Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2625. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69.711
Cevap
2.051
Favori
8.322.625
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26232624262526262627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mtoyanik kullanıcısına yanıt
    %100 katılıyorum hocam size. Hatta şu an ilkinden çok daha güzel ifade ettiniz düşüncelerinizi. Büyük ihtimalle okuyanlar sizi daha iyi anlayacak ve hak verecektir. Kesin yargı içeren yorumlardan olabildiğince uzak durmalıyız. Dediğiniz gibi bir parfümü yorumlarken net bir kalıba sokmak gerçekten iyi değil. Ki kendi adıma yazacağım bazen öyle parfümleri belirli yaş grubuna sokuyorlar ki sanki parfüm sadece o yaş aralığına yapılmış ve koku sanki yaşlıymış gibi hissettiğim çok oldu. İfade ederken daha çok bence,benim hissettiğim bu, deneyimlerim şöyle gibi ifadelerle anlatmak lazım parfümü. Özellikle unutulmaması gereken bir şey var ki o da: parfümde ortak olan bir şey yok. Ne koku güzelliği ne yayılım ne kalıcılık hepsine milyon tane farklı yorumlar olur aynı parfümde. Dediğiniz gibi kalıplara sokmadan daha soft şekilde düşünceleri paylaşmak daha doğru. Ya hep ya hiç yorumları olmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun zamandır yazıyorum hatta geçenlerde yine yazdım.Maalesef toplum olarak siyah/beyaz toplumu olduk.Yaşamın her alanında hem de.Bir fikri eser,film,kitap, albüm, parfüm ya da herneyse ya 10/10 puan ya da 0/10 .Kimsenin cebinde 6.5'lar ,7'ler yok.Unisex konusunda da böyle durum.Yani unisex parfümlerin çoğu bir tarafa daha yakın olma eğilimindedir.Yani ne var %55'le daha kadın kullanımına uygunsa,sabah uyandiginizda kendinizi kadın olarak bulmazsınız merak etmeyin:)Tam tersi de geçerli tabi.Yani bazen öyle bir hava yaratılıyor ki biraz kadın kullanımına yakın olmaya görsün hop kadın parfümü oluveriyor o parfüm ya da tersi.Yani yine başta bahsettiğim siyah ve beyaz meselesi gerçekleşiyor.Parfüm bir keyif arkadaşlar.Biraz daha soğukkanlı biraz daha sakin mi baksak acaba meseleye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vallahi forumun en ilginç konusu bu konu ya, tartışmalara girmeyeyim diyorum ama kişisel yorumlar eleştirilince dayanamıyorum
    Meşhur tutaste tartışmaları başlamadan önce tartışmanın konusu olan Deauville hakkında yorum yapan iki arkadaş da gayet saygı çerçevesinde ve parfümü yerden yere vurmayan yorumlar yapmışlar, üstelik sadece beğendiklerini değil çok beğendiklerini de dile getirmişler. Bu yorumu okuyan biri nasıl o parfümden soğuyabilir ki? Sadece feminen buldukları için hakaret etmiş gibi davranmayın insanlara. Bir parfüm 10 kişiden 9una feminen geliyorsa yorumları okuyup alacak olan kişiye de çok yüksek ihtimalle feminen gelecektir bu kadar basit. Alacak kişinin feminenlik maskülenlik umrunda değilse zaten o yorum onu ırgalamayacaktır.

    Mesela Kirke de unisex diye geçer ama gayet de feminen tarafa yakın bir koku ve bu yüzden alıp kız arkadaşıma hediye etmiştim. Feminen tarafa yakın olduğunu bilsem almazdım başka parfüme yönelirdim çünkü ne aradığımı biliyorum. Bir salın artık insanların yorumlarını. Parfüm kişisel beğeni ürünüdür kim ne hissediyorsa öyle yorumlar, kimse de bir yoruma bakarak parfüm almaz, ha yorumların hepsi aynı şeyi söylüyorsa o parfüm de öyledir, bu da o parfümü kötü yapmaz, sadece alacak kişinin neyle karşılaşacağını biraz olsun gösterir.
    Bu gidişle en sonunda küçük bir kitle kalacak burada parfüm yorumlayan, konuya zarar veriyorsunuz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 11 Nisan 2020; 2:55:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kokmuyorcular out feminenciler in

