Şimdi Ara

ACER NITRO 5 ANA KONU (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
37
Favori
46.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SmhDmr kullanıcısına yanıt

    Maalesef onları kurcalamak çok bir işe yaramıyor. Ama açıkçası aşırı ısınma sorununuz yoksa cok bir gereği yok benim yaptığım undervolt işlerinin. Yani yaparsan iyi olur ama yapmazsan da cazır cozur yanacak diye bir şey yok. Zevkli biraz yapması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • girizgah kullanıcısına yanıt

    Acer Global'a şikayeti etsek veya Genel müdürlüğüne falan belki anlaştığı servisleri ile iletişim kurarak garanti dışı olayını düzeltebilirler. Bir ara Lenovo'da servis ücreti hakkında şikayet etmiştim servisi uyararak, bilgileri yenileyerek düzeltmişlerdi yok bilmem yanlış anlaşılmış diye servisten aranmıştım:) Bundan bir kaç sene öncesi servise göndermede kargo ücreti alıyorlardı, şimdi yeniden sorduğumda anlaşmalı ücretsiz gönderiyorsunuz söylediler. Belki böyle şikayetler ile kargo ücretini de kaldırdılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 25 Ağustos 2021; 0:56:52 >
  • SunSets kullanıcısına yanıt

    Olabilir aslında. Bi aşamada kesin ingilizce bir eposta yazmak gerekecek. Taslak oluşturup burdan düzeltip paylaşıp, birkaç kişi yollayabiliriz. Önce Acer Türkiye'den kanıt niteliğinde net bir cevap almak lazım sanırım.

  • Yani kusura bakmayın, ben böyle şikayetleri olan bir servise ürün yollayamam:)


    "Teknik servise bakım amaçlı gönderdiğim Nitro serisi gaming laptop ana kart sıvı teması ve kullanıcı tarafından takılan HDD arızalı denilip 8 bin liralık ücret istendi. Bilgisayarı göndermeden önce sorunsuz şekilde kullanıyordum. Kullanıcı tarafından HDD takılmadı zaten modelini aratırsanız 1 TB HDD olduğunu görürsünüz. Kabul etmediğim için müdahale yapılmadan geri yollanacağı söylendi. Ama laptop bana ulaştığında format atılmış, 16 GB olan RAM 4 olarak gelmiş ve aynı zamanda sağlam HDD arızalı şekilde geldi." 


    "Acer marka bilgisayarımı ısınma problemiyle 12 Nisan 2021 tarihinde servise gönderdim. Bilgisayar 14 Nisan tarihinde ulaşmış ve termal modülü değiştirildi denilerek 22 Nisan 2021 tarihinde işlemi tamamlamışlar, elime de 26 Nisan 2021 tarihinde ulaştı. Bilgisayarı kontrol ettiğimde içerisindeki 1 TB'lik hard diski almışlar, 8 GB rami de 4'e düşürüp tekrardan eksik bir şekilde yollamışlar. 27 Nisan 2021 tarihinde Acer müşteri hizmetleriyle görüşüp mail attım bilgisayarı arıza notuyla beraber tekrardan göndermemi söylediler. 28 Nisan 2021 tarihinde kargoya verdim, 29 Nisan'da da kargo teknik servise ulaşmış olarak gözüküyordu. 3 Mayıs 2021'de müşteri hizmetlerini aradım ve bana arıza tespiti yapıldığını söylediler. Fakat bilgisayarın henüz bir arızası yoktu sadece eksik parçalarım için tekrardan göndermiştim. Bugün yani 7 Mayıs 2021 tarihinde tekrardan müşteri hizmetlerini aradım ve bana bilgisayarın alt takımı parçalandığını, klavye, ana kart, alt kasa, RAM ve hard diskinin hasarlı olup değişeceğini ve bütün bunların kullanıcı hatası olduğunu söyleyerek 10 bin küsur liralık fiyat verdiler. Ben gönderirken ve bana ilk ulaştığında kasada herhangi bir hasar yoktu. Böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor!"


