Şimdi Ara

Acil! Kaza yaptım, aracı nasıl satmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar hepinize merhaba, dun gece yagmurun etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybedip bir kaza gecirdim.
    Size sormak istedigim, araci kazali halde satmamla yaptirip satmam arasinda karar verememem ve ne yapmami onerdiginiz. Henuz fiyat gelmedi ama anlayaniniz varsa resimlero koyuyorum tahmini zarar ne olur sizce?
    Yaptirip mi satmaliyim yoksa bu halde mi? Ne dusunuyorsunuz?
    Biraz açıklayayım; Ön taraf resimde gördüğünün gibi, tampon, sağ çamurluk kaput kötü. Sadece sol çamurluk temiz. Sağ taraf ön, arka lastik patlak. (Sağ ön aksta sorun var gibi duruyor mu?) Sağ arka çamurluk göçük. Onun haricinde kapılarda, bagajda, tavanda bir şey olmadı.

     Acil! Kaza yaptım, aracı nasıl satmalıyım
     Acil! Kaza yaptım, aracı nasıl satmalıyım
     Acil! Kaza yaptım, aracı nasıl satmalıyım
     Acil! Kaza yaptım, aracı nasıl satmalıyım







  • Şu anda sağlıklı olarak herhangi bir yanıt vermek mümkün değil. Aracınızın toplam masrafı çıkarılacak, çıkacak rakama göre gerekirse parça değiştirmek yerine doğrululabilecek parçalar varsa doğrultma, yeni olarak alınacak parçalar yerine sağlıklı çıkma parça alınarak toplam onarım maliyeti tekrar hesaplanarak sizin için olabilecek en düşük onarım maliyeti çıkarılacak.
    Bu en düşük maliyete göre hareket edilecek. Arabanın piyasa değerine bakılacak, masrafına bakılacak, yaptırmak mı mantıklı hasarlı halde satmak mı ona göre karar verilecek.

    Ayrıca sorduğunuz soruya yanıt almak istiyorsanız arabanızın, modeli, motor tipi, hangi paket olduğu, düz yada otomatik vites, toplam kilometre gibi bilgileri vermeniz gerekir. Resimde bir araba var Opel Corsa olmasından başka veri yok.
  • hocam birkaç ay önce benimde başıma geldi, bende satsam mı diye düşündüm. öncelikle aracı yaptırırsan kaça çıkacağını hesaplatmalısın, değişecek parçalar, tamir görecekler, diğer ihtiyaç duyulan parçaları hesaplatmalısın. Parça olarak mekanik parçlar hariç yan sanayi parça kullanıp maliyeti düşürürsün. sağ aksta sorun var ise alt takım, travers, tabla değişecektir. kaportacın sana bir liste yapsın. işçilik (mekanik işçilikte dahil) dahil, sana çıkacak rakamı versin. Satmaya çalıştığında örnek veriyorum arabanın piyasası 30.000 tl, masrafta 5.000 tl olsun. sanayide bu işi yapanlar bu araca teklif edecekleri 20.000 tl civarı olacaktır. Benim aracı 2.000 tl'ye çıkardım sanayiden piyasası 24.000 civarı idi. satsam verdikleri 17.000 tl oldu.

    Bu şekilde hesabını yapıp ona göre karar ver, birde sanayide adamın moralini çok bozuyorlar, çok masraf olur düzelmez vs diye, takılma onlara hocam.




  • kardeş yaptır sat en kötü 1000-2000 tl kar bile edersin.
  • Bu haliyle ölü parasına almaya çalışırlar. Atıyorum 3 lira masrafı var arabanın kazası var tamiri ugraşması var diye piyasanın 5 lira aşagısına olsa bu halle satar ugraşmazsın ama burası türkiye öldürürler fiyatını. Tamiri ne kadar tutar piyasası ne aracın? Piyasasından bin 2 bin aşagı gibi düşünürek şu anki haline kaç para veriyorlar bunları araştırarak karşılaştırarak karar vermen lazım. Yaptırıp satmak daha karlı olabilir senin için
  • İlk once tamir et sonra kullan yada sat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı birşey gözükmüyor, yaptırıp satılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkacak tamir ücretinin yarısını arabanın 2. el gerçek değerinden düşün(sahibindendeki şişmiş fiyatlara göre değil) Bir de bu haliyle kaça alınıyor bakın, karşılaştırın. Hesap bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun
  • Çok geçmiş olsun. Size birşey olmamış gerisi önemli değil. Kasko yok sanırım değil mi? Kaskonun önemi burda çok iyi anlaşılıyor işte. Şimdi arabanın parasını alacaktınız kafanız rahat edecekti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.