Şimdi Ara

Acil yardım. Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaynak makinam yanmıştı tekrar sardım bağlantılarını yaptım fakat aniden ısınıyor ve sigorta attırıyor. Aşağıdaki şekil 1 deki gibi bağladım acaba şekil 2 mi yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
    Acil yardım. Lütfen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1. Sekonderi tamamen boşa çıkarın
    2. primer bağlantısının ikisi de hatalı. Sarımların seri bağlantılı olması gerek. 2. şekil tamamen yanlış. Üst kola sardığınız telin sağda kalan ucuna 220nin bir ucunu vermelisiniz. Solda kalan ucunu alt koldaki sarımın sol başına bağlamalı ve alt kol sarımının sağdaki ucunu 220nin diğer ucuna vermelisiniz. Sekondere de sonuca göre bakalım
  • Anladım. Yalnız ben sekonderi zaten hiç ellemedim. Yani en baştan bağlı idi. Primerin üst kol bobinini sardım ve primer alt bobinide ellemedim. sararken uçlarını biri sağa biri sola baksın diye yapmadım hepisi sol taraftan çıkıyor

    Bu bişi olurmu etkilermi bilmiyordum.

    Ama primerin seri bağlantı uçlarını uçları değiştirip bir daha bakıyorum hemen. Cevap için teşekkür ederim. Untayk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sekonderden emin olamadığım için ayırın demiştim. O zaman primerin üst kolunun 2 ucunu değişik konfigürasyonlarla bağlamanız sorunu çözecektir. Ama paralel olması pek uygun değilmiş gibime geliyor ( tahminen , kesin bir bilgim yok )
  • Cevap yazmıştım ama burada yok . yüklenmedi sanırım. neyse sayın untayk sekil 1 deki ni ilk bağladığımda yani buraya yazmadan evvel cihazı açtığımda nüvenin neredeyse şekli değişiyordu acayip elektrik çekip kısa süre sonra sigorta attırıyordu. şimdi ise dediğiniz gibi sadece alt sekonder bağlantı uçlarını değiştirdim. sonuç: mükemmel. çok çok çok teşekkür ederim. kaynak makinası çalışıyor dehşet kaynak yapıyor.
    birde çok aşırı ses yapmıştı dedim acaba hep böylemi çalışacak diye korkmuştum. şimdi ise sessiz oldu. süper bişi. hoşçakalın. kurban bayramınız mübarek olsun.
  • Çok sevindim kardeşim , güle güle kullanın. Sizinde bayramınız mübarek olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.