Şimdi Ara

açıköğretimde 2 sene üst üste kalmak? yardım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
34.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AykutEsk


    hocam naptın sen aynı bölüm olunca kabul etmiyor şube :s


    Valla bende şubedeki görevliye öyle dedim üstüne bastıra bastıra herhangi bi sorun cıkar mı aynı bölüm oldugu ıcın 3.sene olarak gorur mu diye sordum öyle bişey olmaz dedi ama acıkcası pek tatmin olmadım. Böyle bi olay basına gelen var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spi0n -- 10 Ekim 2011; 14:53:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zingaro206

    aykut kendi adıma konuşayım 1. bana gelmez zaten. 2. si çok riskli ya. 10 ay sonraya atıyorlar ha? ben şubeye sorsam kasım dese yine yemez gitmem :)

    hacım 2 secenekten birini secicen mecburen :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    quote:

    Orijinalden alıntı: Spi0n

    Konuyu gunlerdir takip ediyorum ve arastırıyorum. Benim basımdaki olay da forumdakilere benzer ama bi farkı var. Ben simdi Kamu Yönetimi 1.sınıfta bu sene de kaldım ve üst üste 2 sene kalmıs oldum ama bu sene daha kaldıgım kesinlesmeden ben işimi garantiye almak amacıyla öss ye girdim ve tekrardan Kamu Yönetimi bölümünü yazdım. Bu sabah gidip kaydımı sildirdim yarın da gidip tekrardan kayıt yaptıracagım. Kayıt yaptırdıgım zaman ilerde herhangi bi sorun cıkar mı ? Yani Kamu Yönetimini bölümünde 3.yılı okuyorum olarak görür mü kayıt sildirmeme ragmen ? Tecil sürem de Ekim ayının sonunda bitiyor.

    Uluslararası ilişkiler'e gir bence benzer bölümler

    kardes iyi hoş diyon da tercih süresi bitti :D ayrıca bide böyle sorun cıkacagını bilseydim farklı bi bölüm yazardım. ama bugun eski kaydı sildirdim yarın tekrar kayıt oldugum zaman herhangi bi sıkıntı olur mu ki asıl merak ettigim konu bu.

    Acaba kayıt olmadan once kaydımı sildirdigimi gösterdigim belge ile şubeye gidip 2 yıl tecil yaptırsam ve onu takip eden gün gidip kaydımı yaptırsam kayıt yaptırdıgım ıcın bi onceki gün yaptırdıgım tecil işlemi otamatik olarak yanar mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spi0n -- 10 Ekim 2011; 16:06:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AykutEsk

    beyler tamamen doğru bir kaynaktan aldığım bilgileri yazıyorum. 2 çözüm var; 1. hepimizin bildiği kayıt sildirip yeniden öss'ye girme muhabbeti, 2. olay ise ocak ayına kadar kaçak oluyorsunuz ocakta muayene oluyorsunuz askere gitmek üzere sizi askeriye askere göndermek için kasım ayını söylüyor siz tabi bu arada derslerinizi verip sınıfınızı geçip sınıf atladığınız belgeyi askeriyeye veriyorsunuz ve tecilinizi devam ettiriyorsunuz. yalnız bu olayı şubenize iyice sorunuz çünkü gönderim ayları şubeden şubeye değişiyor sırayla gidiyormus dönemine göre kasım beklerken şubatta gitmeyin sakın

    Yukarıdaki yöntem geçen sene tarafımca uygulanıp başarıyla sonuçlanmıştır.

    Bende durumu şöyle özetleyeyim;
    4. sınıfta 2 sene kaldım ve otomatikman tecilim bitti, bende pankle şubeye gittim durumumu izah ettim.Saolsun memur bana öss formülünü anlattı.En azından ertesi yıl Kasım ayına kadar seni tutarız sende o zamana kadar sınavlarını verirsin dedi.Yalnız öss'ye girmek için kayıt sildirmenize gerek yok.Yıl başına kadar kaçak durumda kalacağımı jandarma bölgesine girmememi söyledi.Artık polislerin GBT taramasında asker kaçağı olup olmadığımız gözükmüyormuş sadece jandarma taramasında durum ortaya çıkıyormuş.Neyse yeni yılda şubeye gittim, askere gidicekmiş gibi işlemlerimi yapıp muayenemi oldum,bana sevk tarihimin şubat olduğunu söyledi.Sonra sevk tarihimden önce şubat ayı içinde öss'ye başvurdum, elimdeki başvuru belgemle tekrar şubeye gidip sevk tarihimi mayıs'a kaydırttım. Bi yandan Aöf sınavına bi yandan da prosedür gereği öss sınava girdim, Mayıs ayında şubeye gittim sevkim çıkıp çıkmadığını sordum.Çıksaydı sınava sonuç belgemi götürüp tercih yapacağımı bildirip sevk tarihini Ağustos'a attırmam gerekecekti.Allah'tan çıkmamıştı uğraşmak zorunda kalmadım, Haziran'da finalleri verip mezun oldum. Vakit kaybetmeden işi şansa bırakmayıp Temmuz ayında 337.dönemde gitmek için erken sevk isteyip tekrar muayene oldum.
    Bu durum yasal yollarla halledilebilecek bir olaydır.O yüzden panik yapmamanızı öneririm.