    "Acer ng-an515-43 r3ds model bilgisayarımı aşırı ısınmasından dolayı servise gönderdim.

    "fan arızalı doğrudur onu değiştireceğiz fakat 2 adet 8 GB RAM den bir tanesi etiketsiz" olduğuna dair geri dönüş yaptılar. Ben herhangi bir değişiklik yapmadığımı bildirince "biz bir Acer'la görüşelim" dediler. Daha sonra aradıklarında, eğer kabul edersem "1240'tl'ye 2adet RAM takabileceklerini" söylediler. Ben de müşteri temsilcisine "hiçbir değişiklik yapmadığım ve sıfır aldığım bilgisayarımın ramini değiştirmek için ödeme yapmayacağımı, bırakın RAM takmayı cıvatalara tornavida bile sürmediğimi" söyledim ve görüşmeyi sonlandırdık... SMS ınfocom isimli servis; "servis durumu : garanti içi" yazmasına rağmen arızalı fan ve orijinal RAM değişimi yapmadan bilgisayarımı geri gönderdiler. Bunun üzerine daha ne olabilir derken, tam bir facia ile karşılaştım. 2*8=16 GB rami olan bilgisayarımın RAM'lerini sökerek 4 GB ramlı olarak bana gönderdiler!"


    "Acer Nitro an-515 kodlu cihazımı şarj olmama problemi nedeniyle 20.04.2021 tarihinde yetkili servise kargoladım. Cihaz garantili ve tek sıkıntım şarj edemiyordum. Şarj etmek için her defasında alttan resetlemem gerekiyordu. Yetkili servis bataryanın değişmesi gerektiğini söyledi bu beklediğim bir şeydi. Bunun yanında sürekli kullandığım cihazımın 16gb olan raminin 4gb'a düştüğünü değişmesi gerektiğini söylediler. Bunu benim fark etmememin imkansız olduğunu anlatmama rağmen ikna edemedim. Bunun yanında fan modülünün de değişeceğini söylediler. "


    "Acer marka bilgisayar rezaleti. Müvekkilim 28.01.2021 tarihinde satın almış olduğu Acer marka bilgisayarda daha ilk ay içerisinde ekranının kapanma problemi ile karşılaşmıştır. Yetkili servise gönderdiği zaman ise ana kartının arızalı olduğu ve yetkisiz servis dışında işlem gördüğü iddia edilerek garanti kapsamında işlem yapılmadan geri gönderilmiştir. Müşteri hizmetleri arandığında ise akla mantığa aykırı açıklamalar yapılarak oyalama politikası izlenmiştir. Acer marka ürünü tercih ettiği için pişman olan müvekkilimin yasal yollardan tüm haklarını ivedilikle arayacağız. "


    "Yaklaşık 10 ay önce Acer Aspire 3 laptopu Hepsiburada ® üzerinden aldım. Geldiğinde minik bir yeşil piksel sorunu vardı videolarda ama o sırada büyük bir sorun olmadığı için ilgilenmedim. Laptopu kullandım ve son ayda şarj aleti ciddi bir temassızlık göstermeye başladı. En son cihaz şarj olmadığında laptopu Ümraniye'deki yetkili servise gönderdim. Yetkili servis sıvı teması olduğunu anakartın ve hard diskin değişmesi gerektiğini söyleyip benden 5 bin lira talep ettiler. Asla yeterli ve doğru bilgi alamadım. Geri kargolamaları bile yaklaşık 1 ay sürdü. Cihazı bu hafta özel bir servise götürdüm. Cihazın asla ana kart ya da hard disk problemi olmadığını aslında ekran, RAM ve şarj aletinde problem olduğu söylendi. Cihazda sıvı teması olmadığı da onaylandı. Cihaz açıldığındaysa 1 tblik hard disk yerine 2012 model Toshiba markasına ait çalışmayan bir hard disk taktıklarını tespit ettik. Garanti kapsamına girmesine rağmen yalan söyleyip bir de cihazın içinden parça alıyorlar."


