Şimdi Ara

Adaletin geldiği nokta (haksızlık içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Defalarca çevirmede alkolmetre ile teste girdim, her zaman doğru gösterdi.. Bir keresinde 1 bira içmiştim, onda da 20 promil gösterdi ama ceza yemedim.. Aletleri devamlı kalibre ediyorlar ve yanlış sonuç ihtimali çok az..
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Sadece 3 bira? Kusura bakmayın haketmiş o bedevi. Bahtsız da değil ayrıca.
  • ibiskom İ kullanıcısına yanıt
    İnternetteki bir makaleden alıntı:

    "Ağızda veya dişler arasında kalmış bulunan alkol de ölçümü etkileyeceği için, değerlerin yüksek çıkması kaçınılmazdır."

    Aynı makalede alkolmetrede 2.50 promil alkollü çıkan birinin 1 saat sonraki kan tahlilinde 0.25 promil alkollü çıktığı ve ehliyetinin iade edildiği yazıyor. Sizin ilk yapmanız gereken yürütmeyi durdurma davası açmak. Bu davalar 1-2 hafta veya en geç 1 aya sonuçlanıyor. Daha sonra cezanın iptali için görülen dava devam edecek, 3-5 aya da o sonuçlanır. O mahkeme de sonuçlanınca şu an ödeyeceğiniz 800 lirayı yasal faiziyle birlikte geri alırsınız. Siz ilk iş yürütmeyi durdurma davası açın, ehliyetsiz kalmayın boşuna.
  • 1 bira bile olsa alkollü araç başına geçeni cinayete teşebbüsden yargılamak lazım.
  • Çok geçmiş olsun.
    Hastane raporları resmidir, mahkemeden olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.

    Manevi tazminat davası açabilirsiniz, açmalısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrMhMt

    Gorunen o ki olcum cihazinda hata var ama sizde hata yok mu?

    Hem otomobil kullaniyorsunuz hemde alkol aliyorsunuz. 1 bira, 1 kadeh, 1 firt falan filan...

    Kardesim hala anlatamiyoruz, OTOMOBIL KULLANACAKSAN ALKOL ALMAYACAKSIN !

    Umarim bu bir ders olur. Ya alkol alma yada otomobil kullanma.

    Yasal sinirin altinda alkol alip arac kullanmak yasalara ore suc degil. Arkadasa neden hatali diyorsunuz ki. Arkadasin bir hatasi ve yanlisi yokki baska bir hata ile kapatmaya calissin.
    Kendiniz kural uydurmussunuz sonra ona da kendiniz inanmissiniz.
  • Başlık ile içerik uyuşmuyor. Başlığı okuyunca haksız verilmiş bir mahkeme kararı varmış gibi anlaşılıyor. Bu kadar büyütmeyin itirazını yapın... Unutmayın polis memuru ne savcı ne de hakim, sadece kendisine verilen yetkiyi kullanmış. Günlük hayatta telafi edilebilecek hataların yapılıyor olması adaletin olmadığı anlamına gelmiyor. Bu demek değil ki vatandaş olarak yaşadığınız mağduriyeti göz ardı ediyoruz. Haksız yere mağdur edilmişsiniz o konuda hemfikiriz, ama adalet kelimesini kullanarak çok geniş bir kavramı haksızlık kavramı içine hapsetmişsiniz... Geçmiş olsun umarım kısa zamanda bu haksızlık düzeltilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bazı arkadaşlar 1 bira 2 bira olayına takılmış da kimsenin alkollü araç kullanmayı savunduğunu görmedim. Sadece vatandaş olarak beklenti işin bir standardının, kuralının olması, kişilerin inisiyatifine, makinelerin işler olup olmamasına bırakılmaması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabasevdası

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    @arabasevdası
    Sırrın neymiş merak etmiyorum. Zaten o kadar içkili olsam kullanmazdım. Ben bir bira ile geçmeceğini düşündüğüm için ( ki kan testi de beni doğruluyor) direksiyon başına geçtim.

    rakıyı su ile karıştırmayın,maden suyu ile karıştırın,gazlı oldugu için geğirdiğinizde alkol havaya gidiyor.

    Senin fikre göre o zamansa bira içtiğimizde hiç alkollü çıkmamamız gerekir.
  • ibiskom İ kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun...

    bu ülkede hangi işimiz doğru ki zaten....

    uzun ve yorucu bir süreç sizi bekliyor, ancak sonuçta sizin haklı olduğunuz belli,

    süreç tamamlandığında kesinlikle tazminat davası açmanız uygun olur.

    zaten avukatla anlaşırsınız sizin uğraşmanıza da gerek kalmaz çatır çatır eziyetin karşılığını alırsınız inşallah...
  • Dava açın 3-4 aya çözülür. "O zamana ehliyeti almama 2 ay kalacak, değmez" demeyin. Uğraşın. Hem edepsizliği iyice ele almamaları için, hem bir daha alkollü yakalanırsanız ehliyetiniz daha uzun süreceği için.

