Şimdi Ara

Adana Converse Bayisinin (Reşatbey + Gazipaşa) Yaptığı Rezillik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Neredeyse 1 ay önce aldığım ayakkabıyla ilgili başımdan geçen olayları anlatıyorum.

    Pazartesi günü (11.06.2012) "Adana Reşatbey Mahallesindeki(sabancı kız meslek lisesi arkasındaki) Merkez" Converse mağazasından aldığım ayakkabıyı hemen ertesi gün iade etmek istedik fakat zorluk çıkardılar ve İADE ALMADILAR...

    Her neyse biraz konuştuk tartıştık filan, çalışanlar ürünü almaya gittiğimiz günkü gibi güler yüzlü olup yardımcı olmadılar. Yani yaptıkları esnaflığın ürünü sattıkları andan itibaren bittiğini gösterdiler. Kasadaki herif, istediğiniz her yere gidin şikayet edin sizin en doğal hakkınız diyerek konuşunca ben iyice sinirlendim.

    Ertesi gün, sabah saatlerinde converse Genel Müdürlüğünü arayıp yarım saat telefonda konuştuk ve onlarda ürünü hiç kullanmadıysanız 30 GÜN içinde DEĞİŞİM ve İADE HAKKIMIZIN olduğunu söyledi.. Ama gel gelelim ki bayi çirkeflik yaptı.

    Genel müdürlükle görüştükten sonra, bayiyi arayıp durumu anlattık. İade alınabildiğini söyledik, onlarda İstanbul ile görüşelim tekrar size dönüş yaparız dediler.
    Daha sonra ki görüşmemizde daha rezil bir duruma düşürdüler kendilerini. Bu kadar ucuzluk adilik olamaz yani dedik.

    Bize söyledikleri şey; KDV ve KART SLİP işlem parasını keseriz ve ayakkabıyı o şekil de iade alırız oldu.

    Bunun üzerine ertesi gün kaymakamlıktaki Tüketicileri koruma derneğine gittim ve durumu anlattım. Onlar da bana "sadece uzaktan alınan yani internetten alınan ürünlerin 1 hafta içerisinde iade edilebilme hakkı var ". Onun dışında iade hakkı yok diyerek başlarından sağdı...

    E adam beni kandırdı diyorum, her türlü konuda yardımcı olacağını sözlü olarak garantisini verdi. Gelin biz nasılsa hep buradayız dedi diyorum. Bu sefer de bana; yazılı evrak var mı? nereden bileyim bunları konuştuğunuzu diyor. Masa başına oturup, Şikayet dilekçenizi almamak için her türlü şeyi söyleyip, sizi caydırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben aynı konu da tartışıp olayı tekrarlayınca bu sefer de triplere girdiler. Biraz tepki gösterdim. Siz benden yana mısınız yoksa onlardan yana mısınız diye.

    Bu tarz insanlar; tüketiciler mağdur edilmesin, hakları yenilmesin, işlerini kolaylaştıralım, verdikleri para/emek boşa gitmesin diye uğraşmıyorlar. Bu insanlar günü kurtarmanın derdindeler... {Nokta}

    Neyse ben olayın peşini bırakmadım inat ettim biraz.
    Gün gün yaşanan olayların özetini çıkardım ve metne döktüm. Biraz uzun olacak belki ama idare edin. :)


    *25.06.2012 (GÜNÜN ÖZETİ)
    Geçen haftadan beri günün her saatinde (converse genel merkezini) aramama rağmen hiç kimseye ulaşamadım. Telefon ya meşgul çalıyordu ya da kimse bakmıyordu...

    Aynı günün akşamı, mesai saati bitiminden hemen önce Converse de ki Müşteri hizmetlerinden N***** hanıma zorla ulaşabildim. Durumu hatırlattım kendisine, o da bana gönderdiğim şikayet mailini Adana Bölge'den sorumlu kişiye yönlendirdiğini ancak geri dönüşün olmadığını ve beklemeye devam etmemi söyledi. (bu arada ben ve kız arkadaşım daha önce converse'in kendi sitesine konuyla ilgili şikayet maili atmıştık) Beklemeyle vakit kaybetmek istemediğimden, ilgili kişinin irtibat bilgilerini isteyip o kişiyle kontak kurmak istedim ve telefon numarasını aldım.

    İlgili kişiye (B*** Bey) Durumu aynen aktardım, Sağolsun yaşadığım problemle ilgileneceğini ve yardımcı olacağını söyledi.
    (Ana depodan ve stoklardan kontrol ettirip ürünü temin etmeye çalışacağını belirtti)


    *27.06.2012 (GÜNÜN ÖZETİ)
    Bir kaç günün ardından sonra ilgili kişiyle tekrar görüştük ve 10,5 numaraya ulaştığını Adana da ki bayiyle iletişim kurup onlara gönderimini sağlayacağını fakat bunu yaparken de o bayiye fatura kesilmesi gerektiğini ve durumu netleştirip gereken prosedürü uygulandıktan sonra ulaştıracağını söyledi)

    *28.06.2012 (GÜNÜN ÖZETİ)
    İlgili kişiyle tekrar görüştüm. Ürünün kargolandığını ve en geç cumartesi günü bayiye ulaşacağını bildirdi.