    "Aynısını banada yaptılar ısınma sorunu ile gönderdim 844 lira lik harddisk te hasar varmış servis sağlam bilgisayarımı bozup benden para talep etti bunu kabul etmedim var olan sorunlarla bilgisayarı geri gönderdiler"


    "Aynısını banada söylediler ve + 1 TB hardiskimi +16 GB ramimi çaldılar."


    kaynak: sikayetvar.com




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girizgah -- 25 Ağustos 2021; 10:10:53 >




  • girizgah kullanıcısına yanıt

    Genelde şikayetleri yazarlar kullanıcılar, öyle şikayetlere bakarsak Lenovo ve diğer markaların da şikayetleri var. Ben iki sene önceki Acerım da genel kronik sorun olduğu için serviste çözülmemişti ama 6 kere yolladım ben kasayı tırnakları vs kırdığım halde ve alt kasa vida yuvası kırıldığı halde servis ücretsiz onarım yapmıştı kasayı yenilemişti ve nette yazan hırsızlık farklı marka takıp parça takıldı gibi öyle bir olay başıma da gelmedi. HDD başlı başına sıkıntı kargoda sallasın hasar gelir başına kolaylıkla Lenovo da gelmişti bozulmuştu HDD artık servise gide gide. Ben Acer'ın tek sevmediğim yanı o zaman kullandığım Acer'ı garantili olan cihazın kargo ücreti alması yoksa ben Lenovo servisinde de sıkıntı çektim Philips servisinde de. Servislerden çekmeyen mi kaldı hocam iyi tarafları kimse söylemez zaten nete girip özellikle. Birde keşke genel müdürü veya müdürlükte şikayetlere bakan biri Şikayetvar'a da bakıp yardım edip şikayetleri çözseler. Servisi Asus'a da bakıyor ben gözümle gördüm gittim yakındı yanyana tabela asılıyordu diğer bölüm Asus servisine aitti. Global'a şikayet etsek biraz daha ciddiye alırlar belki. Bu global şikayet yazılacak İngilizce yer var mı öyle bana Türk cevap vermesin yönlendirmesin direk yerine gitsin?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 25 Ağustos 2021; 12:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında doğru, yani kullanıcılar iyi şeyleri şikayet olarak yazmayacak. Hatta asus servisine yolladığım guzelim laptopu çizik icinde almisligim vardir. Türkiye'deki bütün servisler bu şekilde musterileri bezdiriyor. Ama yine de kronik bir sorun çıkmadıkça ram'i kendim takmak en iyisi olacak. Zaten açıkçası vidaları haşat etmezsek anlamaları imkansız.


    Ek: Sipariş verdim ram'i. Ekstra olarak sata ssd de takacağım hazır ürünü acmisken.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girizgah -- 25 Ağustos 2021; 15:23:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: girizgah

    Yani sıkıntı çıkması ihtimali her zaman var, maalesef emin konuşamam. Ama bu olay çok karışık değil, yani harfiyen yaparsan.


    Sogutucu olarak aluminyum bir pad kullanıyorum eskiden kalma. Kesinlikle pahali sogutuculara aldanma. Migrosta trust ziva vardı mesela gayet işe yarıyordu. Ama o sogutucuda da mühendislik hatası vardı. Kenarlarını kestim daha iyi hava üflüyordu.


