Şimdi Ara

ABD'den beklenen F-16 satışı açıklaması: Çıkarlarımız ortak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD'den beklenen F-16 satışı açıklaması: Çıkarlarımız ortak
    Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsveç'in Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgaline yanıt olarak güvenliğini artırmak amacıyla ilk kez 2022'de yaptığı NATO başvurusunu 287'ye 55 oyla onayladı. Bu onay aynı zamanda Türkiye’nin ABD’den talep ettiği F-16 jet uçaklarının satışı için de ön koşul olarak gündeme getiriliyordu. TBMM’nin onayı sonrasında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, yaptığı açıklamada, TBMM'de onaylanan İsveç tasarısını ve Türkiye'ye F-16 satışını değerlendirdi.



    İsveç, NATO ve ABD memnun: F-16 uçakları ise çıkarlarla örtüşüyor



    İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, onayı memnuniyetle karşıladığını belirtirken "Artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay belgesini imzalamasını sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi. Erdoğan'ın yasayı birkaç gün içinde imzalaması bekleniyor. Ancak İsveç’in NATO’ya üye olması için Macaristan’ın da İsveç’in üyeliğine onay vermesi gerekiyor. Ek olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin hamlesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.



    Sürecin ABD ve F-16 satışı tarafında ise Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi ABD Başkanı Joe Biden'ın başından itibaren Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna destek verdiğini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: "Bu (F-16 satışı) NATO içinde birlikte çalışabilirliği artıracaktır ve ABD'nin ulusal çıkarına uygundur. Yabancı ülkelere silah satışında Kongre önemli bir role sahiptir ve bu konu üzerinde Kongre ile çalışıyoruz."



    Ayrıca Bkz.Dünyanın en güçlü orduları listelendi: Türkiye iki sıra birden yükseldi



    ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri de TBMM'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğini onaylamasının ABD tarafından memnuniyetle karşılandığı ve İsveç'in NATO'ya güç katacağını belirtti. Sözcü, "Başkan Biden uzun zamandır Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna verdiği destek konusunda açık. Bu muhtemel satış ABD'nin, Türkiye'nin ve tüm NATO müttefiklerinin ulusal güvenlik çıkarlarını destekleyecektir." ifadelerini kullandı.



    ABD, F-16 satışını onaylayacak mı?






    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da X hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD, Türk Parlamentosunun İsveç'in NATO'ya üyelik protokollerini onaylayan kararını takdirle karşılamaktadır. İsveç'in üyeliği, ittifakı daha güçlü ve her zamankinden daha birleşmiş hale getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.



    ABD'den beklenen F-16 satışı açıklaması: Çıkarlarımız ortak
    Bu memnuniyet açıklamaları önemli. Ek olarak ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kongrenin dış ülkelere silah satışında anahtar bir role sahip olduğunu aktarıyor. Bazı Kongre üyelerinin açık şekilde "İsveç'in üyeliğinin onaylanmasının Ankara'ya F-16 satışı öncesinde kilit bir değerlendirme" olacağını dile getiriyordu.



    Ancak ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi F-16 satışını hiçbir zaman resmi olarak Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasına bağlamadı. Öte yandan çok sayıda etkili Kongre üyesi, Türkiye İsveç'in ittifaka katılımını onaylamadıkça ve onaylamadıkça satışı desteklemeyeceklerini söylemişti. ABD’li yetkililer, İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından onaylanmasının ardından F-16 satışı konusunda nispeten hızlı hareket edilmesini beklediklerini söylüyor.



    Türkiye, ABD’den yaklaşık 20 milyar dolara mal olacak 40 adet F-16 ve modernizasyon kiti talep ediyordu. Bu konuda şimdilik olumlu bir hava oluşmuş olsa da ABD Kongre'sinin ne karar vereceği belirsiz durumda.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abd-turkiyeye-f-16-satisi-abd-turkiye-ve-natonun-cikarlarini-destekleyecek/3116882
    Kaynak:https://www.reuters.com/world/turkey-set-approve-swedens-nato-membership-bid-after-long-delay-2024-01-23/
    Kaynak:https://www.wsj.com/world/europe/turkey-approves-swedens-nato-membership-bid-85fb13ea?mod=world_lead_story







  • Adamlar Kuran yakılmasına izin veriyor, terör örgütüne yol veriyor nasıl kabul edilir ya nasıllllll.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yahu önce paşa paşa göndersinler tüm f-16 ları, ondan sonra onaylanıyorsa onaylansaydı. Kaç kere kandırıldık denecek. Adamlar parayı alıp f-35 i vermedi. Artı kuran yakıyorlar. Yahu çıkarlar için 180 dönüşlere yetişemez olduk.

