Şimdi Ara

accent 2. eller (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Electrics arkadaşım senin durumuna ben de düştüm. Hyundai accentte aynen senin düşüncelerinle karar verdim ve sonra çevremdekiler beni vazgeçirmeye çalıştı. Öncelikle herkesin lafına bakma 1. 2. si de söyleyenlerin neyi ne kadar bildiğini ve neleri gözönünde tuttuğunu birkaç soru ile sınayabilirsin.
    Ben de 10-11 milyara araba arıyordum. Bu fiyata ve aynı yaşlarda sadece tofaşın kuş serisini bir de broadway bulabilirsin. 99-2000 modelleri. Özellik olarak karşılaştırdığında hiçbiri Accente yetişemez. Yakıt tasarrufunda zaten tofaşı sileceksin. Kala kala Accent. 13-14-15 milyar aralığında ise daha modelli accentleri tavsiye ederim. Ancak 15.000 Ytl yi aşarsan benim fikrim şudur 4-5 yaşında Opel astra 1.4 ler var. Hem çok tasarruflu hem özellikli hem de sağlam arabalar. Opelin kalitesi tartışılmaz. Bazıları derler ki Corollalar var bu fiyat aralığında. Corollların 2000 den sonraki modelleri tutulmadı alanın elinde patlıyor. 96-97 modellerini 13-14-15 e alırsın ancak aldığında 10 yaşında olan arabayı satarken düşüneceksin bir de. 15 yaşındaki araba pazarda para etmez. Alıcı da çıkmaz zaten. Artık eskisi gibi değil herkes daha modelli araba peşinde. Accentler ahım şahım arabalar değil ama şu 2. el piyasasında 10-15 milyar aralığında fiyat-performans açısından en iyi araba. Ben 4-5 aydır arıyorum hesabıma geldiği gibi bi araba bulamadım. biraz da çıtayı yükselttik haliyle. yeni kasa 1.5 accent GLS arıyorum. en az 2001 model olacak. Buldum aslında da pazarlıkta 300 ytl yüzünden vazgeçtim. Araba ederdi o fiyata ama satıcının kabızlığı sinirimi bozdu inattan almadım. Neyse velhasılı Arayan bulur Demişler ama mevlasını ama belasını. Aramaya devam. Biraz Yardımcı olabildimse ne ala..




  • Değerli electrics ,

    Açık ve net belirtmişsin. Fiyatı ucuz, yakıtı az, servis parça ucuz olsun,
    Markalar bellidir.

    Şimdi net bildiklerimi net olarak yazıyorum. Bunlardan adım gibi eminirm.

    * Yerli seride Tofaş kuş serisi, 90- 92 seri Doğan L grubu. Diğerleri üsten ekzantirik li olup triger kayışı koptumu yarım motor atılmalıdır. ( SL ve SLX serisinden bağsediyorum.)
    Şahin serisi malesef yakıt konusunda doğandan fazla yakar
    Fİyat+Parça+servis bakkalda dahi parça bulursun.
    * Fiat grubuna (Albea,tipo,uno,Brava,Palio, ) 1.2 - 1.4 - 1.6 motor serileri ne olursa olsun
    Yakıt konusunda malesef cimri değiller. Ancak sürüş keyfi güzel olan araçlardır.

    * Renault 9 serisinde Broadway 88-96 arası . yatay motor, Elektronik beyin ateşleme 1.4 motor
    tofaş a göre yakıtı mükemmel, Fİyat+Parça+servis bakkalda dahi parça bulursun.
    YENİ KASA 9 SERİSİ PARÇA VE FİYATLARI UÇUK RAKAMLARDADIR.
    * Renault 12- zaten kırsal kesim aracıdır. R11 İthal araç 1.4 -.1.7 motora sahip parçaları yüksek fiyatlı performans aracıdır. R19. Orta seviye halka hitap eden karbürütörlü serileri mevcut. Elektronik sistem araçları gerçekten güzel ancak parça fiyatları malesef yüksek.
    Sürüş keyifleri hoştur,
    2. ELleri herzaman prim yapar.
    Ancak yerli gruptadır. Belli bir hız limitinden sonra malesef güvenlik zayıflamaktadır.