    GPU undervolt'tan da bahsedeyim. Aslında GPU undervolt etmek çok basit. MSI afterburner indiriyorsunuz. Core clock'u +100 mhz yapıyorsunuz. Tamamdır. Tabi bu değeri herkes kendi değiştirecek test ederek. Ben +150 deniyorum şu an. Diyeceksiniz ki bu işlem overclock değil mi? Aslında değil. Mantığı şu şekilde: Core clock +100 Mhz derken aslında aynı voltajdayken atanan frekansları 100 mhz arttır diyoruz. Bu aslında şuna denk: Aynı frekanstayken voltajı, eskinin 100 mhz düşük frekansının voltajına eşitle. GPU için temel darboğaz zaten 50W güç limiti, dolayısıyla frekansı çok arttıramıyor. Yani aynı 50W'ı daha düşük voltajlarda harcıyor. Bu da verimi arttırıyor. Denemekte fayda var. Sıcaklıkları düşürmek içinse voltaj-frekans curve'üne girişmek gerek ki çok çetrefilli.



    Alıntıları Göster
    Merhaba, bir konuda danışmak istiyorum bendede nitro 5 rtx 3070 ekran kartı var laptop u aldığımda direk bios güncelledim.

    Şuan uzun kullanımda gpu stabil 70 derecede kalıyor ve düşüremiyorum. memory core clock mu neydı msi after burnerda zaten çoğu özellik kapalı o ikisini hep düşürmeye çalıştım ama hiç etki etmedi malesef. sizin dediğinizi deneyeceğim, ama çok etki edeceğini sanmıyorum. farklı bir tavisyeniz varsa alabilirim.

    Benim esas yapmak istediğim olay laptop orjınal geldiğinde 80 watt olarak gelıyor bios güncelleyince 100 watt a çıkmıs
    internette pc yi yenı alan biri güncellemeden, sıcaklık değerlerin göstermiş 80 watt ve 60 derecelerde geziyor.

    ben performanstan kısıp o 80 watt 60 dereceyi görmek istiyorum. Ama bios backup yapılması lazım ve bunu bılemıyorum nasıl yaparım. ya da eski sürüm bios yüklemeden çözebilir miyim bu durumu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zeen kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, bildiğim şeyleri soyleyeyim:


    -MSI afterburner'daki core clock'u dusurmeniz içgüdüsel olarak sanki güç tüketimini düşürmelik bir şey gibi duruyor. Ama çalışma mantığı eski tip downclock gibi değil. Frekans-voltaj eğrisini degistiriyor. Ve de yazdığım gibi aslinda dusururseniz daha verimsiz olacak ve belki daha sıcak çalışabilir. Core-clock'a ya hiç dokunmayabilirsiniz ya da arttırabilirsiniz. Arttirarak undervolt yapmis olursunuz. Sıcaklik değerlerini arttirmaz ama performans artar, bir ihtimal sıcaklık düşer.


    -Memory clock ile uğraşmak gereksiz.


    -80w olayını tam bilmiyorum ama gpu gücünüzü 80w'tan 100w'a cikardilarsa bu çok kötü değil. En azından şöyle diyim 70 derece hiç sıkıntı değil bir laptop için çok iyi değer. Hiç bios ike uğraşmayın derim, gpu gücünü sınırlamayı araştırın ben de bilmiyorum açıkçası. Msi afterburner'da voltaj-frekans egrisiyle(curve) oynanabilir ama çok zor bir olay tavsiye etmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • girizgah kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ben biraz araştırayım. bunu isteme sebebimde aslında mining gece laptopu mininge bırakıyorum.uzun süre açık kalıyor malum.


    orjinal şeklinde çalışırken bıraz düşük verım alıyordum ama 62 dereceydı bios guncelledıkten sonra gücü biraz arttı ama derece 70 de kaldı.


    uzun süre 70 kalınca sıkıntı çıkarabilir gibi hissediyorum araştırmam bu yüzden yardımın için teşekkür ederim

  • arkadaşlar yeni aldım laptopu ama klavye tepki süresi çok geç geliyor gibi yani tuşlara sert bastırıyorum çabuk yazmak için , denetim masasından süreyi kısalttım ama neden böyle

  • an 515-43 modeli

  • Ürüne ram-ssd ekledim. Acer güzel bir şey yapmış: Olmayan m2 ssd için bile termal pad koymuş. Fotografta alt kapak kısmında görünüyor. Vidalar çok sıkı değil. Ama kapağı çıkarmak az biraz zorluyor, acer'in yayınladığı youtube videosunu uygulamanız şart. Gene de uğraşmak isteyenler için çok sıkıntı olacak bir şey yok gibi duruyor.