    Bu arada ehliyetsiz olduğunuz dönem bir arkadaşınızın ehliyetini ödünç alarak araba kullanmak mümkün. Tavsiye etmem. Hiç tavsiye etmem. Ama yapanlar var, duyuyoruz...

    Türkiye vahşi batıya döndü iyice. Hakkını ararken, bir yandan işin aksamasın diye çakal çukal işler yapanlar oluyor. Duyuyoruz... Haklılar bence. Yapsınlar. Neticede hukuk adam olsaydı, düzgün işleseydi, biz de hamamböceği olup, sistemin etrafından dolanmak zorunda kalmasaydık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    Sadece 3 bira? Kusura bakmayın haketmiş o bedevi. Bahtsız da değil ayrıca.

    ama 5 duble rakı içip alkolmetrede sorunsuz çıkan tecrübeli arkadaşlarımız var
  • Geçmiş olsun.

    Ehliyetinizi aldıktan sonra tazminat davası da açabilirsiniz. Özellikle çalışıyorsanız yaptığınız işe engel olduğunu belirtip gün bazından hesaplama yapılarak haksızlığa iyi bir darbe vurmuş olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nego0505

    quote:

    Orijinalden alıntı: arabasevdası

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    @arabasevdası
    Sırrın neymiş merak etmiyorum. Zaten o kadar içkili olsam kullanmazdım. Ben bir bira ile geçmeceğini düşündüğüm için ( ki kan testi de beni doğruluyor) direksiyon başına geçtim.

    rakıyı su ile karıştırmayın,maden suyu ile karıştırın,gazlı oldugu için geğirdiğinizde alkol havaya gidiyor.

    Senin fikre göre o zamansa bira içtiğimizde hiç alkollü çıkmamamız gerekir.

    denemesi bedava




  • Ülkede orta yok arkadaş alkolsüzdüm Hakkımı arayacağım diyor lakin yaşadıklarına bakarsak oldukça uğraşmışlar ve en sonunda cezayı da kesmişler ,insanın aklına hemen bu kadar titiz çalışan memurlar taciz,adam öldürmeye kasıt ve ya Öldürmek gibi suçlarda adamı doğduğuna pişman eder dersin ama hiç de öyle gözükmüyor gerçekler.İlginç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Bira bile olsa, alkollü trafiğe çıkanları cinayetten yargılamak lazım diyenler var. Ki konu sahibi 3 saat önce almış o birayı.

    Trafikte cep telefonu kullanmanın, ağır düzeyde alkol alımı kadar tehlikeli olduğu hep yazılır çizilir. Bana göre de bu kişileri, yol kenarına çarmıha gerelim ibreti alem için.


    Tabi bizim forum pir-ü pak olduğu için hepsinin kulağında kulaklık vardır. Allah'ın her günü karşıma çıkan kadın ve adamlar, Afrika'dan muz içinde geliyor zaten.

    Daha önce bu konuda polis arkadaşın biri "Beni günde kaç defa amirlerim arıyor..." gibisinden bir şey yazmıştı. 5 liralık kulaklık al dediğimde de "Döğlet versin " demişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 30 Nisan 2015; 12:41:24 >
  • TrMhMt kullanıcısına yanıt
    İyi güzel de kanun 0.50 oranına kadar alkollü araç kullanabilir diyorken burada neyin hatasından söz ediyoruz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler öncelikle alkollü araç kesinlikle kullanmayın hele bizim ülkede asla.
    Gerçekte 1,80 promil alkol çıkması için neredeyse 1 şişe 70 lik sert içki (rakı,votka,viski vb) bitirmiş olması gerekir 175 boy 85 kg bir erkeğin. Buda yaklaşık 7-8 büyük biraya (0,5, lt) tekabül eder.
    3 saat önce içilen 1 büyük bira 0 veya max 0,1 gibi bir promil çıkmalıdır. 1 şişe bira bitirdikten hemen sonra çevirmeye girsen cihazın vermesi gereken rakam 0,2-0,35 promil olur max.
    Ölçüm cihazların çoğunun (kuvvetle muhtemel hiçbirinin) kayda değer bir şekilde kalibrasyonları yapılmıyor, senden önceki yoğun alkollü birinin ölçümü hiç alkol olmayan birine tesir edebiliyor.
    Bu nedenle yasa değişkliği de gündeme geldi geçende kan testine göre ceza kesilmesi ile ilgili. son durumu nedir bilmiyorum.
    Ama görünen o ki alkollü ol yada hiç olma cihazda sınırın üstünde bir değer çıktı mı malesef bazı polisler mal bulmuş magribi gibi seviniyor ve onun insafına kalıyorsun.
    Ama ölçümde böyle bir değer çıkarsa da polsin yapacağı birşey yok kanunu uygulamak zorunda o yüzden haksızlık da yapmayalım.
    En doğru yol cihazı hiç üflemeden kan testi istemeniz yanlış bilmiyorsam buna yasal hakkınız var ve böyle yapan çok kişide var. Ancak burada cihazdan 0,4-0,45 pomil çıkıp sınırdan kurtarma imkanı olan birisi hastanede kan testinde 0,6-0,7 ile çakabiliyor. Yani cihaz ölçümleri bazen tersede çalışıyor.
    Bir arkdaşın dediği gibi izlnemesi gereken yol karara itiraz ederek elinde ki dellilerle mahkemeye başvurman olur. benzer bir durum için

