Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası düzenlemesi belli oldu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Altyapı buna uygun olmaz olur mu yahu?



    Yıllardır saçma sapan altyapı muhabbetlerinden bahsederler. Altyapı o kadar yetersiz olsa her ayın başında istisnasız hepimizin yoğunluktan sıkıntı yaşamamız lazım. Öyle bir durum da yok.



    Yani genel anlamda sıkıntı çekenlerden bahsetmiyorum tabiiki. Yoksa ADSL kullanan ve istediği hızı alamayan, santrale uzak olan, evindeki kablo sisteminin eski oluşundan sıkıntı çeken kullanıcıları bir kenara koyuyorum.



    Ben 1.5 sene önce TTNET'e geçtim. Modemin sokaktaki saha dolabına olan uzaklığı 54 metre dediler ki doğru. Hattıma tanımlanabilecek en yüksek hız modemin dediğine göre 115 mbit civarı yani bunun tarife karşılığı 100 mbit.



    Ben 24 mbit 75 GB kotalı tarifedeyim. Ayın 1'i dedin mi 24 mbit almaya başlarım, kota doluncaya kadarda hiçbir zaman hız dalgalanması, sürekli düşük hız gibi bir problemim olmadı. Ayda kullandığım maksimum 90 - 100 GB veri. Onunda nereden baksanız %30 - 40 kadarı Youtube'dan HD ve 4K video izleme yüzünden oluyor. Geri kalanı standart internet kullanımı ile çok az bir kısmı online oyun. Bazen pingler anlamsız bir şekilde yükseliyor ona sinir oluyorum. Başka sorunum yok.



    Benim anlamadığım konu şu. Neden bu fiyatlar olmak zorunda? Tamam elbette alyapıdır, yeni yerleşim bölgelerine erişimdir, saha dolaplarıdır, fiber vs gibi yatırımları oluyor. Türk Telekom'un borcunun olduğuda bir gerçek. Ama yani altyapı konusunu bana biraz bahane ediyorlar gibi geliyor. Ünlülere trilyonlarca para verip 3 - 5 ay reklamlarında oynatacaklarına onun yerine boş port olmayan yerlere yeni saha dolapları kursunlar, bölge santrallerini genişletsinler. Daha çok müşteriye ulaşıp fiyatları biraz daha uygun tutarak sürümden kazansınlar. Bunu yapmak bu kadar zor olmamalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • iyi güzelde akk kotasını da artırsalardı ya.en düşük akk kotası 150gb felan
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    sadece alt yapı değil ki

    mesela uzun süredir bir çok kullanıcı adil kullanım kotasına geçmemesine rağmen 2 mbps hızla youtube dan video izlediğini söylüyor. Bazı sitelerde kısıtlama yapıyor Turk Telekom

    demek ki yurt dışı çıkışlarında sorun var. Ya yetersiz ya çalışma var bilmiyorum artık nedenini. Hala devam edildiği de söyleniyor. Hatta bir çok kişi bu yüzden vpn kullanıyordu. Vpn de yasaklandı şu an. Onu da kullanamıyor.

    Bu geçici bir sorun mu bununla ilgili bir çalışma var mı bilmiyorum. Ama alt yapı sıkıntıları var. Yatırımlara devam ediyor Türk Telekom bakalım geçici bir şeydir belki bunlar.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    İşte bahsettiğim şeyin içinde senin bu dediğinde var.

    Ben 24 mbit ile 4K videoyu takılmadan seyrediyorum. Elbette arada seyredemediğim oluyor ama o seyretmek istediğim videonun bulunduğu serverdaki yoğunluktan kaynaklanan bir durum. Yani şöyle anlatayım. Atıyorum birbirinden alakasız konularda 5 tane video seyredeceğim. 4'ün de sıkıntı yaşamıyorum ama bazen (ki ender oluyor, eskiden daha çok olurdu) biri yüklenmek bilmiyor. Şimdi Youtube'da kısıntıya gitse benimde bu şekilde video seyrediyor olmam imkansız olurdu. Elbette Youtube'da kısıntıya gitti doğru, katılıyorum. Ama sonuçta iş yurtdışı çıkışındaysa istisnasız tüm abonelerin sıkıntı yaşaması lazım. İşte anlamadığım nokta tam olarak burada başlıyor.

    Bugüne kadar ben "Youtube'da video izleyemiyorum" diyemedim. O anda karşının yoğunluğu sebebiyle video yüklenmiyorsa 1 - 2 saat sonra açıyorum ve izleyebiliyorum. E şimdi benim internetimin sizlerden hiçbir farkı ya da değişik bir özelliği yok. Bu iş bende neden olmuyor onu anlamıyorum. Kota dolunca AKK devreye giriyor ve 3 mbit'e düştüğünde takılmadan 720p şeklinde seyretmeye devam edebiliyorum. Bende durum bu iken birçok kullanıcının tracert sonuçlarını görüyorum ve "gerçekten kendimi şanslı mı hissetsem acaba?" diyorum.

    Türk Telekom'un hizmet anlayışını pek sevmem. Ama genel anlamda yurtdışı çıkışlarında bir sıkıntı ya da altyapı yetersizliği olsa istisnasız herkesin yaşaması gerekir bu sorunu. Ben neden yaşamıyorum hiçbir fikrim yok. Sanki benim evden, Youtube'a noktadan noktaya metronetmiş gibi sonuç alıyorum.

    Yani bu "altyapı yetersizliği" konusunda bir tutarsızlık var. Sen sorun yaşarken ben yaşamıyorsam bu direk sana haksızlık. Çünkü sende bende aynı parayı veriyoruz ve gerçekten bunca insanın sorun yaşamasına üzülüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 31 Aralık 2016; 15:50:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim 4 tip var.



     Adil Kullanım Kotası düzenlemesi belli oldu!




    Mesela benimki FTTC. Evden kutuya bakır kablo şeklinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettiğim mevcut aboneler veya şuan taahhüt verecek olanlar bu fırsattan yararlanmak için taahhüt süresinin bitmesini mı bekleyecekler? Çünkü taahhüt maddelerinde hız 3 e düşürülür ibaresi var? Bende tam taahhüt verecektim hatta online olarak başvurdum daha aramadılar. Ne dersiniz?
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Elektrik tarifen değişikse en ucuz yoksa aynı şekil yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheBearGrylls

    16 mbit lik tarifedeyim 5 mbit e mi düşecek acaba

    Max 3e düşüyordu minimum 5 olacak şimdi. 5+ yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güzeli şu gece 2 ile sabah 8 arasındaki uygulama oldu gerçek olamayacak kadar güzel duruyor ama resmi açıklama yani artık kıvırtma şansları yok hoş burası Türkiye ama neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıradan insan -- 31 Aralık 2016; 19:16:54 >
  • Sonunda makul şeyler duyuyoruz
    İşte bu BTK bize bunlarla gel

  • Knisath kullanıcısına yanıt
    En azından hız düşümünün yuzdeli bir şey olması gerekiyordu. 5'in 3'e düşmesi kabul edilebilir. Ama 100'de 3'e düşmesi kabul edilebilir bir şey değildi. 5'ten 3'e düşünce bir şey hissetmezsin ama 100'den 3'e düşünce eşekten düşmüşe dönersin.



    Tamam yetersiz ama olumlu bir gelişme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    2016>>>>2018 ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.