Şimdi Ara

Acer Aspire V17 Nitro (Acer Bu Sefer Yapmış) (246. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.933
Cevap
52
Favori
200.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OzanTC kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler cevap için. Sağ fan multitasking yapınca fazladan dönüyor dolayısıyla takılıyor. Makine yağı içini iyice açıp mı koyulmalı? Kendim becerebilir miyim acaba? Değişmesine gerek yok diyorsunuz yani.

  • Westerling kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayarda daha önce termal macun yenilemesi yaptıysanız yani daha önceden tecrübeniz varsa sizde yapabilirisiniz. Fakat hiçbir tecrübeniz yoksa ellemeyin, güvenilir bilgisayarcılar dan destek alın. Bağlantı flekslerine zarar verme ihtimaliniz var. Hele bu devirde hiç riske girmeyin daha yüksek maliyetlere sebep olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanTC -- 31 Aralık 2020; 21:24:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Westerling

    Arkadaşlar merhaba emektar v17 Nitromun fanlarından aralıklı olarak (sürekli değil) ses geliyor. Bilgisayarcıya götürdüm ve artık eskimiş olduğunu devir yaparken böyle sesler çıkarması normal miladını doldurmuş dendi ve değiştirelim fiyat ise 350 tl verildi. Bu problemi yasayan arkadaşlar var mı fanlarda? Değiştiren var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Hocam aynı sorun bende de belirdi birkac gün önce.Çözebildiniz mi çözdüyseniz nasıl çözdünüz.Ben fanı değiştirmeyi düşünüyordum ama yağ falan denmiş merak ettim doğrusu bilgilendirirseniz sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzanTC

    O bilgisayarcı kimse fanların içine bir damla makina yağı dökecek. Hemen değiştirme yoluna giderler zaten. Fanlar miladını doldursaydı hiç çalışmazdı. Bu dediklerimi söyle 70 liradan fazla isterse yaptırma. Başka bilgisayarcılara yönel.

    Aynı fan sorunu bende de mevcut yağı tam nereye damlatacağım ve fanı komple söküp mü dökmeliyim(fanın dışındaki kutu ile fanın pervanesini ayırmaktan bahsediyorum)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurkskn O kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı söküp fanlara ulaştıktan sonra fan üzerinde etiketler bulunur. O etiketi kaldırınca altında bir delik bulunması gerekli. Oraya sadece bir damla makina yağı damlatmanız yeterli olacaktır. Buradan bakarak yapabilirsiniz. Sadece makina yağı kullanın zeytinyağı kullanmayın 10 gün sonra tekrar aynı sorunla karşılaşabilirsiniz. Tecrübeyle sabittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzanTC

    Bilgisayarı söküp fanlara ulaştıktan sonra fan üzerinde etiketler bulunur. O etiketi kaldırınca altında bir delik bulunması gerekli. Oraya sadece bir damla makina yağı damlatmanız yeterli olacaktır. Buradan bakarak yapabilirsiniz. Sadece makina yağı kullanın zeytinyağı kullanmayın 10 gün sonra tekrar aynı sorunla karşılaşabilirsiniz. Tecrübeyle sabittir.

    Çok teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bizim fan etikenin altında rulman kapağı yok direk kapalı sistem diye hatırlıyorum ama emin olamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • falcon_eyed kullanıcısına yanıt
    Sağdaki fan üzerinde etiket var. Etiketin altında olması lazım.
  • Herkese merhabalar,


    Oyun oynarken (bu sıralar sadece PUBG oynarken yaptı) mavi ekran hatası çıkıyor ve ekran kartı sürücüsü kaldırılıyor sistemden. Sonra kendiliğinden tekrar geliyor :( Chipset hatası olabilir mi? Tecrübesi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

  • tepetaklak1905 T kullanıcısına yanıt

    mavi ekran kodu nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar fan inanılmaz gürültü yapmaya başladı traktör gibi.. yerine oturmadı mı diye baktım ama oturuyor gibi neyden kaynaklı anlamadım.. yeni fan alayım diyorum alan varsa güvenli bi yerden link paylaşabilir mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matratzen Tango

    Selam arkadaşlar fan inanılmaz gürültü yapmaya başladı traktör gibi.. yerine oturmadı mı diye baktım ama oturuyor gibi neyden kaynaklı anlamadım.. yeni fan alayım diyorum alan varsa güvenli bi yerden link paylaşabilir mi?

    açıp baktım şimdi fana ve büyük fanın pervanesinin yuvasına oturmadığını ve eğri durduğunu gördüm. Ses de hızlı dönerken sağa sola çarptığı için çıkıyor yüksek ihtimal. Düzeltilebilir mi bilmiyorum, biraz denedim ama olmadı ben de kırılmasın diye zorlamak istemedim. Fanlar da maşallah 300 liraya yakın, zaten dolar hayvan gibi arttı orası ayrı ama piyasada çoğu laptop fanı 60-70 bandındayken bizimki neden yüksek anlamadım.


