Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
53
Favori
476.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakan Usta merhaba;

    2004 model otomatik şanzuman megane 2 aracımda, direksiyonu sağa çevirdiğimde ABS ışığı yanıyor ve devreden çıkıyor. Stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor ve yine aynı harekette tekrarlıyor. Bunun sebebi neler olabilir ?
  • Hakan usta merhaba

    aracım 2004 marea liberty .1 . sorunum yolda hafif bir çukura dahi girsem abs motoru devreye giriyor frene basıp baya yavaşlayana kadar devreden çıkmıyor 2. sorunum ise çok ani bir fren yapmasam bile normal frenlede abs devreye giriyor 3. sorunum ise (en önemlisi bu ) ani frende abs devreye giriyor motoru çalışıyor fren pedalından ayağıma tıkır tıkır vurma oluyor ama yok denecek kadar az bir frenleme oluyor ( kaç defa kaza atlattım bu yüzden ) bazen abs sigortasını çekip arabayı abs siz kullanmayı bile düşünüyorum ..
    yardımcı olursanız çok sevinirim ..imdiden teşekkürler..
  • Hakan Usta kolay gelsin. 1990 model W124 manuel 200E sahibiyim. Arabayı aldığımdan beri ABS lambası kendiliğinden yanıp sönüyor. Lamba yanarken frene asılınca ABS çalışıyor. Geçen gün şunu farkettim; arabayı çalıştırdıktan sonra otomatik jikle devreye girdi, devir 2000'lerde iken lamba yandı ve hemen 1000'in altına düştü(araba rölantideyken). Sonra lamba sönünce tekrar yükseldi. Arızanın sebebi ne olabilir? Buradaki ustalar herhangi bir problem yok deyip geri gönderdiler beni.
  • Bana yardimci olurmusunuz, aracim fiat brava 2000 model,aracimin son bir aydir abs de sorun var, sorunum su yuksek hizda yani 60 kmh dan fazla hizlarda ayagimi firene hafifce koydugumda, sanki disklere birsey surtermis gibi ses geliyor, ariza teshis cihazinda sol on devir sensoru diye bir hata var, bu hata sensordenmi acaba bi cozum varmi, lutfen yardimci olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a hakan usta
    2009 makyajsız kasa honda civic aracımda vsa ve abs lambası çukura girdiğimde yada ani frene bastığımda yanıp üç beş saniye sonra sönüyordu. bu durum bi süre sonra yanıp kontak kapanana kadar sönmemeye döndü. araç bilgisayara girince abs beyni değişecek dediler. başka bi usta parçayı söktü temizledi. şu an çukurda felan yanmıyor. sadece ani frende yanıyor geri sönüyor. abs hala dewreye girmior tabiki. orjinali 4500 tl olan parçanın çıkması bile 2000 lira ve epey külfetli. bu sorunu çözmenin başka yolu yok mu yada parça hakkında yardım imkanınız var mı acaba.
    şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
  • ABS yoksa sorunda yok iyi geceler
  • mrb hakan bey
    2010 chevrolet cruze 1.6 ls aracım var aracımda abs tc ve esp lambası yanıyor.bilgisayara bağlattım sağ arka abs sensörü çıktı değiştirdim fakat sönmedi arızayı sildirttim fakat tekrar arıza ışıkları yandı.bilgisayara tekrar bağlattım arka sağ abs sensörü hatasını tekrar verdi sorunum nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim.ankaradayım cevabınızı bekliyorum.
  • hakan bey arabam altea xl. normal hızda ilerlerken frene bastığım an abs devreye giriyor işini yapıyor fakat belli bir süre sonra birden abs esp ışığı ve elfreni ışığı göstergede yanıp yanıp sönüyor ve bu arada sesli ikaz veriyor devre dışı kalıyorlar.kontağı açıp kapattığımda bütün ışıklar sönüyor normale dönüyor.Balataların 4 tanesini de yeni değiştirdim.Sensörleri de kontrol ettirdim. hepsi düzgün çalışıyor dendi.hidrolik yağını kontrol ettirdim. max üzerinde idi. fazlasını boşalttım.max ile min arasına getirdim seviyesini. fakat bi çare olmadı. Bilgisayarda abs hidrolik pompası v64 (01276)diye bir arıza gözüküyor.Serviste bişey bulamayınca kontrol ünitesi değişecek dediler.bu abs hidrolik pompasıda bu ünitenin içindeymiş.Anlamadığım sorun abs ünitesinde olsa sürekli abs ışığı ve esp sürekli yanmaz mı? birde bu hata kodunu arabanın beyni gösteriyormuş.arabanın beyni bu arızayı abs ünitesine ulaşıp aldığına göre abs ünitesi çalışıyor ki bu kodu üretebiliyor. Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum anlamıyorum. Servis ön balatarı geçen ay bitmiş diye değiştirmişti.Ondan sonra bu sorun karşıma çıktı.Artık tesadüf mü yoksa hakikaten ön balata değişimi bir şekilde sistemi mi etkileyecek bir tetiklemeyemi sebep oldu bilemicem.ben de bu sorundan sonra acaba önler yeni arkalar eski diye düşünerek arka balataları da değiştirdim.Yani kontak açtığım zaman herşey normal şekilde çalışıyor. herhangi bir arıza ışığı yanmıyor.hareket halinde iken frene bastığımda yapıyor ama onuda her zaman değil.örneğin frene 2 kez farklı zamanlarda bastım abs çalıştı problem yok. 3 . kez bastım bu uyrıları veriyor. Sanki bi yerlerde sistem ısınıyor ısındıktan sonra bunu yapıyor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K_Storm -- 13 Ocak 2013; 18:13:09 >




