Şimdi Ara

Adaletin geldiği nokta (haksızlık içerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam trafikçi arkadaş cezayı düzenleyip seni karakola teslim ediyor. Ondan sonra hastaneden rapor alsan bile iptal yetkisi sadece mahkemelerinmiş.
  • @necmi42
    Evet ben de yaptığım araştırmalar sonucunda en kestirme sonucun yürütmeyi durdurma davası olduğuna karar verdim. Eğer o davayı kazanırsam diğer davalar sonuçlanana kadar araç kullanabileceğim.
    Yukarıda da söylediğim gibi trafikçi arkadaşlar cezayı kestikten sonra istediğin kadar alkolsüz ol tek adres mahkemeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibiskom -- 29 Nisan 2015; 22:54:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    Hocam trafikçi arkadaş cezayı düzenleyip seni karakola teslim ediyor. Ondan sonra hastaneden rapor alsan bile iptal yetkisi sadece mahkemelerinmiş.

    Simdi anladim. Allah kolaylik versin, butceniz el veriyorsa avukat tutun savunmanizi o yapsin isleri o devralsin. Bosuna sinir sisteminiz zayiflamasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: supremum01


    quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    Hocam trafikçi arkadaş cezayı düzenleyip seni karakola teslim ediyor. Ondan sonra hastaneden rapor alsan bile iptal yetkisi sadece mahkemelerinmiş.

    Simdi anladim. Allah kolaylik versin, butceniz el veriyorsa avukat tutun savunmanizi o yapsin isleri o devralsin. Bosuna sinir sisteminiz zayiflamasin.

    Teşekkür ederim. Hata ortada bu kadar ayan beyan dururken avukat tutmayı şu anda düşünmüyorum.
  • Peki beklentiniz nedir..ne yapılmalıydı yani.ben alkollü degilim denilince bırakıp gidicektiniz değil mi. o alkolmetrelerin her birinin seri numarasi ayrıdır ve ekiplere zimmetlidir.her alınan sonuç kayit altina alınır hem sizin kimlik numaraniz hem memurun sicili ile.siz istiyorsunuz ki benim için ayrıcalık tanınsın illa.işini yaptiginda kötü ayrıcalık tanıdığında kral olur.kanunlar ne şekilde düzenlenmişse ne emretmişse onu yapmış arkadaşlar. adaletsizlik haksızlık yok.alet yanlış ölçüm yapıyor olabilir ya da siz salağa yatıyor olabilirsiniz.ki bence ikinci ihtimal daha ağır basıyor vicdan rahatlatma destek bulmak ister her insan.gayet güzel de karalama hakaretvari yorumlarla bulmuşsunuz Tebrikler. Elinizdeki raporları burada değil varsa ilinizdeki trafik mahkemeleri yoksa sulh ceza mahkemesi ile paylaşıp sonuç alırsınız umarım.geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oasceuis kullanıcısına yanıt
    İlk olarak ben polis memuru olanlar hakkında bir şey söylemedim dikkat ettiyseniz. Elindeki alet bozuk olabilir. O arkadaşlar da ona göre değerlendirme yapmışlar haklı olarak. Buraya kadar söylediklerinize katılıyorum. Ama katılmadığım noktalar şunlar:
    Bir saat önce 1.83 promil alkollüyken bir saat sonra hastanedeki kan testinde 0 çıkmasına rağmen o aletle hala başkalarına nasıl ölçüm yapılıyor?

    Hastanede 0 promil çıkmışken benim alkolsüz olduğum anlaşılmışken neden arabama binip gidemiyorum ?

    Alkolsüz olduğım tespit edilmişken neden 800 tl ceza ödemek zorundayım ve neden mahkemelerle uğraşıyorum?

    Bu arada karalama, hakaretvari yorumlar, salağa yatma falan gibi ithamlarınızı da okuyan arkadaşlara bırakıyorum amacım destek görmek falan da değil sadece ben ehliyetimi geri almak istiyorum konunun başını okuduğunuzda sonuç cümlesinde" NE YAPMAM GEREKİYOR" ibaresini görmemiş olduğunuzu düşünüyorum. Sırf merakımdan soruyorum neyi hakaretvari gördünüz?