  • Ülkemizin bu hallere düşmüş olması, o çok eleştirilen 1970 lerdeki dik duruşu. O dik duruş sebebi ile oluşan kuyrukları politika malzemesi yapmak ve onur uğruna kuyrukları göze alamamak. Herkes ülke yönetemiyor. Bu kaç oldu, ağzımızdan çıkanı yedirdiler bize.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Terör destekçisi Kuran yakan ülkeye tabiki onay vereceklerdi ne zaman söylediklerinin aksini yapmadığını gördünüz bunların :)

  • Ülke yönetmek var bakkal işletememek var.

    Bak bundan 20 sene önce birisine sorsan, f16 istiyoruz vermiyorlar, onu bırak parasını verip ortak olduğumuz projeden şutlandık falan, gülerlerdi.

    Şimdiki durumumuz itten beter , ne derseniz deyin, içler acısı ve utanç verici.

    Sen orduyu fetö denen teröristlere emanet et, yurtsever komutanları pkklı ve fetöcülerin yalan uydurulmuş delilleriyle hapse tık, onurlarıyla oyna, yerlerine hainleri yerleştir sonra da bana milliyetçilik sat.

    Kılıçdaroğlu denen **** olmasaydı şimdi hepiniz yargılanıyordunuz.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Kuran yırtmışlar o kadar tatava yaptınız ne değişti de adamlar girdi natoya? Şimdi adamlar sana zaten düşman, içeride senin dediğinin aksi yönde oy kullanacak sen de avel avel bakacaksın.

  • Devleti yönetenler (en azından bir kısmı) salak değil, Türkiye'nin nato içinde kalması Türkiye'yi natoya karşı koruyor. Köprüyü geçene kadar top çevirmek mecburiyetindeyiz. isveçin canı cehenneme

  • Kabile devleti olursan ve tükürdüğünü yalarsan olacağı buydu.

  • ABD güvenilmez bir ülkedir. istediği zaman anlaşmaları yırtıp atar.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Türkiye F-16 ları başından beri pazarlık konusu yapmaktan kaçındı. doğru olanda budur. ister versinler ister vermesinler. keyifleri bilir. zaten bugün vereceğiz deseler 2028 den önce teslimatlar başlamaz. bunun yerine Hürjet i silahlandırıp KAAN gelene kadar idare etmemiz bizim için daha hayırlı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 24 Ocak 2024; 13:45:03 >
  • f35'lerden f16'lara düştük, onu bile alamıyoruz.

  • noldu bizim f35 in parasina konmuslardi, iyi islettiler parayı.verecekler mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kuran ne zaman bazılarının kırmızı cizgisi olmuştu da bukadar tatat va yapiyorlar ?.

  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    he kardes btc gondereceklermis

  • Dunya bizi kiskandigindan f16'lari vermezlerse sasirmam. Bu vesvese içerisinde dunya isveçin natoya uyeliginide kar olarak yazdi hanesine.

    Reis her zamanki gibi ab ve abd'ye esip gurluyor ama gunun sonunda onlarin isteklerinide yerine getirmeyi ihmal etmiyor elhamdulillah.

  • Ulusalcılar, siyasetçiler, imamlar defalarca milyon kez halka dönüp bıdı bıdı ettiler ama her defasında tükürdüklerini yaladılar. Ortada ne verirsen alan, alışı guvvetli bir halk var. Hamd ossun. Tanr Dövleti başımızdan eksik etmesin. Kimi bindiricez allah muhafaza.

    Eyyyyyyy nato sen adam mısın. Adamsan


    bi fırtt da ben çekebilir miyim. Param yok dileniom.

    Şaka bi yana Tc'nin hiç bir zaman pasaportu para etmedi. Dedelerinizde bundan dert yanıyordu. Torunlarıda mağdur. Türklerin kendisini tanımasına daha uzun zaman var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 24 Ocak 2024; 14:54:06 >
  • F16 felan vermiyecekler tarihi bir hata yapildi bu adamlari nato ya alarak en son büyük hatamiz yunanistanin katilmasina izin vermekti.Yönetim degisince amerikada biden vermisti o sözleri biz degil diyecekler ve yine vermiyecekler ucaklari

  • Aktroller göreve, ulen en azından aldığınız maaşı hakkedin; İsveç güzellemelerinizi bekliyoruz :) Aslında Kur'an değil Tevrat yakmışlar vs şeklinde sizde komplo/hikaye bitmez...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.