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rappapompom kullanıcısına yanıt
    Konu o değil hocam:) herkesin düşündüklerini özgürce yazması gerektiğine inanıyorum. Senin yada başkasının hoşuna gitmiyorsa cevap vermezsin. Birisi bir parfüme kokmuyor diyebilir. Adamın beklentisi yüksek farkedilirlik, senin beklentin de koku kalitesidir. Koku kalıcılığı ayrı bir olay zaten kalıcılık ayrı farkedilirlik ayrı bişey. Şikayet edenler sanırım bu yayılımı düşük parfümlere denk geliyor. Parfümlerde havaya, nem oranına tene göre farklılık gösteriyor. Adamlarda gerçekten kalıcı olmayabilir o onun kendi yorumudur. Hepsiburada ya bakın yorumların yarısı negatif :) İnsanların parfümden beklentisi çok yüksek ondan böyle yorumlar gelecektir.

    Tabi burundan buruna da fark var :) Arkadaşım bi km den koku alır ben öyle değilim. Birbirimizden farklı olduğumuzu, beklentilerimizin farklı olduğunu Unutmayalım.

    Tutaste den aldığım bir sürü parfüm oldu. Bazısı orjinalinden iyi performans verdi, bazısında da orjinaline göre performansı düşük kaldı. Ee şimdi burda kokmuyorcu diye yaftalayacaklarını düşünerek söylemeyelim mi? O zaman Eser Hocam kendini nasıl geliştirecek? Bakın arada parfümler yenileniyor. Örnek olarak herod. Eser hocam a sordum kalıcık olarak sorun vardı bu seri daha kalıcı olacak dedi. Demek ki zamanında eleştiri olmuş ki böyle bir yenilemeye gidilmiş. Parfümde kalıcığı ön planda olanlara duyurayım bu vesileyle :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graywolff -- 11 Nisan 2020; 7:30:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtoyanik

    Hocam parfüm yorumlarken ben şu hassasiyeti bekliyorum insanlardan bu aslında fikirlere saygıdır bana göre; ben kimseyi bir parfümü yüceltti diye yargılamadım kimseyi de bir parfümü beğenmediğini belirtti diye bir şey demedim ancak bazen yorum yaparken bu parfümü merak edenleri, satın alacak olanları ve parfümü kullananları da düşünmek gerek. Benim de beğenmediğim parfümler var tutup bunlara buradaki bazı insanlar gibi hakaretamiz şekilde yorum yaparsam bu kullananlar tarafından tepki görecektir elbette. Ancak parfüm bana hitap etmedi ben sevemedim demek bambaşka bir şey. İfade şekli çok önemli. Yukarıdaki arkadaşta yoruma göre alacaksa hiç almasın demeye getirmiş. Şimdi herkesin parfümleri deneyecek imkanı yok herkes İstanbul'da Ankara'da yaşamıyor. Ben de daha evvel büyük bir ilde yaşarken şu an küçük bir ile taşındım. Her zaman tester split bulmak kolay değil ve maliyetli çoğu zaman. Parfüm kullanıcıları her zaman yorumlara önem vermiştir, YouTube da bir sürü kanal var forumlar var fragrantica diye bir site var mesela. Elbette yorum önemli. Benim kızdığım nokta yorum yaparken bu noktaya hassasiyet gösterilmemesi. Geçenlerde Allah iyiliğini versin bir arkadaş aqva marine de hamsi notası aldığından bahsetmişti yani olabilir elbette herkesin burnu aynı değil dolayısıyla algısı da farklı olacaktır. Ancak bu parfümü deneyimleme imkanı bulamamış birisi yazlık liste oluşturacağı sıra böyle bir yorumu okursa ne düşünür sizce?