  • arkadaşlar 2005 model megan 2 ile hafif bir çukura düştük (sağ ön teker düştü) sonrasında abs ışığı ve servis ışığı yanmaya başladı .sert fren yapınca şu an abs devreye girmiyor ama fren tutuyor.sorun sizce büyük mü?
  • s.a ustam .kolay gele
    bende 2004 focus var.abs ışığı bazen yanıyo, bazen sönüyor.bilgisayara bağlattım herhengi bir sorun çıkmadı.
    usta focus1 lerde göstergede sorun oldugunu söyledi.

    böyle bişey olabilirmi?halen bazen yanıyor bazen sönüyor.balatalar değişecekti acaba ondanmı diyordum?fren balatalarını değiştirdim yine devam ediyor.
    sıkıntı ne olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devil29

    hakan bey proton 416 arabamı bugün bilgisayara bağlattım. şöyle bir hata verdi. '668 sis geri bildirim hatası' beynindemi sıkıntı var. size göndersem tamir olurmu
    2'''668

    Beyin arızasından ziyade abs sensörlerinin kablolarını ve hattını ölçtürün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 71ozgul

    S.A HAKAN USTA BENIM ARACIMDA TC ABS SIKINTISI VAR ŞÖYLE ANLATIYIM ARACIMIN TC VE ABS IŞIGI YANIYORDU İBRE CALISMIODU GÖSTERDIM SIKINTI BEYİNDE DEDİLER BENDE YAPTIRDIM İBRE FALAN CALISTI BELLI SÜRE ABS TC DE YANMADI BU ARA TEKRAR TC ABS IŞIGI YANMAYA BAŞLADI AMA İBRE CALISIYOR ARACI BİLGİAYARA BAGLIYORLAR HATA GÖRÜNTÜLENEMİYOR ARACDA HERHANGİ SIKINTI YOK DİYOLAR AMA TC ABS IŞIGI ARA SIRA YANIYOR FRENE AYAGIMI HAFİFDEN DOKUNUNDA ABS DEVREYE GİRİYO IŞIKLAR YANIK HALDEYKEN ABS HEP DEVREYE GİRİYO NORMAL FREEN YAPINCADA IŞIK SÖNÜNCE SIKINTI YOK BU ARACIN SIKINTISINI USTALAR BULAMADI BEYİN HATA VERMIO BU NEDEN YAPIYO NEDİR BU USTAAM

    ARACIN MARKASI OPEL VECTRA B
    2.0 GLS MODELİ
    2000 MODEL MAKYAJLI KASA
    BİLGİ VERİRSENIZ SEVİNİRİM HAKAN USTA

    Ön sensörlerin hattı sağlam ise Abs beynindeki devrede sorun var demektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: feliks01

    Selam aleykum Hakan usta benim 2008 Opel astra 1.3 aracim var bı on gündür arabayı almıştım bugün yağmurlu bir havada geri geri biraz meyilli bir yere girerken abs lambam yandı biraz sonra söndü tekrAr yandı tekrar söndü hafta sonu bir yerede goturemedim sizce ne olabilir ben biraz takintili biriyim yardımcı olurmusun lutfen

    Sensör kablosu sıyrılmış olabilir ıslanınca sensör sinyalini bozacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altaytr

    Hakan Usta merhaba;

    2004 model otomatik şanzuman megane 2 aracımda, direksiyonu sağa çevirdiğimde ABS ışığı yanıyor ve devreden çıkıyor. Stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor ve yine aynı harekette tekrarlıyor. Bunun sebebi neler olabilir ?

    Ön iki tekerlek sensörün kablosu veya soketi sinyal bozukluğuna yol açıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chrommingrose

    Hakan usta merhaba

    aracım 2004 marea liberty .1 . sorunum yolda hafif bir çukura dahi girsem abs motoru devreye giriyor frene basıp baya yavaşlayana kadar devreden çıkmıyor 2. sorunum ise çok ani bir fren yapmasam bile normal frenlede abs devreye giriyor 3. sorunum ise (en önemlisi bu ) ani frende abs devreye giriyor motoru çalışıyor fren pedalından ayağıma tıkır tıkır vurma oluyor ama yok denecek kadar az bir frenleme oluyor ( kaç defa kaza atlattım bu yüzden ) bazen abs sigortasını çekip arabayı abs siz kullanmayı bile düşünüyorum ..
    yardımcı olursanız çok sevinirim ..imdiden teşekkürler..