    ACER NITRO 5 ANA KONU
    ACER NITRO 5 ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: girizgah

    Ürüne ram-ssd ekledim. Acer güzel bir şey yapmış: Olmayan m2 ssd için bile termal pad koymuş. Fotografta alt kapak kısmında görünüyor. Vidalar çok sıkı değil. Ama kapağı çıkarmak az biraz zorluyor, acer'in yayınladığı youtube videosunu uygulamanız şart. Gene de uğraşmak isteyenler için çok sıkıntı olacak bir şey yok gibi duruyor.


    Ssd ve ram eklemsinde ürün garanti dışı kalıyor mu acaba?Taksitleri bittğinde ben de eklemek istiyorumda.





  • SmhDmr kullanıcısına yanıt

    Bir arkadaş da yapıp garantiye yollamış, sorun cikarmamislar. Ona guvendim biraz. Dual channel daha iyi calisiyor oyunlar.


    Garantiye yollamadan önce açıp, rami geri çıkarmaniz gerek. Onun dışında açıldığını anlamalari cok zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler klavye tuşlarını bulabileceğimiz bir yer var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bende Nitro 5 AN515-42 Modeli var garantisi Kasım ayında bitecek bitmeden içini temizletmek istiyorum İstanbul Avrupa Yakasında Servisi nerede acaba bilen var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyres -- 8 Eylül 2021; 22:4:48 >
  • Arkadaşlar hayırlı günler. Acer Nitro 5 AN515-43 modeline sahibim. 8 gb ram amd ryzen 5 3550h ve GTX 1650 ekran kartına özellikleri mevcut. Özellikle Gta 5 oynarken fps online modda iken 45-50'lerden bir anda 1 fps'e kadar indiği oluyor. Sürekli fps dropla karşılaşıyorum. Bunun çözümünü de hiçbir yerde bulamadım. Bilgisi, önerisi olan yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, An515-55 modelimde sanırım ölü piksel türedi. İçerde gölge var gibi nasıl bir şey anlamadım. Tam ölü değil gibi. Sanki lcd içine toz/böcek girmiş gibi. Ne yapmam gereklidir?

    Ekleme: ölü piksel değil, bir küçük toz parçası sanırım. Moral bozucu. 1 ayda bu girdiyse, yillar icinde toz mu dolacak bu? Garantiye yollasam napabilirler?

    ACER NITRO 5 ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girizgah -- 12 Eylül 2021; 17:30:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tyres

    Arkadaşlar bende Nitro 5 AN515-42 Modeli var garantisi Kasım ayında bitecek bitmeden içini temizletmek istiyorum İstanbul Avrupa Yakasında Servisi nerede acaba bilen var mı ?

    hocam ben başka şehirdeyim istanbulu bilmiyorum

    Halletikten sonra Deneyimlerinizi yazar mısınız ? benimde temizletme niyetim varda kargoyla göndericemde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miraccO M kullanıcısına yanıt
    Dostum bende de aynı bilgisayar var ve aynı sorunu yaşıyordum. Takribi 10sn kadar sürüyordu. Önerim laptopun arka tarafını kaldırıp altına bir şeyler koyarak yerden uzaklaştırman ve hava almasını sağlaman. Orjinal termal macun berbat yenisiyle değiştirmelisin. Bir de fanları maksda tutman lazım. Ryzen controller vb işe yaramıyor çünkü undervolt gibi bir olay yokmuş dizüstü ryzenlerde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.