  • ibiskom İ kullanıcısına yanıt
    hakaretvari diye sizin yorumlarınıza değil diğer yazılanlar için söylemiştim..

    başlığın ismiyle belki istemeden hedef göstermiş olabilirsiniz ki işlemi yapan polis olunca yazılanlar ortada.neyse konu bu değil

    iki yılını bahsettiğiniz durumların içinde geçirmiş biri olarak söylüyorum insanlara güveniniz ve toleransiniz sifirlanıyor.inanın o arkadaşlar da bu durumlar yaşandığı için lanet ediyodur. siz ne ksdar oradan oraya gezdiyseniz onlar da öyle.

    hastane raporu burada bağlayıcı değil yardımcı olarak değerlendirilecektir.çünkü ölçüm anından kan testine kadar ne yaptığınız belli değil yediğiniz içtiğiniz soludugunuz hava bile promil değerini etkiler.size ölçüm yapan alkolmetre test edilip varsa sapma oranı üzerinden yeniden değerlendirilir tamamen saçma değerler veriyorsa belki bir şansınız olabilir.uygulama esnasında ilk ve son test edilen kişi olduğunuzu da düşünmüyorum diğer kişilerin de sonuçları varsa şikayetleri karakol ifadeleri değerlendirilip bir karar verilecektir.

    şayet hakli bulunursaniz ilgili trafik şube müdürlugune de tazminat davası açmanızı öneririm. tekrar geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • idare mahkemesine yürütmenin durdurulması talepli dava açın...dilekçe ekinde hastaneden aldığınız kan tahlili sonuçlarını sunun...elinizde örnekleri varsa tabii..


    İdare mahk. yürütmenin durdurulması kararı verecektir...

    ehliyetinizi alırsınız 1 hafta içinde ..

    daha detaylı bilgi için nette yayımlanmış birkaç makale örneği vereyim :

    Kim.Yücel Dener –Prof.Dr. İ.Hamit Hancı- Av. Osman Fırat Turan-Dr. Tuba Hancı tarafından hazırlanmış “CEZA MUHAKEMESİ HUKUKUNDA KANDA VE NEFESTE ALKOL YOĞUNLUĞUNUN BELİRLENMESİ (Trafikte Sürücülerde Keyif Verici Madde Tespiti ve Uygulaması) isimli çalışma........

    Adli Bilimler Dergisi Aralık 2009 da yayınlanmış “Türk Ceza Yasasına göre Alkollü Araç Kullanmanın Güvenli Sürüş Yeteneğine Etkileri “ isimli sonuç bildirgesi....


    detaylı bilgi ve yardım isterseniz yardım ederim ..




  • Oasceuis kullanıcısına yanıt
    Beni benim yazdıklarımın bağlayacağını düşünüyorum. Diğer tüm işlemler de polis nezaretinde gerçekleştirildi. Kan alma saati ile trafik kontrolü arasında bir saat var ve takdir edersiniz ki 1.83 gayet yüksek bir değer. Bu da saçma değer verdiğinin bir göstergesidir diye düşünüyorum.
    Benim söylediklerim hiç bir şekilde polisi bağlamıyor. Alkollü bir sürücünün neler yapabileceğini biliyorum. Onların önünü almak elbette ki güzel bir şey. Ama daha kesin ve güvenilir bir test olan kan testinde negatif çıkmışken neden hala ehliyetsizim onu sorguluyorum. Yoksa polis tabi ki şüpheci bir yaklaşımda olabilir. (trafik polislerinin tavırları gerçekten kaba ve hükmüm verilmiş gibiydi ama asla zorluk çıkarmadım)
  • kurkcu32 K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bu makaleleri inceleyeceğim. Elimde hastaneden alınmış bir rapor örneği var. Umarım süreç dediğiniz gibi işler ve mağduriyetim son bulur.
  • Keşke kaçsaydınız.. Bununla benzer bir konu okumuştum. Adama hiç alkol almadığı halde ceza kesmişlerdi ve hastaneye götürmeye izin vermemişlerdi..
  • özel mesaj attım, kimisi idare mahkemesi demiş, ben de böyle birşey düşündüm siz tabi daha iyi bir bilene danışın benim attığım özel mesaj sadece fikir vermek amaçlıdır.
  • Gecmis olsun.Hocam bazen sapitiyor sanirim o aletler ama kan olcumune ragmen ehliyetinizi almalari hos olmamis.Nitekim kan olcumu en saglikli sonucu verir,ama onu gormezden gelmisler veya canlari oyle istemis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu polislerin neyini savunuyorsunuz(şu polis derken polisler hakkında genelleme değil, olayda anlatılan polislerden bahsediyorum) adama 2. kere üflemeye bile izin vermemişler. Bu neyin egosu çok yüksek bir meslek sanar görende üniversitede bir yere giremeyenin kolayca ulaşabileceği bir meslek. İyi polisler varmıdır vardır elbet ama Allah kimseyi eline düşürmesin polislerin. Beni birkere kavga ettiğim için almışlardı elbette alacaklar biz alkolluyduk kavga ettiklerimizinde kafa guzeldi, buyuk ihtimal bali cekmislerdi alkollu oldugumuz için biz suçlu olduk. Adama anlatıyorum adam ciddiye bile almıyor artislik yapıyor. Çevremdeki doktorlarda savcılarda yok bu adamlardaku ego ona anlam veremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gorunen o ki olcum cihazinda hata var ama sizde hata yok mu?

