonelerin daha ucuz ödeme yapması üzerine açılan davanın 'ilk raundu' tüketicilerin lehine sonuçlandı

    31.08.2007 10:14
    Türk Telekom'un TTNet şirketinden hızlı internet olarak bilinen ADSL hizmeti alan herkesin, sadece yeni üyelere sağlanan ucuz abonelikten yararlanabilmesi için ilk adım atıldı. ADSL abonelik ücreti olarak, iki senelik sözleşme karşılığı aylık 29 YTL alan TTNet, fiyatı yeni aboneler için aylık 14.99 YTL'ye indirmişti.


    Karar henüz kesinleşmedi
    Mahkemeye yansıyan bu farklı abonelik tarifesinde, tüketici lehine bir gelişme yaşandı.
    TTNet'in, yüksek ücret ödememek için eski aboneliklerini iptal ettirmek isteyen kişilerden, imzalanan sözleşmeye dayanarak, iki senelik sözleşmenin arta kalan aylarının ücretini de yüksek tarifeden alması üzerine, Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz tarafından dava açılmıştı.
    Akyüz, Türk Telekom aleyhine açtığı davada, Hakem Heyeti'nin 'Eski abonelerin ileriye yönelik hiçbir ödeme yapmaksızın, aboneliklerini iptal edebilecekleri' yolunda oybirliği ile karar verdiğini ancak kararın henüz kesinleşmediğini söyledi.

    'Aboneler biraz beklesin'

    Avukat Akyüz, "Abonelere sözleşmelerini feshetmeden bir süre daha beklemelerini öneriyoruz. Karar öncelikle taraflara tebliğ olacak. 15 gün içinde taraflar, Tüketici Mahkemesi'ne gidebilir.
    Davanın önemli kısmını kazandık. Şimdi eski abonelere indirimli ücretin uygulanması için mahkemeye giderek ikinci bir avantaj sağlamak istiyoruz.
    Türk Telekom da iki senelik ücretin ödenmesi için, yani kararın kaldırılması için Tüketici Mahkemesi'ne itiraz edebilir' dedi.

    Sıra tüketici mahkemesinde

    Erdem Akyüz bir sonraki aşama olan tüketici mahkemesinden de olumlu sonuç alınması durumunda yaşanacakları şu şekilde anlattı:
    "Bu durumda eski aboneler, ileriye yönelik hiçbir ödeme yapmaksızın aboneliklerini iptal edebilecek ve yeni tarife üzerinden düşük ücretle yeniden abone olabilecek.
    Abonelik sözleşmesine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı olarak son verebilecek. Satıcı, tüketicinin aboneliğine son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerine getirmekle yükümlü. İki senelik sözleşmeye dayanarak ilerideki aylar için hiçbir ücret talep edilemeyecektir.
    Yapılması gereken, yeni tarifenin, eski abonelere de uygulanması idi. Bu suretle eski aboneliklerine son vererek yeniden abone olmak gibi, her iki taraf için de yorucu işlemlere gerek kalmayacaktı. Bu bakımdan Türk Telekom binlerce abonenin, aboneliklerini iptal ettirmeden, yeni tarifeyi eski abonelere de uygulayarak bir çözüm getirmeli."

    DHA







  • telekomun insanı 2 yıl bağlayan böyle bir kampanya yapmasının sebebi

    "diğer servis sağlayıcıların önümüzdeki 5-6 içinde ttnet ten daha hızlı ve ekonomik kampanyalarla gelecek olması" olabilirmi acaba...?
  • slm arkadaşlar ya şimdi ben hiç bir şey imzalamadan 2 yıllık anlaşma felan yapmadım normal bir şekilde 1024 4gb abonesi oldum ayda 29 ytl veriyorum bende indirimden faydalanabilirmiyim anlamadım tam...
  • ya ben 69 ytl ye baglantı ücreti ödedm yaaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mlk46

    slm arkadaşlar ya şimdi ben hiç bir şey imzalamadan 2 yıllık anlaşma felan yapmadım normal bir şekilde 1024 4gb abonesi oldum ayda 29 ytl veriyorum bende indirimden faydalanabilirmiyim anlamadım tam...


    2. dava da kazanılırsa hiç bir değişiklik yapılmadan 15YTL ödeyeceğiz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Riqimaru


    quote:

    Orjinalden alıntı: mlk46

    slm arkadaşlar ya şimdi ben hiç bir şey imzalamadan 2 yıllık anlaşma felan yapmadım normal bir şekilde 1024 4gb abonesi oldum ayda 29 ytl veriyorum bende indirimden faydalanabilirmiyim anlamadım tam...


    2. dava da kazanılırsa hiç bir değişiklik yapılmadan 15YTL ödeyeceğiz...

    bende tam smile 1024 sınırısza gçemyi düşünüyordum biraz daha erteleyeyim bu işi zaten okamoanyada bugün bitiyor orda 1024 sınrsız 39 ytl...ben kota aşımı gecikme derken 34 ödedim bu ay.. beklemede kalmak gerek bu durumlarda herşey kesinleşince hareket etmeli burası türkiye ne olacağı belli olmaz...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.