    Daha önce alan varsa hala link bekliyorum fan için,


    ayrıca makine yağı alıp etiketi kaldırıp dökmeye çalıştım fakat videodaki gibi delik yoktu. altın sarısı bi kaplama vardı çıkmıyor da üstüne 1-2 damla döküp çok da zorlamadım muhtemelen bizim fanlar kaliteli ve yağa ihtiyaç duymayan türden.


    fanı yuvasından çıkartıp nasıl tekrar takabilirim bilen varsa bi yardım çok makbule geçer.


    edit: çin'den sipariş ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matratzen Tango -- 16 Şubat 2021; 13:57:12 >




  • Selam yine ben :D


    Herkes 8 GB Ram yükseltmesi yapmış ama sanki bizim model (VN7-791G i5 GTX 860M) max 8 kullanıyor gibi. Yani 4 GB yükseltme yapsam masraftan kaçınmak ve double channel çalışması için, herhangi bir değişiklik olmaz, yeterince rahatlatır diye varsayıyorum. Net bilgisi olan var mıdır acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matratzen Tango -- 18 Şubat 2021; 14:47:22 >
  • Matratzen Tango M kullanıcısına yanıt
    Kullanılan programa göre değişir. Benim bilgisayarım i54210h, GTX 960m modeli. Genellikle GTA5 ve BF1 oynardım. Ayrıca iş olarak adobe photoshop indesign illustrator kullanırdım. Bu oyunlarda RAM kullanımı 13 ile 15 GB arası programlarda ise 12 civarı bellek kullanırdı. Kısaca kullanım amacınıza göre değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanTC -- 18 Şubat 2021; 21:22:2 >
  • OzanTC kullanıcısına yanıt

    Anladım o zaman 8 almakta fayda var.. Peki şimdi benim ram 1.35v görünüyor, elbette 1.35 almak gerek fakat uygun fiyata 1.5 voltlar var, herhangi bir sıkıntı yaratır mı acaba volt farkı olması? Veya laptoptaki kingston ama yeni takacağım samsung olursa vs?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matratzen Tango -- 20 Şubat 2021; 16:28:16 >
  • Matratzen Tango M kullanıcısına yanıt
    Bellekler arasında veri iletim uyumsuzluğu yaşanabilir. Volt değerlerinin aynı olmasına kesinlikle dikkat etmenizi tavsiye ederim. 1.50V olanlar DDR3 oluyor genellikle. Sizin almanız gereken bellek türü 1.35V DDR3L.
    Mevcut değerlerde farklı marka RAM alabilirsiniz, sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanTC -- 21 Şubat 2021; 1:11:9 >
  • OzanTC kullanıcısına yanıt

    ben de onu anlayamadım, L'nin 1.35V'u simgelediğini söylüyorlar her yerde ama CPU-Z ile baktığımda DDR3 diyor türüne. Ama muhtemelen dediğiniz gibidir teşekkürler yanıtlar için, 1.35 lik bulmaya çalışacağım.



    edit: soran oldu siparişleri şöyle bırakıyorum ikisini de aliexpress'ten söyledim aratırsanız aynı fiyat aralıklarında ürünler bulursunuz:


    CPU fanı: 190 TL (TR'de 300)

    Kingston 8GB ram:211 TL (TR'de 280-400 arası)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matratzen Tango -- 21 Şubat 2021; 17:22:44 >
  • Arkadaşlar bilgisayarımı düşürdüm plastik şarj kısmı çatladı çalışmasında hiçbir problem yoktu. Kasayı söktüm yapıştırdım kırılan vida yuvalarını yapıştırdım denemek için kapağı kapattım klavye çalışıyor lakin touchpad çalışmıyor bir aksilik mi var diye 5-6 kere flexi söktüm taktım diş fırçası ile temizledim soketleri falan ama nafile. Touchpaddeki küçük kare çip el yakacak derecede ısınıyor tahminim bir kısa devre var. Multimetre ile anakarttaki soketin bacaklarına baktım. 8 pin bir biriyle kesişmiyor ama touchpaddeki pinlerden 3. pin 7. ve 6. pin ile diyot modunda ötüyor sanırım kısa devre var toucpadde parçayı bulamadım. Tamirini yapıyorlar mı ne önerirsiniz

  • MadEagle06 M kullanıcısına yanıt
    Çevrenizde güvenilir bir bilgisayarcılardan destek alın. Kısadevre ilerde anakarta sorun yaşatabilir. Sonra benim gibi ucuz anakart aramaktan usanmayın.
  • OzanTC kullanıcısına yanıt

    touchpadin flexini söktüm iptal vaziyette şuanda . touchpadin flexini takınca 15 20 saniyede çipi aşırı ısınıyor kısa devre var yüksek ihtimal. Flexi söküp mouse ile devam ediyorum bakalım. ankara ve konyada bilgisayarcı bulsam gösterebilirim. internette parça bulamadım

  • 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.