Şimdi Ara

ABD ilk elektrikli Polis aracına kavuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD ilk elektrikli Polis aracına kavuştu



    Kamu kurumlarında ihtiyaç olan ulaşım araçlarının alınması esnasında ortaya çıkan dev bütçe bir yana, kullanım süresince gerekli olan yakıt masrafı da ayrı bir dev bütçe gerektiriyor. ABD federal kurumları bu konuda önemli bir adım attı.



    İlk elektrikli Polis aracı



    İçişleri Bakanlığı olarak tanımlayabileceğimiz Homeland Security ülkenin en büyük araç filosuna sahip kurumu. 50 binden fazla aracı olan DHS yine ülkede ilk kez tam elektrikli araçlara yer veren kurum oldu.



    Ayrıca Bkz.Mercedes-Benz'in elektrikli G-Serisi otomobili 2024’te geliyor



    ABD hükümeti 2050 yılında sıfır karbon emisyonu hedefi koymuştu. DHS de önümüzdeki yıllarda araç filosunun yüzde 60’ını elektrikli olanlarla değiştirmeyi planlıyor. İlk elektrikli Polis aracı da bunun bir parçası.



    Ford Mustang Mach-E elektrikli araç modelleri belki de en zor testlerinden birine girmiş olacak ancak Ford kendisinden emin. Araçların yüksek hızlara dayandığı, off-road manevra kabiliyetinin yüksek olduğunu ve özel teknik dokunuşlara sahip olduğu belirtiliyor. Diğer taraftan özellikle devriye görevlerinde çabukluk önemli olduğu için yakıt dolumu yerine uzun süreli şarj seanslarının nasıl etkisi olacak merak konusu.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/88593/dhs-shows-off-first-fully-electric-federal-law-enforcement-vehicle/index.html







  • Bizde 10 seneye geçerler artık elektrikli polis aracına.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Polislerin elektrikli araca illaki ihtiyacı vardır fakat ben bu tip işlerin ilk olarak pilot uygulama sonrasında da aciliyeti olan yerlerde kullanıma başlanmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. neticede yeni bir teknolojiyi eksiklerini önceden bilemezsiniz, bu sürecin önce pilot olarak denenip sürecin düzenlemesiyle aciliyeti olan noktalarda da ilk kullanımı yapılması daha doğru olduğunu düşünüyorum, alım ve kullanım maliyetinin düşmesi sürecin kapsamını belirlemekte karar verdirme noktasında etkili olur.

    Elektrikli araçlardan çoook daha öncesinde trafikte olabildiğince drone kullanılarak denetimin disiplinin sağlanması daha önemli. koskoca istanbul trafiğinde köy kafasında oradan oraya zıplayan, istediği yerde zart diye ışık yaktım durdum kim ne der kafasından sürücü var, çocukluğumdan beridir istanbul'da hatta tüm ülke'de ayağa düşen işlerden biriside sürücülük, bu işin bu kadar önemsizleştirilmesi ülkede yaşam kalitesini dibe çekiyor. trafiğe çıkınca %80'lik bir kitle sıkıntılı araç kullanıyor, insanların aklında sen düzgün kullansan da dengesiz çok illa biri gelir etrafınıda iyice süzmen lazım algısı bu sebepten oluşmuş durumda.
    Son birkaç yıldır dikkatimi en önemli şeylerden birisi de trafiğe çıkıp sinirleri altüst olmayan tipler ya çok usta kullanıcı kategorisine girmiş oluyor yada bizzat onlar gibi davrandığı için kafasına takmayan tipler oluyor.
    Geçen gün trafikten dert yanan bir arkadaşımla muhabbet sonrası öğle arası beni yemeğe davet etti aracıyla giderken ve gelirken abartısız en az 5-6 ciddi trafik suçu işledi, ters bir yerde indik antin kuntin bir şekilde aracı park etti, az önce trafikten dert yanan adamdı bu kişi, neyse rahatça yemek yedik çıktık dönüşte trafiği felç edip aynı şekilde geri döndük, işte tüm sıkıntı bu.

    Neyse işte gelişme güzel TR'ye de gelir ama umuyorum ki ilk deneme pilot olarak ve sonrasında aciliyet olan yerlerde kullanılarak geçiş yapılır ve asıl olan drone kullanımıdır diğerleri aciliyete göre hayata geçirilirse daha doğru olur.





  • Destansi yorumunuz için teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.