Şimdi Ara

adsl+2 özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar meraba

    adsl modemler hakkında sorum vardı
    ---2 kişi kullanmak için yine 4 portlu mu almamız gerekir?tavsiyeniz hangi modem?
    ---adsl+2 özelliği ne zaman başlıyor telekomun bilen var mı ?
    ---adsl+2 yi desteklemeyen modemleri çöpe mi atıcaz?
    ---splitter ın kullanım amacı nedir?

    teşekkürler



  • -iki kişi kullanmak için 1 port ethernet+usb bağlantılı bir modem de yeterlidir ama
    iki bilgisayarda etherneten bağlanacaksa eğer, o zaman 4 portl bi modem gerekir.
    -adsl+ özelliği ne zaman başlayacağı hakında kesin bi bilgi olmamakla birlikte
    daha baya bi vakit olduğu bilinmektedir.
    -yoo çöpe atmayacaksın ama sadece adsl2+ hizmetini alamayacaksın.
    -splitter aynı anda internet ve telefon kullanımını sağlamak için telefonda,
    adsl hizmetinden dolayı meydana gelen paraziti ayırmaya yaran birşeydir,
    splitter takmazsan telefonda cızırtı olur,ayrıca tel açıldığında bağlantı kopması kibi sorunlrda çıkabilir.
  • valla nasıl teşekkür etsem bilmem sayın m_runo.

    verdiğiniz bilgiler için cok teşekkürler.gercekten baglantı kopması gibi bir sorun yaşamaktaydım problemin kaynagı belli oldu böylelikle.

    ve diğer bilgiler içinde sagolun
  • adsl 2 i unutun daha olmaz o iş
  • adsl 2 mi 1 i aştıkta 2 kaldı adsl 1 de sürünüyoz biz zaten 256 bağlantıyla
    belki 10-15 yıl sonra
  • quote:

    Orjinalden alıntı: keysmart

    adsl 2 i unutun daha olmaz o iş


    adsl 2'yi KESİNLİKLE UNUTUN çünkü T.Telekom hiç ama hiçbir vakit adsl 2 standardını KULLANMAYACK.

    Ancak yakında (iddia ediyorum ki önümüzdeki 6 ay içinde) adsl2+ (adsl 2 artı veya adsl 2 plus) standardına DENEME mahiyetinde olsa bile geçecek.

    İsteyen abone şu andakinden haliyle farklı bir tarifeye geçerek adsl2+ abonesi olacak. (Tam ne zaman, tarife nedir diye boşuna sormayın: ben de BİLMİYORUM!)

    Şu anda T.Telekom santrallarındaki portların en az yüzde 50'si adsl2+ uyumludur. Herkesin aynı anda adsl2+ istemeyeceğini de göz önüne alırsak bu zaten yeterli bir orandır. Belli yörelerde Telekom alt yapı iyileştirmelerini tamamlamış, bu faaliyetine devam etmektedir. Anca adsl2+'a geçilmesi için santrallardaki portların adsl2+ uyumlu olması ve abonenin de "parası neyse ödeyeyim, adsl2+ istiyorum" demesi yeterli değildir, teknik nedenlerle...

    adsl2+ sadece internet erişimi için kullanılsa bile adsl'e göre "artıları" olacaktır; bunlar bu Forum'da daha birkaç yerde işlendi ve tekrarlamayacağım. Ancak adsl2+ sayesinde internet erişimi paralelinde başka hizmetler verilebilir: full VoIP, aboneye video hizmeti (evlerde Internet üzerinden TV yayını, film seyrettirme) götürme gibi... Tabii bunlar için hem kaynak tarafında ek birtakım düzenlerin devreye alınması hem de transmisyon (iletişim) alt yapısında başka işlerin halledilmesi gerekiyor.
    Şöyle ki:

    (İsteyen Forumdaşlar aşağıdaki bilgiye az göz atsınlar; biraz daha fikir sahibi olacaklardır...)

    9 Ekim 2005 (geçen P.tesi) Milliyet gazetesinde çıkan bir haber ve bu habere istinaden sorduğum sorunun TEKNİK YETERLİLİĞİ ve BİLGİSİ, keza T.Telekom'la da taşaron olarak işbirliği bulunan bir kişi tarafından verilmiş cevabına bir bakınız lütfen:

    Alcatel ve Microsoft'un birlikte geliştirdiği uygulamayla televizyonlardan görüntülü olarak telefon görüşmesi yapılıp, yazılı mesajlaşılabilecek.

