Şimdi Ara

A3 SATIP 2008 DÜŞÜNÜYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Mevcut aracım 2016 model a3 tdi. Çok güzel keyifle kullandığım bir araç. Bu sene içerisinde muhtelen yeni kasası tanıtılır. 50 bin km de garanti bitti aracımın. Ufaktan kavrama da bazen titremeler de oluyor. SUV dışında bir model düşünmüyorum açıkcası. Çünkü a3 tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Şuan 2.el de çok saçma fiyatlar olsa da ederin satıp 30-40 üstüne koyup 2008 düşünüyorum açıkcası. 2008 i bayi de inceleme şansım oldu. 3 kişilik bir aileyiz. 3008 ile fiyat farkı da ortada. Ben gt line versiyonunu donanımlı buldum. Araç benim aracımdan daha teknolojik bir model. Eat8 konusunda bir problem yaşayacağımı da düşünmüyorum. 2008 dizel düşünmüyorum. A3 te ortalama aylık 900-1000 km yapıyorum. senelik uzun yollar ile beraber 15k yapsam da şehiriçi ağırlıklı kullandığım için dpf ve kısa mesafede dizel beni üzmeye başladı artık. 1.2 gt line 2008 nisan gibi bayilere gelicekmiş. Siz değerli forum üyelerinin de fikrini almak isterim. Sizce mantıklı bir tercih mi yapıyorum. Artı ve eksis ile değerlendirebilirseniz sevinirim arkadaşlar.







  • Mantıklı tercih ama 2008'ler karaborsada.

    Size tavsiyem 2008 bayiye gelince bayiden alın, kara borsacı çakal galerilere para kazandırmayın. Bayilere bir sonraki partiler zamlı gelecektir ama şu andaki karaborsa fiyatlarını çok geçeceğini sanmıyorum. Şu an karaborsacılar sıfır aldıkları rakamın üstüne en az 20.000TL koyup satmaya çalışıyorlar.
    Bir A3 sahibi olarak benim yapmayacağım bir hamle olurdu. Ama durumlarımız farklı saygı duyarım hocam. Ülkede suv oldu mu dizel otomatik olacak diye bir algı var yılda 5bin km yapan bile dizel alıyor. Bence benzinli tercihiniz çok yerinde dediğiniz gibi vergi avantajıda var sakin kullanımda eat8le beraber o motor üzmez sizi.
    Donanım konfor sorunsuzluk istersen 2008 çok güzel araç ihtiyacınız varsa a3 den daha kullanışlı olacaksa sizin için tabi ki alın. Dizel daha iyi olacaktır gerçi. Artık partikül filitresi önemli değil 500 tl ye söküp komple profesyonel bir şekilde kimyasallarla temizliyorlar sonra yine devam. Şanzıman tamamen sorunsuz
  • Donanım konfor sorunsuzluk istersen 2008 çok güzel araç ihtiyacınız varsa a3 den daha kullanışlı olacaksa sizin için tabi ki alın. Dizel daha iyi olacaktır gerçi. Artık partikül filitresi önemli değil 500 tl ye söküp komple profesyonel bir şekilde kimyasallarla temizliyorlar sonra yine devam. Şanzıman tamamen sorunsuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı tercih ama 2008'ler karaborsada.

    Size tavsiyem 2008 bayiye gelince bayiden alın, kara borsacı çakal galerilere para kazandırmayın. Bayilere bir sonraki partiler zamlı gelecektir ama şu andaki karaborsa fiyatlarını çok geçeceğini sanmıyorum. Şu an karaborsacılar sıfır aldıkları rakamın üstüne en az 20.000TL koyup satmaya çalışıyorlar.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Hafta sonu bayiye gittim. allure paket vardı. Gt line için ismimi yazdırdım. Nisanda gelecek dedi saış temsilcisi. Tabi ben benzinli istediğim için öyle dedi. dizeller de mart ortası gelebilirmiş. Benim düşüncem zaten mayıs haziran gibi. Bayiler de karaborsacılardan baya bi şikayetci. Zor bir süreç ama peugeot türkiye bu süreci doğru yönetmeli. Yoksa çok fazla suistimal edilecek gibi duruyor. Karaborsacıların yanında fırsatçı bayiler de olduğu kesin :)
  • mr4power M kullanıcısına yanıt
    beygir gücü olarak aynı sadece tork olarak fark var hocam. Antalyada düz şehir çok fark etmez bence. 300 tork dizel 230 tork benzinli. ilave olarak 1.2 motor da vergi avantajım var. Birde adblue kafamı karıştırıyor. Şikayetvar.com da bir kaç tane okudum. Önceliğim benzinli araç gibi duruyor. Yakıtta belki 1 litre oynar ona da yapıcak bişey yok :)
  • Bir A3 sahibi olarak benim yapmayacağım bir hamle olurdu. Ama durumlarımız farklı saygı duyarım hocam. Ülkede suv oldu mu dizel otomatik olacak diye bir algı var yılda 5bin km yapan bile dizel alıyor. Bence benzinli tercihiniz çok yerinde dediğiniz gibi vergi avantajıda var sakin kullanımda eat8le beraber o motor üzmez sizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam onlar ucuz olsun diye kıytırık adblue koyanlar ve 2015 üretim 1.6bluehdiların bazılarında nadiren ortaya çıkanlar hatalı üretimden. Ondan sonrakilerde sorun yok zaten. Ayrıca 2017 1.6bluehdi eat6 308 kullanıcısıyım motor şanzıman uyumu çok güzel. 1.2 olanında da aynı yıl üretimde buji sorunu vardı sonra düzelttiler.