    Unisex kavramına gelirsek geçenlerde de yazdım. Parfümleri bir kalıba sokmak doğru değil erkek parfümünü pek tabi kadın kullandığı gibi kadın parfümlerini de erkekler kullanabilir. Firmalar da bu yüzden son yıllarda özellikle bir çok parfümü unisex olarak piyasaya sürüyorlar ve gayette mantıklı. Ancak bizler parfümleri kendi algımıza göre yorumlarken yine bir kalıba sokarsak insanları yanlış yönlendirmiş olmaz mıyız? Örneğini verdiğim hamsi olayı gibi. Elbette parfümlerde nota kullanımına göre koku karakteri farklılaşacaktır ama bu acemi kullanıcıların fark edemeyeceği bir şey iken birisi çıkıp bu parfüm feminen derse adamı yine parfümden uzaklaştırır. Kaldı ki olayın Eser abi boyutunu hiç söylemedim bile. O kadar emek verdiği parfümler var getirmek için uğraştığı ancak bir iki kişi feminen yazdığı için satışı muhtemelen düşüyor. Nice böyle kaliteli ürünlerin değeri bilinmedi ve silindi listeden.
    Hocam bilmiyorum Raşit Aydın'ı bilir misin? Bu adamın fütüristik gerçek dışı cümleleri yüzünden kör alım yapıp kaç kişi mağdur oldu :) Herkes bir parfümü kafasında nüfuz etmiş kokuya benzetebilir bizim tutaste izmir grubunda bir abi aventusu sinek ilacına benzetiyordu kimse abi sen neden buna benzettin demedi gülüp geçmiştik. Benim anlatmak istediğim şu konuda parfüm yorumlandığı zaman hikaye, roman yazmasın sırf + puanlasınlar diye ilgi çekmeye çalışıp şirinlikler yapmasın ilk başta firma sahibi adam mağdur oluyor burdan parfüm geçmişi olanda var olmayanda var yorumlara kanıp parfüm alıp abi bu parfüm olmamış kötü diyende var şimdi ne yanıt vericen uğraş dur :) Aslında konuyu takip eden kişiler benim ne söylemek istediğimi anlarlar bu iş hobi işi zaten eğer koku deneme şansı yoksa zaten başlamasın işin özü burda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 11 Nisan 2020; 8:46:20 >
  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt
    O kişi içinden gelenleri yazıyor kendi zevkine uyuyor ise satırlarca yazar isterse ballandırır isterse sade yazar bu parfüm STH gibi herkesin zevkine uymayacak bir kokuysa yazının başında belirtir ki bu forumda belirtilmesi lazım çünkü genelde konuya yeni gelenler o hafta ne konuşulmuşsa kendine uygunmu değilmi düşünmeden en çok konuşulanı sepetine ekliyor buradaki olay yazardan çok müşterinin suçu sen kendine uygun şeyi araştırıp almalısın en çok konuşulanı veya ballandırılarak yazı yazılan parfümü değil aldıysan da buraya gelip olumsuz yazı yazmayacaksın veya objektif şekilde yazacaksın.Yani ben genel beğeniye uymasada burada öncesinde belirtmek koşuluyla o parfümlerin satırlarca yazılmış yorumlarını görmek isterim,o parfüm o kişide nasıl bir izlenim bırakmış bunu okumak kimseye zarar vermiyordur hikaye gibi de yazabilir roman gibi de ballandırarakta yazabilir bunu neden şirinlik yapmakla beğeni toplamak için yazmayla bağdaştırıyoruz adam yazmak istemiş yazmış kimseye sorun yaratmamalı.
    ''Yorumlara kanmak'' derken o satırları yazan kişi yalan dolan yazmıyor sonuçta yazan kişinin aklında bunları çağrıştırmış ve yazmış o parfümü kendisi üretip bir kar elde etmiyor sonuçta zevk aldığı için o satırları yazıyor.Okuyucu sadece yazarın zevkine güvenip gidip o parfümü alırsa sorumluluk ondadır diye düşünüyorum sonucunda parfümü beğenmezse kandırılmış olmaz,yazarın zevkine güvenmiş ama kendi zevkine uymamıştır.

    Daha önce yazmış olduğunuz ''Kimse objektif yaklaşmıyor kokulara herkes sevdiği kokuyu yüceltiyor o yüzden kimsenin yorumunu okumuyorum artık saçma geliyor çünkü'' bu yorumunuza katılıyorum bende her yorumu dikkate almıyorum ama yazanlarada yazmayın diyemem.Yazmayın diyebileceğim yorumlarda var tabi örneğin kendi zevkine uymayan bir parfüme sadece ''Tabut kokusu'' deyip geçmek gibi sadece beğenmedim deyip geçebilirsiniz kimse sizin zevkinizi düşünmez ama böyle yorumları okuyunca parfümün kötü koktuğunu düşünür.

