Şimdi Ara

acil yazici tavsiyesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slmlar, renkli yazici alicam ama kartus/toner olaylari hakkinda bilgim yok.

    Lazerler cok buyuk duruyor, ve 400milyon civari param var. Murekkepliler ne alemde, cok mu masraflidir?
    Mesela epsonun kartuslari orjinal doluyor diye duydum ve onu direk eledim. Yani kartus masrafi da onemli benm icin

    Ozellikler:
    -İyi bir scanner
    -fotokopi
    -Hızlı siyah/beyaz baskı
    -Kaliteli renkli baskı
    -Fotograf baskısı (kart okuyucu sart degil)
    -Uyumluluk ve serilik (tepki suresi vs.)
    -fax ihtiyacim yok

    assagidaki tercihlerimide goz onune alarak, ne onerirsiniz?
    1-Canon MP-600
    2-HP 5610
    3-Lexmark x5470



  • 3'nün arasında en pahalısı Canon MP-600 (370 ytl) civarında tavsiye ederim.
  • Bence de canon.
  • Canım Kardeşim;

    Zahmete girip bir arama tuşuna bassan, bu bölümün ağzına kadar sorun hakkındaki yanıtlarla dolu olduğunu görürsün. Açtığın topic'in birkaç satır altı da aynı şekilde.

    Gene de sorunu yanıtlamak gerekirse, ev kullanıcısı isen (hatta küçük ya da orta boyutta ofis) bırak mp600'ü, o seviyede paralara çıkmadan mp500'ün her bakımdan profesyonelce sonuçlar verdiğini ve çok tatminkar olduğunu görebilirsin. Gene de keyif, seçim senindir elbette.

    Rastgele...
  • cok sagolun bende onu dusunuyorum, tek sorun kartuslarin sahte dolumu, o islerden anlamam ondan sordum, bugun realde baktm 40-50ytl sadece siyahi oda, bu 1 ay gidecekse ve sahtesi yoksa elimde patlar yani, 2 yilda 3 yazici parasi eder ozmn da yaziciya vericem parayi sallamam en iyisini alirim vsvs herneyse bidaha arayim bakiyim canon kartus dolumuyla ilgili bi topic acilmis mi.
    kararim canon gibi, ilginize tesekkurler ^_^V
  • Sen o paranın üzerine 80 YTL daha ekleyip tarayıcı ve fotokopi özelliklerinden vazgeç ve dünyanın en küçük renkli lazer yazıcısı Samsung CLP 300 ü al.
  • =D tarayici lazm ve dehset bi tarayicisi var gibi canonun =)
    cok yavas ve cozunurluk ozurlu samsunglar ya :=)
    Bide canon dovuyor, seyret...
    30ppm vs 16 ppm s/b
    24ppm vs 4 ppm renkli
    64mb vs 32mb
    4.2x1.2 vs 2.4x0.6 cozunurlukte baski
    350ytl vs 480 ytl

    -saol yine de
  • http://forum.donanimhaber.com/m_10941042/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_9803981/mpage_1/key_/tm.htm
    http://www.sevenhill.com/
    http://forum.donanimhaber.com/m_8707054/mpage_1/key_/tm.htm

    Bunlar, üstünkörü baktığımda kartuş dolumu hakkında gördüklerim.

    Canon mp150-460 arası aynı tip çipsiz kartuşlar kullanır ve dolumu/doldurtulması son derece kolaydır, ucuzdur.

    Senin asıl incelemen gereken, daha üst modellerini istiyorsan çipli olup olmadıkları ve -yapılabiliyorsa- dolum maliyetleridir.

    Bu arada serinin yeni ürünü mp460'ı da (225 YTL dolaylarında) incelemeni öneririm. Senin taleplerini üst düzeyde karşılayacak gibi gözüküyor (hoş benim yeni alacağım mp180 de aynı ya, yalnızca lcd ekranı yok).

    Bilgine...