    Teknoçağ / ŞÜKRÜ ANDAÇ

    MADRİD

    Geçtiğimiz hafta İspanya'nın Madrid şehrinde düzenlenen Genişbant İnternet Konferansı'nda internet tabanlı yeni nesil servisler tanıtıldı. Konferansın ana maddesi olan ve tek kablo üzerinden birden fazla servisin taşınmasını sağlayan genişbant internet ile bundan böyle telefon hattı taşıyan kablo üzerinden internete bağlanılıp, yüksek kalitede televizyon yayınları seyredilebilecek.

    Çocuklar için TV şifresi
    Konferansta tanıtılan, Alcatel'in Microsoft ile geliştirdiği uygulama sayesinde televizyon üzerinden yüksek çözünürlükte yayınlar izlenip, internete bağlanılmasının yanı sıra sabit hat üzerinden telefon görüşmesi yapılabilecek. AmigoTV adlı bu çözümü kullanan birden fazla kullanıcı, telefon görüşmelerini görüntülü olarak da yapabiliyor. Bu kullanıcılar ayrıca, yazılı olarak anlık mesajlaşma imkânı da yakalayacaklar. Televizyondan telefon görüşmeleri ve mesajlaşma için, kumanda kullanılıyor.

    Yeni nesil televizyon çözümünün bunun dışında çok farklı özelliği de bulunuyor. Televizyon yayınları, video ve DVD'lerde olduğu gibi ileri, geri alınıp, istenilen programlar önceden listelenerek otomatik kayıt yapılması sağlanacak. Kullanıcılar gün içinde farklı kanalda istedikleri programları listeleyip, bu programları, tek bir televizyon kanalını izliyormuş gibi takip edebilecekler.

    Bu uygulamanın bir diğer özelliği ise, kullanıcının televizyonlara şifre uygulayarak, özellikle çocukların izleyeceği kanalları belirleyecek olması. Buna göre istenilen kullanıcılara özel şifreler atanıp, sadece bu şifrenin girildiğinde çalışabilen kanal sistemi yaratılacak.

    Bu sistemde televizyon açıldığında kullanıcının gireceği şifrenin ardından, yalnızca şifrenin desteklediği kanallar açılabiliyor.

    'Sistem için Telekom'la görüşüyoruz'

    Bu teknolojinin kullanıldığı televizyon yayıncılık altyapısı ise, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinde kullanılmaya başlayan IPTV'ye (internet bağlantılı gelişmiş televizyon içeriği sağlayan yayıncılık teknolojisi) dayanıyor. Alcatel Sabit Şebeke Grup Başkanı Michel Rahier, Türk Telekom'la bu servislerin Türkiye'de de kullanılması için görüşme aşamasında olduklarını söyledi. Konferansa katılan Türk Telekom yetkilileri ise, Telekom'un 6 Mbit internet hattı üzerinden televizyon yayını sağlanması için çalışma başlatıldığını açıkladı.


    Buna gelen cevap (özellikle son paragrafta bahsedilen "6 MBit internet hattı üzerinden TV yayını yapılması" konusuna cevap) da şu oldu:

    "Telekom’un aslında ADSL2+’dan bir sıkıntısı yok. Onların asıl problemi ATM altyapılarının video yayına yeterli olmaması. Türk Telekom MPLS networ’u kurmaya çalışıyor, bu olunca ancak video yayınıo için gerekli 6 mbit hızlar sağlayabilecek. Aslında bu haber MPLS’in habercisi..."


    Telekom, tamam kullanıcıyı "kazıklıyor", bazı konularda bilgilendirmeden "adam yerine koymuyor" (örneğin hafta sonları şu meşhur Kota/İndirme linkinin asla çalışmaması gibi...), gülünç hatta traji-komik bir alay "salaklıklar" yapıyorlar ama ileriye yönelik birşeyler de YAPIYORLAR!...

    O yüzden işin diğer yönlerini (madalyonun arka yüzünü) bilmeden, araştırmadan sürekli olarak ve alışkanlıkla "Türk Telekom'dan fayda gelmez", "Türk Telekom adam olamaz" tarzındaki mesajlarımızı da biraz daha düşünerek ve insafla yazalım derim.

    Not: Bendeniz Telekom'un çalışanı veya avukatı da değilim; sizler gibi bir Telekom abonesi ve haliyle "sövüşleneni"yim efendim.