    Bi hatırlatma muayene olduktan sonra size söylenen sevk tarihlerinizi atlamamanızı durumunuzu şubeden kontrol ettirmenizi öneririm.Yoklama kaçağı olmak sorun değil,ama sevkiniz çıkar bakaya kalırsanız o zaman sorun teşkil edebilir.




  • bende 3. sınıftayım üçüncü sınıftan 3 dersim kaldı.yani 3.sınıfta 2 sene üst üste kalmış oldum.3 dersi verip ve 4. sınıfı bi yılda bitirip 2 yıl içinde okulu bitiricem.çünkü artık iyice ciddiye bindi. yaşım da 24.bana 31 ekime kadar şubeye gidip yoklamamı olacağımı ve 2012 ağustosta da gideceğimi söylediler.acaba bende senin yaptığın yöntemle okulu bitirebilirmiyim.tekrar öss ye girip 1. sınıftan başlamak çok zor.yardımın için şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar Açık ögretimde 2 senelik kazandım .. Ve 2 sene üst üstte sınıfta kaldım bütünlemeler de 3 dersim kaldıgı için askerlik sorunum ortaya çıktı ..tecil hakkımda kalmadı
    Bu zaman ne askeriyeyi aradm ve nede açıkögretim bürosunu.. 31 ekime kadar tecilliyim ve tekrar tecil hakkım varmı yokmu ögrenmek istiyorum ..? yardımcı olursanız çok sevinirim ve bu arada 1990 dogumluyum ..

    Bişey daha sormak istiyorum dershanelerden össye gireceğine dair bi kağıt alındıgı zaman tecil durumu olp olmadıgıda kafamda soru işareti ve 2 sene tecil hakkımıda kullandım .. Cevaplarınızı en kısa süre içerisinde bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler ..
  • Merhaba arkadaşlar açık öğretim fakültesinde 2 sene üst üste sınfta kaldım bu sene fakat aynı zamnda başka bir üniversiteyede kayıt yaptırdım bu sene örgün bir üniversite 90 doğumluyum benim durumum ne oluyor acaba?

    yeniğden muyaene mi olmam lazım yoksa yeni kaydolduğum üni bana yeni bir tecil yapar mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulluborek -- 27 Ekim 2011; 15:38:16 >
  • gulluborek bu konuda gidip yada telefonla görüşmen gerek askerlik şubesi ile onlar seni en iyi sekilde yönlendircektir. ve sonucunu burda paylaşırsan senın durumunda olan bir cok kişiye yardımcı olursun.
  • arkadaslar sunu sormak istiyorm. ben 87 doğumluyum 2 sene olan kendi tecil hakkımı kullanmıstım ben. ön lisans mezunuyum. ve 31,12,2011 tarihine kadar da tecilli görünüyorum. kendi tercih hakkımı kullandığım için tekrar tecil ettiremiyorm. aöf hazırlıkta da iki sene üst üste kaldım. yalnız söle dediler, sen zaten kasımda gidersin o zamana kadar kimse aramaz seni. o zamana kadarda baska bi univ e kayıt yaptırırsan sorun olmaz dediler. ama acaba bu üniv acık ögretim olabiliomu. mesela ben iktisat hazırlıkta üst üste iki sene kaldım. gidip öss e falan girmeden isletmeye önlisans diplomamla kayıt yaptırsam daha önceki gibi tecil hakkı doğuyor mu ???
  • arkadaşlar merhaba benim de bir sorum var. 92 doğumluyum ve 2 yıllık açıköğretime geçtiğimiz sene kayıt oldum ve bir sene kaldım. bu sene yine ilk sınıfı okumak için kayıt yenilemeyi yaptırdım, askerlik için herhangi bir kağıt gelmedi, tecil işlemlerini üniversite bürosu otomatik olarak yapıyor değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagopakey78 -- 1 Kasım 2011; 13:07:52 >
  • sagopakey78 2 yıl üst üste kalmadığın sürece bi işlem yapmana gerek yok.

    2 yıl üst üste kalanların önünde 2 seçenek var. Ya aof'dan kayıtlarını sildirip askerlik şubesine gidip 1 yıl daha tecil yapacaklar. Ardından o yıl tekrar öss ye girip yine aof tercih edip yeni kayıt olacaklar.