    BENDE İLK DEFA HYUNDAI 1.5 GLS aldım. ilk zamanlarda çok tuhaf geldi. şu an memnun muyum EVET.
    Yakıt +parça +servis konusunda hiç problem yok.
    sorun, Gaz pedalı anında tepki vermiyor, ( düşük yakıt sebebide bu olsa gerek) ve 110 Km yi geçince motor sesini içeri fazla alması. onuda halletseymişler tadından yenmezdi hani.
    Yine belirtiyorum. 1.3 ile 1.5 arasında yakıt olarak çok büyük bir fark bulunmuyor.(94-99 arası yumurta kasa serisi) Tofaş grubunun yerini aldı. Peynir ekmek gibi temiz serileri satılıyor.

    Vw Golf. 89-93 yılıları 2. kasa serisi Almanların orta sınıf için ürettiği dayanıklılık sembolü, Dayanıklılık, ekonomik yakıt (1.6 olmsına rağmen) şehir içi yada şehir dışı sürüş keyfine doyamazsın.
    2. eli ağırdır ancak elinde kesinlikle kalmaz. servis + parça yüksek tir ancak uzun ömürlü dayanır.

    Belirttiğim araçların En düşük ve en yüksek fiyat aralıkları 4500 Ytl - 10000 ytl arasında gezer. +alım satım

    Diğerlerinin MArkalara yorum yapmak istemiyorum. Çok marka kullandım ancak ekonomik grup olarak verdiğim marka ve model tarihleri uygundur.

    Saygılar,




  • teşekkürler ogunmas arkadaşım.
  • Bende 99 çıkışlı 2000 model yumurta kasa 1.5 Accent GLS var. Yakıt 6-6.5 lt/100 km arası. Performans açısından pek bir şey beklememek lazım. Diğer açılardan iyi.
  • 8-9.000 YTL'ye alabileceğin en iyi araba Hyundai Accent olacaktır.Buna emin olabilirsin. O fiyata 97-98 model 150.000km civarında benzinli bir araç alabilirsin. LPG'li ve 70.000-120.000 km arası LX'ler 10.500-9.500, LS'ler ise 10.000-9.000 arası bulursun ( Ankara piyasası için konuşuyorum İStanbulda filan daha ucuz olur). Tabi hatasız, iyi durumdaki arabalar için geçerli bunlar. Ben geçen sene 89.000 km 1998 LS aldım. Araba benzinli, alarmı, teybi yoktu. Debriyaj balatası da değişti. 8.550 ytl'ye aldım. Temmuzda 1 sene olacak hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Şehir içinde 11 lt, şehirlerarası da 6,5 lt filan yakıyor. Karbüratörlü bir araç için bu değerler son derece normal.
  • şehir içinde 11 lt. nin normal olduğuna eminmisin.1.3 lerin yakıt olarak sıkıntılı olduğunu duymuştum ama yorumlar genelde 1.3 bir motor için çok yakıyor demişlerdi.ama 11 lt. gerçekden çok fazla.bunu hiç diğer accent kullananlarla kıyasladınmı?eğer bu seviyelerdeyse ben şimdiden accent almakdan vazgeçeçeğim.malum benzin fiyatları böyleyken.
    saygılar
  • Bende 1998 model Hyundai Accent LS var. 62binde, klimalı, elektrikli camlar ve lpg'li. Geçen günler sırf "ne kadar eder" diye tok satıcılı olarak satışa çıkardım. Hatta ilana etmeyeceğini bile bile, 11.250 YTL yazdım; 3 gün içerisinde arayanların haddi hesabı yoktu. Hatta bir zat-ı muhterem 10.750 trink peşin dediğinde; satmakla satmamak arasında kaldım. Sonra anladım ki; bence en güzeli satmamak. Çünkü böyle bir araba yeniden bulmak zor. Accent'i olanlar satmaya pek yanaşmazlar; sebebi de açık: az yakar, değerini diğerlerine nazaran korur, yedek parçası çok ucuzdur ve her yerde bulursun. Şimdi diyorum ki araba hurdaya çıkıncaya kadar satmayacağım...
    Bilmem demek istediğimi anlatabildim mi, Hyundai Accent almayı düşünen arkadaşlarım.
  • Benim Accent (1.5 mpi) yaklaşık 4 senedir bende ve daha üst model bir araç alma imkanım olmasına rağmen kıyıp da satamıyorum. Çünkü araçtan yana hiç bir sorunum yok ve her yönüyle bana yeterli gelen, sahibini hiç üzmeyen, toleranslı, kullanımı çok kolay olan bir araç. (Özellikle rahat kullanımı ve küçük boyutlarıyla bayanların direksiyon eğitimine çok uygun, tecrübe edilmiştir.) Daha önce Broadway (3 yaşında), reno 19 (3 yaşında) ve şahinim oldu. Her birinin ıvır zıvır işi için kaç defa tamirciye gitmişimdir. (Halbuki bütün araçlarıma aynı oranda bakarım.)
    Kalitesiyle, japonların (Cıvıc, corolla v.b) bir gömlek altında olsa bile. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali ve yine de parasının hakkını veren bir araç.
    Olumsuz yönleri zayıf kaporta ve seri kullanıma imkan vermeyen vites oranları