  • off, kmse kullanmiyor bu aleti heralde hicbirseye rastlamadm forumda.

    sadece mp500 kullanan biri dolmadigini soyluyor, mp600 de dolmaz ozmn, benziyolar baya. Gunde ortalama 5-10 sayfa bassak, siyah kartusa 20ytl desek, 150ytl lik tonere gore cok mu pahali olcak onu dusunuorm smdi, pöff hevesm kacti =/ HP'ler cok odun duruyo almak istemiorm =/
    mp460 da guzel de mp600un yanında cok mutevazi duruyo :)

    smdi sey sorucam peki, kartus olayini da dusunursek HP3210 mu alsam? baski hizi az bisey daha iyide kalite ne olur bilmiorm...
    onerisi olan?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atpdefiler

    off, kmse kullanmiyor bu aleti heralde hicbirseye rastlamadm forumda.

    sadece mp500 kullanan biri dolmadigini soyluyor, mp600 de dolmaz ozmn, benziyolar baya. Gunde ortalama 5-10 sayfa bassak, siyah kartusa 20ytl desek, 150ytl lik tonere gore cok mu pahali olcak onu dusunuorm smdi, pöff hevesm kacti =/ HP'ler cok odun duruyo almak istemiorm =/
    mp460 da guzel de mp600un yanında cok mutevazi duruyo :)

    smdi sey sorucam peki, kartus olayini da dusunursek HP3210 mu alsam? baski hizi az bisey daha iyide kalite ne olur bilmiorm...
    onerisi olan?



    Bugün ben de bu sıkıntıdan muzdariptim.Kısıtlı vakitte yaptığım araştırma sonucunda Hp 3180 model çok fonksiyonlu yazıcıyı aldım.Sanırım sana yaramaz.
    Ama, kartuş ve toner dolumu yapan bir yere sorduğum kadarıyla Lazer yazıcılardan Samsung SCX 4100 modeli önderdi.(http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=XNVZE8HNZS0XCBH9CO91 ) Tarayıcı,Fotokopi ve yazıcı.Renki değil ama.Ve toner dolumu 35 YTL olduğunu söyledi ki en az 2000 sayfalık bir baskıdan bahsediyoruz bu paraya.Tonerinde çip olmadığından dolumda sıkıntı yokmuş.Ama tarayıcı vs.özelliği hakkında hiç bir fiktim yok.Fiyat konusunda beni aşıyordu bu yüzden tercih edemedim.

    Bir de, HP konusunda o tanıdığın söylediği, piyasada bulunan güncel HP yazıcıların bir çoğunun kartuşu dolum yapılabiliniyor.
    Bu konuda benim izlediğim metod ise, önce yazıcıların özelliklerini ve kullandığı kartuş modelini inceliyorum.Hepsiburada.com da o anda incelediğin yazıcının altında kullandığı kartuş modeli yazıyor.Sonra o kartuş modelini Google ile arıyorum ( kartuş modeli+dolum yazıp arama yapıyorum ) arama sonucunda dolum yapan sitelerin içeriğinde dolum olup olmadığı ya da muadilinin olup olmadığını inceliyorum.

    Ayrıca, yazıcı kartuşlarının kapasitelerine dikkat etmeni öneririm.Mesela benim aldığım HP3180 modelinin üzerinde gelen standart kartuşun kapasitesi 5ml. 35 YTL'ye 11ml kapasiteli orjinal bir siyah kartuş aldım.Hem daha fazla çıktı alabileceğim hem de maximum 10 YTL'ye yeniden dolum yaptırabileceğim.

    Eğer vaktin olursa büyük teknoloji marketlerine gidip en azından kendi gözlerinle görmen ve oradaki görevlilerden bilgi alman.Tavsiye ettikleri modellerin isimlerini önce internetten araştırman.Sonra karar vermen.Emin ol,o araştırmada kaybedeceğin vakte değecektir.

    Selamlar




  • cok sagol ya, tekrar canona baglamis oldun beni, dedigin gibi yaptim ve gordum 10 milyona muadilleri varmis, eyw ^_^V
    gerci samsung da seker duruyodu ama olsun cozunurluk kasalm biraz =p tnx
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.