Şimdi Ara

A4 Tech XL 755K inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
23.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 14.01.2009
    Arkadaşlar mouse'u eksenbilgisayar'dan aldım. Stokta olan ürün için 2 gün boyunca "temin ediliyor" dedikleri için mouse elime ters bir zamanda(sınav zamanı) geldi.Bu yüzden incelemeyi parça parça yapacağım.

    Uygun fiyatlı ve ergonomik bir ürün olduğu için bunu aldım, çıktığından beri XL 740K düşünüyordum ama mouse hakkında "büyük" şeklinde yorumlar vardı, bu yüzden bu ürünü tercih ettim. Ürünün 16K hafızası, 3600dpi tarama çözünürlüğü, ve tamamen kişiselleştirilebilinen(sol tarafında) 5 adet tuşu bulunuyor.
    Oscar isimli bir yazılımla geliyor ve bu yazılımla her türlü şeyi sadece mouseunuzla yapabiliyorsunuz.
    İleriki günlerde yazılım kısmını da ayrıntılı inceleyeceğim ancak şimdilik birkaç fotoğraf ve macronun nasıl birşey olduğunu anlatan bir video ile yetineceğim

    -Mouse hakkında birçok bilgiye ulaşabileceğiniz sitesi:http://www.x7.cn/en/product.asp?id=35
    -Güncel fiyatları içinhttp://www.teknofiyat.com/?search=xl+755+k&altlimit=&ustlimit=
    -Eksen'in sitesinde aldığım model x-755k olarak geçiyor, bu model x7 sitesinde optic olarak görünüyor fakat sitede laser olduğu belirtilmiş. Ayrıca yine Eksen'in sitesinde ürün için 2500dpi yazılmış fakat ürün 3600dpi. Kendilerine mail atıp belirttim, cevap da geldi fakat düzeltme yok. Zaten fiyat ve ürün dışında yaptığım alışverişten pek memnun kalmadım.

    Kutu genel görünüm
     A4 Tech XL 755K inceleme


    Kutu ve içeriği genel görünüm
     A4 Tech XL 755K inceleme


    Önden görünüm
     A4 Tech XL 755K inceleme


    Sağdan görünüm
     A4 Tech XL 755K inceleme


    Soldan görünüm
     A4 Tech XL 755K inceleme


    Videoda macronun ne kadar faydalı olduğunu görebilirsiniz. 60mb olan boyutu küçültüp 14.4mb'a indirdim herkes izleyebilsin diye. Oyun olarak CS:Source'da ilk başta "T" oluyoruz ve mouse'un soldaki tuş takımından üsttekine tek basışla sırayla ürünleri alıyoruz. Tuşlar arası basış süresi 30ms, bu süreyi ayarlayabiliyoruz.
    Daha sonra "CT" olup benzer bir konfigürasyonu sol tuş takımından alttakine tek basışla alabiliyoruz. Tuşlar arası basılış süresi 25ms. Bu demektir ki freezetime'in 0 olduğu veya çok az olduğu serverlarda diğer oyuncular ekipman alırken siz hızlı bir çıkış yapabiliyorsunuz. Çok faydasını gördüm ben







    göremeyenler olabilir diye direk link:http://video.donanimhaber.com/avc-view.aspx?videoid=583&categoryid=

    Biraz daha kullanımdan sonra artı-eksi yönleriyle izlenimlerimi ve örnek macroları yayımlarım, kolay gelsin...

    Edit1:http://www.pclabs.com.tr/2009/01/14/a4-tech-xl-740k-oyuncu-faresi-incelemede/ Pclabs'dan XL740K incelemesi eklenmiş şuan, buna da bakabilirsiniz. Gayet güzel bir inceleme.

    Edit2: Bu da içinden çıkan test yazılımının sonucu, testi 2. tekrarlayışımda 94 verdi.
     A4 Tech XL 755K inceleme


    Bu da A4Tech mouselar için özellik karşılaştırma tablosu, sol sütundakiler incelediğim mouseun özellikleri
     A4 Tech XL 755K inceleme


    Edit3:
    Yazılımdan örnek resimlerle, basit bir macro yazılımı hakkında bilgi vericem...