  • yumurta kasa 99 model 1,5 gls accent sahibiyim.2.el olarak 11.500 YTL ye almıştım. 55.500 km idi.aralıkta 3 yıl olacak.şu an 78.000 km de.ilk arabam.ve gayet memnunum.işten eve evden işe.ankara trafiğinde kullanıyorum.100km de 8,5 -9 lt benzin gidiyor.bana normal geliyor ama standart ı nedir fazla kafa yormadım.Bakımını düzenli yaptırıyorum.sadece baskı balatayı 10 gün önce hyundai serviste değiştirdim.oda benden önce bayan kullanmış ve bende ilk 3-4 ay arabaya alışma sırasında debriyaj takıntısı vardı.280 ytl ye baskı balatayıda değiştirdim.şimdi araba sıfır gibi oldu.bu fiyata nerde değiştirecen .diyeceğim yedek parçasıda ucuz.satsam bu arabaya kıyamamda.Pazara gitsen bu yumurta kasalardan 1-2 tane zor bulunuyor.satan yok anlayacağınız.
  • bende de 98 ls var.yaklaşık 1 yıl oluyor alalı.ikinci sahibiyim.59 bin km.de. 51 bindi aldığımda.merkezi kilit, alarm, cam otomatiği, cam modülü filan taktırdım,geçenlerde de yağ ve trigerini değiştirdim.başka da masrafı olmadı. çok memnunum. sorun çıkarmıyor. az yakıyor. benzinli kullanıyorum.benzine sürekli zam geliyor ama ben tüp taktırmamakta direniyorum. şehirdışı 1 litreyle 20 km. gittiğim oldu.genelde de 17-18 km gidiyor.şehiriçi 12-13 km. gidiyor .tek sevmediğim yanı permormans düşüklüğü , geç tepki vermesi. 1,3 motorda da bu durum pek anormal değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozos

    bende de 98 ls var.yaklaşık 1 yıl oluyor alalı.ikinci sahibiyim.59 bin km.de. 51 bindi aldığımda.merkezi kilit, alarm, cam otomatiği, cam modülü filan taktırdım,geçenlerde de yağ ve trigerini değiştirdim.başka da masrafı olmadı. çok memnunum. sorun çıkarmıyor. az yakıyor. benzinli kullanıyorum.benzine sürekli zam geliyor ama ben tüp taktırmamakta direniyorum. şehirdışı 1 litreyle 20 km. gittiğim oldu.genelde de 17-18 km gidiyor.şehiriçi 12-13 km. gidiyor .tek sevmediğim yanı permormans düşüklüğü , geç tepki vermesi. 1,3 motorda da bu durum pek anormal değil.


    Hocam bende de var aynı arabadan benzinli iken şehir içi 1 lt benzinle 10 km filan gidiyordum ama ben biraz devirli kullanırım arabyaı ondan o kadar farkeder mi acaba bu arada cam otomatiğini kaça taktırdın???




  • quote:

    Orjinalden alıntı: xessey06

    Bende 1998 model Hyundai Accent LS var. 62binde, klimalı, elektrikli camlar ve lpg'li. Geçen günler sırf "ne kadar eder" diye tok satıcılı olarak satışa çıkardım. Hatta ilana etmeyeceğini bile bile, 11.250 YTL yazdım; 3 gün içerisinde arayanların haddi hesabı yoktu. Hatta bir zat-ı muhterem 10.750 trink peşin dediğinde; satmakla satmamak arasında kaldım. Sonra anladım ki; bence en güzeli satmamak. Çünkü böyle bir araba yeniden bulmak zor. Accent'i olanlar satmaya pek yanaşmazlar; sebebi de açık: az yakar, değerini diğerlerine nazaran korur, yedek parçası çok ucuzdur ve her yerde bulursun. Şimdi diyorum ki araba hurdaya çıkıncaya kadar satmayacağım...
    Bilmem demek istediğimi anlatabildim mi, Hyundai Accent almayı düşünen arkadaşlarım.