    ''Koku yoruma bakarak alınmaz. Denersin kafanda okeylersin sonra alırsın'' Bu yorumunuzada kısmen katılıyorum iş alıcının zevkinde bitmeli,kör alım yapanlar ise yapılan yorumları okuyorsa veya öneri istiyorsa yazarların zevkine güvenip sorumluluk aldığını bilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odin87 -- 11 Nisan 2020; 9:26:6 >
  • Tamam arkadaşlar hepiniz Alberto Morillas hepiniz Vedat Ozansınız. Sakin olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kız arkadaşım Layton kullanıyor mesela, yakışıyor. Bence unisex mi kadın/erkek mi feminen mi diye düşünmeyin yakışıyorsa size uymuşsa kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delirdiniz mi bir parfüm için kavga ediyorsunuz :D. Uzun zaman önce ben bu saçma atışmalardan konuya girmeyi bırakmıştım, girdim yine aynı. Eskiden keyifli parfüm yorumlardık ne güzel, kalmadı artık o keyif ve istek, eminim benim gibi bir çok kişi de aynı fikirdedir. Konu sahibinize saygınız olsun en azından. Parfüm konusunda bilmişlik taslayan arkadaşlar zaten ayrı dünya, oğlum parfüm öznel bişey sen aynı notalardan vişne kokusu alırken diğeri badem kokusu alabilir. Sana feminen gelirken başkasına maskülen gelebilir, sen dhi den ruj kokusu alırken, başkası çikolata alabilir. Uniseks bir kokuya feminen veya maskülen demek kadar doğal bişey yok, direk bu kadın parfümü derse tamam o zaman ayrı.


    "Gerçekten parfümler konusunda deneyiminiz fazlaca yoksa her parfümü yorumlamak zorunda değilsiniz."

    Şunu söyleyen arkadaş, tartışmaya girmek için söylemiyorum zaten cevap da vermicem ama senin parfüm deneyimin ne kadar, amatörlükten ne kadar uzaksın merak ettim.

    Kimse kimseyi aşağılamasın yok sen parfümden anlamıyorsun amatörsün, yorumlama diye. Zaten parfümü burda yorumları okuyarak alacak arkadaşların da çoğu amatör, çok deneyimli olanlar zaten buralarda dolanmaz. Bu yüzden amatör burunların da kendi fikirlerinj söylemesi iyidir. Fikir alışverişi her zaman iyidir. Ben şahsen tobacco vanillie çok sevsem de spicebomb, herod veya pure havane varken burda övmem. Neden? Çünkü genel beğeni değil ve bi çok kişi kör alım yapabilir o yorumla. Tv kullanacak adamın zaten deneyimi vardır, deneyimi olan kişi de zaten tv yi bilir, burada övmeye, sövmeye veya yorum okumaya ihtiyacı olmaz. Hepimiz de amatörüz burada, sen bu işten para kazanıyorsan bilemem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 11 Nisan 2020; 10:16:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumlu olsun olumsuz olsun feminen olsun maskulen olsun yapilan tüm yorumlar insani etkiler. Etkileneceğiz diye kimse yorum yazmasin konuda kapansin ozaman. Kör alim yapiliyorsa çok iyi araştirmak ve bazi riskleri göze almak gerek. Benim de kör alim sonucu kutusundan cikarmadigim 5-6 tane parfümüm var. Ne yapak olacak okadarda. İmkan varsa araştirip gidip denemek en iyisi, imkan yoksada sizlanmanin kimseye faydasi yok.

    Nyse bunun üstüne yukarida önerdigim casanovayi tekrar dile getireyim de arastirin alin keyfinize bakin ;) yasemin çiçeğini seviyorsaniz kaçirmayin. Orkide ile birlikte harika bir iş çikarmiş. Üstelik maskülen tarafi daha ağir basiyor deauville gibi değil. Eşim cok beğendi. 4 mevsim kullanilir. Hemde kaliciliği mükemmel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kendi mesajimizi begenemiyormuşuz eksiyi yedik tosyaya pirince giderken evdeki bulgurdan olduk :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokağa çıkma yasağının konuya etkisi erken olmuş. Millet evde topladığı enerjiyi buraya dengeli bir şekilde vermekte yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum içi mesajları okumayınca, keyfim yerinde oluyor o yüzden mesajlar kısmında duruyorum genelde :)

    Simdi, Deauville, kirke vb tam ortada kokulara bile kadına yakın yorumu oluyor. Olabilir bu gayet normal ancak, kokunun unisex olduğunu bilipte ERKEK ERKEK kokmasını isteyen çok kişi görüyorum forumda. Feminen kokulara tahammülünüz yoksa eğer unisex kokuları tercih etmeyeceksiniz. Az kalan kokulara tahammülünüz yoksa hafif kokulara bakmayacaksınız. Bu kadar basit bu iş.