    1- Programın menüsünden 6 nolu DPI tuşuna basınca açılan menü, hangi dpida hangi renk olacağını ayarlayabildiğiniz gibi değerleri ayarlayarak hızlı geçişlerde sağlayabiliyorsunuz.
    http://img132.imageshack.us/img132/1036/dpiayarmenuis1.jpg

    2- Herhangi bir tuşun alt menüsünden "macro yöneticisini" açtığınızda gelen ekran. Basit komutlar dışında iyice öğrenirseniz bambaşka bir mouse yapabilirsiniz bu editör aracılığı ile
    http://img93.imageshack.us/img93/7379/macroedimenuzd1.jpg

    3- Açıklamalar resim üzerinde mevcut
    http://img240.imageshack.us/img240/6197/ornekbirmacroht8.jpg

    4- Yazdığımız macroyu kaydetmek için gereken işlem. Çoğu strateji oyununda bildiğiniz gibi ctrl+1 birlik atama olarak ayarlanıyor. Macromuzu ctrl'ye basılı tutarken 1e basıp yazarsak istediğimizi yapabiliriz mesela.
    Açıklamaları doldurup "OK"a basıyoruz. Daha sonra bizden daha sonradan düzenlemek veya başka bir mouse'a atmak için program içine kaydetmemizi istiyor. Gerekiyorsa kaydedip geçiyoruz.
    http://img102.imageshack.us/img102/273/macrokaydetmekoc3.jpg

    5- Macro Yöneticisinden çıkıp ana menüde sol alttaki tuşa basıp ayarları veya macroyu mouseumuza atabiliyoruz. Kısa bir süre sonra işlem bitiyor
    http://img239.imageshack.us/img239/1656/islemtamamoz7.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 21 Ocak 2009; 8:55:42 >







  • İnceleme için teşekkürler.Benimde bi fareye ihtiyacım vardı güzel fkir oldu fiyatıda uygun tipide
  • İnceleme gayet güzel,bende raflarda bu ürünü görüyordum ama merak ediyordum nasıl bişey diye gayet açıklayıcı olmuş çok teşekkürler. Yalnız şu sol tarafındaki tuşları anlayamadım. O yuvarlak kısmın kuzey ve güneyinde 1 er tuş, batı ve doğusunda da 1 er tuş mu var ? (:
  • merhaba bende bu aynı mouseden aldım fakat bu tuslara nasıl macro atıyacağımı bulamadım wow oynuyorum..
  • Sağolun arkadaşlar...

    @M4gn3t!c
    Evet aynen öyle, irice bir tuş ve çevresine konumlanmış 4 tuş daha var. Doğu ve Batıdakileri ses + - olarak kullanıyorum. Diğerlerini CS için videodaki hali ile.

    @ShadowOfSpirit
    Hocam 2 gün sonra birkaç örnek koyacağım, şuan başka bir bilgisayardan yazıyorum, netteki resimleriyle anlatmaya çalışayım.
    http://img235.imageshack.us/img235/3102/asdxq8.jpg
    -Önce makro atayacağın tuşun alt sekmesini(1) gelip, makro yöneticisini aç.
    -Sanal klavyeden veya soldaki sütundan makronu yaz. Makro yöneticisinden çıkmadan önce yazdığın makroyu kaydetmen lazım, en üstteki simgelerden (kaydet var, makroyu bir kez etkinleştir var) en soldakine basman lazım(diskete benzeyen simgeye)
    -Makro yöneticisini kapatıp ilk ekranda istersen dosyaya tıklayıp(2) yazdığın script'i kaydedebilirsin, istersen de 3 nolu tuşa basıp doğrudan mousea atabilirsin. bu işlemden sonra her bilgisayarda çalışır konuma geliyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 15 Ocak 2009; 9:31:22 >




  • merhaba arkadaşım bende mouse alacağım aslında ihtiyacım yoktu ama pclabs daki incelemeyi gördükten sonra alayım dedim aklımdan hep XL-740K modeli geçiyor ama birkaç yerde bende okudum büyük yorumları yapılmış ayrıca bu senin aldığın mouselardan elime alıp kullandım çok hoş bana bir tavsiyede bulunurmusun sence hangi model elindeki model mi XL-740K mı ben genelde XL740K düşünüyorum bu modelin eksileri neydi seni döndüren bana yardımcı olursan sevinirim yorumlarını bekliyorum.
  • Sadece büyük olmasıydı o modelin eksi yönü, tabi toplamdaki tuş sayısı da etkiliydi ancak kriter değildi. Elim büyük olsaydı 740K alırdım.
  • Elim büyük ama 740K rahat olurmu bilemiyorum bu 755K dan almayı düşünüyorum ama yanındaki 5 yönlü tuşu kullanımda rahat olmaz diye vazgeçiyorum birde bu eski 750BF ler nasıl yeni modellerden 750BF ye benzeyen TR de varmı bilgilendirir öneride bulunursan sevinirim.
  • Edit3 başlığı altında macro yazılışını anlatmaya çalıştım...
  • Güzel bir inceleme...Teşekkür ederiz..
  • arkadaşlar, ben de söz konusu mouse'u 4 gün önce aldım. ilk 2 gün sorunsuzca kullandım, gayet de memnundum. fakat 2. günün sonunda sol klik düğmesinde rahatsız edici bir sorun oluştu. düğmede bir boşluk var ve basıldığında düğme sanki iki kademeliymişcesine iki kez tıklıyor. çok büyük bir problem değilmiş gibi görünen bu durum, beni oldukça rahatsız ediyor. oyun oynamanın ötesinde video kurgu ve grafik işleri de yaptığımdan bazı belli başlı işlemleri yapmak, en basitinden çift klikleyerek klasör açmak bile eziyet oldu. işin kötüsü, bu "ufak" sorunu malın bir ayıbı olarak göstermenin imkansızlığı. dün cevahir teknosa'da a4tech mouse'ları tek tek inceledim ve yüzde 60'ında bu durumun var olduğunu gördüm.

