Şimdi Ara

ABD, hava saldırılarında yapay zekayı kullandığını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, hava saldırılarında yapay zekayı kullandığını açıkladı
    ABD'nin Orta Doğu'daki askeri operasyonlarını yürüten ABD Merkez Komutanlığı'nın baş teknoloji sorumlusu Schuyler Moore, yaptığı açıklamada makine öğrenimi algoritmalarının Pentagon'un bu ay Orta Doğu'da yaptığı 85'ten fazla hava saldırısında hedef belirlemede kullanıldığını söyledi. Pentagon’un hedefleri belirlemek için yapay zekayı kullanması teknolojinin askeri kullanımının arttığını ortaya koyuyor.



    Pentagon, hava saldırılarında yapay zekayı kullanıyor



    2 Şubat'ta 85'ten fazla ABD hava saldırısı için hedeflerin daraltılmasına ve belirlenmesine yardımcı olan yapay zeka algoritmaları, Irak ve Suriye'de gerçekleştirilen bombalamalarda kullanıldı. Hedefleme algoritmaları, 2017 yılında ABD Savunma Bakanlığı genelinde yapay zeka ve makine öğreniminin benimsenmesini hızlandırmak ve istihbaratı desteklemek için Pentagon tarafından başlatılan Project Maven kapsamında geliştirildi



    ABD, hava saldırılarında yapay zekayı kullandığını açıkladı
    Schuyler Moore, ABD kuvvetlerinin uydu ve diğer veri kaynakları tarafından yakalanan görüntülerden hedefleri bulup tanımlayabilen bilgisayarla görü algoritmalarını 2023 boyunca tatbikatlarda denediklerini aktardı. 7 Ekim Hamas saldırıları ile Orta Doğu’da başlayan çatışma ortamının yanı sıra Irak, Suriye, İran, Yemen ve Kızıldeniz’de bu algoritmanın kullanıldığı doğrulandı. Moore, Maven'ın yapay zeka yeteneklerinin potansiyel hedefleri bulmaya yardımcı olmak için kullanıldığını, ancak onları doğrulamak ya da angajman için kullanılmadığını, bunlarda insan doğrulamasının yapıldığını vurguladı.



    Ayrıca Bkz.Milli savaş uçağı KAAN'da kullanılan TÜBİTAK teknolojileri neler?



    Project Maven esasında halihazırda feshedilmiş durumda. Pentagon, bu projede Google ile ortaktı ve yazılım devinin teknolojilerini kullanıyordu. Ancak bu proje Google çalışanları rahatsız etmiş, bazı çalışanlar şirket yönetimine dilekçe vermiş hatta bazı çalışanlar bu proje nedeniyle işten ayrılmıştı. Google, 2019’da sona eren sözleşmeyi yenilememe kararı almıştı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/the-pentagon-used-project-maven-developed-ai-to-identify-air-strike-targets-103940709.html







  • Yapay zeka dedikleri de çoluk çocuk müslüman kim varsa öldürmeye "zekalandırılmış" bir sistem herhalde.

    Bu bence üzerlerinden sorumluluğu atmak üzerine bir açıklama. "Biz değil yapay zeka vurmuş" diyecek yazılım hatası diyecek işin içinden çıkacaklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rusya da abd de hiç askeri hedef midir nedir bakmazlar ve çoluk çocuk demeden bombalıyorlar şehirleri, esed/rusya suriye'de abd'de suriye, ırak ve filistin de bunu yaptı ya da yaptırdı.

  • bi parti de adaylarını yapay zeka ile belirlemiş. iyi etmiş çünkü başkanı oyuncu adayı gerçek polis sanıyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkaraci -- 28 Şubat 2024; 11:23:41 >
  • Haberin meali şöyle googlein yapay zeka işi fıs çıktı. (Ticari versiyonlarinin hali ortada) Biz yine eskisi gibi hedef gözetmeksizin katliama devam edeceğiz. Bu salaklar birak muslumani israilli rehineleri bile harciyorlar

  • nedense coni ortadoğuyu vurur sürekli
    çin de nükleer deneme yapmaz
    coni için tehditleri çinde saldırmaz
    hiç pariste saldırı yapmaz alman bozkırlarında olası guruplara bomba yağdırmaz.

  • Yapay zeka kullanılacak ama sivil katliyamı olduğunda günah keçisi yapmak için. itrailde yaptığı gibi.
    Bide envanterinde kitle imha silahı gibi fosfor bombası gibi insanlık dışı silahların olduğu ülkelerin kanlı elleriyle yapay zeka ile artık sivilleri koruyacağız demesi kadar samimiyetten uzak birşey olamaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.