    http://www.hukuki.net/showthread.php?117195-0-51-promille-ehliyetime-el-konuldu-alkolmetrenin-kalibrasyonuyla-ilgili-dilekce&s=0ea37151a7c54b818428babab5bf1733




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Forumdan birisine aynı sizin rastladığınız polis gibi bir polis denk gelmişti.Alkollü olmadığı halde alet alkollü gösteriyordu ve ehliyetine el konuluyordu adam gece hastane karakol arasında koşuşturuyor hastanede ki doktor kan testi yapıcakken hastanenin güvenliğiydi galiba testi yaparsan başın ağrır diyerekten vazgeçiriyordu doktoru.Dava açıp dava süresince ehliyeti geri veriliyordu.Sizde dava açtığınızda ehliyetinizi sonuçlanana kadar geri teslim alabilirsiniz galiba.

    Mahkeme sürecinde kazanılıp ehliyetin alınması sorun değil. Bu şekilde adalet yerini bulmuş olmuyor, olan mahkeme süreciyle uğraşan ve ehliyetsiz kalan kişiye oluyor.

    Asıl adalet, mahkemeden lehinize sonuç çıktığı zaman, şuçlu tarafa çok ağır yaptırımların olmasıyla gerçekleşir. Mesela mahkemeden, bu arkadaşın ehliyetsiz kaldığı zamanlarda zarar ettiği maddiyat tazminat olarak ödenecek mi? Belki işe giderken çocuğunu her gün okula bırakıyordu ve ehliyeti suçsuz yere alınınca çocuğunu servise yazdırıp, ulaşımına para ödemek zorunda kaldı, belki ehliyetini mesleğinde kullanıyordu, vb. gibi bir çok örnek verilebilir. Maddi zararın karşılanmasından sonra en önemlisi, bu hatayı yapan polise mesleki bir ceza verilecek mi?

    Maalesef, mahkeme kararları sizin lehinize çıksa da kaybeden tarafa hiç bir yaptırımı olmuyor. Karşı tarafın kaybedeceği bir şey olmuyor, olan sizin vaktinize, sizin cebinizden çıkan paraya oluyor. Onun için gerçek adalet sağlanamıyor ve bu döngü böylece devam edip gidiyor.

    Mesela, aynı durum tüketici hakem heyeti kararları içinde geçerli. 6 ay 1 sene uğraşıp, mağazanın satmış olduğu veya servisin kabul etmediği ayıplı ürün için, ödediğiniz parayı almaya hak kazanıyorsunuz ama bu kararın mağazaya ve servise hiç bir yaptırımı olmuyor. Size en başında yapması gereken para iadesini aylar sonra yapıyor ve paranızı bu süreçte kullanması da yanlarına kar kalıyor. Sizin kaybolan zamanınız, maddi kayıplarınız, bu süreçte yaşadığınız stres ve çile için, mağaza yetkilisine ve servislere en ufak bir tazminat veya ceza uygulanmıyor. Tüketici hakem heyetinden sizin lehinize karar çıkması, onlar için hiç bir anlam ifade etmiyor. Ayıplı malı verip, müşterinin parasını aylarca kullanmaları yanlarına kar kalıyor. Onun için artık, müşteriyle polemiğe girmeyip, kendi ağızlarıyla doğrudan tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz diyorlar.

    Sadece tüketici mahkemelerin de çıkan kararlar, mağazayı yada servisi faizi ile geri ödemeye mahkum ediyor ama 2300TL nin altındaki ürünlerde tüketici mahkemesine başvurulamıyor. Tüketici hakem heyetinin, suçlu tarafa her hangi bir yaptırımı olmayan kararına razı olmak durumunda kalınıyor. Her daim müşteri mağdur oluyor.

    Polisi, emniyeti dava etme olayı da aynı, dava kazanılıp ehliyet geri alınır ama o süreçte yaşanan mağduriyetten dolayı, suçlu bulunan tarafa bir yaptırım uygulanmaz.

    Bu yüzden, Türkiye de eksik saçma sapan bir adalet sistemi var.




  • Yasalarda belirtilen sınır araç kullanmaya engel olacak kadar sarhoş etmiyormuş ki koyulmuş.Ben 4 tane birayı içip sarhoş olmadığımı hatırlıyorum.Takibi bu bünyeden bünyeye değişir lakin tek bira insanı sarhoş yapmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.