    Hocam bende de aynı arabadan var ama klima yok. Klimayı sonradan taktırdın galiba kaça taktırdın merak ettim.




  • Alıntı: yumurta kasa 99 model 1,5 gls accent sahibiyim.2.el olarak 11.500 YTL ye almıştım. 55.500 km idi.aralıkta 3 yıl olacak.şu an 78.000 km de.ilk arabam.ve gayet memnunum.işten eve evden işe.ankara trafiğinde kullanıyorum.100km de 8,5 -9 lt benzin gidiyor.bana normal geliyor ama standart ı nedir fazla kafa yormadım.Bakımını düzenli yaptırıyorum.sadece baskı balatayı 10 gün önce hyundai serviste değiştirdim.oda benden önce bayan kullanmış ve bende ilk 3-4 ay arabaya alışma sırasında debriyaj takıntısı vardı.280 ytl ye baskı balatayıda değiştirdim.şimdi araba sıfır gibi oldu.bu fiyata nerde değiştirecen .diyeceğim yedek parçasıda ucuz.satsam bu arabaya kıyamamda.Pazara gitsen bu yumurta kasalardan 1-2 tane zor bulunuyor.satan yok anlayacağınız.

    Hocam bende de 99 çıkışlı 2000 modeli var. Baskı balata ile ilgili nasıl bir problem yaşadın. Değiştirmeden önce araç nasıldı. Şimdi nasıl oldu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkngzr -- 14 Mayıs 2007; 10:27:25 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilker66

    yumurta kasa 99 model 1,5 gls accent sahibiyim.2.el olarak 11.500 YTL ye almıştım. 55.500 km idi.aralıkta 3 yıl olacak.şu an 78.000 km de.ilk arabam.ve gayet memnunum.işten eve evden işe.ankara trafiğinde kullanıyorum.100km de 8,5 -9 lt benzin gidiyor.bana normal geliyor ama standart ı nedir fazla kafa yormadım.Bakımını düzenli yaptırıyorum.sadece baskı balatayı 10 gün önce hyundai serviste değiştirdim.oda benden önce bayan kullanmış ve bende ilk 3-4 ay arabaya alışma sırasında debriyaj takıntısı vardı.280 ytl ye baskı balatayıda değiştirdim.şimdi araba sıfır gibi oldu.bu fiyata nerde değiştirecen .diyeceğim yedek parçasıda ucuz.satsam bu arabaya kıyamamda.Pazara gitsen bu yumurta kasalardan 1-2 tane zor bulunuyor.satan yok anlayacağınız.


    Hocam bende de 99 çıkışlı 2000 modeli var. Baskı balata ile ilgili nasıl bir problem yaşadın. Değiştirmeden önce araç nasıldı. Şimdi nasıl oldu?
    (yanlış alıntı yapmışım da )




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bmnankara


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozos

    bende de 98 ls var.yaklaşık 1 yıl oluyor alalı.ikinci sahibiyim.59 bin km.de. 51 bindi aldığımda.merkezi kilit, alarm, cam otomatiği, cam modülü filan taktırdım,geçenlerde de yağ ve trigerini değiştirdim.başka da masrafı olmadı. çok memnunum. sorun çıkarmıyor. az yakıyor. benzinli kullanıyorum.benzine sürekli zam geliyor ama ben tüp taktırmamakta direniyorum. şehirdışı 1 litreyle 20 km. gittiğim oldu.genelde de 17-18 km gidiyor.şehiriçi 12-13 km. gidiyor .tek sevmediğim yanı permormans düşüklüğü , geç tepki vermesi. 1,3 motorda da bu durum pek anormal değil.


    Hocam bende de var aynı arabadan benzinli iken şehir içi 1 lt benzinle 10 km filan gidiyordum ama ben biraz devirli kullanırım arabyaı ondan o kadar farkeder mi acaba bu arada cam otomatiğini kaça taktırdın???




    yaklaşık olarak 1 sene önce 150 ytlye taktırmıştım cam otomatiğini.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.