    Hem otomobil kullaniyorsunuz hemde alkol aliyorsunuz. 1 bira, 1 kadeh, 1 firt falan filan...

    Kardesim hala anlatamiyoruz, OTOMOBIL KULLANACAKSAN ALKOL ALMAYACAKSIN !

    Umarim bu bir ders olur. Ya alkol alma yada otomobil kullanma.
  • TrMhMt kullanıcısına yanıt
    İyi hoş diyorsunuz da cihaz arızalı olduğu için arkadaş alkolü hiç almasa bile yine alkollü çıkacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Asphyxia

    İyi hoş diyorsunuz da cihaz arızalı olduğu için arkadaş alkolü hiç almasa bile yine alkollü çıkacaktı.



    Mevzu cihazin bozuk olup olmamasi degil, mevzu arkadasin yaptigi yanlisi baska bir yanlis-hata ile kapatma mantigina burunmesi.

    Evet cihaz arizali-hatali olabilir ama arkadasin alkol aldigi gercegini degistirirmi? Alkol aldiktan sonra otomobil kullanip, trafige ciktigi gercegini degistirirmi? Arkadasin 1 bira ictim iddasi sizce yeterli bir kanitmi cihazin arizali olduguna? Velevki arkadas dogru, hepimiz o dogrultuda temenni egilimindeyiz, 1 bira ictim, 1 kadeh aldim, sadece bir firt cektim arkadas isarar etti valla vs. bahaneler aslinda asil hatali olan kisiyi yani konun sahibi arkadasi hakli cikarir mi?

    Bakin kanun, kural acik ve net. Alkol aldiktan sonra otomobil kullanmayacak, trafige cikmayacaksin. Ha kanun'un belirttigi ust limit vardir ama bu bizlerin alkol aldiktan sonra otomobil kullanma hakkina sahip oldugumuz anlamina gelmez.

    Ben alkol almasin demiyorum. Bunu diyecek hakka sahip insan degilim ama 1 bira icmek ve trafige cikmak yerine o bir birayi icmeyip ciksa belki bu durum ile karsi karsiya gelmeyecekti. Ha arizali cihaz yine alkollu oldugunu idda etse ve ona gore bir surec baslasa, burada hepimiz arkadasin yaninda ve tek hatanin karsisinda olurduk.




  • ibiskom İ kullanıcısına yanıt
    bu ülkede genel kurmay başkanı, terörist başı diye 26 ay cezaevinde kaldı.
    o yüzden senin durumun normal .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 30 Nisan 2015; 13:42:57 >
  • Ülkede ne hak kaldı ne hukuk, inanın kine güveneceğiz, hangi karara uyacağız anlamadım... Yazık ki ne yazık, geçmiş olsun bu arada...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    @arabasevdası
    Sırrın neymiş merak etmiyorum. Zaten o kadar içkili olsam kullanmazdım. Ben bir bira ile geçmeceğini düşündüğüm için ( ki kan testi de beni doğruluyor) direksiyon başına geçtim.

    Geçtiğimiz cumartesi gecesi 1 bira içtikten 1 saat sonra çevirmeye takıldım. Sonuç 0.00 promil. Sizde nasıl alkol çıkmış aklım almadı. Alette kesinlikle sorun var. O kadar çıkması imkansız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.