Şimdi Ara

acer 5742g hoşgeldiniz yazısında ekran kapanıp açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • acer 5742g 4 ay önce alındı. bugüne kadar bir sorun yoktu. fakat format attıktan sonra hoşgeldiniz yazısı geldiğinde ekran açık ama simsiyah duruyor sonra kapanıp açılıyor. hatalı format olabili diye tüm hardiski toptan formatladım sorun yine var. f8 ile 640x480de başlattım çözünürlükle oynadım değişmedi. nvidia gt420 1gb son driver yüklü. aklıma gelmişken söyleyeyim, torrentten tüm windows 7 türlerini kapsayan bir iso indirip usbden kurduktan sonra bu olay başladı. sonra yine normal win 7 64bit ultimate cd ile kurdum. eski driverı da denedim kurdum yine olmadı. bir de şöyle bi durum var, hoşgeldiniz yazısında ekran kapanmadan önce ekran ışığı var ama ekran simsiyah. ekranı aşağı indirip kaldırınca görüntü daha çabuk geliyor. nette baya araştırma yaptım, çözümleri denedim ama sonuç alamadım. donanımsal bir sorun olması pek kafama yatmıyor. aleti sürekli masada kullanıyorum. fikirleriniz neler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockNpel -- 7 Eylül 2011; 4:15:16 >







  • Sistem ile gelen recovery cd varsa onunla sistemi yüklemeyi deneyin. Ya da açılışta recovery yüklemek için bir seçenek çıkıyor olmalı onunla yükleyin. Bu şekilde de sistem açılmazsa garantisi var yetkili servisine gönderin.
  • hocam onu da yaptım olmadı. sanırım garantiden başka seçenek kalmadı. fakat dikkatimi çeken olay; kapağı kapatıp açınca ekran hemen geliyor. bir sorun yaratır mı bu durum? kafam karıştı.
  • Fiziksel bir problem de olabilir. Garantiye gönderin en kısa sürede.
  • hocam son olarak bir kez daha format attım. bütün driverları tek tek kurdum sadece ekran kartını kurmadım. sorun yoktu. en son ekran kartının driverını kurunca yine aynı sorun ortaya çıktı. yok mudur acaba yapabileceğimiz bir şey?
  • Ekran kartının sürücüsünü kaldırın ozaman ? Sorun ortadan kalkarsa driverın başka versiyonunu yüklersiniz.
  • kardeş açılışta recovery için alt+f10danmı attın formatı bütün hddyi sildiysen garantiden çıkarabilirsin laptobu
  • 280 versiyonunu son driver, 275 denedim onda da oldu. bu arada güvenli kipte açınca da sorun olmuyor. sizce çözünürlüğü yeniden ayarlamaya mı çalışıyor o esnada?
  • bazı yeni cıkan driverlarda bu tip sorunlar cıkablıyo o yuzden driverlar çalısıyosa guncellemem :D
  • nvidia gt420m için eski driverları nasıl bulabilirim? sitesinde son versiyon var sadece.
  • http://www.nvidia.com/object/notebook-winxp-260.89-whql-driver-all.html
    http://www.nvidia.com/object/notebook-winxp-260.99-whql-driver-all.html
    http://www.nvidia.com/object/notebook-winxp-266.35-beta-driver-all.html
    http://www.nvidia.com/object/notebook-winxp-266.58-whql-driver-all.html
    http://www.nvidia.com/object/notebook-winxp-267.24-beta-driver-all.html

    Bunlar xp için olanlar,

    http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us

    Bu sayfadan
    Product Type:Geforge
    Product Series:Geforge 400m series
    Product:Geforge GT 400m
    Language:Other
    Operating System: istediğiniz işletim sistemini seçin ve aratın gelen listeden deneyin.

    İşletim sistemini 32 bit olarak kurarsanız belki daha stabil sorunsuz bir sürücü yükleyebilirsiniz. Sorun 64 bit sistem sürücülerinde de olabilir.




  • ben de bu sayfayı arıyordum sağol hocam. bu arada nette buna yakın bir sorun için virüs demişler. full format atmama rağmen virüs hala gitmediyse, sizce hangi virüs programı ile nasıl bir tarama yolu izlemeliyim?
  • Formatladığınızda normalde virüs olsa bile sistemde kalmaz. Ancak HDD ikiye bölünmüş ise diğer bölümü silmediğinizde orada kalabilir. Ayrıca harici bellek, USB HDD gibi donanımlarınızda da virüs problemi olduğunda tekrar sisteme bulaşır. Virüs problemi ile karşılaşırsanız ve kurtulamazsanız eğer; önce temiz bir sistem kurulumu yapıp ardından iyi bir antivirüs (kaspersky,nod32 gibi) kurulumu yapıp güncellemesini de yaptıktan sonra sisteminizde kullandığınız tüm HDD, harici bellek ne varsa hepsini taramadan geçirip sonra istediğiniz programları yükleyip sisteminizi kullanmaya başlayın.
  • yardımların için sağol ama ne eski driverlar ne de virüs taraması bir şeyi değiştirmedi, ciddi bir sorun yaratmayacağından emin olsam böyle kullanacam. olmadı garantiye gönderecem. tekrar sağol ilgine.
  • hdmi kablosu lcd'ye bağlayıp çalıştırdım. hiç bir sorun olmadı. bu lap-top'un lcd'de sorun var demek mi oluyor? ekran kartı ile ilgili bir sorun olmadığından emin olabilir miyiz?
  • beyler konuyu hortlatmak zorunda kaldım, yukarda yazılanlardan sonra şimdi de bilgisayar açıldıktan sonra hoşgeldiniz yazısı hiç gözükmeden ekran siyah oluyor. yani ekran ışığı var, ekran çalışıyor ama ekran siyah. kapağı indirip kaldırıyorum görüntü geliyor. fakat masaüstü simgelerinin yerleri bozulmuş oluyor. sanırım çözünürlük bozulup geri geliyor. çözemedim bi türlü, ekran kartı nvidia son güncelleme yapıldı.
  • Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun.

    Hayatımda Casper ve Acer kadar sorunlu cihazlar görmedim..

    Bana kalırsa vakit kaybetmeden garantiye yollamanız olacaktır.
  • sağol hocam, 2004de casper almıştım kardeşim hala kullanıyor, bu da benim 2. acer. bugüne dek iki markadan da sorun yaşamadım, fakat bu sorunu sanırım ben yarattım, torrentten indirdiğim bi win7 dvdsiyle format+kurulum yaptıktan sonra başladı bu. ama yazılımsal bi işlemle donanımsal bi sorunu nasıl yarattım hala anlamış değilim :( işim gereği sürekli pc'deyim o yüzden garantiye göndermek istemiyorum, yoksa para kazanamam :) umarım biri yardımcı olur da hallederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.