    Vanilyalı boss ve benzer tatlı kokulara bile feminen yorumları geliyor. Bu tamamen kısıtlı parfüm deneyiminden kaynaklanıyor. Her erkek parfümünden jagler havası bekleniyor.

    Son yıllarda çıkan kokuların yarısından fazlası unisex. Parfümlere artık cinsiyet vermek istemiyor firmalar. Maskülen kokuların da artık bir espirisi kalmadı. Unisexler her zaman daha ileri ve zengin kokulardır. Parfümleri üzerinizde denemeden bu tür kanılara varmayın.

    Onlarca kişiden yenilenen aventus için teşekkür aldım. Biri arayıp bu olmamış diyor. Binde biri önemsemeyeceğimi bilmenizi isterim. Parfümleri sıkar sıkmaz yorumlamamaya, günlük kullanım halini görmeden karar vermemeye çalışın.

    örneğin, myotanik bir kokuya feminen dedi ilk gördüğünde, sonrasında kullandığında cok farklı karşıladı.

    Aceleci davranmamaya çalışın. Sevmediğiniz kokular bile olsa muhakkak 1 gün üzerinizde deneyin. En büyük hatanız kapalı ortamda birden çok koku denemenizdir. Bunu aşarsanız bir çok kokudan farklı zevk alacaksınız.


    Ayrıca muhabbetleri lütfen tartışmadan yapın. Herkes fikrini söyleyebilir. Feminen diyen de, karşı çıkan da bizim ürünlerin yorumları. Nasıl beni eleştirirsin şeklinde olmazsa sevinirim.

    Siz yine de gördüğünüz, hissettiğinizi yazın. Ancak bunu bilin ki, erkek erkek kokmasını istiyorsanız unisex ürünleri tercih etmemeye çalışın. Zaten feminen bir tarafının olduğunu daha kokuyu görmeden anlıyor olmasınız.

    Sağlıklı, keyifli günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 11 Nisan 2020; 16:43:19 >
  • Erkek kokmak isteyen musk ravageur alsin. Artik mutlu mu olur, ilk acilisinda ne yaptim ben mi der bilmem ama garantili erkek koskusudur:))

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Keşke Kouros listede olsaydı:)Bakın o zaman ne eğlence olurdu:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 11 Nisan 2020; 18:21:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parfüm seçimi ve kokular çok göreceli kavramlardır, tıpkı güzellik gibi :) kokular herkesin burnuna farklı gelebilir, bu tarz şeyler çok oluyor "Ya sev, Yada nefret et" tarzında kokular gibi herkesin sevdiği kokular vardır, sevdiği çiçekler, meyveler vs. ama herkes aynı şeyi sevecek değil orkide seven papatya sevmeyebilir, bazı parfümlerde çiçek notası var diye feminen de sayılmaz, mesela Issey Miyake L'Eau d'Issey parfümünü ilk kokladığımda çiçek kokusu gelmişti Lotus çiçeği, bi anda dedim bu cidden erkek parfümü mü? kullanınca ne kadar güzel bi koku olduğunu gördüm bazen ön yargılı davranmamak lazım hiç bir kokuda tabikide ilk önce deneyin bekleyin o zaman karar verirsiniz :) Çok maskülen kokular da yazın gitmeyebilir ve bazen kokular günlük yaşam tarzına mevsimlere de etki eder, mesela yazın normal bir giyim Black Afgano kullanırsanız tabiki beğenmeyebilirsiniz çevrenizde beğenmez, ama normal soğuk bir havada takım elbise tarzında bir ceketle sıktığınızda çok çok farklı olacaktır :) En büyük tavsiyem birden fazla parfüm edinin ruh halinize, giyime ve mevsime göre kullandığınızda çok güzel olacaktır :)
  • Kavgayı bitirip odaklanmanız için soru sorayım bari

    15 ml'liklerden 2 tane denemek istiyorum aklımdakiler Oud Wood ve Dior homme intense

    bu ikisinin orjinalliğine yakınlığı ve performansı konusunda yorum yapabilecek var mı ?
  • Geçenlerde 9 Adet parfüm aldım hepsini deneme şansım oldu bi kaç deneyimimi paylaşmak istiyorum almakta tereddüt edenler olabilir kör alış yapacak olanlar olabilir :)