    Tabi ki siz içinize sineni seçin umsrım kazasız, belasız ve hiç arıza vermeden biner, sevdiklerinizle güzel vakitler geçirirsiniz yeni aracınızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedan A3 olsa neyse de hb A3 den geçilir, çok iyi olmuş araç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    HB artık küçük kalıyor. belki bagaj olarak aynı hacim ama arka yaşam alanları farklı evet :) birde suv yüksek olması bir avantaj. konfor olarak arka yaşam alanının daha rahat olması da bir avantaj. Fiyatlar çok yükselmezse olumlu değerlendireceğim bir araç olacak
  • Aslında c hb, b SUV değişimi çok büyük bir sıçrama sayılmaz lakin GT line, motor şanzıman ve tasarım işin içine girince olay bitiyor, 3 kişilik hatta 4 kişilik ailenin yıllarca kullanabileceği bir araç hatta biz 5 kişi de bir sğre kullandık en küçük 12 yaşına gelene dek, sonra biraz zorladı, yeni kasa ise bizim kullandığımız eski kasadan daha geniş diye.biliyorum bu da bir.avantaj ve ölçüt olarak aklınızda kalsınıhayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileklerim ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr4power M kullanıcısına yanıt
    2008'i sürüp, deneyimlediniz galiba. Donanım konfor sorunsuzluk konusunda güzel bir araç olduğuna karar verdiğinize göre.
  • usmanoguz U kullanıcısına yanıt
    Ben kısa bir test sürüşü yaptığımda konforu hb araca göre gayet iyiydi. Donanım olarakta dolu bir araçtı. Ancak sorunsuzluk açısından aracın içi çok teknolojik. Uzun yıllar sorun olur mu bişey demek için çok erken.
  • dızel dızeldır bana gore, en kotu dızel yerıne bundan sonra hybrid alırım...
  • usmanoguz U kullanıcısına yanıt
    Allure paketin üstüne comfort ve spor paket bluehdi 308 sahibiyim ayrıca 2008 i de kısa da olsa test etmişliğim var.

    1.5 bluehdi ve 1.6 bluehdilar sorunsuz modellerdir aynı zamanda eat 6 ve eat 8 şanzımanlar da sorunsuz tam otomatik şanzımanlardır. Donanım olarak da hem test ederken hem de kendi aracımdan biliyorum güzel ve sorunsuz olduğunu.

    Edit: Bir kaç 308 de ve 3008 de ekran sorunu duymuştum bir tek, kapanıp açılma sorunu var diyorlardı update ile yazılımsal olarak çözmüşlerdi ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr4power -- 24 Şubat 2020; 18:14:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDİ motorların DPF sorun yok. TDİ, multijet ve TDCİ gibi değil. arkada sessizce işini yapıyorlar. arada fiyat farkı olsa benzinli al diyeceğim de gürültüsü için değilse dizel alın.

    2008 yerine 3008 bakın. 2008 hem yok hem de ederinden pahalı. iç mekanı daha geniş. C segment bir SUV.
  • Aracınızda devam etmek daha mantıklı bence.

    İlla 2008e geçecekseniz dizel alın, tdi gibi değil dizeli 300 kmde bir dpf olayı yok rahat edersiniz.
  • 1.2GT LİNE GÜZEL TERCİH OLUR GİBİ

    duruyor,1.5 dizel bir ünitesini kullanıyorum bende

    eat8 gerçekten başarılı bir şanzıman.

    gt line ise bayağı dolu konfor katıyor sürüşe.

    hayırlı olsun şimdiden iyi günlerde kullanın
  • B suv segmenti c hb segmentini bitirecek. Mantıklı bir seçim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Hocam mevcut aracımdan memnundum. Lakin 50 bin km de artık dpf fazla çalışmaya başladı. sadece şehiriçi kullanılıyor araç ve 45 bin km den beridir dsg de titreme ve vurma yapıyor çok nadirde olsa. Piyasa yüzü eskimeden ve fiyatı değerli iken elimden çıkarıp güncel bir kasaya geçmek istediğim için satmayı düşünüyorum. 4 yıldır kullandığım içinde ortalama 5-6 yılda bir araç değiştiriyoruz. O yüzden böyle bir karar verdik.
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    hocam siz hangi model 1.5 dizel kullanıyorsunuz. Ben sürekli şehiriçi kullanacağım için biraz mesafeli yaklaşıyorum. 1.2 belki yakıtta biraz fazla yakabilir tabi. onu da vergiden avantaja dönüştürürüm diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.