  • mafaky arkadaşıma aynen katılıyorum ama eklemek istediklerim vardır.

    Adsl 2+ için tüm abonelerin istemeyeceklerinide düşünürsek alt yapı kısmı hemen hemen tamam durumdadır.Ancak arkadaşımızın bahsettiği üzere bu sistem diğer sistemlerin alt yapısıdır. Diğer taraftan; adsl 2+ uygulamasının yakında başlayacağı acıktır ve alınan bilgiler doğrultusunda da bu olayın cok uzun zamana yayılamayacağı teğit edilmiştir.

    Diğer söylemek istediğim minimum bağlantının 512 olacağı yondeki söylentidir. Yetkililerin yaptığı açıklamaya gore boyle bir şey bir müddet olmayacaktır. Diğer taraftan 256 olması olayı da şöyledir: Adsl hizmeti veren telecomdaki alcatel hizmet sağlayıcıları 256 maliyetinde alınmakta ve 128 hizmeti vermekteydi. Çünkü yurt dışında bu aletlerin alındığı dönemlerde 128 bağlantı hızı geride kalmış ve üretici firma da buna nazaran cihazlar üretmiştir. Türk telekom bu cihazları alırken 128 hizmeti vermek için almakta ama cihaz maliyeti yine 256 destekli olmaktaydı. Bu nedenle madem verilen para 256 K'lık hıza sahip aletlere veriliyor ve hizmet 128 oluyor diyen telekom bağlantı hızını minumum 256 olarak belirlemiştir. Ancak şu an böyle bir durum henüz mevcut değildir. Yani 256 K'lık hız sağlamak için 512 lik cihazlara henüz para verieln bir durum olmadığından internet hızının min 512 olacağı söylentisi bir müddet daha söylenti olmaya devam edecektir. Çünkü 256 ve 512 henüz cok da düşük sayılabilecek mertebelerde değil. Belki 31000 binlerle bağlanan ülkeler ve alt yapılar mevcut ama yinede 512 şu an ortalama bir değerde yer almakta.

    Kolay Gelsin...




  • Sn. zEro, herhalde Forum'u her konusuyla takip edemiyorsunuz. Millet Sn. Ulaştırma Bakanı'nın açıklamasından hareketle 1 Kasım itibariyle min. hız 512k olacağının sevinci ve tartışması içinde.

    Yani tüm abonelerin hızının 512k olması gündemde; sadece bir kavram karmaşası yaşanıyor bakan'ın papağanvari demeçleri üzerine o da şu anda 256k sınırsız statüsünde olanların ne olacağı...

    Bu nedenle, yukarıdaki mesajınızda vardığınız sonuçların bir bölümü şu an (veya 1 Kasım itibariyle) geçersiz kalıyor.

    Yanlız, teknik olarak anlayamadığım (ancak bilmediğimden de iddia etmeyeceğim...) bir konu var: Siz port (DSLAM) sağlayıcıların--başta T.Telekom'un bağlandığı Alcatel'in--256k, 512k, 1024k gibi hızlarda çalışacak "ayrı ayrı portlar" ürettiği anlamına gelen bir bilgi veriyorsunuz. Benim bildiğim kadarı ile Telekom Santralında bana tahsis edilmiş 256k'lık portla komşumatahsisli 512k'lık port arasında donanımsal hiç bir fark yok. (Tabi henüz adsl standardından bahsediyorum, adsl2+'dan değil!) Hız işi sadece yazılımla ayarlanıyor... Hatta Santral'deki 256k'lık portu 512k yapmak için orada fiziksel olarak bir switch'i kaldırmak, bir linkin yerini değiştirmekbile gerekmiyor; herşey ana merkezden (Bilişim Ağları Md'ne baplı merkezlerden) tamamen bilgisayar kumandası ile hallediliyor; yani değişikliğ yapan bilgisayar ve kullanıcısı Santral'de bile değil! Ben mi yanlış biliyorum???

    Ayrıca benim aldığım duyum (ki bu kısmen Telekom çalışanlarına, kısmen de onlarla iş ilişkisinde olanlarına atfendir...) kullanımda olan portlardan Santrallere en azından son 6 aydır "takılanların" sadece donanımsal olarak sadece adsl değil, adsl2+ standardına da uyumlu olduklarıdır.

    Bu konuda daha somut birşeyler biliyorsanız ve ben dahil Forum üyelerini aydınlatırsanız çok makbule geçecektir.

    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 18 Ekim 2005, 14:21:02 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.