    *02.07.2012 (GÜNÜN ÖZETİ)
    İlgili kişiye ulaşamadım. (toplantıdaymış)

    *03.07.2012 (GÜNÜN ÖZETİ)
    İlgili kişi arayıp ürünün bayi de olduğunu ve ne zaman istersem gidip alabileceğimi söyledi.
    -------------------------------------------------------------------------------------

    Bende bugün gidip ürünü teslim aldım 03.07.2012 KENDİ ÇABALARIMLA en azından...

    Unutmadan tekrar söylüyorum; Bu insanların yaptığı gerçekten esnaflık değil. Kim ne derse desin. Eğer adam gibi bayi olmuş olsalardı, İstanbul merkezle iletişim kurup benim haftalarca uğraş verdiğim şeyi bir kaç güç içerisinde belki de 1 telefonla halledebilirlerdi. Ama hiç oralı olmadılar.

    Konuyu biraz toparlayıp özetleyip benzer olayların başkalarının da başına gelmemesi için ya da gelirse şayet hangi yolları izleyeceğini kimlerle muhatap olmaları gerektiğini adım adım yazmaya çalıştım. Umarım benzer olaylar sizin de başınıza gelmez.

    Not: ADANA REŞATBEY ve GAZİPAŞA CONVERSE BAYİLERİ AYNI KİŞİYE AİT. HER İKİSİNDEN DE UZAK DURUN. AKSİ HALDE SİZDE MAĞDUR OLURSUNUZ...

    Sevgiler.







  • Tüketici hakem heyetine başvurdunuz mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan2707

    Tüketici hakem heyetine başvurdunuz mu?

    Kaymakamlıkta dediğine göre tüketici koruma derneği dediği yer orası olmalı.
  • böyle sorunlu insanlarla karşılaşmak üzücü ,
    seni de tebrik ederim
    hakem heyetinin böyle birşey yaptığına inanmak istemiyorum
  • Dostum tebrik ederim hakkını sonuna kadar aradığın için.Ben olsam üşenirdim onca yere gitmeye onca telefonla konuşmaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan2707

    Tüketici hakem heyetine başvurdunuz mu?

    Kaymakamlıkta dediğine göre tüketici koruma derneği dediği yer orası olmalı.



    Konuyu yazarken olabildiğince kısaltmaya ve özetlemeye çalıştım. O yüzden gözden kaçtı sanırım.

    Tüketicileri Koruma Derneği, Her ilin Kaymakamlığında yer alıyor. Bilginiz olsun.

    Hakem Heyetine gittim ama İlgilenmediler. + Kız arkadaşımı farklı ilçenin kaymakamlığında yer alan tüketici koruma haklarına gönderdim ama onlarda aynı şekil de ilgilenmemişler. Ürünü görerek aldığımız için bir şey yapamazlarmış öyle dediler. Yani şunu bilin; Tüketici Koruma derneğindekiler bile siz mağdur olsanız dahi sizden yana olmuyor. Şikayet dilekçemi bile almadılar...

    quote:

    Orijinalden alıntı: galapagos3

    böyle sorunlu insanlarla karşılaşmak üzücü ,
    seni de tebrik ederim
    hakem heyetinin böyle birşey yaptığına inanmak istemiyorum



    Teşekkürler. Aynen bu şekil de davrandılar emin olun.

    quote:

    Orijinalden alıntı: manisabk

    Dostum tebrik ederim hakkını sonuna kadar aradığın için.Ben olsam üşenirdim onca yere gitmeye onca telefonla konuşmaya



    Teşekkür ederim. Niye bu kadar uğraştığıma gelince; Bayi de duran vatandaş terbiyesizlik yaptı. Elinizden Geleni Ardınıza koymayın dediler. Sırf onlardan nefret ettiğim için peşini bırakmadım ve sonuna kadar uğraştım. Ürünü iade edemesem de ayağıma olan modeli getittirip değişimini sağladım.

    Bu arada; Benim aldığım ayakkabı numarası 11 di. Ben 10,5 ile değiştirmek istedim fakat o numaranın üretimden kalktığını söylediler. O zaman iade etmek istiyorum dedim. Olaylar ondan sonra başlamıştı.




  • Geçmiş olsun hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan2707

    Geçmiş olsun hocam.



    Teşekkür ederim. Umarım benzer şeyler sizlerin başına gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.