Şimdi Ara

Adil kullanım kotası kalksın kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi kullandığımız internet paketlerinde saçma bir uygulama olan adil kullanım kotası olayı var. 3. dünya ülkelerinde bile yüksek hızlarda download ve upload hızlarıyla bağlanabilirken bizler ise adil kulanım kotası saçmalığıyla uğraşıyoruz. Kullanıcılar tarafından bilindiğinin aksine bu uygulama Ttnet,Superonline gibi internet servis sağlayıcılar tarafından değil devletin bir kurumu olan BTK tarafından yapılan ve internet servis sağlayıcılarına uygulanması zorunlu olarak dayatılan bir kuraldır.
    Bu ülkede bilinçli tüketici olup hakkınız aramayınca kimsenin durduk yere yapacağı bir şey yok bu nedenle Bir imza toplama sitesinde kampanya başlattım. Yeterli sayıya ulaşabilirsek dikkate alınabileceğini düşünüyorum.
    Sizden ricam 1 dakikanızı ayırarak kampanyayı imzalayarak bu konuda destek olmanızdır.
    Ayrıca facebook ve twitter gibi sosyal medya araçlarıyla kampanyayı yayabilirseniz daha fazla katılım olacak ve btk ' ya bu konuyu ne kadar çok kişinin önemsemiş olduğunu göstermiş olacağız.
    http://www.change.org/tr/kampanyalar/bilgi-teknolojileri-kurumu-btk-internet-eri%C5%9Fiminde-adil-kullan%C4%B1m-kotas%C4%B1n%C4%B1-kald%C4%B1r%C4%B1lmas%C4%B1n%C4%B1-ve-upload-h%C4%B1zlar%C4%B1n%C4%B1n-y%C3%BCkseltilmesini-istiyorum?utm_source=guides&utm_medium=email&utm_campaign=petition_created
    Katkısı olan olmayan herkese teşekkürler.







  • Olmayacak dua ya amin demek gibi birşey , 70 milyon şikayette gelse olmaz o iş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcskn

    Olmayacak dua ya amin demek gibi birşey , 70 milyon şikayette gelse olmaz o iş

    Aynen öyle bizimkisi ata binip ya nasip demek gibi
  • arkadaş BTK tarafından diyor ama ben eski evimde süperonline fiber internet kullanıyordum orada 2. yılımdan sonra bana kampanya ile 1 yıl boyunca adil kullanım kotası olmadan kullanabileceğim söyledin ve ben kullandımda aylık ortalama 200gb download yapıyordum.

    Eğer firmaların elinde böyle bir imkan olmasa BTK kurallarını yıkıp beni böyle bir kampanyadan faydalandırmazlardı. Yinede imza toplansın ama bant genişliğini yükseltmek gerektiği için erine böyle bir hizmet vermezler.
  • tarafımdan imzalanmıştır..bir umut işte!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcskn

    Olmayacak dua ya amin demek gibi birşey , 70 milyon şikayette gelse olmaz o iş

    Katılıyorum :)
  • Defalarca AKK konusu açıldı burada, çözüm yok.
  • İmzalar atılalı çok oldu da burda çözümü olmadığı kesin avukta falan olsa bir dava açmamız lazım da İşin ele başısı türk telekom olmaz üzere hepsini dava etmek lazım AİHM gitmek lazım burdan bi sonuç alamıyacağımız kesin
  • Bencede bu tür siteler üzerinden olmaz, baksanıza o kadar itirazda isyanda bulunuyoruz adamlar bişey duymamak için kulaklarını kapatıyorlar. Ben o kadar gazeteye ülkenin yarısı 16 Mbps alamayacak diye mail attım Sözcü gazetesi bile bir köşe ayırmadı bu konuya... AKK konusunda da çok şey yapıldı yine dikkate alınmadı. Türk Telekom nasıl bir mantıkla çalışıyorsa o yurtdışı çıkışlarının yarısını kullanabiliyoruz. Hele upload konusunda sunucu boşluğunda çeyreğini bile kullanamıyoruz.
  • Maalesef akk kaldırılamaz fakat sistem değişebilir. Günlük kotalar falan olabilir. Misal abone gün içerisinde 10 gb'ı geçerse hızı dörtte birine düşer ve ertesi gün tekrar mevcut hızına döner gibi.
  • Adil kota adil değil 118TL sanki ayrı bir hat çekiyorlar çözüm şart ta burda bulamayacağız herhalde baksanıza ülkenin yarısı herşeyden habersiz kazıklandığınını farkında bile değil 75 GB yoğun bir kulanımda 3 günde rahatlıkla biter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tekno moomce

    Adil kota adil değil 118TL sanki ayrı bir hat çekiyorlar çözüm şart ta burda bulamayacağız herhalde baksanıza ülkenin yarısı herşeyden habersiz kazıklandığınını farkında bile değil 75 GB yoğun bir kulanımda 3 günde rahatlıkla biter

    Her ay en az 400 GB download yapan biriyim en fazla 4-5 güne tekrar 3 mbit'e düşüyor hızım. 75 GB hiçbir şey değil..
  • bu akn milleti akn'siz tarifeye geçirmek için var. herkes akn'siz tarifeye geçerse ne olacak peki yeni akn daha mı gelecek?
  • İnternet cafe sahibi arkadaşım var adil kullanım kotası olmayan paket kullanıyor. Üstte yazan diğer arkadaşta kotasız kullandığını söylüyor, demekki btk zorlaması değil,firmaların düzeni.
  • akk kalkmaz ama bari akk sonrası hız 8 mbps a sabitlensin.
    Bu daha mantıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Woldemorld

    akk kalkmaz ama bari akk sonrası hız 8 mbps a sabitlensin.
    Bu daha mantıklı

    evet sineğin bokuna ümit bağlıyoruz halimize Avrupalılar gülerken
  • belki akk kalkarda 8mb 16mb yani bakır telefon kablolu hatlara kalkmaz belki fiber i kaldırırlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.