    Diğer yol'da askerlik şubesine gidip askerlik işlemlerini başlatmak. Ardından askere gitmek istediğin celp dönemi olarak kasım'ı seçmek. Bu süre içinde aof'a devam edip haziran'da veya eylül'deki bütünleme de bi üst sınıfa geçince tekrar askerlik şubesine gidip, "bi üst sınıfa geçtiğini gösteren öğrenci durum belgesi" ile tecil ettirebiliyorsunuz.


    Edit: bu arada bu yazdıklarımı zaten "AykutEsk" arkadaş anlatmış. Görmedim onun yazdığını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashc -- 1 Kasım 2011; 13:42:27 >




  • sağolasın ashc. teşekkür ederim
  • arkadaşlar ;
    ben bugün kamu yönetiminden kaydımı sildirdim...
    gittim askerlik subesine tecil ettirmek istiyorum dikey geçiş hakkımı kullanacağım dedim...
    bana bir sürü belge vs doldurdum normalinde şubat 2012 de asker gidecektim...
    beni 2014 yılı şubatına kadar tecil ettiler...
    yaşım 25 ...
    iki sene üst üste kaldım...
    MYO mezunuyum aynı zamanda...
    tabii bu bana ders oldu bayağı strese girmiştim...
    dikey geçişle okuyacağım ve bitireceğim...
  • arkadaşlar selamlar,
    Bende 89 doğumluyum.Dikey geçişle açıköğretim iktisata geçtim.3. sınıftan başladım ve 2.kez üst üste kaldım.Durumum ne olacak tam olarak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanxokan

    arkadaşlar selamlar,
    Bende 89 doğumluyum.Dikey geçişle açıköğretim iktisata geçtim.3. sınıftan başladım ve 2.kez üst üste kaldım.Durumum ne olacak tam olarak?

    Daha önce muayne olup tecil oldun mu?Eğer şubeye hiç gitmediysen yoklama kaçağı durumuna düşersin kaydını sildirip yeniden öss'ye girmen gerekir
  • iki yıllık mezunuyum aöf işletmeye dikey geçiş ile 2008 de kayıt oldum hazırlıktan 2 dersten sorumlu olarak geçtim 2009-2010 ve 2010-2011 yıllarında 3.sınıfı 2 kez tekrar ettim şuan hazırlıktan 1 dersim kaldığı için 4.sınıfa geçemedim. bende sizin gibi ne olacak diye düşünürken şubeye gittim bana dedilerki askere gidiyo gibi işlem yap senin celp dönemin ağustos 2012 zaten o zaman a kadar geç sınavı getir ek-c 2 yi tecil edelim tekrar . bende aynen böyle yaptım bu araada 1986 doğumluyum 2.kez son yoklamamı yapmış oldum muayane falan tekrarladım bilginize belki yardımcı olur.şimdi yapmam gereken bütlere kalmadan iktisada giriş dersini vermek
  • merhaba arkadaşlar bende geçen gün develi askerlik şubesini aradım. memurun dediği tek şey. askerliğini uzatmak istiyorsan kaydını aöf den sildirmen ve sildirdiğine dair belge ve bi kaç resim vs ile birlikte askeriyeye gitmem gerektiği ve sonrasında da ben askerliğimi tecil ettirmek istiyorum demem olduğunu söyled. bu şekilde yapabilirsiniz.

    detaylı bilgi için AOF den değil tam tersine bağlı bulunduğunuz askerlik şubelerinden bilgi almanızı öneririm arkadaşlar.
    tşkler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekindev -- 7 Kasım 2011; 17:44:27 >
  • Arkadaşlar tekrar merhaba

    92 doğumluyum geçen sene kaldım, bu sene de kalırsam diye şöyle bir şey yapma imkanım var mı? bu sene tekrar ÖSS'ye girip kazandıktan sonra açıköğretimde 4 yıllık bir bölüm yazacam. Böylece 2 sene üst üste kalmadan önlemi almış olacam. Şimdiki bölümümden kayıt sildirmeden yapıcam tüm bu işlemleri. Böyle bir imkanım var di mi?
  • hiç kimseye bişi sorma okumaya devam et hiç birşey olmaz.

    sagopakey78

    öss ye tekrar girip aöf yi işaretlersen 1. sınıftan başlarsın.ancak söyle bakman lazım olaya bu sene öss ye gireceksin.seneye kayıt olacaksın.felan 2 sene gitti zaten.bence en iyisi buradan devam et.bir arkadaşımda 2 sene kaldığı için öyle yaptı hala toparlayamıyor.
  • Sağolasın Abrek Cestav

    Buradan devam et derken onu anlamadım Abrek Cestav.

    Bir sonrakinde kayıt olursam o aradaki dönem nasıl oluyor askerlik açısından? Yani ÖSS'den AÖF yazdık ve bir sonrakine kayıt olduk. Eski kaydı sildirdikten sonra askerlik açısından herhangi bişi yapıyor muyum? ÖSS'yi kazandığıma dair ya da okuldan çıktığıma dair bişi vermem lazım mı, yoksa gerek yok mu? Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.