    belki de fazla titizim bilemiyorum. ancak, yine de sormak istedim; mouse açmanın bir yolunu bilen var mı? altında bir tek vida var ve bu vidayı sökerek kapağı açmak imkansız. belki mevcut sorunla ilgili bir şeyler yapabilirim diye düşündüm...




  • Kaç gündür yoğun olarak kullanıyorum, tuşlarda bir sorun yok. Altta tek vida olduğuna göre farenin ön tarafında bir çentik vardır muhtemelen, zorlarsanız kırarsınız.
    Yalnız basma hissi garantilik bir durumdur, bence şansınız garanti ile deneyin. Ayrıca kendiniz açarsanız scrolun sağ-sol özelliğine büyük ihtimalle zarar verirsiniz, buna da dikkat etmek gerekiyor.

    A4Tech'den hiç başım yanmadı sağolsunlar, çok mouselarını eskittim.
  • yanıt için teşekkürler. ürün gerçekten de fiyat / performans oranı bakımından çok iyi, dediğim gibi genel olarak da memnunum aslında. dediğiniz gibi garantiyi denemek en doğrusu olacak sanırım...
  • xl-750bf ve bu mouse arasında kaldım. bikaç güne almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum. bu incelemede iyice kafamı karıştırdı. offf offff



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iluvatar35 -- 22 Ocak 2009; 20:22:58 >
  • Hala x750bf tavsiye edilmesi ve kararsız kalınmasını anlayamıyorum. Oscar serileri x750bf den sonra çıkan daha gelişmiş, makro desteği olan modeller. Bende k serisinin yılan desenli olanından var. Ağırlık değiştirme bile var bu mausda. X750bf de olan herşey fazlasıyla var. Ve aynı fiyattan satılıyor. Birşey moda oldu mu önüne geçilemiyor bu forumda. Enteresan bir durum gerçektende.
  • hemen kızmayın yahu
    uzun süre önce xl750bf ye karar vermiştim o yüzden pek takip etmiyodum piyasayı. bugün yeniden araştırmaya başladım. hatta x7 serisinin sitesinde gezerken bk ve bf arasında ne fark var acaba diye de düşündüm açıkçası. mesela senin sayende öğrenmiş oldum arasındaki farkı.zaten forumlara yazma sebebimizde yardım alabilmek.

    ancak k serisi mouse lar pek bulunmuyor sanırım mağazalarda. xl750bk hiç bi yerde yok
  • A4 Tech X755K FunClub!!

    Hayatımda bunun kadar fonksiyonlu ve kaliteli ürün görmedim, A4 Tech ' e helal olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iluvatar35

    hemen kızmayın yahu
    uzun süre önce xl750bf ye karar vermiştim o yüzden pek takip etmiyodum piyasayı. bugün yeniden araştırmaya başladım. hatta x7 serisinin sitesinde gezerken bk ve bf arasında ne fark var acaba diye de düşündüm açıkçası. mesela senin sayende öğrenmiş oldum arasındaki farkı.zaten forumlara yazma sebebimizde yardım alabilmek.

    ancak k serisi mouse lar pek bulunmuyor sanırım mağazalarda. xl750bk hiç bi yerde yok


    Yok şahsınıza söylemedim. Genel durumu ifade ettim sadece. Bilgi almaya gelen arkadaşlar en çok x750bf nin ismini gördükleri için en iyisi o sanıyorlar. Kullanan arkadaşlar da yenilikleri takip etmedikleri için sürekli onu tavsiye ediyor. Bir kısır döngüye döndü olay.




  • eeeeyyy XL 755K kullanan vatandaş sorum sana
    şu mouse un solundaki büyük turuncu tuş rahatsızlık veriyor mu acaba? oyunlarda falan güzel hoş ama nette gezerken yada masaüstü işlemlerinde sıkıntı yaratır gibime geliyor. haklı mıyım acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iluvatar35 -- 24 Ocak 2009; 23:37:41 >
  • Soldaki tuşların hiçbiri masaüstü kullanımda rahatsızlık vermiyor fakat oyunlarda büyük olan tuş değil de altındaki küçük tuşa sıklıkla basıyorum. Bu yüzden küçük tuşun görevini büyük turuncu tuşa verdim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.