    Ön iki tekerlek sensörlerinin biri veya ikisinin algılama yaptığı porya bilya yüzeyi zarar görmüş demektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventoker

    Hakan Usta kolay gelsin. 1990 model W124 manuel 200E sahibiyim. Arabayı aldığımdan beri ABS lambası kendiliğinden yanıp sönüyor. Lamba yanarken frene asılınca ABS çalışıyor. Geçen gün şunu farkettim; arabayı çalıştırdıktan sonra otomatik jikle devreye girdi, devir 2000'lerde iken lamba yandı ve hemen 1000'in altına düştü(araba rölantideyken). Sonra lamba sönünce tekrar yükseldi. Arızanın sebebi ne olabilir? Buradaki ustalar herhangi bir problem yok deyip geri gönderdiler beni.

    Abs beyninden göstergeye gelen hatta sorun var demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vacip.tasci

    Bana yardimci olurmusunuz, aracim fiat brava 2000 model,aracimin son bir aydir abs de sorun var, sorunum su yuksek hizda yani 60 kmh dan fazla hizlarda ayagimi firene hafifce koydugumda, sanki disklere birsey surtermis gibi ses geliyor, ariza teshis cihazinda sol on devir sensoru diye bir hata var, bu hata sensordenmi acaba bi cozum varmi, lutfen yardimci olun

    Abs lambası yanıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe_48_01

    s.a hakan usta
    2009 makyajsız kasa honda civic aracımda vsa ve abs lambası çukura girdiğimde yada ani frene bastığımda yanıp üç beş saniye sonra sönüyordu. bu durum bi süre sonra yanıp kontak kapanana kadar sönmemeye döndü. araç bilgisayara girince abs beyni değişecek dediler. başka bi usta parçayı söktü temizledi. şu an çukurda felan yanmıyor. sadece ani frende yanıyor geri sönüyor. abs hala dewreye girmior tabiki. orjinali 4500 tl olan parçanın çıkması bile 2000 lira ve epey külfetli. bu sorunu çözmenin başka yolu yok mu yada parça hakkında yardım imkanınız var mı acaba.
    şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

    Abs beynini garantili olarak tamirini yapmaktayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin36

    mrb hakan bey
    2010 chevrolet cruze 1.6 ls aracım var aracımda abs tc ve esp lambası yanıyor.bilgisayara bağlattım sağ arka abs sensörü çıktı değiştirdim fakat sönmedi arızayı sildirttim fakat tekrar arıza ışıkları yandı.bilgisayara tekrar bağlattım arka sağ abs sensörü hatasını tekrar verdi sorunum nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim.ankaradayım cevabınızı bekliyorum.

    Sensörün beyne gelen hattını kontrol ettirmeniz gerekmektedir.Hattınız sağlam ise beyin arızalıdır. Abs beynini garantili olarak tamirini yapmaktayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K_Storm

    hakan bey arabam altea xl. normal hızda ilerlerken frene bastığım an abs devreye giriyor işini yapıyor fakat belli bir süre sonra birden abs esp ışığı ve elfreni ışığı göstergede yanıp yanıp sönüyor ve bu arada sesli ikaz veriyor devre dışı kalıyorlar.kontağı açıp kapattığımda bütün ışıklar sönüyor normale dönüyor.Balataların 4 tanesini de yeni değiştirdim.Sensörleri de kontrol ettirdim. hepsi düzgün çalışıyor dendi.hidrolik yağını kontrol ettirdim. max üzerinde idi. fazlasını boşalttım.max ile min arasına getirdim seviyesini. fakat bi çare olmadı. Bilgisayarda abs hidrolik pompası v64 (01276)diye bir arıza gözüküyor.Serviste bişey bulamayınca kontrol ünitesi değişecek dediler.bu abs hidrolik pompasıda bu ünitenin içindeymiş.Anlamadığım sorun abs ünitesinde olsa sürekli abs ışığı ve esp sürekli yanmaz mı? birde bu hata kodunu arabanın beyni gösteriyormuş.arabanın beyni bu arızayı abs ünitesine ulaşıp aldığına göre abs ünitesi çalışıyor ki bu kodu üretebiliyor. Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum anlamıyorum. Servis ön balatarı geçen ay bitmiş diye değiştirmişti.Ondan sonra bu sorun karşıma çıktı.Artık tesadüf mü yoksa hakikaten ön balata değişimi bir şekilde sistemi mi etkileyecek bir tetiklemeyemi sebep oldu bilemicem.ben de bu sorundan sonra acaba önler yeni arkalar eski diye düşünerek arka balataları da değiştirdim.Yani kontak açtığım zaman herşey normal şekilde çalışıyor. herhangi bir arıza ışığı yanmıyor.hareket halinde iken frene bastığımda yapıyor ama onuda her zaman değil.örneğin frene 2 kez farklı zamanlarda bastım abs çalıştı problem yok. 3 . kez bastım bu uyrıları veriyor. Sanki bi yerlerde sistem ısınıyor ısındıktan sonra bunu yapıyor gibi.

    Bu ve buna benzer sorunlar genelde abs beyninden kaynaklanıyor.Firmamızda kontrolü ve garantili olarak tamirini yapmaktayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 28 Ocak 2013; 10:55:28 >




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.