    Mugler - Pure Malt
    Thierry Mugler kokuları çok farklı Angel'dan bu yana :) içki tarzı kokuları sevdiğim için elimde bulunsun diye seçtiklerimden, adındaki gibi cidden malt kokuyor ama yanındaki meyveli ve viski kokusu cidden farklı ve hoş güzel yani farklı alışılmadık bi parfüm ama hoşuma gitti cidden şaşırdım gibi bişey oldu :)

    Armani - Stronger With You intensely

    Hafif tatlı parfüm sevenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum tarçın, vanilya ve karamel tarzında ama şöyle diyim hiç baymıyor hani sıkıcı değil, rahatsız edici değil, tatlı parfüm sevenler bakabilir normal versiyonunu denemedim o da elime geçerse karşılaştırma yapabilirim ama ikisi de farklı gözüküyor

    Maison Francis Kurkdjian - Baccarat Rouge 540 Extrait

    Bu değişik nische bi parfüm herkes sevmeyebilir hatta çoğu yorumda açılışı eczane gibi kokuyor diyenler var evet ilk sıktığınızda eczane gibi kokuyor :D fakat sonradan açılıyor farklı bi koku benim hoşuma gitti kalıcılığı da bayaa yüksek ama herkes sevmeyebilir ya sev ya nefret et kokularından biri bence :)

    Victor & Rolf - Spicebomb Extreme [EXX]

    Normal spicebomb ta çok fazla tarçın notası var ve kırmızı biber kokusu ile çok sıkıcı olabiliyor mesela ama extreme versiyonu biraz daha ayarlanmış normal spicebomb u sevmeyenler bunu sevebilir çünkü içindeki notalar öncekine göre farklı ve güzel ayarlanmış hoş sıkmayan bi kokusu var biraz daha fresh içindeki vanilya ile ama cidden içinde tarçın yok bu sefer :))

    Yves Saint Laurent - Black Opium [Opiu]

    Evet bir kadın parfümü sırf koklamayı çok seviyorum diye aldım :D arada arabaya sıkıyorum binenler bi farklı hissediyor genelde araba kokuları öyle kokmadığı için hoşuna giden oluyor :D kadınlara en çok yakıştırdığım parfümlerden birisi cidden bayaa seviyorum

    Bvlgari - Aqva Amara [Amar]

    Normal Aqva dan biraz daha sucul kokuyor yani cidden deniz havası gibi yanındaki fresh bi kaç koku daha olunca tam bir yaz parfümü cidden kokusu hoş aqva dan daha ferah aqva turunçgil notaları da olduğu için biraz daha buna göre ağır ama ikiside güzel kokular biraz daha fresh olsun diyorsanız tercih edebilirisiniz günlük ve yaz kullanımına çok güzel olacaktır.

    Chanel - Bleu de Chanel [CHN] - Dior - Sauvage [SVG]

    Bu iki konu üstüne destanlar yazılan, binlerce yorum okunan, parfüm dünyasını nerdeyse ikiye bölen iki parfüm "Ya sev, Ya da nefret et" lerden biri Sauvage seven Chanel sevmeyebilir veya tam tersi olabilir yada ikisini de sevebilir. Ben ikisini de çok sevdim ama Chanel bana daha ferah geldi bu iki parfümde öneri yapmıyorum çünkü üstüne yorum yapıpta yanlış yönlerdirmek istemem deneyin ona göre karar verin ben karar veremedim ikisini de aldım :D ikisini de seviyorum :D

    Andy Tauer - L'Air du Desert Marocain (02) [Lddm]

    Bu parfüm cidden Nische yani dışarıda çok duyamayacağınız bir parfüm, parfüm Andy Tauer adında parfümlerini evde ürettiği söylenen bi isveçli adama ait, L'Air du Desert Marocain fransızcadan çevirdiğimizde Fas çölünün havası gibi bi anlama geliyor, yani oryantal baharatlı arap çoğrafyasını hatırlatan bir koku, Serge Lutens'e bir atıf gibi bişey olmuş :) Parfümü anlatmak gerekirse aslında çok geçişli değişik bi parfüm her geçişte allah allah dahada güzel olmaya başladı diyorsunuz, Serge Lutens Chergui yi hatırlatıyor ama onun gibi kesinlikle değil parfüm farklı hissettiriyor öyle her zaman kullanılacak parfüm değil ama çok kaliteli bir kokusu olduğunu söylemek isterim ayrıca Luca Turin bu kokuya 5 yıldız vermiş
  • FragranceLover F kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26232624262526262627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.